Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 24, 2012, 13:51:19

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: 1 2 3 ... 6 [Всички]   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: Събиране на подаръците от младоженците - II-р  (Прочетена 3098 пъти)

магито
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2696

яхнала метлата

Разгледай галерията на магито

Моят сватбен албум

« -: февруари 04, 2011, 10:56:44 »

Събиране на подаръците от младоженците - I-ва част.[/[url]
« Последна редакция: февруари 04, 2011, 10:58:20 от магито » Активен
eli_belii
Ентусиаст
**
Публикации: 84

Моят сватбен албум

« Отговор #1 -: февруари 15, 2011, 22:59:06 »

Това най не го харесвам. Не искам да обикаляме по масите да събираме подаръци. А нашите родители не искат и да чуят да си ги съберем още на вратата. Бяхме на две сватби и още на вратата си дадохме подаръка и на мен много ми хареса. Имаше шампанско за всеки казахме си наздраве с младоженците и си влезнахме в ресторанта. Незнам как ще се преборим с родителите за тези подаръци.
Активен
alo_madona
Сватбар
Публикации: 197

Разгледай галерията на alo_madona

Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: февруари 21, 2011, 16:00:15 »

ние също ще си ги съберем на вратата на ресторанта , за да може после да не се прекъсва купона най-вече danceg .Мойте роадители също са на това мнение , че е по-добре да си мине това с подараците , а после да се забавлчваме
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
Публикации: 619

Разгледай галерията на soulless

Моят сватбен албум

« Отговор #3 -: февруари 23, 2011, 12:09:00 »

Това най не го харесвам. Не искам да обикаляме по масите да събираме подаръци. А нашите родители не искат и да чуят да си ги съберем още на вратата. Бяхме на две сватби и още на вратата си дадохме подаръка и на мен много ми хареса. Имаше шампанско за всеки казахме си наздраве с младоженците и си влезнахме в ресторанта. Незнам как ще се преборим с родителите за тези подаръци.

Ако имате по-възрастни гости, може би няма и да успеете да се преборите - те са свикнали да си подаряват даровете така, по традиционния начин. И аз мислих първоначално да получаваме подаръците при влизане на гостите в ресторанта, но първо, че по-възрастните гости няма да го разберат това и второ, след църквата ще имаме кратка фотосесия и така или иначе ще се появим по-късно в ресторанта, а ми се иска все пак да си получим подаръците лично...
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883

Разгледай галерията на Mariaid

« Отговор #4 -: февруари 23, 2011, 13:03:20 »

И ние вече клоним към този вариант с минаването по масите...Все пак сме събрали най-близките хора, иска ми се да ги уважим!  blush
Активен
fashion
Професор
Публикации: 396

Разгледай галерията на fashion

« Отговор #5 -: февруари 24, 2011, 11:41:19 »

И аз не исках да минаваме по масите за подаръците, и мислихме на влизане да ги получаваме.. Но размислихме, по-уважително е да минеш да си вземеш наздраве с гостите с всек по отделно, така и да раздам подаръците за гостите, един вид те ми дават и аз им давам  Wink. Добре се получи. Имах помошници, братовчетка ми, която държеше кошничката с подаръците за гостите и още една кошничка, в която слагахме пликовете. Съща така и две мои малки братовчетчета, които отнасяха дадените ни подаръци и цветя. Всеки от гостите си ни пожела по нещо имаме си го записано всичкото, а и така може да видиш,кой какво ти е пожелал и подарил. Иначе след като отворите подаръците,въпреки че има картички,пак не можеш да запомнеш кое от кой е  tease

Малко оффтопик момичета,много е важно да са ви удобни обувките, много гости си свалиха обувките от танци. Аз поне се радвам, че си взех толкова удобни обувки с ток, и като си спомня през какви поляни и чукари минахме за фотосесията .... funnytooth Толкова изморина бях,че след църковния брак ми се искаше вече да е края, а то бе едва началото..  blum
Активен
lina_bs
Сватбар
Публикации: 195

Разгледай галерията на lina_bs

Моят сватбен албум

« Отговор #6 -: февруари 24, 2011, 11:55:15 »

И аз исках да НЕ минаваме по масите, а да си посрещаме гостите и да си вземем подаръците. Обаче младоженика каза, че той не искал да стои като портиер 1 час. И какво било това, все едно сме феис контрол и ако не ни харесали подаръците няма да ги пуснем вътре. Аз пък му казах,че ако ще минаваме по масите искам да обявяват по микрофона кой какво дава. Но в името на общото благо и душевния ни комфорт се съгласих да минем по масите.Той пък се нави да имаме украса на ресторанта smile
Активен
sonja
Сватбар
Публикации: 167

Разгледай галерията на sonja

« Отговор #7 -: февруари 24, 2011, 14:01:50 »

Момичета, аз да ви кажа мисля да си го направим това с минаването, защото на нашите кумци на сватбата те бяха направили така, че още при поздравленията веднага след церемонията имаше една кутия като урна и всички пускаха пликовете в нея, но после така или иначе в ресторанта трябваше да минават по всички маси, за да си кажат наздраве с всички. Така че, май все тая, така или иначе ще ги обиколим всички да ги уважим с наздравица, направо ще си вземем и подаръците тогава и така..  pardon
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
Публикации: 595

Разгледай галерията на posum

Моят сватбен албум

« Отговор #8 -: март 03, 2011, 19:36:14 »

Мн болна тема.
Подписването ни ще е в градината на ресторанта. Искаме да си направим фотосесия след това и не знам кога точно да ни е уелкъм дринк-а. Засега към него сме се ориентирали.
Активен
tinkarbell
Ентусиаст
**
Публикации: 74

Моят сватбен албум

« Отговор #9 -: март 07, 2011, 09:02:57 »

Ние също не искахме да минаваме по масите. Бяхме решили във фоаето на ресторанта да има маса с наредени на нея чаши с шампанско и всеки гост да си вземе една чаша да си кажем наздраве да си поднесе подаръка и да се настъни тогава на мястото си...обаче малко ни се объркаха нещата тъй като сватбата ни е нощна и доста късно се очертава да влезнем в ресторанта и ако направим и това посрещане на входа ще стане още по-късно така че отпадна.
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
Публикации: 595

Разгледай галерията на posum

Моят сватбен албум

« Отговор #10 -: март 07, 2011, 18:33:33 »

Какво ще рече "нощна"?
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
Публикации: 519

Разгледай галерията на panteryx

Моят сватбен албум

« Отговор #11 -: март 09, 2011, 13:50:19 »

Нали знаете ,какво правят булката и младоженеца в първата брачна нощ?
Броят парите и разглеждат подаръците...
Иначе ние мислим да минем и сами да си съберем подаръците blum
Булката ще тъпче в чантата ... pardon
Активен
Monikamaria
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1487

Разгледай галерията на Monikamaria

Моят сватбен албум

« Отговор #12 -: март 09, 2011, 20:36:33 »

panteryx, съветче от мен! blum От всеки гост като вземеш по едно пликче и маааалко ще ти е трудно да ги натъпчеш в чантата. Принципно на шаферката това и е работата - да ти помогне в този момент. Да бъде до вас и вие да и подавате подаръците. Има много красиви кутии за пари, но ако не ти харесва може просто да е с подносче, или без, или както на вас ви хрумне! good
http://www.nastyarai.ru/box/ Тук има всякакви примерни кутии, които на мен лично са ми фаворити!
Активен
sonja
Сватбар
Публикации: 167

Разгледай галерията на sonja

« Отговор #13 -: март 09, 2011, 21:10:09 »

Абсолютно съм съгласна с Monikamaria, то аз и няма да имам въобще чанта, за какво са ми шаферките иначе?... пък и така и те си имат отговорни задачи, които според мен им доставят удоволствие smile И ние ще сме с кутия украсена в цветовете на сватбата.  Bravo
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #14 -: март 09, 2011, 22:29:06 »

panteryx, съветче от мен! blum От всеки гост като вземеш по едно пликче и маааалко ще ти е трудно да ги натъпчеш в чантата.

Точно така е, спомням си конфузното събиране на подаръците на сватбата на моя приятелка - аз й бях шаферка тогава и когато започнаха да валят пликовете... не е за разправяне, пликовете не могат да се натъпчат в булчинската чанта, пари се пилеят по земята... Грозна картинка, а и голям хаос - младоженците след това едва ли са разбрали кой плик от кого е, колко пари е имало в самите пликове, изобщо... Кутията според мен е необходимост, а не каприз. Мони е показала много красиви кутии, и в Бг се предлагат такива, но са доста солени като цени. Аз лично ще ползвам съвсем семпъл модел издължена бяла кутия (около 15 лв ще ми струва), която може да доукрася, ако имам кеф Wink Но и без финтифлюшки пак една такава кутия се вписва чудесно в сватбената атмосфера, мисля.
Активен
fashion
Професор
Публикации: 396

Разгледай галерията на fashion

« Отговор #15 -: март 10, 2011, 11:20:49 »

Момичета за пликовете може да се ползва кошничката от подаръците на гостите. Ние така направихме,хем е украсена,хем е голяма  smile Е разбира се веднага щом се съберат всичките парички се прибират в плик да не седят в кошницата, да не изчезне някои покрай сервитьорите хихихихи. Но за всичко това ми асистираха братовчетка ми ,която държеше кошничката с подаръците и на която подавах пликовете, както и шаферите които отнасяха цвитята и подаръците от гостите.  nazdrave
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #16 -: март 10, 2011, 13:58:51 »

ахахахах виж ,за това не се бях замисляла ,че може да се случи blush
Monikamaria ,благодаря за съвета ,но аз няма да си имам шаферка  sad ,но ще намеря някого, иначе това с кутията е много добра идея ,даже се замислям да пробвам да си направя една такава кутийка  dance пък ако не стане ще си поръчам една такава blum
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #17 -: март 10, 2011, 14:05:49 »

Хехехе, ами да, сватбената кутия винаги трябва да се пази и охранява грижливо blum Идеята за кошницата с подаръците за гостите е супер, обаче примерно в нашия случай е неприложимо, защото ние ще даваме на всеки подарък и ще очакваме да ни даде подаръка си в замяна, и няма как да слагаме пликове при все още нераздадените подаръчета Wink Иначе по повод кутиите, аз мисля, че всяка стандартна бяла кутия (по-луксозна, разбира се, подаръчна, а не, примерно, кутия за обувки blum) е приложима - просто ще се махне капачето, а после ще се затвори и толкова. Ако й се сложи някоя джуфка, финтифлюшка може да си стане съвсем празнична smile
Активен
Monikamaria
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1487

Разгледай галерията на Monikamaria

Моят сватбен албум

« Отговор #18 -: март 10, 2011, 18:17:24 »

panteryx,може да помолиш някоя приятелка да ти асистира. smile
soulless, аз мисля точно така да си направя кутията. good И ще се опитам да стане като една от тези в сайта. Ще видим какво ще се получи. Хубавото е, че остава като спомен от сватбата. Аз мисля да си я запазя и вътре да си прибера някакви сватбени споменчета. smile
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #19 -: март 10, 2011, 18:32:51 »

Monikamaria Страхотна идея е приложението но кутията ,за след сватбата lol
Иначе ще се постарая да направя някой модел и ще кача една снимка да видим дали ще ми я одобрите  blush
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #20 -: март 10, 2011, 18:38:24 »

То и аз накрая може да си избера някоя кутия по-непретенциозна и да я ползвам за целта - ако ли не, ще поръчам от моя прелюбим Ebay Wink Там има едни такива много удобни издължени кутии, на които съм се прицелила...
Активен
tinakostova
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #21 -: март 29, 2011, 09:23:41 »

Аз си направих сама кутията. Една най-обикновена кутия от обувки, облепих с бял сатен и отгоре я аранжирахме в цвета на украсата. Стана много ефктна, а и спестих неудобството от разпилени по земята пликове. Малко фантазия и сте готови.
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #22 -: март 29, 2011, 10:33:29 »

Tinakostova, поздравления за сръчността - възхищавам се на девойки като теб, с моите две леви ръце pardon В крайна сметка аз се обзаведох с кутия сърце, бяла с жълти петна, много твърд картон - според мен е чудесна, само не знам дали ще събере пликовете, по-малка от очакваното дойде blum
Активен
mielle
Любопитен
*
Публикации: 30

Разгледай галерията на mielle

« Отговор #23 -: април 01, 2011, 16:26:32 »

аз си купих една много сладка и голяма кръгла кутия, даже е кръгла yahoo сега ще я доукрася малко и ще постна снимки blum
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Публикации: 543

Разгледай галерията на госпожица

« Отговор #24 -: април 01, 2011, 19:34:32 »

А какво ще кажете за тази кутия
Активен
emmmmmy
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1489

Разгледай галерията на emmmmmy

« Отговор #25 -: февруари 07, 2012, 16:32:58 »

аз първо мислех да слагам кутия, но после  huhhuh.gif ... не знам, нещо ми стана срамотно  pleasantry.
От друга страна ме притеснява и това минаване по масите.... Нали е и с цел приветстване на гостите за добре дошли, май по-скоро ще карам без кутия... girl_impossible
абе шантава работа...
Активен
InLove_Girl
Сватбен ГУРУ
Публикации: 731

Разгледай галерията на InLove_Girl

« Отговор #26 -: февруари 08, 2012, 11:52:25 »

Еми, мила...недей без кутия... Колкото и да е ...като просене , по-добре с нея. Така или инъче гостите ще ги дадат тези пари, по добре да са прибрани прилежно, това също е знак на уважение. Не мисля, че е по-добре да се тъпчат пликове по джобове, чантички и т.н. А още по-зле да се разпилеят по земята. За мен от страна на гост ще ми бъде приятно плика с парите да ги приберат в красива кутия, а не парите пръснати, плика смачкат или настъпан..... give_rose
Активен
emmmmmy
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #27 -: февруари 08, 2012, 11:54:25 »

не знам как е по-редно спрямо гостите, просто не мога да реша. Те така или иначе, който е решил да ни подарява пари, ще знае къде да ги пусне, но ... не знам.
Активен
cveta_d86
Професор
Публикации: 498

Разгледай галерията на cveta_d86

Моят сватбен албум

« Отговор #28 -: февруари 08, 2012, 12:00:40 »

момичета, аз съм решила така и така ще минаваме да си вземем наздраве с всеки и тогава ще им оставяме и подаръчетата за спомен... та мисля да ангажирам на милото една братовчедка, която е на 11г. да върви след нас с кошницата с подаръчетата и там да прибира и пликчетата с пари, които ще ни дават ... незнам това колко ще се получи, но ми звучи добре smile
« Последна редакция: февруари 08, 2012, 12:03:34 от cveta_d86 » Активен
Мариелка
Професор
Публикации: 384

Разгледай галерията на Мариелка

« Отговор #29 -: февруари 08, 2012, 12:19:46 »

Цвета, ще имате ли шафери? Защото съм забелязала, че като се минава за наздравица и съответно даване на подаръци, шаферката подава на младоженката подаръка,който е за гостите, а шафера взима пликчето с парички от булката и го съхранява било то в кутия или другаде  blum . Разбира се, варианти има всякакви, но като цяло идеята ми е, че е много по-удобно двама души да помагат на младоженците. Да не говорим, че сигурно ще има и букети и не мога да си го представа това дете как ще смогне. Дано съм била полезна  Wink
Активен
cveta_d86
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: февруари 08, 2012, 12:22:49 »

Ами шаферите ще са малки дечица- момче и момиче.... иначе освен нея ще помисля за вариант и още някой да помага...иначе букети мисля, че няма да има, защото искренно се надявам след гражданското да ни ги дадът всичкине и в ресторанта да не се мъкнат и цветя, че ще се чудим къде да ги слагаме  crazy
Активен
emmmmmy
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #31 -: февруари 08, 2012, 12:25:06 »

Цвета, точно това ми е дилемата, като така или иначе е редно да се мине да поздравим гостите, трябва ли да правя и кутия, или Inlovegirl, имаш предвид да минаваме и шаферката да носи кутията, а кумата подаръчетата и като ни подаряват да се прибират пликовете там ?  bigthanx Money
Активен
cveta_d86
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: февруари 08, 2012, 12:29:09 »

Еми мисля, че и аз ще трябва да обмисля мнго хубаво как да става... но според мен ако се спреш на варианта някой да прибира пликовете кутия не ти трябва...поне аз така мисля  give_rose
Активен
Мариелка
Професор

« Отговор #33 -: февруари 08, 2012, 12:30:31 »

Кутията не е задължителна. Ако имате кошничка за късмети,които се хвърлят пред гражданско (църква),може да се ползва нея. Идеята е,че когато минавете за подаръците вие (младоженците) не носите нищо освен чаша с питие. Зад вас са (в повечето случаи) шаферите- единия държи кутията(кошничката или нищо) ,а другия държи съответно подаръчетата за гостите. И просто става едно подаване от шафер на булка и от булка на шафер. А не булката да тръгне с кутия в ръка и айде сега давайте парите  laugh
Активен
Bibsi8792
Сватбен ГУРУ
Публикации: 547

« Отговор #34 -: февруари 08, 2012, 12:31:12 »

Внимание - 2 нови отговора бяха публикувани докато ти пишеше.
Момичета  честно да ви кажа това с кутията винаги ми е било ужасно грозно ,но това е въпрос на личен избор все пак .
Замислете се някой Ви подава плика ,казва Ви пет мили думи а шаферката му подава кутията за да си го пусне .. някак си за мен е неуважително спрямо госта.И това, че пликовете ще се натъпчат в някой джоб или че ще се изпомачкат - не е така.
При нас беше така-Племеницата ми държеше кошницата с подаръчетата ,едната ми приятелка събираше пликовете във втората кошница (имахме две),след това майка ми старателно ги прибра в кутията  на 2-ят ми чифт обувки - е до ден днешен всички пликове и картички ги пазя и нямам нито един измачкан плик или картичка- така че според мен всичко е въпрос на гледна точка.
Успех !
Не искам да обидя никого пак казвам ,това е моя лично мнение!!
« Последна редакция: февруари 08, 2012, 12:35:56 от Bibsi8792 » Активен
emmmmmy
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #35 -: февруари 08, 2012, 12:34:53 »

Не то никой не обиждаш , просто се чудя-  то ясно че булката или младоженецът няма да държат кутията, но идеята ви е зад нас да има 2ма помагачи, единия подарява подаръците за гостите, а на другия подаваме пликовете, да ги слага в кутията , правилно ли разбрах ? smile
п.с за да се посмеем , на една сватба дето бях, младоженецът носеше черен чувал и там пускаше парите  sarcastic funnytooth laugh
Активен
cveta_d86
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: февруари 08, 2012, 12:36:41 »

Ами Еми аз горе долу така си го представям  pleasantry
Активен
Мариелка
Професор

« Отговор #37 -: февруари 08, 2012, 12:37:11 »

Да, Еми. Само малката неточност е "единия подарява подаръците за гостите" , по-точно е,че той ги подава на булката (или младоженеца),за да ги подарят на гостите. Уточнявам,за да не стане недоразумение.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ГУРУ

« Отговор #38 -: февруари 08, 2012, 12:38:24 »

Внимание - 2 нови отговора бяха публикувани докато ти пишеше.
Не то никой не обиждаш , просто се чудя-  то ясно че булката или младоженецът няма да държат кутията, но идеята ви е зад нас да има 2ма помагачи, единия подарява подаръците за гостите, а на другия подаваме пликовете, да ги слага в кутията , правилно ли разбрах ? smile
п.с за да се посмеем , на една сватба дето бях, младоженецът носеше черен чувал и там пускаше парите  sarcastic funnytooth laugh
Подаръчетата си ги подарявахме ние лично (или аз или мъжа ми) ,племеницата ми ни подаваше по едничко за да ни улесни ,след това госта си даваше подаръка и букета ,аз ги вземах и прости ги подавах на приятелката ми,след като тръгнехме към другата маса.Всичко ставаше супер дискретно и готино.
Активен
emmmmmy
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #39 -: февруари 08, 2012, 12:40:19 »

аха, да сега стана ясно.
аз да ти кажа не съм била късметлийка да бъда на сватба на която да ми подаряват подаръче за гост, така че няма и откъде да знам . Където съм била, младоженците минаваха, кой с кум, кой с кума или родител, казват ти наздраве, даваш им плика и те си го прибират в торба или както споменах по-горе в чувал  LAUGHTER yea
Активен
Bibsi8792
Сватбен ГУРУ

« Отговор #40 -: февруари 08, 2012, 12:44:43 »

аха, да сега стана ясно.
аз да ти кажа не съм била късметлийка да бъда на сватба на която да ми подаряват подаръче за гост, така че няма и откъде да знам . Където съм била, младоженците минаваха, кой с кум, кой с кума или родител, казват ти наздраве, даваш им плика и те си го прибират в торба или както споменах по-горе в чувал  LAUGHTER yea
Е не това е брутално вече  NO
За наздравицата си минахме само ние с мъжа ми .
След това родителите ни минаха по някой време по масите за наздравица също,което е нормално .
Кумовете не минаха по масите мисля ,че е излишно това!
Еми направи го така както го чустваш и искаш да бъде!
Успех мили момичета! give_rose
Активен
rady17
Сватбар
Публикации: 296

Разгледай галерията на rady17

« Отговор #41 -: февруари 08, 2012, 12:45:57 »

Привет,  give_rose, миналата година бях 2 пъти шаферка и нямаше кутия. Аз и още една приятелка бяхме с младоженците, докато приемаха поздравленията, едната даваше подаръци, другата взимаше пликовете с парички. И така младоженците си бяха свободни. Но дойде и моя ред да съм булка и ще имам кутия на 10000% (не питай старило, а питай патило, както са казали хората) много по удобна е кутия за шаферите. Къде ще слагат пликовете, 5 плика добре, 10 пак, а останалите?  pardon good
Активен
cveta_d86
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: февруари 08, 2012, 12:46:07 »

Емиии аз пожелавам на всяка от нас да събере толкова много пари чувал да напълни   biggrin малко  Offtopic
Активен
emmmmmy
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #43 -: февруари 08, 2012, 12:49:07 »

Привет,  give_rose, миналата година бях 2 пъти шаферка и нямаше кутия. Аз и още една приятелка бяхме с младоженците, докато приемаха поздравленията, едната даваше подаръци, другата взимаше пликовете с парички. И така младоженците си бяха свободни. Но дойде и моя ред да съм булка и ще имам кутия на 10000% (не питай старило, а питай патило, както са казали хората) много по удобна е кутия за шаферите. Къде ще слагат пликовете, 5 плика добре, 10 пак, а останалите?  pardon good
да , мерси за споделеният опит, точно това уточнение с кутията ме интересува. ние сме макс 35 човека, не знам...
Активен
InLove_Girl
Сватбен ГУРУ

« Отговор #44 -: февруари 08, 2012, 12:53:55 »

Еми, аз винаги съм била на сватби, на които подаръчетата са по масите и са част от украсата един вид. На сестра ми на сватбата, аз и братовчедка ми бяхме шаферките и вървяхме след младоженците. Аз държах кутията за парички, а братовчедка ми носеше цветята. Сестра ми и мъжът й си приемаха и букетите, и пликчетата, след като си кажат "Наздраве" и се снимат със съответния гост, преди да минат към следващите ни подаваха и плика, и букета.  pardon Така пак само с чаша шампанско могат са прегърнат следвашия гост и т.н. На моята сватба ще процедирам по същия начин. Така мисля, че се получава добре, никой гост не пуска в кутията, а си дава пликчето на младоженеца. Младоженката не ходи по масите със 100 букета, а само с чаша...  give_rose Въпрос на избор  pardon  Girl_hide
Активен
rady17
Сватбар

« Отговор #45 -: февруари 08, 2012, 12:58:14 »

emmmmmy съветвам те да си направиш/купиш кутия. След като ще имаш шаферка, тя си е след вас, когато минавате по масите, правите наздравицата пожелания едно друго. Дават пликчето и вие го подавате на шаферката, когато отминавате към следващите гости и т. н. good (никой не обърна внимание на това, че аз взимах пликовете напротив радваха ни се)  yahoo
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 690

Разгледай галерията на sunset

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: февруари 08, 2012, 17:24:30 »

Аз си представям нещата за нашата сватба горе- долу по начина, по който Bibsi8792 ги е описала с малката разлика, че по всяка вероятност подаръците за гостите ще бъдат сложени предварително по масите. В интерес на истината предпочитах варианта с welcome drink, но той е приложим за сватби с изнесен ритуал, а нашата няма да е такава. Това обикаляне по масите не ми е особено по вкуса, но при нас така се стекоха обстоятелствата.
Активен
Vivid
Професор
Публикации: 339

Разгледай галерията на Vivid

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: февруари 11, 2012, 21:09:09 »

При нас ще е уелкъм дринк, след изнесения ритуал - тъкмо ще видим и ще поздравим всички гости лично, преди да са влезли в ресторанта. Ще имаме и кутия (е, не точно кутия де, но няма да издавам какво точно е). Като мисля, да кажа на жената от ритуалната да включи в края на речта си, че сега гостите могат да пожелаят на младоженците еди какво си и да им поднесат своите подаръци, за да няма някой неразбрал, който ще си мисли, че ще обикаляме в ресторанта. А това с обикалянето е доста неприятно, защото тъкмо хората са се отпуснали, хапват, пийват, разговарят и минават младоженците да ги прекъснат...
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 579

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: февруари 13, 2012, 15:59:55 »

И ние мислехме за наздравица за добре дошли, ама.... Все тая е дали ще събера подаръците на входа или ще мина по масите - все си е смущаващо, за мен поне! Самият ресторант има къде да организира подобно "мероприятие", но тъй като гостите са ми 120 (което е средна сватба, а не голяма) и сметнах, че ще трябва да отделя поне по 1 минута на човек, за да приема подаръка, цветята, поздравленията и ми стана лошо - 120 минути на входа - минимум !?!?! Ще влезем в ресторанта към 21:00 ч. (в добрия сценарий)?! Е, айде няма нужда, това е лудост. 120 човека ще се редят на опашка 2 часа, за да влязат  crazy Oh my ...

Подаръците за гостите ще са по масите, защото са много хубаво опаковани и са част от аранжировката на масата. Ще мина по масите, колкото и да не ми се иска, няма приложим вариант иначе  bad Имам 4 големи и 3 малки шаферки, както и 4-ма шафери, има кой да ходи след нас, за да прибира подаръците ни (предполагам, че предимно ще са пликове), за да не са ни заети ръцете. Това е оптималния вариант, поне в моята глава  blum
Активен
Alleksia
Професор
Публикации: 306

Разгледай галерията на Alleksia

« Отговор #49 -: февруари 16, 2012, 20:52:15 »

Christy, ако ми позволиш да вметна - може гостите ви да са 120, но това съвсем не значи, че трябва да прекарате 2 часа в приемане на поздравления/подаръци на вратата - обикновено са семейство/двойка и ако не се снимате, надали ще ви отнеме повече от час, дори и по-малко.
Аз преди бях много против обикалянето по масите за поздравления/събиране на подаръци и тн., но сега мнението ми тотално се промени. Всички хора, с които съм говорила по въпроса, смятат, че това е едно уважение от страна на младоженците и се радват, че го има. Като се замислих, аз също никога не съм го приемала като обиколка за подаръци, а винаги съм се радвала, когато младоженците стигнат до мен. затова решихме и ние да минем и да се чукнем за здраве и щастие с гостите ни, а пък дали ще има подаръци не е важно.
Активен
mariajoro1984
Професор
Публикации: 348

Разгледай галерията на mariajoro1984

« Отговор #50 -: февруари 16, 2012, 23:21:53 »

Аз вече поръчах кутията,утре ще я снимам да я видите:)Иначе като цяло си го представям така,ам ,мъжа ми и две шаферки,в едната кутията в другата подаръците,чукваме се дават ни плика,аз го подавам на шаферката тя да го сложи в кутията,а не аз да я подавам за да пъхат в нея,другата ми дава подаръчето,после аз го давам,хахах как го написах,ама ми е смешно ,като знам колко ще ме е срам хаха
Активен
Kalama
Сватбар
Публикации: 267

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: февруари 27, 2012, 23:36:25 »

Подаръците на коктейла преди церемонията. Това с кутията ми се вижда като събиране на помощи.
Като се има в предвид, че нашите подаръци ще са в пликчета няма да има някакви особености при събирането им.
Активен
mariajoro1984
Професор
Публикации: 348

Разгледай галерията на mariajoro1984

« Отговор #52 -: март 06, 2012, 17:32:22 »

Калама съгласна съм,че това с кутията е като бирничество,но бях на сватба на коята подаръците се даваха на коктеила,чесно да ти кажа такава суматоха настана,че всички гости се чудихме какво да правим,сега ли да даваме или после.На мен този вид събиране на пликчетата пък ми приличаше на такса вход хах.Прецених,че с кутията е по удачно,но чесно да ти кажа и двата начина не ми харесват,аз лично ще умра от срам като тръгнем по гостите blush
Активен
Kalama
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: март 06, 2012, 17:47:07 »

Да, възможно е да настъпи суматоха, за това трябва още с даването на поканите да разясните на гостите как ще премине церемонията и да са наясно кога да ви дадат подаръка. А, що се отнася до пликчетата ние никога не ги слагаме в бял плик, за да изглежда като вход. Последния път бях сложила паричките в една много интересна кутийка тип сандъче с панделка. Винаги може да опаковат като подарък и да е красиво без да си личи, че там има пари. И в този случай кутията за събиране вече отпада.
Активен
Смърфиета
Новак
*
Публикации: 18

Разгледай галерията на Смърфиета

« Отговор #54 -: март 06, 2012, 21:56:11 »

въпроса с кутията е личен избор,  idea
така или иначе ще се чукнете за здраве със всеки гост,  smile така или иначе всеки ще си даде подаръка - било то предмет (каквото са решили, и както сте се уточнили предварително)  smile
а тези от тях, които решат да ви дадат пари, нали е все едно и също дали ще го вземеш и ще го подадеш на шаферката/приятелката, която да го сложи в красива кошница, или в красиво украсена специална кутия.  Wink дори съм виждала да се ползва вместо кутия едни декоративни клетки - продават ги в AIKO
аз лично предпочитам да бъде с кутия - красива е,  не се отваря, а и накрая никой не вижда колко си събрал  danceg
Активен
VeronicaAndIvan
Новак
*
Публикации: 9

« Отговор #55 -: март 22, 2012, 12:42:48 »

На мен също не ми допада идеята - обикаляне по масите, но пък според мен е много по-лично, ние сме си поканили само много близки хора и мисля, че ще е по-трогателно.
Моята идея също е като минаваме да поздравим гостите да им подарим подаръчетата, лично на мен ще ми достави огромно удоволствие да видя реакциите им лично, а и те ще се почувстват още по-специални  girl_wink
Ще имаме 4 големи шаферки, едната ще е с кутия или нещо подобно, не съм мислила още, другата с подаръчетата и другите две евентуално ще помагат за цветята  smile
Активен
Kalama
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: март 22, 2012, 13:56:36 »

Не знам от къде се пръкна тази мода с кутиите. Много неучтиво ми изглежда към гостите и все едно събираш дарения. Пускаш парите в някаква кутия, която държи някой друг....... crazy  И кутиите. които съм виждала са толкова огромни, че все едно очаквате 1000000 плика да съберете и да ги напълните до горе. Както има една приказка- "тръгнал с голямата кошница".  По-добре да се ушие някакъв плик, тип дамска чанта и булката да си я държи, в който да се събират парите. Да има лично отношение към подаръка. 
Представете си само тръгвате за наздравица- вие сте двама, след вас 4-5 шафера, един оператор, един фотограф......Не ставате ли малко множко?
« Последна редакция: март 22, 2012, 14:02:55 от Kalama » Активен
rady17
Сватбар

« Отговор #57 -: март 22, 2012, 14:27:16 »

За мен тази кутия е за улеснение на шаферката, която така или иначе ще държи пликовете с подаръци.  smile Гостите няма да пъхат пликчетата в кутията, има си съвсем деликатен начин.С нас ще има две шаферки едната ще с кошничката с подаръчетата (защото предпочитам аз лично да ги подаря),а другата с кутията. Тъй като бях шаферка няколко пъти, знам каклко е неудобно да държиш стотиците пликове на ръка. Аз лично не искам да има видео, докато минаваме за поздравленията, а само фотографа за снимка с всеки гост.  smile  Но това си е моето мнение smile
« Последна редакция: март 22, 2012, 14:31:41 от rady17 » Активен
Kalama
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: март 22, 2012, 14:45:27 »

щом става въпрос за "стотици пликове" наистина ще ви трябва кутия  smile
Активен
emmmmmy
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #59 -: март 22, 2012, 16:22:49 »

хахах Ради, много ме разсмя с тези стотици пликове nazdrave banana
Аз лека полека се отказвам от кутията обаче, малко хора сме и няма смисъл, а и все повече чувствам вътрешно отблъскване от идеята ми.
идеята да се слагат в дамска чанта тип плик е добра.сега ще подгоня шаферката по случая. hiphip Tongue
Активен
InLove_Girl
Сватбен ГУРУ

« Отговор #60 -: март 22, 2012, 16:25:59 »

И аз искам да разчупя идеята с кутията, но по груби сметки ще имаме около 40 плика...Едва ли мога да ги побера в дамска чанта, а пък в торбичка за подаръци ми се струва грубо  pardon
Активен
emmmmmy
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #61 -: март 22, 2012, 16:30:06 »

говорих с шаферката, каза че има нещо подобно  и ще го вземе :

ако е мека материя, ще събере и 40 според мен  good
Активен
InLove_Girl
Сватбен ГУРУ

« Отговор #62 -: март 22, 2012, 16:38:18 »

Незнам, но е мноого идейно.. Мога да поръчам да ми ушият, нещо от супер разтеглива материя...ще му сложа картон да стои като плик иии ще го връча на шаферкатаааа  yahoo Много ми хареса, благодаря Еми  give_rose
Активен
Kalama
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: март 22, 2012, 16:51:21 »

Най-добре е да ви ушият плик от плата на вашата рокля или ако шаферката ще я държи да е като нейната рокля. 40 плика съвсем спокойно се събират с плик с тазмери 25-15 примерно. Ще му направят по-дълбок преден капак, за да позволи да се издува....Може да му сложат и дълга презрамка за през рамо, изобщо вариации много.
Някак си по-дамско, по-дискретно и по-лично ми изглежда от голямата ръбеста кутия.

Още повече, че пликовете сега са супер актуални.
Активен
rady17
Сватбар

« Отговор #64 -: март 22, 2012, 16:54:01 »

Ми кво да направя обичам да разсмивам smile  Bravo Пък го казвам и от личен опит добре айде ДЕСЕТКИ пликове пак си е неудобно, всеки както намери за добре. Никой от моите гости няма да се почувства, като на благотворителна вечеря в това съм убедена!   smile   Но и това което ти си показала е идейно  Wink
Активен
Kalama
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: март 22, 2012, 17:00:00 »

Активен
yara
Сватбар
Публикации: 245

Разгледай галерията на yara

Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: април 08, 2012, 08:54:47 »

Ние ще имаме кутия, много стилна с украса от дантела.

Просто няма вариант къде другаде да се съберат 40-50 плика. Колкото и на мен да ми е тъпо това цялото обикаляне, за момента нямаме по-добър измислен начин, защото няма да имаме коктейл преди сватбата.
А и всички гости очакват да се мине за наздравица по масите.

Другото, което обаче със сигурност няма да имаме са цветя. Абсолютна безсмислица е според мен е да получа 50 букета, които да се чудя къде да сложа - първо в коя кола, после в ресторанта 5-6 вази, после вкъщи. Да не говорим, че съм алергична към някой, например лилиуми и ще настане голям майтап, а и напоследък ги увиват в едни цветни хартии, които боядисват. Кошмар, ако роклята ми се изцапа.
Както писах била съм на 12 сватби последните 5 години - навсякъде без една цветята бяха голям проблем, грам не забелязваш кой какво ти дава, защото в Ритуалната се изреждат 100 човека да ти честитят и само предаваш букетите от госта, на булката, в някой шафер и на някаква маса след това. Едните вечерта след сватбата ги сложиха във ваната им за една вечер и изхвърлиха почти всички на другия ден, защото успяха да намерят само 2 вази и 2 кофи, за да ги сложат.
Освен това нито запомняш от кого са, нито имаш време да им се насладиш. Булките си взеха и голяма част от цветята от украсата в ресторанта и какво правиш с 60-70букета? А и това са средно по 10лв на букет - 500лв-600лв на вятъра, гостите може да си ги използват за такси например.
Едно е да получиш 5-6 букета за рожден ден, на които да се насладиш, друго са 50.
Всичките ми гости знаят, че не искам цветя и честно голямата част се зарадваха, едно нещо по-малко да мислят и да се чудят къде да държат. Дори баба ми, каза че съм абсолютно права.

Бях на една сватба в Испания преди 4 години - няма такива неща, дори гостите предварително си изпращат подаръците - голяма част са пари по банков път, а тези които са предмети ги получават по пощата преди сватбата. Така спокойно може да им се зарадваш, да видиш от кого са, да прочетеш картичките. Няма я цялата тази суматоха, няма цветя, всичко е толкова спокойно и насочено към празнуването, а не да мислиш за дребни детайли. Пак минават да си кажат наздравица с всеки, но няма чудене къде да слагат подаръци и цветя.
От тогава, на нито една сватба не купувам и не подарявам букети.
Активен
Vivid
Професор
Публикации: 339

Разгледай галерията на Vivid

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: април 09, 2012, 07:20:00 »

Ние ще имаме къщичка за птици, на която пликът се пуска , през една вратичка на покрива. Идеята е, че сме младо семейство, което събира парички, за да си свие гнездо.
Активен
veseto_87
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1439

Разгледай галерията на veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: април 09, 2012, 08:42:12 »

И ни еще имаме кутия. Нищо по-идейно не измислих.
Активен
emmmmmy
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #69 -: април 09, 2012, 14:10:51 »

аз пък поръчах лилава чантичка от минипри, да слагаме вътре пликовете,ама ни вопъл ни стон.... sad
уж пишели мейл като обработят поръчката- е вече 5 дни и нямам... само уведомителен в който пише че пак ще ми пишат и оттогава вече щяло да тече 10 дневен срок...
тамън ще ги видя стават ли , да знаете и вие.
« Последна редакция: април 09, 2012, 14:12:30 от emmmmmy » Активен
zai4e_mia
Ентусиаст
**
Публикации: 86

Разгледай галерията на zai4e_mia

« Отговор #70 -: май 04, 2012, 10:41:32 »

Ние ще имаме кутия. В нея ще сложа подаръците за гостите. За всеки ще изваждам подаръчето от кутията, а после ще прибирам плика там. Така няма да изглежда все едно събираме дарения  tease
Активен
jenifer
Ентусиаст
**
Публикации: 57

Разгледай галерията на jenifer

« Отговор #71 -: май 05, 2012, 21:56:29 »

И ние ще имаме кутия. Нищо по-идейно не измислих.

И ние ще сме с кутия, още не сме купили, но ще я опаковам и украся с хартия и панделка. Малката шаферка ще я държи, а ние ще раздаваме подаръците на гостите лично. Така няма да се чувстваме все едно събираме помощи. biggrin
Активен
semantika
Любопитен
*
Публикации: 46

Разгледай галерията на semantika

« Отговор #72 -: май 16, 2012, 15:45:11 »

Момичета, от къде си взимахте пликовете? (тези за парите, които се слагат на масата). Поръчвахте ли ги от някъде, или сами си ги правихте? 
Активен
zai4e_mia
Ентусиаст
**

« Отговор #73 -: май 16, 2012, 15:48:44 »

blush Тези пликове не си ли ги носят гостите от вкъщи?
Активен
semantika
Любопитен
*

« Отговор #74 -: май 16, 2012, 15:51:39 »

Хм...не.. На последните 3 сватби на които съм била, пликовете бяха до всяка чиния с прибори на масата, пред всеки гост, и бяха в цветовата гама на сватбата.  pardon
Активен
svekarva
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

Разгледай галерията на svekarva

« Отговор #75 -: май 16, 2012, 16:08:58 »

semantika , това е нещо ново  Bravo. Но сигурно хората са си подготвили предварително красиви пликове и накаква картичка от кого е. Дали ще се използват всичките? Ние /семейството/ даваме един общ плик, примерно. Много интересно!
Активен
zai4e_mia
Ентусиаст
**

« Отговор #76 -: май 16, 2012, 16:16:02 »

Ами, ако сложим вътре благодарствените писъмца... така, който не си носи пликче ще ползва нашето, а който си носи ще си вземе писъмцето с него  danceg
Активен
InLove_Girl
Сватбен ГУРУ

« Отговор #77 -: май 16, 2012, 16:19:26 »

На мен това с плика ми идва вече в повече. nea Извинявайте, но никой няма да дойде на сватбата и да ви бутне парите в ръцете , като бакшиш. Убедена съм, че всеки ще се е погрижил за плик  huhhuh.gif Аз ако отида на сватба и до чинията ми има пликккк   Oh my ..., бих си издразнила супер много.  pardon
Активен
Мариелка
Професор

« Отговор #78 -: май 16, 2012, 17:26:37 »

Това с оставени пликове на масата го чувам за първи път и според мен е най-голямата простотия crazy
Мисля, че в днешно време няма гост, който да не е сложил парите в плик.
За мен е обидно и смешно да има такива пликове по масата.
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 579

Моят сватбен албум

« Отговор #79 -: май 16, 2012, 23:55:43 »

Абсолютно подкрепям последните две мнения! И ако някой все пак е решил да дойде с подарък трябва да се почувства тъпо и да извади и пари или какво?
Активен
AliTia
Ентусиаст
**
Публикации: 142

Разгледай галерията на AliTia

« Отговор #80 -: май 17, 2012, 00:30:11 »

Аз също за първи път чувам нещо подобно Oh my ... Може да е нещо новаторско, знам ли. Последно време и в точност, откакто сме решили да се женим, чувам все неща които ме изненадват. Някои хубаво, други не толкова, но тази идея не е особено ... как да кажа... мила. Вместо благодарствени подаръчета, хоп пликче за парички badgirl Като гост бих се смутила, особено ако младоженците са ми по близки.
Активен
miss™
Публикации: 4030

Разгледай галерията на miss™

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: май 17, 2012, 08:03:39 »

Хм...не.. На последните 3 сватби на които съм била, пликовете бяха до всяка чиния с прибори на масата, пред всеки гост, и бяха в цветовата гама на сватбата.  pardon
Oh my ...
Знам за сватби на които на масата за подаръци има оставени малки картички, които гостите могат да надпишат и да сложат в малки пликчета НО да им оставиш плик за пари ми се вижда меко казано  bad

Аз съм в чуденка да имам ли маса за подаръци. Агентката ми каза, че там мога да държа кутията и дневника, но не виждам смисъл да "карам" гостите да ги оставят там и после да бързат да си ги вземат защото ще имам и минаване [хич не ми се иска, но хората си го чакат]  nea
Активен
svekarva
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

Разгледай галерията на svekarva

« Отговор #82 -: май 17, 2012, 09:13:05 »

Да, не се сетих, че може да става въпрос за картички за пожелания. На някоя сватба /тук, във форума/, мисля около Коледа, съфорумка беше оставила картички за пожелания, които после бяха закичили на елхата. Беше много хубаво, вместо тетрадка с пожелания, където всеки гледа пожеланието на предишния. Wink. Идеята обаче няма нищо общо със събиране на пари. Пък ако някой сложи допълнително левче към пожеланията, няма лошо blum.
miss™ , агентката е имала предвид ти да оставяш там подаръците, след като си ги получила. Винаги има някой подарък, опакован в голям пакет /картини имаше на сватбата на сина ми/, който после се чудиш къде да сложиш. А и така подарените неща ти са "под око", защото има хора за всичко, та дори и по невнимание иначе може да ги бутнат и счупят.
Активен
semantika
Любопитен
*

« Отговор #83 -: май 17, 2012, 10:25:40 »

Момичета, доста ме изненадахте, но приятно разбира се  Wink Аз бях останала с впечатление, че е напълно задължително да взимам пликове за всички...  huhhuh.gif На последните 2-3 сватби, на които съм била имаше такива и бях решила, че това е новата практикуваща се тенденция. Но вие го чувате за първи път, което ме навежда на мисълта, че може да пропусна И ТОЗИ разход! Аз също съм си носила хубави пликове с голяма картичка вътре и съм давала тях разбира се. Но бях длъжна да попитам  tease Благодаря ви!
Активен
miss™

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: май 17, 2012, 11:07:26 »

miss™ , агентката е имала предвид ти да оставяш там подаръците, след като си ги получила. Винаги има някой подарък, опакован в голям пакет /картини имаше на сватбата на сина ми/, който после се чудиш къде да сложиш. А и така подарените неща ти са "под око", защото има хора за всичко, та дори и по невнимание иначе може да ги бутнат и счупят.
Не, идеята е всеки на влизане да го остави и да не се чуди къде да го държи, и да не им пречи. Иначе не смятам да ги държа на някоя маса, понеже иман минимум две хлапета които ще им видят сметката.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ГУРУ

« Отговор #85 -: май 17, 2012, 16:45:10 »

Аз не харесвам идеята с масата, но това си е моя особеност  pardon Ако очакваш да има подаръци, една красиво украсена маса, ще бъде доста добро решение  give_rose
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
*
Публикации: 4634

Разгледай галерията на fiibi_bg

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: май 17, 2012, 17:54:57 »

miss™,виждала съм и места ,където това с масата работи успешно ,но има и случаи ,в които гостите ревностно си "пазят" подаръка .Така ,че сама трябва да си прецениш ,защото с масата можеш да им създадеш и дискомфорт ,постоянно озъртайки се в търсене на подаръка им дали е ОК smile
От друга страна ,ако някой носи по-голям подарък и няма как да го стопанисва ,може би ще те попита къде би могъл да го остави на сигурно място .
Активен
miss™

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: май 18, 2012, 22:21:03 »

За сега мисля да има маса, така или иначе тя ще е украсена за тортата и не върви да седи празна, най-малкото на нея ще държа кутията за пликовете и сватбената книга. А гостите сами ще си преценят къде да ги оставят.
Ако очакваш да има подаръци, една красиво украсена маса, ще бъде доста добро решение  give_rose
Не мога да кажа, че очаквам подаръци, но предполагам ще имам от най-близките ми роднини Wink То под маса не разбирайте нещо огромно, масата е метър на метър (все пак на нея ще е тортата) и ще е дискретно сложена в някой ъгъл на залата Wink
Активен
Alleksia
Професор
Публикации: 306

Разгледай галерията на Alleksia

« Отговор #88 -: май 20, 2012, 11:15:02 »

miss,  ние имахме маса за подаръци, на която гостите си оставиха подаръците при влизането, за да не им пречат - от 50 присъстващи  имахме 10ина подаръка. Всички казаха, че много удобно им се е сторило. Преди да минем за наздравицата всички си взеха подаръците от масата, не са се получавали бутаници  и задръствания Wink
Активен
Страници: 1 2 3 ... 6 [Всички]   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: