Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 06:55:05
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В БУРГАС - 9 та част
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В БУРГАС - 9 та част (Прочетена 155133 пъти)
Asy
Любопитен
Публикации: 39
Отг: СВАТБА В БУРГАС - 9 та част
«
Отговор #135 -:
февруари 16, 2011, 22:18:46 »
Цитат на: chantrer в февруари 16, 2011, 22:13:52
При смяна на лична карта, искат нотариалент акт за жилището,което посочвате или декларация от собственика,че е съгласен да живеете там. Не може да си запазите дори старият без тези неща.
Да, това го въведоха съвсем скоро. Или нотариален акт или договор за наем, който сещайте се трябва да е нотариално заверен.
«
Последна редакция: февруари 16, 2011, 22:20:31 от Asy
»
Активен
Asy
Любопитен
Публикации: 39
«
Отговор #136 -:
февруари 16, 2011, 22:20:10 »
Цитат на: irkaaa в февруари 16, 2011, 22:17:54
Момичета, знаете ли нещо за Диана Илиева-гримьор и Стайко-фризьор?
Много са добри и двамата, но държат тавана на цените.
Активен
lina_bs
Сватбар
Публикации: 210
«
Отговор #137 -:
февруари 17, 2011, 09:11:29 »
Ирка, в магазините ,в които продават булченски рокли не предлагат ли и обувки?Аз ходих в магазина на Аз и Ти,казаха ми че има.Не съм ги видяла и не мога да кажа стават ли или не стават.Просто като още една идея.
Активен
CabuHka
Професор
«
Отговор #138 -:
февруари 17, 2011, 10:07:40 »
Има в тяхния магазин - обувките са на фирма от Асеновград /65-70лв са/.
Активен
irkaaa
Сватбар
Публикации: 214
«
Отговор #139 -:
февруари 17, 2011, 11:12:34 »
Да имаа, но ми показаха само затворени, и както каза Сабинка са 70лв, не че са лоши...ама има и къде къде по-хубави
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #140 -:
февруари 17, 2011, 11:37:36 »
Цитат на: Evalina в февруари 16, 2011, 16:26:23
Bibsi8792
, никак не обичам хора, които се месят в чуждата подготовка, затова се надявам моя пост да не прозвучи така. Просто приятелски съвет:
Ако изкарате мезетата преди основното ядене, после, след яденето, ако сервитьорите минат и оберат всички чинии, масите ще изглеждат доста празни, а отделно, че след яденето всеки ще гледа да набляга на глътката, а няма да има с какво да замези. Вярно е, че ако изкарате мезетата след основното ядене хората няма да им се нахвърлят така, както ако е преди него и са още гладни, но за да не ядете кашкавали и луканка седмици след сватбата, може просто да внесете по-малко количество.
Мила благодаря за съвета ,но това е в проект все още не сме го решили просто има доста време и най вероятно няма да изябагме от традицията
Благодаря то ще веднъж
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #141 -:
февруари 17, 2011, 11:43:10 »
Цитат на: irkaaa в февруари 16, 2011, 17:06:38
Всеки с дерта си, кой избира ресторант, кой друго, аз вече съм на обувките и реших днес малко да пообиколя магазините да видя има ли нещо. На този сттуд като попитам продавачките за отворени обувки и още ми е смешно за реакциите им
, сиг ме мислят за луда, а пък аз да се смея ли, да се притеснявам ли нз
И ние ще трябва да поогледаме хотелите за нощувки, че имаме мн гости, които не са от Бс
Сладурака отиди в магазин Минон има целогодишно отворени обувки но изборът е малък .мОЯТА ПРИЯТЕЛКА СЕ жени октовмри и тя като тебе беше обиколила всикчи магазини но обувки под 70 лева не успя да намери .. там си взе едни мн сладурски за 35 лева мисля бяха ,но незнам дали ще ти харесат ..просто провери може там да са твоите обувки
Активен
lina_bs
Сватбар
Публикации: 210
«
Отговор #142 -:
февруари 17, 2011, 12:06:13 »
Да се включа и аз относно мезетата. ... В Пловдив ги сервират след основното -не ни питат. Значи реда е: салата, предястие, основно, мезе. Откъде в Бургас и м хрумна тази комбинация мезетата да са преди основното не знам и не я разбирам. Мезетата са за след това да си мезят я с виното, я с ракийката и т.н. Не знам дали само в Бургас са на терсене, обаче като бяхме в Пловдив на сватба и приятеля ми беше много очуден , че ги дали чак накрая и аз направо ей така гледах
Активен
jiji_999
Регистриран
Публикации: 3
«
Отговор #143 -:
февруари 17, 2011, 13:23:03 »
В Бургас мезетата ги сервират след основното ястие. Явно някой младоженци искат да нямат предястие и сигурно ги сервират преди това но по принцип са след основното.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #144 -:
февруари 17, 2011, 13:23:22 »
Цитат на: lina_bs в февруари 17, 2011, 12:06:13
Да се включа и аз относно мезетата. ... В Пловдив ги сервират след основното -не ни питат. Значи реда е: салата, предястие, основно, мезе. Откъде в Бургас и м хрумна тази комбинация мезетата да са преди основното не знам и не я разбирам. Мезетата са за след това да си мезят я с виното, я с ракийката и т.н. Не знам дали само в Бургас са на терсене, обаче като бяхме в Пловдив на сватба и приятеля ми беше много очуден , че ги дали чак накрая и аз направо ей така гледах
Да по традиция е след основното разбира се , но упреавителката в ресторанта ми каза че в последно време била такава тенденцията ... аз лично на която и сватба да съм присъствала никога не стигам до мезето но това е отделен въпрос
lina_bs нали знаеш няква страна мода всикчо на опаки .
Пресен случай преди 1 година сватба женят се мои приятели ...всикчо ок млади готини бургазлийчета .. и ко се получава булката не искала торта и пиле и нямаше торта и пиле... и аз се чудех но......... странни неша се случват понякога
А за мезетата ше заложа на тардицията след основното
Активен
Evalina
Сватбар
Публикации: 203
«
Отговор #145 -:
февруари 17, 2011, 14:34:41 »
И на мен ми се вижда най-удачно да са накрая, дори и да няма предястие.Просто не ми се вижда удачен вариант мезето да ти играе ролята на предястие и всички да се наядат с мезета преди основното.
Да ви питам за друго, като и без това заговорихме за менюто в ресторанта - вие смятате ли да следите всичко, което вкарате (мезета, алкохол,безалкохолно) и как би могло наистина да се осъществи контрол какво се изкарва по масите и какво остава в кухнята?
Аз си спомням преди години, като работех като рецепционистка лятото, как след сватби сервитьорите се прибираха с няколко бутилки вино/ракия/уиски и пр. след смяна. Отделно се надписват сметки за уж консумирани от гостите неща - примерно кафета, капучино, допълнително вода или алкохол. Има гости, които си поръчват нещо и после си го плащат, а сервитьорите ви казват, че не е платено и ви карат да го платите отново... И още сумати "трикове"...
Знам, че на фона на цялата сватба това са дребни разходи, ама все пак защо трябва да ме лъжат...
Активен
irkaaa
Сватбар
Публикации: 214
«
Отговор #146 -:
февруари 17, 2011, 14:50:17 »
Evalina, никога не можеш да си сигурна че няма да те излъжат, но примерно някой сигурен човек от сватбата Ви да наблюдава, примерно: като изнасят порциите - да се броят, защото както казваш ти, си надписват порции. Наистина изглежда дребнаво, но защо пък да ни цакат
.
А относно мезетата, наистина и аз знам, че са след основното. Нашите на един банкет останали много доволни от порциите - салатата микс+мезета, и след основното също имало мезета но в няколко чинии, а не на всеки. Още не сме го обсъждали, но и това е вариант
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #147 -:
февруари 17, 2011, 15:16:09 »
Момичета да ви споделя моя опит със "следенето" на сервитьорите.
За мен това си е губене на ресурси-кой близък ще седне до вратата на кухнята да брои колко салати и колко мин.води,вместо да ви се радва на хубавия празник и да е част от него.
При нас се получи така,че върнаха повече алкохол отколкото очаквахме.Но пък ни продаваха от тяхната си бира,а върнаха от тази,която ние бяхме занесли.
Като сервитьорка съм обслужвала такива мероприятия и ще ви кажа,че има безброй начини да се отмъкне нещо.Само че днес всеки гледа да си прибере 5лв в джоба,а не 500гр ракия.
Кумът ми като управител на ресторант,беше решил предварително да даде бакшиши на целия персонал,ама това не ги спря да ни продадът 10 бири.
Аз казвам здраве да е-на цялото даване на пари,примерно 50лв не си ги слагам като проблем.
Ако решат да ви надписват,ще намерят начин!
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #148 -:
февруари 17, 2011, 15:35:21 »
Evalina това със следенето няма да стане дори и да сложиш човек а и този близък все пак е гост.Единия вариант е сватбен агент който да присъства и поне малко да следи нещата.Относно консумацията на гости ние бяхме предупредили ресторанта че няма да плащаме неща извън кувертите и ако искат да си приберат парите от консумация да го правят от хората които си поръчват и нямаше проблем с това.При нас единствено с тортата се опитаха но баща ми отиде в кухнята и им каза че има достатъчно торта и за тях и да слагат нормални парчета и проблема беше решен.Ние не сме вкарвали мезета.С алкохола ние не исках от тях алкохола и се разбрахме да не пипат нашия а да вземат този дето се включва в порцията -50 гр и да се почерпят с него сервитьорите и също нямаше проблем ама и ние не сме го следили кой знае колко.Важното е че по масите имаше всичко.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #149 -:
февруари 17, 2011, 15:51:30 »
Навсякъде има опити за измами но има една приказка "Тръгнем ли да се следим ше се хванем " така че няма нишо лошо да приберът една бутилка ракия 5 бири 2 бутилки вино ... все пак нито те ще забогатеят нито ние ше обеднеем .. а и ще е за наше здраве нека поглЕднем оттази страна
Понякога казвам "Хората сме лоши и то много " ...
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...