Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 21:24:07

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ" 2011  (Прочетена 131739 пъти)

*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 873

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Моят сватбен албум

« Отговор #420 -: януари 27, 2011, 15:23:54 »

Вече ненам!  crazy Подготвителни или не! Дрън дрън, че плас  diablo Вече се изнервям адски!  angry
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #421 -: януари 27, 2011, 16:45:26 »

Вече ненам!  crazy Подготвителни или не! Дрън дрън, че плас  diablo Вече се изнервям адски!  angry

Особено като не си доспиваш, ти е още по-гадно. Много ми е мьчно за теб  Friend Friend Friend
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 634

Моят сватбен албум

« Отговор #422 -: януари 27, 2011, 17:14:33 »

sunray ,да за тоновете това имам предвид,за по 1-2 минутки...по другия начин не са ми ги слушали досега и незнам дали си се полагат или трябва нещо по-специално,за да те пратят на такива тонове? Как става?
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #423 -: януари 27, 2011, 17:21:59 »

Преси, доколкото знам се прави при всяка бременност, но най-вече като влезеш в 9 месец. По-рано се прави, само ако доки забележи проблем или нужда от това. Той сам ще ти каже кога почвате. Обикновено се записват веднъж в седмицата (при нормална бременност, без проблеми) през 9 месец. Но ето че на мен още не са започнали. Явно док е преценил, че няма нужда. Сигурно в понеделник ще стане дума за това и пак ще пиша good
Активен
kokiche
Професор
Публикации: 312

« Отговор #424 -: януари 27, 2011, 17:27:56 »

За тоновете, които се записват 20-ина минути на мен ми ги мериха за първи път в края на 8-мия /но може би защото докторката ме виждаше за първи път/. Казаха ми,че процедурата не се заплаща от здравната каса и струва 10 лв.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #425 -: януари 27, 2011, 19:09:40 »

Аз за пьрви пьт ще имам запис на тонове сега на 30ти, когато ми е термина. Целия девети не сьм имала.
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Публикации: 916

Моят сватбен албум

« Отговор #426 -: януари 27, 2011, 19:13:03 »

При нас също е така, обикновено тонове се записват за първи път чак в деня на раждането или в деня на термина (ако дотогава мамата не е родила все още). Аз имах запис веднъж преди това, но то беше по изключение, защото на един от прегледите ми на акушерката и се стори, че сърдечния ритъм на бебка е доста учестен - 175-180 удара в минута (което в последствие се оказа, че просто за нас това явно е нормално, докато тя се движеше винаги и беше такъв ритъмът).
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #427 -: януари 27, 2011, 20:47:29 »

За n-ти път се убеждавам колко разлики има в проследяването на бременност тук и извън България sarcastic Почти нищо не съвпада smile За едни неща българските лекари са по-бдителни, за други - тези в чужбина.
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 634

Моят сватбен албум

« Отговор #428 -: януари 27, 2011, 23:31:50 »

sunray ,точно така си е,а и май не само следенето на бременността,а и самото раждане...

Аз да се похваля от днешната консултация,всичко ни е наред,върви си нормално за седмиците нашата госпожица  blum ,доктора казва около 2500,според мерките,обърнала се е с главата надолу,няма мърдане вече(поне се надявам де) ,пъпната връв е около вратленцето,но това пак ще се проследи преди самото раждане.
Взех си 45-дневния болничен,но направление и обменна карта другия път,който ще е след две седмици...
Иначе кръвноти ми е 120/80  smile качила съм 9 кг от началото,надявам се последния месец да не се изложа  blum ,защото определено съм пораснала доста последните 4 седмици smile
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 873

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Моят сватбен албум

« Отговор #429 -: януари 28, 2011, 16:35:16 »

preslava_82, радвам се за вас  Bravo на вашата мома.
Да ви кажа, че на мен още не са ми мерили (слушали) тоновите на бебока, макар че вече 4-ти ден преносвам  tease
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #430 -: януари 28, 2011, 16:46:55 »

Ние с Преси,нали вървим почти заедно,та моята консултация не мина много по-различно от нейната вчера.
Издадоха ми първия болничен.
Похвалиха ме,че добре съм пазила диетата и не съм качила кг-според техния кантар +300гр за 17 дни.За сметка на това се оказа,че матката ми е "порастнала" на височина с цели 3см за същия период.
Кръвно налягане нормално;ритмична сърдечна дейност.Подробности за беба на следващия преглед,когато ще имам ехография и изследвания.

Ходих на очен лекар и от резултата ми се реве-диоптъра ми се е увеличил с единица.Тъй като разликата е голяма сега трябва да взема по-малък диоптър и след 6 месеца да се премине към реалния. cray Тъкмо се чудех къде да дам 150лв и сега ще отидат за нови стъкла,а след 6м-пак!
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #431 -: януари 28, 2011, 17:29:37 »

Ехееей, Преси, браво на госпожицата! Порастнала е! Bravo Аз нали все сравнявам с нашата, дето в 34 седмица беше 2050... huhhuh.gif Радвам се, че всичко е наред! smile

Диде, съжалявам за диоптъра, но...това да е проблема. Парите се изкарват и харчат. Ти си герой с твоите кг good

Мамче, следя те редовно дали наистина вече не си мамче blum Важното е да си добре и да си спокойна, доколкото е възможно smile

Мен днес малко ме понаболява коремът, но не е нищо особено. В смисъл, че отминава като легна. По-скоро ми прилича на болки, причинени от Ели, която по някакъв начин е притиснала нерв или нещо такова. Друго ново няма при нас.
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #432 -: януари 28, 2011, 17:49:01 »

Права си Дани за парите-здравето винаги е на първо място.
Ама както знаеш от опит разходите за посрещането на малките човеци са големи.
Хем ме яд,че зрението ми се влошава,хем за това,че новите стъкла ще ги ползвам за кратко и после и те ще идат на боклука.
Активен
Svilena
Сватбар
Публикации: 271

Моят сватбен албум

« Отговор #433 -: януари 29, 2011, 10:48:35 »

Добро утро, коремЧета!

Тези дни все надничам да видя дали нямаме изненада в групичката, но явно за хубавите работи си трябва време  pardon

Преси, Додо, поздравления за хубавите резултати на прегледите (Додо, не им се ядосвай много-много на диоптрите, сигурна съм, че ще овладееШ положението!)

При нас няма кой знае какво ново. На преглед при моята лекарка трябва да бъдем вероятно другия петък или събота, та предполагам, че тогава ще има нещо по-прясно.

Иначе, от вчера насам такова ходене и разкатаване ми се наложи, че снощи имах чувството, че поне едно стадо слонове са минали по кръста ми в галоп. Трябваше да ходя за месечните си изследвания, обаче отивайки (в ранните сутрешни часове!!), ми сервираха, че понеже на направлението ми били сложени 9 анализа, а а системата им приемала до 8 такива... Нямало да ми го приемат това направление!! Да съм ходела да ми я коригира личният лекар. Какво да ви кажа... Не че нещо, ама разкарването можеше да си го спестя. В крайна сметка, успях поне да направя изследването за стрептококите Б, да поне да не съм ходила напразно. Следобед посетих личния, та тази сутрин с бодра стъпка повторих опита за анализи. Стана!  yahoo Добре, че болницата не е далеЧе от нас, та сега се наслаждавам на закусчица вкъщи и съм доволна, че отметнахме и това нещо.

Какво друго да споделя... Бях споменала за курса, който почнах вече. Понеделник предстои да си говорим за самото раждане, фази, емоции, и прочие. Досега сме се занимавали с разни упражнения за дишане и отпускане (доста приятно, да си призная!); на два пъти се срещахме с педиатър и си говорихме за кърмене, последващо отбиване и захранване, ваксини, хигиена, и т.н. Онзи ден пък имахме среща-дискусия с психолог, която ми се стори доста интересна - аз обичам тези неща. Чакам с нетърпение да говорим за раждането, че то си наближава!

Исках и да споделя с вас, че все още не съм решила дали искам епидурална упойка, и съответна предварителна среща с анестезиолог... Усещам някакви смесени чувства по въпроса, и наистина не успявам да реша окончателно.  huhhuh.gif Знам, че е едно абсолютно лично решение, ще го взема в седващите дни, но все пак ми се щеше да го споделя тук.

Засега се спирам, момиЧета. Дано ви е хубав и спокоен уикенда, въпреки големия студ, за който чувам, че тормози България!

Прегръдки и търпение на чакащите - вие си знаете  good  Колкото и да се бавят бебоците, нЕма къде да ходят, ще излязат и те!  blum
« Последна редакция: януари 29, 2011, 11:55:55 от Svilena » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #434 -: януари 29, 2011, 14:25:09 »

Свилена, за епидуралната не може ли да решиш в последния момент, в самия процес на раждане? Тук срещата с анестезиолог е задьлжителна, дори и да не искаш упойка, че ако вземеш да се гьтнеш после, няма как да те питат за алергии и прочие... Те те си питат предварително да си знаята. Пьк ти ако не щеш, ама видиш, че не издьржаш, можеш да я поискаш по време на раждането.

Все ми се струва, че би трябвали и при вас да е така.

Иначе твоите курсове звучат сто пьти по-интересни от моите. Блазе ти...

Диде, тая история с диоптрите е адски тьпа. Пьлно право имаш да се дразниш, на твое място сьщо бих била бясна. Никакьв друг вариант ли няма, да му се не види ?!
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: