Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 24, 2012, 13:02:24

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: [1] 2 3 ... 30   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: Албенчик е вече мама на малка принцеса Сиана  (Прочетена 20020 пъти)

aprilka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 591

Разгледай галерията на aprilka

Моят сватбен албум

« -: декември 13, 2010, 13:04:31 »

Мила Албенчик , дойде време и за твоята темичка. Остава само месец до срещата с вашето малко момиченце и се надявам това време да е изпълнено само с красиви емоции. Пожелавам ти леки финални метри и много леко раждане. Надявам се, сега обаче да споделиш с нас за приготовленията ти, за радостите ти и за очaкванията ти за тази среща.

heart heart heart heart heart heart heart
« Последна редакция: февруари 06, 2011, 19:03:44 от fiibi_bg » Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 834

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #1 -: декември 13, 2010, 13:41:39 »

Албенчик, честита темичка Bravo! Ще чакаме заедно с теб тези дни да минат бързо и хубаво и съвсем скоро да гушкаш малкото си момиченце Girl_hide
Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2070

I can't live in a world, where you don't exist...

Разгледай галерията на Боги

Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: декември 13, 2010, 13:55:54 »

Албенчик, честита тема мила Flower Flower Flower  леки финални метри и здраво бебенце на финала. Как се чувстваш, чакаме разказ и снимки smile
Активен
dodo23
Баш Майстор
**
Публикации: 1879

Кърменето.......

Разгледай галерията на dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #3 -: декември 13, 2010, 14:49:05 »

Албенче,честита темичка мила! give_rose
Много се радвам,че започна "прехвърлянето" от нашата отчетна темичка в този хубав раздел!
Пожелавам ти леки метри до финала и срещата с прекрасната принцеса!
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1595

Разгледай галерията на Miri

Моят сватбен албум

« Отговор #4 -: декември 13, 2010, 16:05:21 »

Wow! Времето как мина неусетно! Честита темичка Албенче. Пожелавам ти леки дни до финала, както и леко и безболезнено раждане. Ще се радвам да ни информираш тук с новини около вас и естетствено снимки  Wink .
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Разгледай галерията на *mama Eli*

Моят сватбен албум

« Отговор #5 -: декември 13, 2010, 18:48:56 »

Леле alben4ik не остана! Още малко време ти остава с коремчето  blum .  Желая ти да напълниш само с положителни емоции темичката си и с много много снимки. Леки финални метри до срещата ви с малката принцеса и още по - леко раждане!  LOVING
Активен
inaxastra
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2954

Разгледай галерията на inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #6 -: декември 13, 2010, 19:07:50 »

Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 756

Разгледай галерията на mimozka

Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: декември 13, 2010, 19:42:48 »

Честита темичка!
Наслаждавай се възможно най-много на тумбачето, че малко ти остана smile.
Леко раждане и на финала най-прекрасното бебче  give_rose
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 662

Разгледай галерията на alben4ik

Моят сватбен албум

« Отговор #8 -: декември 13, 2010, 20:17:22 »

Момичетаа, много ви благодаря за хубавите пожелания  give_rose give_rose

И специални благодарности на Павла  Flower Flower за темичката!!!!

Честно да си призная, тъй като не съм от най-активните във форума и не очаквах да си имам моя темичка, така че се чувствам .... развълнувана   heart От една страна от вашето внимание, защото сте безкрайно мили, а от друга страна, защото това ми напомня колко мъничко остава до края!!!

Обещавам да се отчитам тук редовно и да ви разказвам за всичко около нас!!! good

Цунки и галки на всички  gu6
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Публикации: 644

Разгледай галерията на svetla_ety

Моят сватбен албум

« Отговор #9 -: декември 13, 2010, 23:20:48 »

Честита темичка и от мен! Много приятни последни дни и щастлив финал! Очакваме снимки и много емоции да споделиш с нас!
Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 183

Разгледай галерията на Svilena

Моят сватбен албум

« Отговор #10 -: декември 14, 2010, 10:02:10 »

Ей, супер!

Албенче, честита темичка! Дано възможно най-леко и приятно да минат последните ти дни в очакване на бебчето - краят му се вижда!

Прегръщам те и аз, и ще следя с удоволствие за новини от вас!  butterfly
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #11 -: декември 14, 2010, 11:44:34 »

Хайде да започна новата ми темичка с разказче за курса ми за активно раждане  smile

Дано да успея да ги подредя нещата, за да не звучат много объркващо.
Преди всичко, това, което страшно ми хареса, беше, че акушерките по всякакъв начин, с всяка тяхна дума, с вичко, което правеха, ни убеждаваха, че това е най-нормалното и естествено нещо, което може да се случи на една жена!! Говореха ни как тялото на жената е създадено, за да дава живот, както те се изразяваха - нашите тела, както и нашите малки бебенца сме изключително проридно "умни", "мъдри" и инстинктивно просто ще знаем какво трябва да направим, стига да се концентрираме в усещанията си и да "слушаме" какво ни казва собственото ни тяло!
Много ми беше интересно, когато говореха за хормоните, които участват в процеса на раждането, като естествено говориха най-много за окситоцина и адреналина, които за съжаление си противодействат и нямат място едновременно в нашия организъм! Няма да кажа нищо ново с това, че нарекоха окситоцина "хормона на любовта" - това всеки го знае, както и всеки знае, че това е основният хормон, който движи тялото ни по време на раждането и най-вече контракциите. Но това, което лично аз не знаех, беше, че ако по някаква причина тялото ни започне да образува адреналин, то този адреналин автоматично подтиска образуването на окситоцин и от там самото раждане се забавя и дори спира!!!
Това, както те ни обясниха, може да се получи от нещо съвсем незначително - ако например започне песен, която свръзваме с нещо неприятно, ако в стаята влезе непознат или ако влезе познат, но човек, който не искаме да виждаме в този момент (дадоха пример със свекървата, просто да ни развеселят  blum blum) и тн и тн, дори една отворена врата!!! Тоест адреналина ни е враг по време на раждането и трябва по всякакъв начин да се опитаме да го спрем - тоест, с други думи, да си създадем спокойна атмосфера, нищо наоколо да не предизвиква раздразнението ни, дори съвсем леко. И тук идва задачата на таткото (или партньора, който сме си избрали за раждането). Само да обясня за мамите от България, че тук жените не раждат сами - може би с много малко изключения, но като цяло тук (Англия) мамите винаги са придружени от някого, най-често татковците или майките им. В нашата болница е разрешено да имаш дори двама партньори, стига да го желаеш.
Ето защо казах, че тук идва задачата на таткото, когото акушерките нарекоха "пещерняк", съвсем символично разбира се, но негова задача по време на раждането е, да "пази вратата" на стаята (както едно време е пазел входа на пещерата), да знае кой влиза, кой излиза, защо го прави и тн и по всякакъв начин да се опита да поддържа спокойствието вътре, което в момента е от най-огромно значение за мамата  smile smile

Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #12 -: декември 14, 2010, 11:45:19 »

Момичета, надявам се да ви е интересно, защото май много се отплеснах  blush blush blush

Ще разкажа още едно нещо, което ми направи много силно впечатление и ми се иска да го споделя с вас. Акушерките ни донесоха един пластмасов макет на таз в действителни размери... тук сигурно се досещате какво са ни показвали  smile Започнаха да ни показват как се разместват костите и лигаментите на таза в зависимост от това, в каква позиция се намираме, дали сме легнали, седнали или клекнали. Както сигурно всички знаете, легналата позиция е възможно най-неблагоприятна за една жена да роди, поради две основни причини - 1. губим помощта на естествената гравитация 2. тазът в тази позиция е най-затворен. И  по тази логика естествено най-добрата позиция за раждане е - клекналата - тогава тазът е най-отворен и използваме пълноценно силата на земното притегляне. Естествено, че не можем да сме клекнали през цялото време, да не говорим, че някои от нас сигурно и без да е дошъл моментът на раждането, отдавна вече не могат да клякат, заради коремчетата. Ето защо тук можем да използваме различни помощни средства - като стол например, който сме яхнали така, че облегалката да ни дойде отпред, както и тези големи надуваеми топки, които се използват при раждането, можем дори да седнем на ръба на леглото и широко да разтворим краката си, да коленичим пред леглото и да се подпрем на него..... и още куп други идейки. Момичета просто не можете да си представите от какво огромно значение е позата при раждането - всички го знаем това, но просто когато ни показаха този таз пред очите и го местеха в зависимост от позицията на тялото и аз само стоях и гледах така  shok shok shok  Можете ли да си представите, че губим или печелим цели 2 см. (при някои и повече) само в зависимост от това дали лежим или сме седнали/клекнали с разтворени крака. На мен тези 2 см ми се сториха като 20 направо - че то това си е огромна разлика!!!
Ето затова другото нещо, което постоянно ни повтаряха, беше - стойте прави, използвайте леглото само като  помощно средство и по възможност дори за секунда не лягайте на него! Машините за проследяването на тоновете са снабдени с колани с мноооого дълги кабели, стигат чак до другия край на стаята, така че дори да се наложи по-често да се слушат тоновете на бебето, това пак не ни задължава да сме легнали!

Май ще спра засега, защото станах страшно подробна  blush blush, ако ви е интересно мога да разкажа още неща, но ще трябва да реша какво точно, защото иначе има опасност да напиша роман тук  sarcastic sarcastic sarcastic
Активен
dodo23
Баш Майстор
**
Публикации: 1879

Кърменето.......

Разгледай галерията на dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #13 -: декември 14, 2010, 11:56:30 »

Разказвай мила,без да се притесняваш!
Всичко,което казваш е както полезно,така и интересно.
Завиждам на теб и всички мами,които могат да имат точно такова раждане,каквото искат.
Не знам дали в България има някъде по болниците такива топки за раждане,столове без дъно и т.н.
Моите "наблюдения" са,че навсякъде се ражда легнала на магарето....
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Разгледай галерията на *mama Eli*

Моят сватбен албум

« Отговор #14 -: декември 14, 2010, 13:52:32 »

Албенчик, всичко което си написала е страшно полезна информация. На мен лично ми е много интересно и ако има още направо разказвай без да питаш. На доста ни предстой раждане за първи път, така че всяка допълнителна информация е от голямо значение.  smile
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: