Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 24, 2012, 13:02:50

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 30   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: Албенчик е вече мама на малка принцеса Сиана  (Прочетена 20020 пъти)

inaxastra
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2954

Разгледай галерията на inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #15 -: декември 14, 2010, 14:30:40 »

Албенчик, мерси за обмяната на информация  good good good

Пускам линк по темата, който е на бьлгарски. Информацията е по-надолу, след свидетелствата за домашни раждания.

http://homebirth.beinsa.info/

ПП.А за напьните говориха ли ви? Тук постоянно говорят за това, че НЕ трябва да се напьва.
Активен
Armanii
Сватбар
Публикации: 182

Разгледай галерията на Armanii

« Отговор #16 -: декември 14, 2010, 14:57:45 »

alben4ik Честита темичка и от мен!  give_rose Ще следя с интерес какви са твоите вълнения преди срещата с бебо  heart Дано темичката ти е изпълнена само с приятни емоции, пожелавам ти леки финални метри и най-лекото раждане!

p.s. Това, което споделяш е наистина много полезно!  give_rose
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 635

Разгледай галерията на preslava_82

Моят сватбен албум

« Отговор #17 -: декември 14, 2010, 15:49:27 »

Албенчик,честита темичка!  give_rose
Ще я следя с интерес  blum
Активен
Поли
Професор
Публикации: 421

Моят сватбен албум

« Отговор #18 -: декември 14, 2010, 17:41:42 »

Честита темичка от мен и леки финални метри give_rose
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1015

Моят сватбен албум

« Отговор #19 -: декември 15, 2010, 13:10:05 »

Албенчик, честита темичка!
леки оставащи дни!
 Bravo за решението ти за активно раждане. и продължавай да ни разказваш всичко. за съжаление в болниците в Бг не се предлагат подобни работи. и записите на тоновете се слушат само в легнало положение. да не говорим за позата на раждане с вдигнати крака срещу вратата, и после защо са тези разкъсвания. ами как няма да ги има като свинктера е "срамежлив" орган  и се свива от само себе си като някой го наблюдава. но тук гледат да е удобно на акушерите а не на родилката.
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 662

Разгледай галерията на alben4ik

Моят сватбен албум

« Отговор #20 -: декември 16, 2010, 12:24:48 »

http://homebirth.beinsa.info/

ПП.А за напьните говориха ли ви? Тук постоянно говорят за това, че НЕ трябва да се напьва.

Да, така е - НЕ трябва да се напъва, дори самите акушерки разказваха, как една от основните им задачи е да напомнят на майката просто да диша правилно и да НЕ напъва, защото това не е необходимо чак до самия край, когато главичката вече започне да излиза и тогава се напъва буквално 1-2 пъти, за да излезе главичката. След това е много важно отново да се остане в покой (единствено е важното дълбокото вдишване и издишване), защото след като излезе главичката на бебето му трябват няколко мига, през които то се завърта настрани и тогава отнова се напъва 1 или 2 пъти, за да излезе едното рамо и то след това самото телце се изплъзва от майката (естествено ако е в правилна позиция, ако е легнала, с високо вдигнати крака това няма как да стане по естествен начин, вероятно тогава ще трябват повече напъни, не знам  pardon). Всичко това ми е пред очите дори, защото те ни пуснаха едно филмче с действително раждане и всичко изглеждаше толкова..... как да го кажа - нормално и естествено, че чак започнах да се питам каква е тая паника около един толкова естествен процес?!?

Иска ми се само да уточня, че всичко това важи в случаите, в които бременността е била безпроблемна и всички показатели са в норма. Ако в процеса на раждането настъпи някакво усложнение, естествено, че никой няма да остави майката и детето на произвола на съдбата, само и само за да може тя да роди по естествен начин, тогава всичко се поема от лекарите и решенията се взимат от тях.

тук гледат да е удобно на акушерите а не на родилката.

Наистина си права - точно това трябва да се промени, защото в случая най-важна е майката и как се чувства ТЯ в този момент, а не колко ще и е удобно на акушерката!!!!

Мен нещо друго много ме притеснява и даже ми е малко неудобно да подхвана тази тема  blush blush
Доколкото знам в България задължително се прави клизма преди раждането, тук такова нещо няма и аз, въпреки че съм на сто акъла по този въпрос, все пак се чудя, кое от двете е по-добре?!?!  crazy Не че искам някой да ми причини такъв стрес като клизма, точно когато най-малко имам нужда от това, но пък от друга страна.... не е ли необходимо, за да няма "фалове" след това..... не знам, много ми е объркано по този въпрос  crazy crazy crazy

Активен
inaxastra
Публикации: 2954

Разгледай галерията на inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #21 -: декември 16, 2010, 12:33:48 »

Албенчик и мен много ме вьлнува сьщия вьпрос. И тук не се прави клизма. Ама не ща докато раждам да сьм стресирана от това дали няма да излезе а..о и да не мога да се отпусна спокойно. Акушерките казаха, че ако излезело било нямало никакво значение и те се радвали даже, обаче мен това силно ме смущава.

В аптеката има един препарат, който се казва microlax. От болницата са го препорьчали на моята приятелка (която вече роди, но още не сьм я виждала след това).

Когато ти почнат контракциите, изстискваш тубичката в дупето и след 5 до 20 мин червата се изпразват напьлно. Аз за собствено упокоение ще използвам него.
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #22 -: декември 16, 2010, 12:49:45 »

Акушерките казаха, че ако излезело било нямало никакво значение и те се радвали даже, обаче мен това силно ме смущава.

Даа, нашите акушерки казаха същото  sarcastic sarcastic

Ина безкрайно съм ти благодарна за отговора и ще гледам да се снабдя с това нещичко възможно най-скоро, за да ми е под ръка и ще направя точно, каквото ме съветваш, за да ми е спокойно!

Благодаря!!!  give_rose give_rose
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Публикации: 543

Разгледай галерията на госпожица

« Отговор #23 -: декември 16, 2010, 13:36:40 »

Ей Албенка честита темичка, чак сега я забелязах Girl_hide Леко раждане и приятни последни седмички ти пожелавам, аз май догодина ще ти ставам съгражданка  blum
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 532

Разгледай галерията на mi6kata_85

Моят сватбен албум

« Отговор #24 -: декември 16, 2010, 13:38:14 »

Момичета не се притеснявайте изобщо smile На мен клизма не са ми правили...нямаше време за такава funnytooth Е аз преди да разбера, че се започва с раждането бях отишла вкъщи до тоалетна...това бил единия от признаците, ама аз така и не се усетих smile
А и не вярвам в този момент, че ще ви пука какво се случва...ще искате всичко да мине добре и да видите бебчето по-скоро girl_wink

Леко и безпроблемно раждане give_rose
Активен
sunray
Публикации: 2018

На мама и тате в сърцето! :*

Разгледай галерията на sunray

Моят сватбен албум

« Отговор #25 -: декември 16, 2010, 13:39:08 »

Албенчик, честита темичка, мила give_rose Всичко ще мине гладко и без проблеми, убедена съм! good
А за клизмата - аз изрично помолих да ми покажат какво представлява джаджата за това и как се прави, в болницата. Определено не са като едновремешните и стрес почти нямало вече.
А това мазилце е много хитро, и аз бих се запасила с такова, ако тук не правеха. За собствено успокоение good
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Разгледай галерията на *mama Eli*

Моят сватбен албум

« Отговор #26 -: декември 16, 2010, 15:06:34 »

Албенчик, и аз постоянно си мисля за това (клизмата). И когато се разрових из нета, разбрах че тук си правят домашни клизми. Т.е. купуват си необходимите неща и в банята  се действа crazy. Но сега с това "кремче", което го е дала inaxastra, ще е много по - лесно и по - удобно  give_rose. Със сигурност и аз ще се възползвам от него (стига да го намеря и да може да се закупи). Дано да върши работа!
  Ти как се чустваш? Имаш ли подготвителни контракции вече? Какво направи с етикетите? Дадоха ли ти необходимите неща за болницата?
Леле колко въпроса ти зададох  blum
Почивай си докато можеш, че после ..... няма начин  Wink
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #27 -: декември 16, 2010, 16:23:20 »

Ти как се чустваш? Имаш ли подготвителни контракции вече? Какво направи с етикетите? Дадоха ли ти необходимите неща за болницата?
Леле колко въпроса ти зададох  blum

Дай да отговоря сега, че утре заминавам за 2 дни на гости и няма да ме има  smile smile

Ами аз съм добре, като изключим това, че много лесно се изморявам (или много ме мързи, не мога напълно да реша кое от двете  blum blum blum). На моменти нещо, съвсем елементарно на пръв  поглед, ме оставя без дъх и трябва за момент да седна и да си поема няколко пъти  дълбото въздух, за да ми стане по-добре  smile.
И другото, което започнах да усещам точно от 2 дни насам е едно много странно изтръпване, точно под гърдите, където ми минава ластика на сутиена - изключително е неприятно. Не съм се обаждала за това на акушерката, но веднага ставам и си махам сутиена и всичко се оправя. Според мен вероятно матката ми вече е достагнала до най-високото си ниво, защото последния път, когато ми я мериха беше някъде почти там, но то това беше преди 1 седмица. Предполагам че това е проблема и сега просто нося едни еластични потничета, които са много удобни  smile
Контракции не съм имала досега или аз не мога да ги различа, защото действително ми се втърдява понякога коремчето, но то това ми е от 4тия месец на мен, така че не вярвам да са точно контракции. Случва ми се обикновено, когато вървя повече пеша.
Етикетите...........колкото и да ме е срам............оставих ги за другата седмица  blush blush blush Аз съм си такава - хич не обичам да се захващам с нещо, което не ми е приятно и винаги отлагам до последно, въпреки че осъзнавам, че колкото по-скоро го свърша, толкова по-бързо ще ми се махне от главата, но....... трябва да надвия себе си, какво да направя  blush blush
Не знам какво имаш предвид с това дали са ми дали необходимите неща за болницата??  blush Ако имаш предвид списък с нещата, които трябва да си приготвя, това е нещото, с което се занимавах днес  smile
Влязох в сайта на моята болница и изрових от там информация с препоръчителни вещи за болницата. Няма нищо необикновено, съвсем стандартни неща - тоалетни принадлежности, хавлии, нощница, халат, "стара тениска за раждането" - точно така пишеше  sarcastic sarcastic, дамски превръзки, еднократни бикини, такива неща. За бебенцето естествено - памперси, дрешки, одеалце, шапчица, ръкавички, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО столче за кола, иначе няма да ни пуснат да си ходим!!! По-странното беше, че пишеше, да има 4 чифта дрешки за смяна и 4 жилетчици - при положение, че вероятно ще стоим там само 1на нощ, а пък ако родя сутринта до вечерта вече ще сме си вкъщи, не знам защо ги искат тези 4ри чифта, но..... аз ще си ги приготвя, не ми пречи  pardon pardon

Май е това в общи линии  smile smile
Да ви кажа вече нямам търпение, дори се стремя да не мисля за това, за да не тръгне беба да излиза по-раничко, защото искаме да сме януарско бебе, не декемврийско   blum blum blum
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 756

Разгледай галерията на mimozka

Моят сватбен албум

« Отговор #28 -: декември 16, 2010, 17:30:37 »

Момичета, не се притеснявайте за клизмата, ако ви правят, не е нищо страшно, повярвайте ми!!!
Аз дори вече ни си спомням за нея. Но да ви кажа, май е по-добре, защото е много вероятно при самото раждане при напъването да се изпусните или дори и при контракциите, но дори и това е нормално, никой няма да ви изгони или да ви каже, че сте дрисли я  smile. Не се притеснявайте за това, както казах това е най-малкото нещо, за което трябва да си мислите. Ако наистина имате притеснения може да опитате с някакви хапчета или нещо подобно да се прочистите. Защо не питате директно там където ще раждате и не споделите с акушерките?
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1595

Разгледай галерията на Miri

Моят сватбен албум

« Отговор #29 -: декември 16, 2010, 23:22:26 »

Албенче, за клизмата не се притеснявай, не е болезнена. Аз си бях купила джаджите за клизма и си правех домашен colon cleanse, но от както забременях спрях, защото може да предизвика контракции. ако се притесняваш ,че може нещо да се случи по време на раждането, можеш да си направиш ти сама или да използваш това гелче, което Ина го е препоръчала. Но иначе няма нищо страшно. Тук също не правят клизми в болницата, най-вероятно това е улеснение за акушерките в България.
Радвам се ,че си избрала естественото раждане. Това наистина е най-добре и за майката и за детето, естествено ако няма усложнения и рискова бременност.
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: