Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 24, 2012, 14:29:42

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: И на preslava_82 ред дойде, в темичка вълненията си да сподел  (Прочетена 8257 пъти)

alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 662

Разгледай галерията на alben4ik

Моят сватбен албум

« Отговор #180 -: октомври 14, 2011, 20:31:43 »

А пък моят пост, Дани, е насочен към лекарката, а не към теб, съжалявам че го приемаш така  pardon

Преси, сори за оспамването  give_rose
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 591

Разгледай галерията на aprilka

Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: октомври 15, 2011, 01:10:18 »

Първо Преси съжалявам за спама!

Дани, идеята не ми е била да те обидя и поста ми не е насочен към теб, а към докторката! Аз затова  попитах как в България се решава, че едно бебе е "по-пълничко" или "по-слабичко" като не се използват тези графики?! Или се използват?! Защото тук се смята, че няма пълни и слаби бебета, няма значение на коя %линия са, важното е да се движат по нея. Последният път като попитах нашата докторка дали Изи е дебела и дали да и намаля млякото по някакъв начин, тя ми каза, че аз съм дебела  blum Мога да се съглася с теб, че има пълни деца и нацията ни е затлъстяваща, но отнесено това към бебе ми идва малко в повечко, а от устата на човек с авторитет на доктор просто  crazy В крайна сметка Ивка и Изабел не стоят по цял ден на дивана с чипс в ръка и дистанционно в другата... Мисля, че като почнат да щъкат насам натам ще се спукваме от претеснение, че вече не качват както преди (то угодия няма) ...
Та тъй де отивам да се гушкам с Жорката, че тик так.....
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2018

На мама и тате в сърцето! :*

Разгледай галерията на sunray

Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: октомври 15, 2011, 08:49:18 »

Мога да се съглася с теб, че има пълни деца и нацията ни е затлъстяваща, но отнесено това към бебе ми идва малко в повечко

Да, по принцип бебенцата са си бебенца. Но има и един друг момент (пак говоря общо) - навиците се изграждат в първите месеци, година-две. Детето започва да има усещане към самия процес на хранене, а обикновено именно отношението към храната е причина за теглото. Всичко е до подсъзнание. Може би от тази гледна точка има лекари, които обръщат такова внимание на (не)наддаването при едно бебче.

А относно българските представи за пълнички или пък твърде слаби бебенца - нашите лекари си имат българска схема и за захранването (с която аз лично не съм особено съгласна), както и български норми за теглото. Не ги знам какви са, но все пак сме различна култура, лекарите са обучавани по различна методология и според съвсем други теории, и така...

Ели пък много често, като я видят, ми казват: "Ау, какво мъничко бебче!" Или винаги предполагат, че е с 2-3 месеца по-малка angry И тази крайност не е много приятна, а тя също се движи в нормата, макар в долни граници. А яде, ящна си е, пу пу! Това е то - стереотипи... huhhuh.gif

Преси, сорри и от мен! give_rose
« Последна редакция: октомври 15, 2011, 08:51:30 от sunray » Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 635

Разгледай галерията на preslava_82

Моят сватбен албум

« Отговор #183 -: октомври 15, 2011, 10:40:13 »

Taкааа,ето една табличка:

http://pepe.moetodete.bg/blogpost_339_0.html

Според тази таблица Ивелина си е напълно в нормите,защото е на 7 месеца и е 8килограма,просто е по-късичка,така да го кажа и изглежда по пухкава,но според мен само бузите са и големи,надолу си е добре,даже няма гънчици на крачетата....
Та да обясня за нашата лекарка,според мен е като предпазна мярка,знам ли,другото което е тя е лекарка и на братовчедка и на Ивето,която е на година и два месеца и тежи 9кг,и тя малко или много ги сравнява... nea
Та така момичета,недейте да спорите,за мен Ивето си е напълно в норми,а от друга страна всяко бебе си е индивидуално good

Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1363

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Разгледай галерията на carlyangel

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: октомври 15, 2011, 11:59:20 »

Така е,в норма е.И на нас педито ни се поскара,че не сме й махнали нощното хранене,но не си го слагам на сърцето.Пробвахме и се провалихме.Тя просто си иска мляко нощно време и туй то.Сега уж и давам каша с вечерното мляко,та да я засити,ама ей на,пак става.  pardon
Баба ми пък като попита колко е наддала и като й кажа и се започва едно вайкане и съвети да сме ограничавали храненията.Не мога да я държа гладна.Аз лично не се впрягам много от мерките,стига да не е някоя патология-колкото,толкова.  tease
Много по-важно е,после,когато порасне,да му се изгради някакъв режим на хранене с по-качествени храни,сега какво да му изграждаш?То си яде предимно мляко,а не хамбургери.Аз например съм била слабо бебе и ей на..цял живот съм на диети.Сестра ми обратното-на снимките като я гледам,ще се пукне,майка ми разправя още легенди как ми е дояждала кифлата,а е по-малка от мен.Сега е като манекенка.Просто няма място за сравнение.  Wink
Преси,много се смее твоята щерка,направо чак мъжът ми се изкефи и завидя,че успявате да я снимате усмихната.Това нашето си е борсук...  biggrin
« Последна редакция: октомври 15, 2011, 12:06:45 от carlyangel » Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 183

Разгледай галерията на Svilena

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: октомври 15, 2011, 23:22:42 »

Ох, 4е сладинка тази Ивка! Много ми хареса шапката на втората снимка!  good Преси, много ти е пораснала малката госпожица, да е жива и здрава, я как се е усмихнала на живота - да и завиди 4овек!  Wink

ПОздрави от нас с Матео!
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: декември 10, 2011, 21:18:18 »

Хайде и тук да се разпиша,малко рядко го правя,но нещо времето не ми достига smile

Днес Ивето става на 9 месеца,вече е цели 68см(на мама миньончето) и 8200

Зъбки все още няма..,но май скоро ще очакваме,защото има истерични викания и ревове,следвани от гризане на цялата ръка.
Иначе ства все по-хитра и си ме върти на "малкия пръст",когато нещо не и изнася се започва едно жално мрънкане и реване,да види дали минава номера.
Все още не желае да лази,явно направо ще прохожда,показвам и как,с нея заедно на земята...,но много бързо се оттегчава и се обръща по гръб и започва да си удря крачетата едно в друго,това и е любимото.
Като цяло е мързелче мамино,нищо не и се прави,но за сметка на това по цял ден не млъква,ма ма,ба ма,ма ба,та ти,ка ка и всякакви други срички,както и дойде,много вика,кара се на определени играчки. blum

Излизаме всеки ден на разходки,по обяд за 2-3 часа,спи и в количка и вкъщи,има нощи в които се събужда към 2-3 ч и си играем поне до 4-5 преди да заспи,други нощи си спи непробудно до сутринта,не се оплаквам все още. Girl_hide

Това е от нас.smile
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: декември 10, 2011, 21:21:03 »

За хапването забравих,вече почти от всичко яде,пуешко,пилешко,заешко,яйца,всякакви зеленчуци,без бобовите,плодовете също,даже преди два дни опита празена супа от детска кухня(много отвратителна за мен) ,но на нея и хареса.Чудя се още за риба дали да давам,също и телешко и свинско,цитрусите също са ми под въпрос...От другия месец тръгва на кухня,дано да си хапва smile
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #188 -: декември 10, 2011, 21:23:30 »

И малко снимчици smile

* Captuere.JPG (51,77 KB, 575x641 - видяно 5 пъти.)
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: декември 10, 2011, 21:23:46 »

smile

* Capture.JPG (46,56 KB, 435x645 - видяно 10 пъти.)
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1363

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Разгледай галерията на carlyangel

Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: декември 10, 2011, 22:39:32 »

Преси,малката е повече от сладка!Направо е бонбонче.Като я видях,извиках мъжа ми да я види също,просто кукла.  heart heart heart
Да ти е жива и здрава и много да ви радва!  give_rose
Активен
dodo23
Баш Майстор
**
Публикации: 1879

Кърменето.......

Разгледай галерията на dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #191 -: декември 15, 2011, 13:57:40 »

Преси,очарователна е Ивка,както винаги!Много сладко се е настанила в легенчето(точно такава ни беше първата вана).
Дано скоро се покаже първото зъбче(а и всички останали),че е голяма радост-наблюдаваш как от ден на ден става все по-голямо.
Не се съмнявам,че е истинска хитруша-малки манипулаторчета са те.
За играта през нощта-много позната история. good

Относно храненето-аз давам от доста време банан.Давала съм лимон и портокал в миниатюрни количества.
За рибата,педи ми каза,че мога да давам от 8м,но още не съм давала.Телешко купих и ще предложа скоро.
Надявам се Ивето да хареса кухнята-да споделиш впечатления.
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 591

Разгледай галерията на aprilka

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: декември 17, 2011, 00:28:53 »

Ей красиви момичета, все не мога да се добера до вашата темичка  sad . Ивето е прекрасна малка дама  heart heart heart Много е хубава  LOVING

Браво, че си хапвате всичко. Празената супа, на Изи и е любима също (и на мен ми хареса, ама то сигурно, защото аз и я готвих  Wink ). Хубаво е когато хапват всичко мъниците, че иначе .... Ние имаме забрана на доматите за няколко месеца и то май това е единственото, което Изи не яде. Та заради домата казаха да не бързам с лимони и портокали. Хубаво, че краят на изпитателният период наближава, че да опита хубави портокали и дано всичко е ОК.

Май скоро и зъбчета ще ви избиват, че и Изи беше така преди да избият първите. Изи пък пълзи като щура, изправя се и вече се научи да се спуска плавно (не се пуска и пада като талпа както преди) на дупето си, НО е като пукъл...нито мама, нито тати....нищо. Дърдори си там нейните си щуротии, но мама каза веднъж и туй то  cray Като си реши тогава ще е явно  pardon Радвам се и благородно ви завиждам за така сладките мама и тати  heart

Целувки от нас!
Активен
dodo23
Баш Майстор
**

Кърменето.......

Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: януари 07, 2012, 19:53:28 »

Честит първи имен ден на Ивелина-да е здрава,усмихната и щастлива за радост на цялото семейство! give_rose
Активен
dodo23
Баш Майстор
**

Кърменето.......

Моят сватбен албум

« Отговор #194 -: март 12, 2012, 21:56:09 »

ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН ИВЕЛИНА!

Мила Преси,вече и ти си имаш порастнало момиченце!
Разкажи ни как премина вашия празник,покажи ни снимки на прекрасната Ива,сподели как минават дните ви!

* CADO0002.jpg (56,05 KB, 280x275 - видяно 42 пъти.)
« Последна редакция: март 12, 2012, 21:58:18 от dodo23 » Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: