Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 24, 2012, 13:58:08

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: 1 ... 28 29 [30] 31   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: Dodo23 е мама на красива Дариана!  (Прочетена 21218 пъти)

Svilena
Сватбар
Публикации: 183

Разгледай галерията на Svilena

Моят сватбен албум

« Отговор #435 -: януари 21, 2012, 15:39:23 »

Сладка синео4ка, тази Дари! Колко е пораснала и тя, колко "номерца" е усъвършенствала, браво на детето (и на мама, дето я стимулира!)

Виждам, 4е захранването върви отли4но и имате цели 7 зъба - ние си кютаме с три бройки, ама де ще ходят - ще излязат!  blum

Не знам дали не съм пропуснала, ама какво стана - разреши ли се проблемът с хапането?

Ей, ама днес не беше ли "миенето на ръце", за което писа, Диде? Разкажи, молим!

Прегръдки!
Активен
dodo23
Баш Майстор
**
Публикации: 1879

Кърменето.......

Разгледай галерията на dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #436 -: януари 28, 2012, 23:49:36 »

Svilena,радвам се да те видя пак сред нас! give_rose
Бени,другият път да заснемеш как Сиана ни се радва,та да се посмеем и ние!И Дара обича да гледа клипчета,и с нея самата и с други деца.
Това едногодишно 14 килограмово направо ме изуми  Oh my .... Аз на една годинка съм била 11 и 800 и ми се струва страшно много, в сравнение с 9те килограма на Сиана, а какво остава за 14 кг  crazy

Братовчедка ми на годинка е била 7кг,та Дара с нейните 8кг се води за едричка в нашето семейство  pleasantry
Слънце,вярвам,че съвсем са си нормални нещата,които прави Дара,за възрастта й!Неописуема е радостта от това,че детето те разбира,взима решения,имитира....Ще видиш как е  smile

Влизам да разкажа за "измиването на ръцете",докато е още актуално  Wink

Традицията повелявала всички жени родили през последната година,на връх Бабинден да измият ръцете на Бабата в селото-възрастна жена,която им е акуширала.Дарявали я с краваи,през които се промушвали кърпи и чорапи,а Бабата подарявала дреха на всяко дете и му връзвала бял и червен конец против зли сили.
Като измиела ръцете си,Бабата ръсела капки вода по жените и наричала "Колкото капки,толкова деца",а после избърсвала ръцете си в полите им,което символизира изтичането на водите при раждане и се тълкува като пожелание за по-леко раждане.
Вечерта всички жени,родили през последните 3г се събирали в дома на Бабата,където нейните дъщери и снахи приготвяли богата трапеза.Бабата прекъдявала масата и наричала "Пълните да се изпразнят,празните да се напълнят"(разбирайте утроби!!!).Хапвали,пийвали и пеели песни с еротичен характер.
Ако мъж се покажел край жените,той ставал обект на пиперливи подигравки,карали го да черпи или да даде пари,събличали го гол.
Така било едно време....

На Бабинден,при нас,в читалището се събират само раждали жени(това е някакво неписано правило,и нераждала жена не смее да стъпи там).Носят се сладки,бонбони,погачи,цветя.Поканени са всички медицински лица,но тази година присъстваха фелдшера,мед.сестрата и фармацевта.Жена родила през последната година ритуално полива с вода за да си измият ръцете(миналата година е била жена станала мама на трето детенце,което в днешно време си е рядкост;а предишната година е била майката на тризначки).Тази година бяхме 2-аз и снахата на мои близки,която от скоро е в Каблешково и в известен смисъл това беше опит да я приобщим към общността ни.
Та...Водещата започна с кратко слово,след което деца от фолклорния ансамбъл танцуваха.Поканихме медиците и измихме ръцете им.Дечицата им подариха цветя,а ние торта,бутилка уиски,бутилка кола(в по-добри времена се правели индивидуални подаръци на всички медици,давали се пликове с пари за почерпка,а когато е функционирала родилната зала,са купували бебшки кошчета).Аз подарих питка,която бях приготвила с голям ентусиазъм.Последва реч от кмета,от гости от Общината и неусетно микрофона беше бутнат и в моите ръце.Е толкова много неща исках да кажа,а така се панирах и 2 минути бърборих,а не казах нищо... tease
Потанцувахме-имаше клавир и певица,почерпихме се.След това ни поканиха,с другата мама,в кабинета на секретарката,където пихме кафе и хапнахме торта на сладка приказка.
За мен беше много емоционално и приятно!До сега не осъзнавах дълбоката символика на този празник!
Празнувала съм 8 март и преди да стана мама-забавно ми е било,но там е един парад на прически и деколтета.Докато на този празник се чества изначалната сила на жената да дарява живот.

Никак не умея да съм кратка!
Ето линк към албум със снимки,паролата е Dari http://dodo23.snimka.bg/holidays/babinden.650407.26220703
Любопитно е да се види една баба,която си дойде с традиционна носия,със забрадка,цвете зад ухото и наниз от пендари.
« Последна редакция: януари 28, 2012, 23:54:27 от dodo23 » Активен
leni_beni_
Баш Майстор
**
Публикации: 1887

Разгледай галерията на leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #437 -: януари 30, 2012, 12:03:49 »

Много интересно . Хубаво сте се забавлявали- танци , хорца  smile
Все се каня да ти казвам, че имаме приятели в Каблешково и все забравям  blush Момчето се казва Кръстьо , а жена му е Недка. Имат момченце.
Целувки от нас  gu6
Активен
dodo23
Баш Майстор
**

Кърменето.......

Моят сватбен албум

« Отговор #438 -: януари 30, 2012, 18:49:39 »

Лени-познаваме се с Недка-съученичка е на сестра ми!
А Стелианчика е голям красавец  smile

Нацелувай Нико
Активен
leni_beni_
Баш Майстор
**
Публикации: 1887

Разгледай галерията на leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #439 -: януари 31, 2012, 14:15:14 »

Хи хи, малък е света  smile
Мерси за целувките  gu6
Активен
inaxastra
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2954

Разгледай галерията на inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #440 -: февруари 01, 2012, 01:20:16 »

Много хубаво е било. Изгледах снимките с голямо удоволствие и буквално се пренесох там. Много са...истински  Bravo

Активен
Капризче
Публикации: 3019

Baby Time

Разгледай галерията на Капризче

Моят сватбен албум

« Отговор #441 -: февруари 01, 2012, 09:01:51 »

Диди, това е много хубава традиция. Дано се запази във времето. Това им харесвам на по-малките населени места. Имат си традиции, обичаи, обществото се сплотява по този начин smile Тук в София такова нещо сигурно никога няма да се случи, а дори и да се случи ще е с 5 човека, които си го знаят и няма да се отрази по никакъв начин никъде...

Питката ти изглежда много вкусна smile Лятото като дойдем давам заявка за една  tease

Да нагушкаш Дари от нас с Никола smile
Активен
Поли
Професор
Публикации: 421

Моят сватбен албум

« Отговор #442 -: февруари 01, 2012, 10:29:27 »

Диде, Дари е прекрасна  heart Гледах и клипчето, на което киха-голяма е сладурка. Тук нямам време да се разписвам, отделям го изцяло и само на Ники. Даже вече имам чувството, че съм се вманиачила в това да направя най-доброто за детето си и на моменти изпадам в някакви си мои странности, но това е друга тема....
Във фейсбук ви се радвам на снимките и клипчетата и искрено ти се възхищавам за всичко, което правиш за малката кукла.
Надявам се хапането докато се кърмите да е отминало, ние както бяхме отказали дневените кърмения ела да видиш сега какво е-избиха ни кътници и докато пробиваха отново започна да суче и през деня-направо като новородено кърмаче си е:)
Пращаме ви много целувки и обещавам скоро щом имам възможност да се разпиша а и обещах да споделя мнения от Монтесори срещите ни и Училището за родители Wink
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 591

Разгледай галерията на aprilka

Моят сватбен албум

« Отговор #443 -: февруари 09, 2012, 10:52:34 »

Ей Диде, скоро и вие ще празнувате 1ви РД  heart Как върви подготовката? Как ще празнувате?

Дари е прекрасно малко човече  gu6

Ще чакам разказче с новите ѝ подвизи.

Целувки!
Активен
dodo23
Баш Майстор
**

Кърменето.......

Моят сватбен албум

« Отговор #444 -: февруари 13, 2012, 16:21:09 »

Капризче,Ина,тук много си спазваме традициите,благодарение на читалището.Толкова съм свикнала с тях,че не ми се вярва,че вие не сте ги и чували....
Поли,благодаря за комплиментите!Разписвай се,когато можеш тук и по другите теми,че ви следя вас-по-големите кърмачета,да знам какво ни чака.С голям интерес чакам разказа ти за Монтесори.

Павличка,миналия понеделник моята сладурана чукна 11-то месече и се засили към първата си годинка!
Мога да се похваля с няколко спокойни нощи,между които и една без събуждане и без кърмене,което си беше истински рай!

Дари си изгради чудесен режим на сън и хранене,за повече от месец.През последните 10-на дни го развали,предполагам заради зъб.
Буквално за 3 дни,пробиха 3 зъбчета и вече има 8.В очакване сме на предкътниците,които последните нощи не ни оставят да спим.
Сама замести трето хранене,което ме "принуди" да въведа кисело мляко.(Не знам как да обясня ревността си към киселото мляко,но ми се искаше да го въведа късно,за сметка на кърменето.)Преди да ни погнат зъбите,сучеше сутрин при събуждането,после само когато я приспивам,а нощните кърмения бяха едно-две на вечер.
Не бих могла да кажа,че кърмя на поискване,защото тя не иска!Хапането е на периоди-отминава и пак се появява.

Доста отдавна казва,когато иска твърда храна-сочи масата и повтаря ам-ам,но не съм го споменавала,защото си мислех,че всички бебета на тази възраст го правят.Ако иска мляко,идва и повдига блузата ми.Пие вода сама от чаша с мек накрайник,пие сок от медицинска чашка.
Имаше период,в който ядеше точно по 4 лъжици и съм предлагала по три различни блюда,за да яде,но отказваше.Мисля,че това отмина и вече хапва стабилно.До сега към всяка храна подхождаше с еднакъв ентусиазъм,но напоследък като любими се открояват тиквената крем-супа,миш-маша и елда със зеленчуци.

Продължва да играе често права,но не се пуска да стои или да крачи.Пълзи и се навира навсякъде,изправя се на масата,на стола за хранене,на цветарника(и го редактира!).Отваря всички възможни кутии/опаковки със зъби и е горда от това.Всичко,което й харесва-Емо Чолаков,нова играчка,храна,музика-нарича "агън"!
Обича да крие дребни играчки в джобовете си,да наднича в тях и да си ги вади.Същото прави зад възглавниците на дивана,под покривката,в домашните чехли.Сърдечно се забавлява на шум от кафемашината,микровълновата,пасатора.Заради еднакви книжки при двете й баби,в които вижда патенце,на всички книжки казва "па-па"  tease
Имитира често речта ни-когато някой влезе,аз казвам "А,виж кой дойде!" и сега като се удивява на нещо казва "А!".Като си прибира играчките в панера,казва "А-а-а-а",все едно казвам "прибираме така"

Днес за пръв път използва гърнето по предназначение,а не като шапка.
Заради големите студове не сме излизали отдавна на разходка, и вече взе да ми писва.Чакам с нетърпение пролетта и се надявам да е по-суха и топла от предишната.

За рождения ден съм решила на датата да празнуваме удома със семейството,а в съботата да се съберем с приятели и други дечица в заведение.Малко ми е неловко това,че всички край Дара ще ходят,а тя ще пълзи по мръсния под,но няма как.

Качвам ви една снимка на сладураната и едно клипче,с лошо качество,на което се вижда как храни татко си със сухари.

<a href="http://www.youtube.com/v/yfnLlZCsAJs&amp;rel=0&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/yfnLlZCsAJs&amp;rel=0&amp;fs=1</a>
« Последна редакция: февруари 13, 2012, 18:38:27 от dodo23 » Активен
Слънце
Публикации: 2685

Усмихни се!

Разгледай галерията на Слънце

« Отговор #445 -: февруари 23, 2012, 18:12:06 »

Всичко,което й харесва-Емо Чолаков
funnytooth

От къде идва "агън" и каква е връзката му с музиката? smile

Днес за пръв път използва гърнето по предназначение,а не като шапка.
Гледай само да не го използва и за двете цели едновременно tease

Изобщо, много е забавно при вас Bravo

Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 662

Разгледай галерията на alben4ik

Моят сватбен албум

« Отговор #446 -: март 06, 2012, 10:10:29 »

heart heart heart heart heart  heart heart heart heart heart

Мили Диди и Дара, ето че и вашият ден за празнуване дойде  danceg danceg danceg /както и цялото семейство заедно с вас, разбира се  smile/

Честит рожден ден, Дари!
Пожелаваме ти много усмивки, много нови приключения, да си много здравичка, за да не тревожиш мама и мноооооого любопитна, за да откриваш заобикалящия те свят  gu6 gu6
Нека Дара да ви кара всеки ден да се усмихвате и вие и да се гордеете с нея!!!
Целуваме ви и ви прегръщаме сърдечно!!!

gu6 gu6 gu6 gu6 gu6 gu6 gu6 gu6 gu6 gu6 gu6 gu6 gu6 gu6
 heart heart heart heart heart heart heart heart heart heart

* happy_birthday_cake_03[1].jpg (21,48 KB, 400x339 - видяно 65 пъти.)
Активен
Selvet
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 840

Разгледай галерията на Selvet

Моят сватбен албум

« Отговор #447 -: март 06, 2012, 10:36:20 »

Честит рожден ден на малката принцеса- да е все така усмихната и  лъчезарна да е винаги на мама радостта и на тати гордоста. Да расте весело и щастливо дете...
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Публикации: 644

Разгледай галерията на svetla_ety

Моят сватбен албум

« Отговор #448 -: март 06, 2012, 11:12:54 »

Честит Първи Рожден Ден на малакта принцеска! Нака расте все така красива и лъчезарна и много да ви радва!!!
Активен
inaxastra
Публикации: 2954

Разгледай галерията на inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #449 -: март 06, 2012, 12:00:01 »

Честит Първи Рожден Ден, ДАРИ !!!

Пожелаваме ти весело и щастливо детство, безгрижни игри и слънчеви дни,

под изпълнените с радост и умиление погледи на мама и татко !

Ина и Марта
Активен
Страници: 1 ... 28 29 [30] 31   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: