Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 22:17:28
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
Да си купим булчинска рокля по интернет - 2 ча
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Да си купим булчинска рокля по интернет - 2 ча (Прочетена 157053 пъти)
karamelche_
Сватбар
Публикации: 199
Отг: Да си купим булчинска рокля по интернет - 2 ча
«
Отговор #420 -:
юни 23, 2011, 10:29:55 »
аз не мисля, че в случая оценяваме колко си прилича копието с оригинала, а дали роклята е красива, стои добре и изглежда добре.. и според мен тази рокля (не оригинала) е красива и стои много добре на булката.
Активен
Sandri
Сватбар
«
Отговор #421 -:
юни 23, 2011, 10:51:18 »
Какво общо има това, че не е дантела а тюл с апликации? Не знам как изглежда оригинала на роклята на Цвети, но моята, както вече казах си е оригинал и струва 700 евро и също е с тюл с апликации, а не с дантела...
Не че съм сигурна на кое как му се вика, но според това което момичетата тук обясниха какво е дантела, то мойта рокля си е просто с апликации. Иначе на Цвети роклята й седи чудесно и не си личи колко е платила за нея. Всичко друго е въпрос на вкус й е ясно, че не на всеки ще му хареса. Според мен момичетата които си поръчват рокля от интернет са харесали даден модел и искат нещо подобно. Никой не смята, че поръчва оригинал и ще получи това което вижда на снимката.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #422 -:
юни 23, 2011, 11:55:11 »
За роклите от Асеновград си има отделна тема.Моля спазвайте реда и пишете това ,което искате да споделите в съответнат тема ,а тук пишем за и около покупките на булчински рокли чрез интернет!
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #423 -:
юни 23, 2011, 12:19:00 »
Мисля, че на всички тук ни е пределно ясно, че роклите, които си купуваме чрез интернет
не са
оригинали и
не са
1:1 като на снимката!
Както се знае оригиналът на моята рокля струва 24000 долара. Дали очаквам да е същата?
Вярно е, че се хабят доста нерви при поръчката на тези рокли (аз самата съм показателен случай), вярно е, че съм решила да правя корекции и те ще ми излязат около 50-100 лв отгоре, но не съм съгласна, че в БГ можеш да си купиш по-хубава рокля за 500-600 лв. В БГ се ползват платове
от Китай и Тайван
и да ви кажа повечето са много по-гадни от плата на моята рокля, който страшно ми харесва! Всичко под 1000-1500 лв. у нас, за мен е като от найлон и моделите въобще не ми харесват, да не говорим за изработката. А и аз не съм си купила роклята заради цената, а защото искам да си купя
тази
рокля.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #424 -:
юни 23, 2011, 12:46:36 »
Monikamaria, тук не мога да се съглася с теб! Моята рокля струва 540 лв. и е от плат (тафта), който е изключително качествен и си личи още щом го погледнеш. В случая, плата е внесен от Турция, където има много по-качествени продукти от нашите, китайските и т.н. Да не говорим, че машините, с които разполага модната къща, от която си взех роклята, са такива, които са по всички европейски изисквания и това, което излиза от тях е просто като излято, няма никакви забележки. За разликата между дантела и тюл с апликации, точно аз обясних каква е и определено тя е огромна във всяко едно отношение! Спирам да пиша, защото виждам, че момичетата тук, определено не търпят мнения, различни от техните, което е жалко. И пак казвам: роклите са хубави, но от всички показани, с най-добро изпълнение и качество, изглежда тази на soulless
Активен
cvetina84
Ентусиаст
«
Отговор #425 -:
юни 23, 2011, 13:28:44 »
Цитат на: lawyer в юни 23, 2011, 12:46:36
Monikamaria, тук не мога да се съглася с теб! Моята рокля струва 540 лв. и е от плат (тафта), който е изключително качествен и си личи още щом го погледнеш. В случая, плата е внесен от Турция, където има много по-качествени продукти от нашите, китайските и т.н. Да не говорим, че машините, с които разполага модната къща, от която си взех роклята, са такива, които са по всички европейски изисквания и това, което излиза от тях е просто като излято, няма никакви забележки. За разликата между дантела и тюл с апликации, точно аз обясних каква е и определено тя е огромна във всяко едно отношение! Спирам да пиша, защото виждам, че момичетата тук, определено не търпят мнения, различни от техните, което е жалко. И пак казвам: роклите са хубави, но от всички показани, с най-добро изпълнение и качество, изглежда тази на soulless
Скъпа lawyer, това че някой не е съгласен с теб далеч не означава, че не трябва да пишеш повече. Колкото повече доводи "за" и "против" има, толкова по-добре.Когато някоя бъдеща булка изчете темата ще може по този начин да прецени сама за себе си рисковете с покупката по интернет.
А за платовете- най-големите производители на естествени и синтетични влакна са Китай, САЩ, Индия, Пакистан, Бразилия и Турция. Така, че съвсем нормално е в тези държави да се произвеждат и качествени платове.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #426 -:
юни 23, 2011, 13:44:33 »
Цитат на: cvetina84 в юни 23, 2011, 13:28:44
Скъпа lawyer, това че някой не е съгласен с теб далеч не означава, че не трябва да пишеш повече. Колкото повече доводи "за" и "против" има, толкова по-добре.Когато някоя бъдеща булка изчете темата ще може по този начин да прецени сама за себе си рисковете с покупката по интернет.
А за платовете- най-големите производители на естествени и синтетични влакна са Китай, САЩ, Индия, Пакистан, Бразилия и Турция. Така, че съвсем нормално е в тези държави да се произвеждат и качествени платове.
Дискусията, щом е интелигентна, винаги е полезна! Никой не е отричал чуждото мнение. Но не сме длъжни да се съгласяваме. Просто изказваме и нашето, а колкото повече мнения, толкова по-добре!
lawyer
, мила, нека не сме отрицателно настроени една към друга.
Тук сме, за да си помагаме! Но ще те питам - как разбра, че твоя плат на роклята е по-хубав от моя, просто защото е от Турция, а моят е от Китай.
И друго- твоята рокля струва 540лв., а нашите около 300, но китайките взимат заплати от по 20 долара и разходите на една китайска фирма са в пъти по-малко от разходите на една българска фирма. Има много филми и литература по темата за китайската икономика и затова как се получава така, че разбиват световния пазар с такива цени. Сами можем да направим равносметка защо и с цените на тези рокли се получава така. Аз не искам да убеждавам никого да си купува китайска рокля, защото самата аз, знаете, че имах много перипетии, но не мога да се съглася, че българските рокли по 400-600лв. са по-хубави от китайските, защото просто най-малкото е нелогично, а и съм видяла с очите си.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #427 -:
юни 23, 2011, 14:49:05 »
Аз определено не съм отрицателно настроена
, просто споделих различно мнение! А колкото до това, че има бг рокли на цена 600 лв, които да са качествени, аз също мога да кажа точно обратното. Естествено, че има много, които изобщо не си заслужава дори да ги погледне човек, но ако се пообиколи малко повече се намират (макар и по-рядко) качествени и добре ушити булченски рокли на тази цена. Чакам с нетърпение да стане и моята готова и ще кача снимки, като доказателство за това, че си заслужава да се подкрепят бг дизайнери и фирми, още повече, когато правят собствени модели, а не копират чуждите, което пък е друга тема. Monikamaria, аз определено не сравнявам моята с твоята или с която и да било рокля, просто е нормално, когато пишеш мнение да се обосновеш и понеже тръгнахте да ме оборвате за платове и прочие, е обясних, от къде е плата, как се шие и т.н. Ни най-малко не искам да разводнявам темата и мисля, че много се отклонихме, за което още веднъж се извинявам на модераторите.
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #428 -:
юни 23, 2011, 15:14:20 »
Абсолютно съм съгласна и аз с написаното, че колкото повече мнения има, толкова по-лесно може човек да се ориентира в избора и решението за покупка на рокля от интернет. Колкото до определението "китайска стока" , Monikamaria e много права с това, което е написала, а може да се взаме предвид и факта,че например страни като Америка да речем, са изнесли почти цялото си производство в Китай и други страни, където работната ръка е много по-евтина, което допринася за тези цени.не съм съгласна, че само роклята на soulless е сполучлива. Нейната аз лично не мога много добре да я видя отблизо в сватбения й албум и даже често поглеждам дали не е качила някоя по близка снимка, за да я видя. Иначе на другите снимки, където не е облечена изглежда хубава, но там е показано много малко от нея. Например на cherry_dream дори и по малкото показано от нея ми изглежда
супер! И плата, и камъчетата, и цената! И на Цвети също е много хубава според мен. За тези пари тук, едва ли ще се намерят такива рокли. А и всъщност като се замисля
ами то 200-300 лв за една рокля са съвсем нормална (реална) цена. Показателно за това е, че ако си купиш платове и си намериш добър шивач, една рокля от 1500-2000 лв можеш да я имаш за 400-500 лв! Какво значение има дали ще я ушие шивач от "Х" ателие или някой друг шивач. Просто тук в България са прекалено завишени цените и с големи надценки. Нали е за сватба..........
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #429 -:
юни 23, 2011, 15:52:17 »
Да не пропусна и аз да се включа в разгорещената дискусия
Понеже се спомена моята рокля, искам да ви благодаря за хубавите думи, момичета - не мисля, че моята рокля е най-близко до оригинала в сравнение с тези на другите момичета поръчали от Интернет, харесвам изработката на всичките, честно казано и съвсем не го казвам само от куртоазия
Просто досега не видях нито една кофти изработена рокля, всичките са чудесни, дори и да не са близко до оригинала, защото за това съм донякъде съгласна - определено оригиналните рокли изглеждат различно, но както и Мони спомена, те затова са и на астрономически цени, които вероятно никоя от нас, простосмъртните, не би могла да си позволи
Но съм съгласна напълно с Мони и за това, че повечето рокли, предлагани тук и произведени у нас, не си струват дори 300-400 лв, каквито обичайно са цените - много евтини и некачествени материали, прекалено много излишни орнаменти (поне за моя вкус), а за моделите да не говорим - морално остарели по мое мнение... Не казвам, че няма и качествени рокли на достъпна цена, като тази на lawyer (не се и съмнявам в нейния вкус и съм убедена, че роклята ще е прелестна), но си мисля, че това е по-скоро частен случай и човек трябва да вложи повечко време да търси точно такава изработка, а интернет и китайските рокли (цената им действително е ниска по икономическите причини, изброени от Мони, а не заради ниско качество) са достъпен начин човек да получи добро качество без много време, търсене и пари. Конкретно за моята мога да кажа, че съм напълно доволна от качеството за парите ми и роклята (наистина нямам снимки много отблизо, за да я покажа, но е изработена чудесно и не изглежда никак евтино) изтърпя много (не знам колко пъти я настъпих, влачих и доста небрежно шлейфа, изобщо претърпя какво ли не за тази бурна вечер) и издържа геройски (нуждае се само от химическо) и на никого не е изглеждала евтино, дори напротив - получих много комплименти за тоалета ми и не съжалявам изобщо за този избор.
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #430 -:
юни 23, 2011, 19:34:50 »
Естествено,че не изглежда евтино. Въпросът е там, че повечето хора тук в България още са някакси по-консервативно настроени към пазаруването от интернет, а пък за рокляяя...............Сигурна съм, че ако никой не знае цената на тази рокля, няма и да предположи,че е толкова евтина или по-скоро достъпна, точно защото не изглежда "евтино" в онзи лошия смисъл на думата
Активен
kami2004
Любопитен
«
Отговор #431 -:
юни 23, 2011, 20:16:39 »
Момичета, нямам търпение да ви се похваля. Днес ми се обадиха от DHL, че имам пратка от Хонконг, която утре трябва да пристигне в София!
Активен
nhristova
Новак
Публикации: 16
«
Отговор #432 -:
юни 27, 2011, 12:16:15 »
Ето и моята рокля, поръчана от kissbrides.com
Още снимки има в албума ми.
Понеже видях каква дискусия се е развихрила, да си кажа и аз. Когато поръчвах бях съвсем наясно, че няма да получа оригинала от снимката и никога не съм имала това за цел. За мен водещ беше силуета и общата визия на роклята. Естествено и материята не е без значение, но след като видях първите снимки на Цвети-ната рокля вече бях убедена, че ще поръчам роклята си по интернет и то точно от този сайт. Смело мога да кажа, че материята и начина на изработка надминават по качество много от роклите, които гледах тук. И особено пък начина на ушиване - всичко е двойно подплатено, всички вътрешни шевове са двойно покрити, няма нито едно стърчащо конче. При мен роклята е от органза, вътрешната част е сатен. В горната си част всичко е бродирано и апликирано директно върху плата, в долната част апликациите са така зашити, че изглежда така все едно са бродирани директно върху плата. Тези дни ще снимам апликациите в детайли и ще кача снимки в галерията.
Активен
Susito
Ентусиаст
Ще ставам госпожа :-)
«
Отговор #433 -:
юни 27, 2011, 14:04:57 »
nhristova
Роклята е направо страхотна
Направила си чудесен избор
Много хубава булка си била
Поздравления
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #434 -:
юни 27, 2011, 14:17:17 »
nhristova, честито! Роклята е наистина красива и на теб ти стои прекрасно
точно същата рокля е качила в албума си и друга булка от форума - ivatodorova, в темата за булченските рокли, само че тя е мерила в Сватбен център, също изглежда много добре ушита
така че момичета не е невъзможно и тук да се намерят мечтаните рокли и то на нормални цени!
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
Нагоре
Изпечатай