Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 17:52:18

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Традиционни Коледни рецепти  (Прочетена 20716 пъти)
 
djosi
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 620



Моят сватбен албум

« -: декември 09, 2016, 10:54:21 »

elf5 Скоро е един от най - хубавите семейни празници  elf5

Споделете вашите изпитани Коледни рецепти за сладкиши и ястия..

ПС: Моля, ако имате възможност споделете и снимка smile



* koledna-ukrasa-masa.jpg (65.71 KB, 500x354 - видяно 812 пъти.)
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 620



Моят сватбен албум

« Отговор #1 -: декември 22, 2016, 16:36:16 »

Никой не иска да пише рецепти, хайде аз да почна...

Баклава

Продукти:
1 пакет кори за баница
6 яйца и едно яйце за мазане
1 бакпулвер
1 1/2 пласмасова чаша захар
Малко канела, половин чаша олио
Орехи около 500гр ( колкото повече, толкова по добре, защото не се слага брашно)
За сиропа: 2 ч.ч вода, 2 ч.ч захар, пожелание може и 1 ванилия

Приготвяне:
Разбивам хубаво яйцата със захарта, след това добавям бакпулвера, канелата и орехите намачкани на ситно.. разбърквам хубаво, всяка кора намазвам с сместа, навивам и редя в тава намазана с олио.. отгоре намазвам с яйце и печа на 250градуса. По принцип сместа стига за 2 тави. Слагам в тенджера водата, захарта и ванилията да заврът и заливам, фолирам с алуминиево фолио и оставям да седи поне 12 часа да поеме сиропа..             
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: декември 22, 2016, 16:59:00 »

Не съм правила следната рецепта за сладки, но я споделям, като успешно направена от няколко мои колежки (вкъщи) и като рецепта, по която ще правя сладки на 25-ти smile

Коледни бисквитки
-2 яйца
-1ч.ч захар
-5ч.ч. брашно
-1ч.ч мед
-1ч.ч олио
-2ч.л канела
-2с.л какао
-1 ципка джинджифил
-2ч.л сода

Всички сухи съставки се объркват и пресяват заедно.
Яйцата и захарта се избиват до пухкав крем и после се добавят постепенно олио, мед. Накрая се прибавят бавно сухите съставки. Тестото се остава в хладилник за 1 час. После се разточва и изрязва на формички и пекат 10-13 минути на 180 градуса с вентилатор.

Правите си айсинг с белтъци, фино смляна пудра захар и малко лимонов сок и украсявате  danceg
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3214



« Отговор #3 -: декември 22, 2016, 18:10:50 »

Тестото се остава в хладилник за 1 час.
Днес пекох джинджифилови бисквити по рецепта, която Булче беше дала в месечната. Като гледам, съставките са сходни, но едва сега открих ключа за палатката!  blum Не спрях да се чудя защо тестото лепнеше дотолкова, че да не може да се точи. За да не го изхвърля, с две лъжици напльосках топчета в тавата. Станаха вкусни, но се ядосах, че са безформени и ги лиших от айсинг и цветни пръчици! beating
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3545


I'm wearing the smile you gave me....


Моят сватбен албум

« Отговор #4 -: декември 22, 2016, 21:14:56 »

Може и затова да е, аз се извинявам, че рецептата, която написах не е кой знае колко традиционна, но..  pardon Пък като се пишеше за сладки, директно скролвах по-напред, защото бях полудяла и бях заобиколена от хиляди сладки, та не съм видяла рецептата на Булчето  tease
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 620



Моят сватбен албум

« Отговор #5 -: декември 27, 2016, 12:10:34 »

Хайде една питка от мен  smile

Необходими продукти:

1кг брашно
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. захар
2 пакетчета суха мая
400-500мл хладка вода
1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

В хладката вода се слага захарта и сухата мая.. Брашното се пресява, добавя се солта.. Прави се кладенче и се сипва олиото.. След това се замесва тесто, получава се меко тесто.. Ако стане по твърдо значи е малко водата, но пак ще се получи.. Омесва се добре и се оставя да втаса.. Аз го оставих 3 часа в тенджера на топло, удвоява обема си, даже и повече се надига тестото.. След това пак се премесва и се оформя както пожелаете.. Може да намажете с разбит жълтък и след това да направите декорация по желание... Пече се на загрята фурна на 200 градуса до готовност..


* 15676346_1364311523600039_3351503202908804156_o.jpg (33.12 KB, 448x336 - видяно 778 пъти.)
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 627



« Отговор #6 -: декември 27, 2016, 17:17:20 »

Днес пекох джинджифилови бисквити по рецепта, която Булче беше дала в месечната. Като гледам, съставките са сходни, но едва сега открих ключа за палатката!  blum Не спрях да се чудя защо тестото лепнеше дотолкова, че да не може да се точи. За да не го изхвърля, с две лъжици напльосках топчета в тавата. Станаха вкусни, но се ядосах, че са безформени и ги лиших от айсинг и цветни пръчици! beating

ти знаеш ли че и аз се чудех същото... значи следващия път във хладилника да стегне малко, явно е от маслото. Ама са много ароматни джинджифликите smile
Активен
seli76
Любопитен
*
Пол: Жена
Публикации: 45



« Отговор #7 -: януари 13, 2017, 15:16:19 »

Тази Коледа с дъщеря ми направихме супер много сладки. Изпробвахте рецептата на нахрани.ме за джинджифилови сладки и станаха страхотно. Направихме ги в различни коледни форми, ароматът на канела и джинджифил се разнесе из цялата къща.
Активен
Denima
Регистриран

Публикации: 5


« Отговор #8 -: февруари 28, 2018, 09:04:32 »

Djosi, благодаря за хубавата идея!

« Последна редакция: февруари 28, 2018, 09:28:12 от магито » Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines