Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юли 19, 2025, 12:47:10

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Украса на ресторанта - 8  (Прочетена 238361 пъти)

Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: март 30, 2011, 22:27:03 »

nonnita, lawyer, благодаря ви! give_rose
Съгласна съм с lawyer и  Nina Style, че няма никаква логика агентите да ни "набутват" високи украси. Освен това не са длъжни да се уговарят с персонала на ресторанта каквото и да било, ако са наети единствено за украсата. На тях това не им влиза в задълженията, не им плащаме за това и не можем да го изискваме от тях.  smile
Относно високите и ниските аранжировки, лично аз най-много харесвам средните на височина, както lawyer казва- хем се виждат, хем не пречат. Освен това такива свещници, каквито показах, мога спокойно да си позволя, защото цялата концепция на сватбата е такава - темата ми е Приказка и златна роза. В голяма бална зала съм, с висок таван и с над 25 кръгли маси от големите. Освен това украсата на младоженската маса ще бъде доста пищна и както казах, такава на български снимки досега не съм виждала. Просто семпла украса на масите за гостите няма да отива.  pardon
nonnita, хареса ми идеята, която си описала, но не съм открила никъде досега големи плоски пиафлори. Някой да знае от къде може да се вземат?
 Иначе ако не открия такива свещници мисля да направя нещо подобно на снимката, която качвам, но с малко повече цветя, по-специално рози, и в тематичния цвят.

* osnova.jpg (5.38 KB, 111x200 - видяно 5623 пъти.)
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: март 30, 2011, 22:45:13 »

Въпросът не е до набутване. Има  рвзлика в цената на пиафлора и в стъклена ваза или или някаква стойка. Естествено,пиафлора е по-евтино.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: март 30, 2011, 22:56:37 »

tweety bird, пиафлора не можеш просто да сложиш  на масата без нищо. Ще ти трябва пак стъкленица или нещо подобно. Освен това допълнителните украси като огледала, камъчета и др. се слагат независимо от височината. Цената на високите и ниските аранжировки е една и съща. Варират не заради височината, а заради избора на булката относно детайлите.  good
Активен
nonnita
Сватбар
Публикации: 166

I'll be there till the end...

« Отговор #63 -: март 31, 2011, 00:57:43 »

Monikamaria, и аз никъде не съм виждала големи и плоски пиафлори, но според мен те могат да бъдат разрязани с някой достатъчно дълъг и остър нож, така ще станат по-плоски. А относно това колко са големи, доколкото гледах в клипчетата, за да постигнат такъв обем на декорациите, поставяха по няколко пиафлори една до друга в някакъв съд и ги завързваха с шнур за него, за да се получи стабилна и обемна композиция. Не знам точно какво имаш предвид, но дано поне малко да съм помогнала... smile
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: март 31, 2011, 08:13:40 »

Monikamaria , тук ще те опровергая. На моята сватба флористката беше опаковала пиафлората в цветарска хартия в съответния цвят на украсата. Нямаше абсолютно нищо като подложка или стъкленица.
Ако цените са едни и също искаш да ми кажеш, че агентката ме е прецакала, което не го вярвам. Все пак ако се ползват стъкленици и т.н. естествено е да се вземе нещо като наем, което е по-скъпо от пиафлората.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: март 31, 2011, 08:41:36 »

Зависи от агенцията, с която работите, но има такива, които ти дават цена не за ваза, икебана и т.н., а за младоженческа маса и цена за всички останали маси, което означава, че плащаш на маса независимо какво ще избереш като декорация, само ако има естествени цветя нещата се оскъпяват smile така, че е безмислено да гадаете кое и защо се прави, в крайна сметка говорим и за различни градове, а и според мен за агенцията ще е по-добре да си предложи по-скъпите декорации, не мислите ли? Така, че няма логика в по-горните постове относно опитите за "пробутване" на това или онова. На мен лично никой нищо не ме е задължавал да избирам, просто ми го дадоха като съвет и като размислих наистина е така- предпочитам да е нещо средно като височина, нито много високо, нито много ниско, за да се вижда smile Успех на всички момичета, ще видим какъв ще е крайния резултат!
Активен
gucci
Leader
Публикации: 6319

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: март 31, 2011, 08:47:26 »

Момичета, аз приемам идеи за сватба в бяло и лилаво, но не бледо лилаво, а по-тъмно, теменужено smile понеже стените в ресторанта са в този цвят. Освен вазите с цветята, както са на снимката, която прикачих по-горе, цветните ленти и свещи, какво друго можете да предложите като идеи smile
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: март 31, 2011, 08:50:00 »

Кicky , от това по-хубаво, че столовете са кафяви няма, тъкмо само една синя панделка може да се добави. То пак зависи от стола де. АКо столовете са захабени, нормално е агентката ти да иска да го прикрие, но ако са хубави столове не виждам причина да си налага мнението. Предполагам, че по ресторантите повечето столове са не до там чисто нови, затова се налага да се покрият. Това са класическите столове по сватбите на запад и само с панделка стои красиво.

Ако не искаш с кафяво комбинирай го с друг цвят, може с жълто, бяло.

Това, че не сте наморе, не означава, че няма да се връзва. Аз много харесвам морските мотиви, ако съм гост някъде далеч от морето и видя такава украса ще ми е много приятно, някак си ще ме пренесе там. Мисля, че има и много повече възможност да намериш различни украси на морска тема, отколкото на каквато и да е било.

Lawyer,
ето някои идеи, не знам дали лилавото те устройва.

Активен
CabuHka
Професор
Публикации: 378

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: март 31, 2011, 09:56:56 »

« Последна редакция: март 31, 2011, 10:04:31 от CabuHka » Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779

Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: март 31, 2011, 13:52:17 »

Благодаря Ви момичета за красивите снимки, tweety bird, украсата и лилавия нюанс от кръглата маса много ми харесват smile имам идеи в главата, само дано ми остане време да ги осъществя!
Активен
kicky
Любопитен
*
Публикации: 23

« Отговор #70 -: март 31, 2011, 22:14:05 »

И аз много благодаря! Има толкова красиви неща! Направо страхотни!
Активен
Violet
Професор
Публикации: 302

ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com

« Отговор #71 -: април 01, 2011, 00:38:37 »

Морските мотиви ми бяха първоначална идея, но няма да сме нито край морето, нито край дунава, защото Милото пожела да направим сватбата във Враца и засега отпадна, но не окончателно smile!

Това според мен е някакъв предразсъдък. Темата и украсата я избирате вие според това, което ви влече и ви описва най-добре като характер. Аз като харесвам африкански или етно мотиви ако пожелая ще избера такава украса и именно този контраст (нетрадиционен за региона) ще бъде запомнящ се за моите гости. И какво, сватбата щом е във Враца темата каква да бъде- врачански балкан, Ботев, Химко?  blum
И в подкрепа още ще добавя, че съм виждала сватба с морска тематика именно във Враца и в тюркоазен цвят. Така че смело с фантазиите!
Активен
kicky
Любопитен
*
Публикации: 23

« Отговор #72 -: април 01, 2011, 00:48:51 »

Мерси, Violet!
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: април 01, 2011, 09:29:44 »

kicky, ето още на морска тематика:

Активен
Sabrina84
Ентусиаст
**
Публикации: 64

« Отговор #74 -: април 05, 2011, 11:27:06 »

Здравейте, момичета. Чета с интерес коментарите ви и се надявам на малко помощ. За нашата сватба сме се спряли на цвят бордо/тъмно червено като тематика, тъй като в ресторанта преобладава червеният цвят. Другият цвят, който присъства в ресторанта е златисто. Моля ви за съвети и идеи за украса, а и за ключов елемент около който да организираме украсата (както и другите детайли като покани, сватбени аксесоари и торта). Освен тъмночервена роза какво друго бихме могли да включим? Предварително ви благодаря.
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: