Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 24, 2012, 12:34:20

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: 1 2 3 ... 6 [Всички]   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: И BASTET вече гушка Ясен - сладко бебче!  (Прочетена 4760 пъти)

valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1109

http://www.panoramio.com/user/3830585

Разгледай галерията на valka27

Моят сватбен албум

« -: септември 08, 2010, 14:13:54 »

Мила, стига си се скътавала.Съвсем скоро забелязах линийака ти и направо  Oh my ..., може ли толкова време да не разбера голямата новина.Заповядай в твоята тема и бързо, ама бързо да си наваксаш.
Мен най-вече ме интересува полът на малкото човече, къде ще раждаш и докъде сте с приготовленията.
« Последна редакция: септември 28, 2010, 16:24:59 от ˙·٠Butterfly™٠·˙ » Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 712

пак съм се размечтала..

Разгледай галерията на BASTET

Моят сватбен албум

« Отговор #1 -: септември 08, 2010, 18:04:56 »

Ееее, valka, сътерминичке моя, много ти благодаря за темичката! Аз направо не я заслужавам, защото покрай тая бременност всичко изпуснах. Някак си всичко така се завъртя изневиделица.. аз от сватбата насам почти не съм писала и всички емоции съм изпуснала.

Още откакто се върнахме от сватбеното пътешествие миналата година ми започнаха проблеми в работата - все разправии, нацупени шефове, глоби.. докато не ме съкратиха таман преди Нова година. Много грозно стана, наложи ми се с адвокат да си събирам парите. Започнах нова работа, уж голямата работа, на третата седмица ги хванах, че не са ми пуснали изобщо договор! Викам си аз на адвоката абонат ще му стана така.. Айде почнах друга работа. Тамаааан да пиша тука да се оплача на някого от моите неволи, тя се оказа новата ми стая пълна с бъдещи булки, дето са ме намерили във форума тука коя съм - ужас, аз вече след тия проблеми супер резервирана, викам си знам ли ги тия какви са, я по-добре да не пиша.

И за капак разбрах че съм бременна. А мъжът ми сигурно месец преди това - бременна си, има някаква промяна в тебе, бременна си и е момче.. аз му викам - ще ти се. И не правя тест, не ходя на лекар.. ха днес, ха утре..отидох и се оказа, че карам 12та седмица. Срам.. то мислех че само циганките разбират, че са бременни като ги свият контракции да раждат, ама ей на - и аз така почти. Много ми беше тъпо. Викам си - покрай тия разправии, та работа, та ремонти, то 1/3 от бременността минала. И не можех да приема факта. А на следващия преглед ми казаха и пола - позна мъжа ми, момче. Трепети, притеснения, мечти, надежди.. всичко изпуснахме.

Рекох си - не, не може така, трябва спешно да наваксам, щом по форумите не смея да пиша, записвам се на курс за бременни. Е да, ама не - то всичко в работно време. С 300 зора намерих курс по йога. И там още първия път срешнах страхотни бъдещи майчета, една бивша колежка, на която много се зарадвах и.... счетоводителката от новата ми работа. А аз изобщо не бях готова да им казвам. То аз на родителите ни не бях казала.. сега пък баш счетоводителката. Леле, искаше ми се земята да се разтвори и да ме погълне направо. Говорих с нея, споделих и всичко, въпреки че не я познавах, тя естествено какво да каже - каза - глупости, няма от какво да се притесняваш, кажи на шефовете, нищо няма да се случи лошо... и почна ден по ден - кажи, та кажи. И казах. То това не може да се крие много, де, рано или късно ще ми се появи корема и тогава няма как. Всичко мина добре. Но съм се тревожила до последния ден, докато не видях болничния на сайта на НОЙ че ми е заведен, мира аз нямах. Но евала на новия ми работодател, евала и на пряката ми началничка, защото много ме подкрепи. А когато излизах бяхме 12 бременни, родили и т.н. из офиса - направо филиал на bgmama. А можеха по закон да се отърват само от мен. Но не го направиха. Късмет извадих голям.

Данданията е далече, сега си седя вкъщи и се притеснявам при кого ще родя. Моят доктор не изражда, ама ми беше казал - ти грижа не бери, като му дойде времето ще те препратя. Е, дойде времето, ама неговите хора не ме щат - отпуски, семинари, всеки ме връща  cray. Изпуснах сроковете за частните клиники, сега какво ще правя, не знам. Вчера като по чудо се появи един клиент на мъжа ми, който е анестезиолог в Майчин дом, да го поздрави и да пита как съм. И ние естествено го нападнахме в истерия да ни помогне да намери някой, който не е в отпуска и няма да ходи на семинар в близките две седмици. Та сега чакам. Дано се уреди нещо в последния момент. Много, много неприятно, ама какво да се прави...

Много глупости правих тия 9 месеца. Цял наръчник по глупости мога да напиша. Искам всичко да мине, за да се убедя, че нямат последици и тука във всички теми мога да се разпиша... Само да мине, само да мине.. да дойде бебко да си го гушна.. защото вече ми понатежава тумбака..
« Последна редакция: септември 08, 2010, 18:08:11 от BASTET » Активен
elen4e13
Ентусиаст
**
Публикации: 141

Нашето слънце

Разгледай галерията на elen4e13

« Отговор #2 -: септември 08, 2010, 20:29:06 »

Здравей мамче и честита темичка!
Не се тревожи, когато четях разказа ти отчасти виждах самата себе си. Всеки е минал някакви премеждия, но най-важното е всичко да е добре с теб и бебчо. Честити сини гащи baby_boy и дано от цялата дандания да Ви се падне най- добрия лекар...леки финални метри и чакаме повече постове от твоя страна Wink
Честна дума, ще помагаме с каквото можем  pardon
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #3 -: септември 09, 2010, 15:17:26 »

Благодаря ти, elen4e13 за подкрепата!

Наистина на повещето от нас се случват трудности за деветте месеца от различен характер.. аз наистина нямах никакви грижи със самата бременност, в един вид съм карала 9 месеца гратис, така че сега накрая каквото ще да е, трябва да го издържа и да се радвам, че чак сега ми натежава.

А аз какви планове имах, какви фантазии.. представях си как ще обикалям по магазините и ще набелязвам страхотни бебешки неща, за които ще пратя таткото и бабо-дядовците да ги купуват докато съм в болницата.. ееех и един мармот завиваше шоколада в станиол.. Добре, че започнах да следя темите за покупки за бебето, та се ориентирах кое колко (ужасно много) струва и как все това, дето го искаш, го няма.. и колко компромиси се правят.. и как книжките за зелено бебегледане са научна фанастика като тръгнеш да пазариш в реалността..

Свекърва ми ме приземи с репликата - бе я си накупете нещата за бебето отсега, ти кой си мислиш, че ще ти ги пере и подрежда после.. Майка ми се разсърди, че ще пазаруваме предварително, защото било на лошо.. ама в същото време и тя заяви, че не било нейна работа да пазари за бебе, бащата да се оправял.. и лека полека, откакто излезнах по майчинство, започнаха да се появяват нещицата за бебко. За месец само вече са цяла камара, трябва да ги наснимам да се похваля и да чуя съвети, но засега нямам сили biggrin
Активен
elen4e13
Ентусиаст
**

Нашето слънце

« Отговор #4 -: септември 09, 2010, 22:25:12 »

smile smile smile Да и аз я карам гратис бременноста, нашето момиче е много спокойно и добричко.... е да за сметка на заобикалящите ни, ама какво да се прави....
Е време е да се похвалиш с покупките, че аз още се въздържам от такива, все пак сме още в 17г.с girl_wink
Лека почивка на Вас двамата и да се пазите много.
Активен
inaxastra
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2954

Разгледай галерията на inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #5 -: септември 09, 2010, 23:29:29 »

Виж сега, то ако така беше, да не е на хубаво, в цяла Франция да няма живо дете  nea
Тук щом видиш положителния тест, трябва да запазиш място в детската градина, да си резервираш болница за раждане и да порьчаш мебелите  pardon такива са сроковете за чакане...

Освен това в различните краища на Бьлгария, има различни поверия-някьде щом се разбере за бебето, се пазаруват неща, за да усети то, че е добре дошло и да се задьржи. Така, че....

Я отпусни душа, успокой се вече и купувай каквото ти сьрце пожелае (и портмоне позволява). Дете се гледа с 2 и 200 ако нямаш прекалени претенции. Като купуваш мисли пьрво без какво можеш и разходите главоломно ще намалеят.

Не е нужно да имаш специална ваничка, поставка за нея и шезлонг, който се слага вьтре. Бебе може да се кьпе и под чешмата.

Прегледах и аз описа на твоята зелена книга-общо взето това, което ние сме решили - никакви пластмаси, никакви кукли Барби, всички играчки ще шия и плета аз. А дупето ще кара на тензухени пелени.

Явно в детайли книгата е по-така, щом ти се струва невьзможно и скьпо, но бебето е като сватбата-няма закони, всеки прави както му подхожда, тьй че...  pardon

Жал ми е само за тебе, че баш в тоя период, когато трябва да си глезена са ти се насьбрали толкова негативни неща, но това ще мине и друго ще дойде. Важно е раждането да е ок и бебенцето да е здраво и жизнено. Другото е бошлав работа  Wink

А пропо, кьде и как ще раждаш?

Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #6 -: септември 10, 2010, 10:00:03 »

Хаха, inaxastra , разсмя ме рано сутринта с това, че болницата, мебелите и детската градина "се поръчват" заедно при вас.. представих си че някой може да предложи пакетна услуга направо biggrin - примерно - креватче, скрин, избор на акушерка и първа група в градината  girl_wink. Ще се придържам към твоето поверие, че покупките карат новото човече да се чувства желано - много ми харесва!

А аз болницата "си я поръчах" вчера чак. Намрихме една докторка в Майчин дом, която се съгласи да ми поеме раждането. Но колко, колко различни могат да бъдат нещата само.. Тя като мислене си е направо патоанатом - аз отраз я подуших. После като погледнах в телефонния указател верно в патологичните пременности работи. Много е засукана, всички казаха. че е и добър специалист, внимателна е и т.н., всява респект, ама за нея реплики като "не се притеснявай" не съществуват biggrin.  Нашият познат, който ме свърза с нея, също работи предимно с проблемните бременности и още като се видяхме ме пита - ама ти нали тоя месец беше да раждаш, айде, няма ли да постъпваш вече.. аз викам - ми на мене ми казаха да постъпя като ми станат контракциите на 10 минути - и той - аууу ама ти естествено ли искаш да раждаш? - мисля, че ако му бях казала, че ще раждам на полето, ефектът щеше да е същия biggrin Разни хора - разни идеали.. Но колкото и да са велики, не могат да родят вместу мене, така че дупе (тазово дъно) да ми е яко..

.... е да за сметка на заобикалящите ни, ама какво да се прави....

elen4e13, ще ти кажа какво ми разказа една от бившите ми шефки, което аз не успях да си наложа, но може би ти ще успееш. Тя също е бременна сега и знаеш ли как разбрала - каза ми, един ден си дадох сметка, че вече никой не може да ме ядоса... и си помислих, че съм бременна. И така било. Работили сме три години заедно, не е киликандзер и истеричка, но не бих я определила като спокоен човек, определено biggrin Така че ето на нея как и се е отразило.. ти имаш още време да ти подейства и на тебе така.. скоро ще усетиш бебока да се движи (освен ако не го усещаш ти вече, при мен беше към 19 - 20 седмица) пожелавам ти това да те отдалечи от всякакви тревоги  give_rose
Активен
inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: септември 10, 2010, 10:10:52 »

Хаха, inaxastra , разсмя ме рано сутринта с това, че болницата, мебелите и детската градина "се поръчват" заедно при вас.. представих си че някой може да предложи пакетна услуга направо biggrin - примерно - креватче, скрин, избор на акушерка и първа група в градината  girl_wink.

Колко си предприемчива !! Аз вьобще не бих се сетила... Бизнесьт ти е в кьрпа вьрзан  good

Ще се придържам към твоето поверие, че покупките карат новото човече да се чувства желано - много ми харесва!
Радвам се пьк и то си е така  heart

Разни хора - разни идеали.. Но колкото и да са велики, не могат да родят вместу мене, така че дупе (тазово дъно) да ми е яко..

Е за това изказване, едно ОГРОМНО вьзхищение от мене имаш  Flower Flower Flower
По-смислено нещо отдавна не бях чула  judges

...каза ми, един ден си дадох сметка, че вече никой не може да ме ядоса... и си помислих, че съм бременна.

И аз така  blush
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 583

Г-жа Ангелова

Разгледай галерията на ♥_Veni_♥

Моят сватбен албум

« Отговор #8 -: септември 10, 2010, 10:16:20 »

Честита темичка мила BASTET, леки финални метри, а на финала здраво и щастливо бебче  heart
Активен
elen4e13
Ентусиаст
**

Нашето слънце

« Отговор #9 -: септември 10, 2010, 11:16:57 »

Еййййййййййй браво за докторката  yahoo yahoo yahoo
Сега вече нямаш никакво оправдание, от този момент нататък на двамата с бебчо ви остава още малко да се полюбувате 2В1 и да мислите само за себе си. Така, че дерзайте и всички очакваме хубавата новина.Да се отчитате честичко и леки финални метри....
Активен
gucci
Global Moderator
*
Публикации: 4714

Обичаме се!

Разгледай галерията на gucci

Моят сватбен албум

« Отговор #10 -: септември 10, 2010, 11:37:51 »

С огромно удоволствие прочетох цялата ти темичка.Браво че вече си се сдобила с лекар който да те изражда.Относно това че за бебето трябват много неща ,ще ти напомня само че ние сме израснали без бебефони,стерилизатори за шишета,повивалници,шезлонги и т.н. и количка която струва като една стара кола-пък хора сме станали нали.Важно е не какъв е памперса на дупето му а с колко любов и грижи е заобиколено.Така че съм сигурна че ще си страхотна майка.Това за купуването на дрешките не го разбирам честно да си призная.Може би защото не вярвам на поверия,които както Ина е писала са различни в различните краища.И аз чакам с нетърпение снимки.Стискам ти както си изкарала 9 месеца гратис сега да изкараш и едно раждане гратис.Мисля че е важно да си максимално спокойно-тост колкото това е възможно.

Идеята за зелено бебе по това което сте споделили изглежда интересно-но незнам до колко е възможно в БГ.Сподели още инфо за това.

Активен
Боги
Публикации: 2070

I can't live in a world, where you don't exist...

Разгледай галерията на Боги

Моят сватбен албум

« Отговор #11 -: септември 10, 2010, 12:11:48 »

Ей BASTET, честита тема и аз с огромно удоволствие четох....мноого трудни моменти си имала. Браво на мъжо ти, че е познал пола още в 12 гс. Радвам се за докоторката, че има вече кой да ви следи с бебчо и ти да си по-скойна, че не остана време. За докторите в Майчин дом, само хубави неща мога да кажа, господ здраве да им дава..... от личен опит ти го казвам, дано мине всичко леко и нормално както си си решила да раждаш. По въпроса с покупките съм съгласна с момичетата, „д-пе знае и 2 и 200”, аз по някога се ядосвам на родителите, едните казват :ти трябва всичко предварително да избереш:, а другите, че „не било хубаво предварително”, бабини деветини, важно е бебчо да се роди здрав. Успех и да пишеш по-често give_rose
п.с. А каква е тази идея за зелено бебе???
Активен
Слънце
Публикации: 2685

Усмихни се!

Разгледай галерията на Слънце

« Отговор #12 -: септември 11, 2010, 20:46:09 »

Честита тема, BASTET, и добре завърнала се във форума  give_rose
Историята ти е уникална - как си разбрала чак в 12 седмица shok , за предсакзанията на мъжа ти, за смяната на местоработите, бебшкия бум около теб..... Абе явно си е вярно, че когато му е писано да се появи на бебчето, дори и при най-необикновени обстоятелства, това си се случва good
Желая ти хубави последни дни, в които да се насладиш на бременността си, както и безпроблемно и красиво раждане!
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #13 -: септември 12, 2010, 13:38:50 »

gucci, Боги, Слънце, благодаря ви за подкрепата и хубавите пожелания!  Flower

Да ви разкажа сега за зеленото бебегледане и променливия успех, който имам с него. Идеята много ме запали - че появата на малкото човече така и така ти променя живота из основи и това е идеален момент човек да премине към едно житие-битие с отговорност към природата - към това, което ще остави в наследство на така чаканото и обичано дете. Всичко започва още през бременността в ежедневието и домакинството - разни работи дето всички ги знаем, ама никой не ги прави - да ходиш пеша, да купуваш екологично чиста сезонна храна, произведена някъде наблизо, а не пропътувала половината земно кълбо.. Да ползваш пестеливо електроуреди и каквото може да правиш наръка.. Да купуваш по-трайни дрехи от еко материали, които да носиш повече време.. Да не ползваш препарати с фосфати и други отрови, които прецакват водата, после почвата и т.н. ..Да заемаш разни неща от и на своите познати, за да се употребяват по-дълго, а не да се изхвърлят.. То кредото на цялата зелена работа нали е reduce, reuse, recycle. И всичко това продължава в пазаруването, храненето и грижата за бебето.

Аз засега се старая да поддържам зелена кухня - да чистя и да готвя зелено, като пестя ток и химии. За храната всички знаем, че е много трудно и има много измами, така че там няма как. С покупките за бебето не се справям много зелено - не се намират много бамбукови, еко-памукови и дървени неща.. засега никой нищо не ми е дал, въпреки големите обещания, но може би просто е рано. Успех ще е за мен ако просто купуваме по-малко. Засега не пера зелено - ползвам сушилня, нямам сили да простирам - и Тео-бебе.. но ще потърся и аз орехи за пране, пък да видим. За пелените - в началото няма да е. Колкото и да не искам да се влияя, превъзнасянията на улеснението-памперс, с които съм засипана от предишното поколение майки все пак ме разколебава и събужда някакъв първичен ужас от дълбините на родовата ми памет..

Зеления транспорт много лесно се уреди от самосебе си biggrin - покрай нас навсякъде е само синя зона, а нали сега нещо ги съдели там ала-бала и.. в момента нямаме по никакъв начин право да си държим колите пред къщи, ходих да рева и в общината и в градската мобилност, но без резултат. Моята местопребивава точно на 3,8 км от къщи, при това пред къщата на свекърва ми, което прави срещата ни доста верятна. Така че мисля много преди да я припаля, повярвайте.. по-еко трудно ноже да ми е  girl_wink
Активен
inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #14 -: септември 12, 2010, 14:01:47 »

BASTET, аз бях решила в началото докато се стаблизира кьрменето, да сме на Памперси именно с цел фамозното улеснение, ама после като гледах многократните, ми се видя, че откьм улеснение е точно сьщата работа като Памперса - не са ти ония от едно време, дето да ги сгьваш на сто и да слагаш 6 ката. Доколкото разбрах (не от опит де, на теория) са сьщо като памперса -гащички, по сьщия начин се слагат, само дето хвьрляш едното парче, а другото го слагаш за пране. То с бебето така и така ще переш. Дали ще имаш два парцала повече или по-малко... Па като прочетох, че ти трябват 70 памперса на седмица и  girl_impossible Та май ще се разминем с тях. Разбира се всичко е а приори, като ни опре ножа ще кажа каква е реалната действителност  pardon

Тьпо е, че никой нищо не ви е дал. Аз сьм така зарината, че горкото дете няма да има ни една дрешка нова-всичко ще му е втора употреба, па аз не мога да си изкарам мерака, ама RRR  Wink

Иначе това зеленото дето викаш, че никой не го прилага, да си кажа само, че аз го прилагам и с мьжа ми сме двама, Така, че пак не е баш нула. Има някой, па то оттам се трьгва  danceg

Виж в темата за "Майсторийките" играчките, които направих сама. И продьлжавам да правя. Мисля почти да нямаме купени играчки.

И аз пьк обратно на вас се настройвам, че с идването на бебето почти нищо няма да се промени, освен, че ще има с кой да си говоря през деня...  sarcastic sarcastic sarcastic Както се казва "блажени са вярващите" , но пьк нали и настройката е половината от реалността  Wink А аз в крайна сметка така и така, нямам нищо за правене, поне да се занимавам с нещо полезно  pleasantry

Та така де...

Да не вземеш иначе сега да си помислиш, че те убеждавам в нещо стил "прави като мен". В никакьв случай   nea Прави само така, както ти си усещаш нещата и както вярваш, че е подходящо и удобно за теб. Друга истина няма  good Писах ти тея работи, защото виждам, че се интересуваш, за да ти кажа, че не си сама и има и други на тая вьлна  give_rose
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #15 -: септември 12, 2010, 15:14:57 »

Да не вземеш иначе сега да си помислиш, че те убеждавам в нещо стил "прави като мен". В никакьв случай   nea Прави само така, както ти си усещаш нещата и както вярваш, че е подходящо и удобно за теб. Друга истина няма  good Писах ти тея работи, защото виждам, че се интересуваш, за да ти кажа, че не си сама и има и други на тая вьлна  give_rose

Аз точно това искам - да чуя от някого - аз така правя и оцелявам biggrin. Инче, възхищавам ти се, че в тези седмици вече си помислила за толкова много неща.. аз на твоя корем като бяааах.. още свиквах с иедята че съм бременна, ка моли да съм мислела за пелени.. пък за играчки на детето още не мисля biggrin. Гледам, гледам аз в майсторийките че ти със скръстени ръце не седиш  girl_wink

Айде и аз малко покупки да кача.. Първо дрешките. Да е жив и здрав бай ви Гошо от Асда.. (George at Asda direct).. 'щото по нашите магазини малко неща харесвам.

Ето как ще се придвижваме.. слинг също си взех, но не съм го снимала - то като е без бебе не е интересен. Тествах го с котка - на котката много и харесва..

С какво ще спим.. леглото не е сглобено още

Активен
inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #16 -: септември 12, 2010, 15:49:08 »

Инче, възхищавам ти се, че в тези седмици вече си помислила за толкова много неща..

Еми аз още преди да забременея се готвех вече да ставам майка и бях проучила бая неща, па и нали детегледачка сьм била, 7 години сьм тренирала на "чужд терен" - не е  ЧАК толкова трудно, оцелява се  Wink

Нещата ти са прекрасни  girl_in_love girl_in_love girl_in_love
Бодитата всички са много хубави. Особено най-много ми харесва бежовото комплектче с шапчицата. Точно в мой стил. И аз имам подобно (ама втора рька  huhhuh.gif ).

Гледам най-прехвалената количка сте си взели (сигруно затова се оплакваш от разорение  girl_haha ) И аз й имам много мерак, ама засега няма да купуваме количка, по предварителен план до няколко месеца ще караме само на слинг.

Иначе щом ми позволяваш да се меся, да дам малко акьл за слинга  biggrin (може па да не си ги чула тея работи, а на мен ми бяха интересни).

Та казват, че  за да свикне бебето сьс слинга и да не го приема като чуждо тяло, е хубаво преди майката да почне да го носи, няколко дни да стои в кьщи с вьрзан на себе си слинг. Така детето разбира, че слингьт е част от нея. Хубаво е сьщо, след като се поноси и се "напои" с майчината миризма, да му се остави една или две нощи в креватчето, за да свикне то да го приема като нещо свое, близко и нормално (естествено се внимава да е сложен така, че да не покрие и задуши детето).

Вижда ми се, като хубава и нетравматизираша система да се привикне бебенцето кьм даден обект. Ние много не се замисляме как реагира то (вьтрешно) на това или онова. Ама една приятелка ми казва за нейния няколко месечен син, че е отказвал да бьде носен в слинг. Може би ако го беше направила по този постепенен начин, нямаше да има този проблем. Кой знае... pardon

В заключение браво за покупките  Bravo Bravo Bravo С чуден пьлнеж да ги напьлните и сьс здраве да си ги носите, и да ви умаляват.

Целувки  gu6
Активен
elen4e13
Ентусиаст
**

Нашето слънце

« Отговор #17 -: септември 12, 2010, 17:24:06 »

Здравейте момичета!
Как хубаво се забавлявате тук, немога да не се намешам и аз sarcastic
BASTET да си ползвате покупките със здраве, много са хубави..пък и цветовете свежи....
Аз като тепърва начинаеща майка, колко неща ще трябва да науча..та добре че имам мамчета като Вас, дашни на идеи Bravo иначе какво щях да правя crazy
И аз като BASTET май ще се оборудваме към края, но поне няма да сме неподготвени благодарение на всички от форума. give_rose give_rose give_rose
Активен
elen4e13
Ентусиаст
**

Нашето слънце

« Отговор #18 -: септември 16, 2010, 13:40:01 »

Какво стана във форума освен изчезването на Valka27, сега и Bastet я няма......почва да ми намирисва на новородени бебчета pleasantry. Момичета моля Ви дайте инфо какво става, никакви пък ги няма....
Активен
˙·٠Butterfly™٠·˙

Leader
Публикации: 8610

˙·٠Щастлива мама на Константин и Радостин!٠·˙

Разгледай галерията на ˙·٠Butterfly™٠·˙

Моят сватбен албум

« Отговор #19 -: септември 16, 2010, 15:24:18 »

Момичета, Бастет е добре, вчера си говорихме по скайп, все още е 2 в 1 Wink
Активен
valentina83
Любопитен
*
Публикации: 40

Разгледай галерията на valentina83

« Отговор #20 -: септември 16, 2010, 23:17:41 »

BASTET, много са готини покупките ти от бай Гошо, вдъхновиха ме и мисля да изплагиатствам и да си поръчам някои нещица.

Надявам се ти да добре, да ти е леко накрая, ние сме почти от един отбор, само няколко дни разлика в термините. Е, целувки на теб и на бебо!

Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #21 -: септември 17, 2010, 16:04:59 »

Здравейте момичета! Благодаря ви за загрижеността, много ми е мило че се вълнувате с мене biggrin. Ох, още сме 2 в 1, аз много се бях депресирала, защото от няколко дни нямам никакви контракции или болки (нормално ли е да се депресираш от това, че се чувстваш супер добре?? както и да е..) и си мислех, че няма да се ражда скоро.. освен това треперех от предстоящия преглед при страшната докторка на страшния етаж със страшните кабинети, тъпкани със страшни уреди.. обаче сутринта установихме мъъъъничко разкритие вече, което ми събуди някаква надежда, че няма да се сбъднат ужасяващите за мен прогнози на последните изследвания, които изкарваха предполагаем термин 06.10  Oh my ... - аз просто не мога да издържа дотогава!

Нещо ми писна от бебешки неща, хванах и забутах всичко в бъдещата-детска-стая да не ми е пред очите. Правих покани за сватбата на една приятелка.. на която вероятно няма да мога да отида, но поканите станаха много готини. Ще ви ги покажа тука, а по-нататъка може би ще ги кача и в темата за поканите, ама нека си ги раздадат поне.

Ших една възглавничка, още в началото на отпуската ми, ама сега й заших вече и гръбче и я напълних..

Толкова изтрещях тези дни, че дори си нарисувах една икона, защото вкъщи имаме само едно супер-малко релефче с богородичка, колкото брошка голямо, което си го донесохме от Ватикана, но икона като икона така и нямаме. Подариха ни за сватбата, обаче къде е.. вече година и кусур не излиза и не излиза.

Така и не можах да сложа варак по ореолите, ползвах там някакви бронзове, обаче според мене стана монго готина. Голямото предизвикателство беше, че я направих с темперни бои, за да не дишам терпентини и гадости сега баш на финала. А и се радвам, че намерих в един руски форум по-рядко срещан сюжет, така че като си открием нашата си, няма да се повтарят.

Ох, ако се бави бебо още.. кой знае какво ще сътворя biggrin
Активен
elen4e13
Ентусиаст
**

Нашето слънце

« Отговор #22 -: септември 17, 2010, 16:38:51 »

smile laugh hurrah
Eeeeeeeeeee Bastet, ако такива красиви неща сътворяваш...бебо май наистина скоро няма да излезе smile
Радвам се, че сте добре.....а пък когато и да е все така да сме, нали така казват хората.
Ще чакаме новинки и отчетчета, доколкото са възможни, а за лекарите те всички са страшни pardon pardon pardon
Лека почивка и на двамата air_kiss
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #23 -: септември 20, 2010, 16:09:27 »

Не съм родила sad
Сдухвам се .. Кога ли ще родя? Страх ме е от системи, инжекции и т.н. Всичко си бях мислила в моите притеснения, обаче че може да се забави бебо не си бях помисляла и за миг.. Оооооох.. добре че всъщност не знам какво може да последва като интервенции, така че дори не мога да се притесня достатъчно сериозно.

Хайде бе, бебко, излизай вече, за смях станахме на хората ..
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #24 -: септември 20, 2010, 16:18:46 »

Какъв смях бе моме, нито ще си първата, нито последната ако преносиш!
Я по-ведро!Наслаждавай се на последни бременлийски дни, можеш да ходиш където си искаш, когато си искаш, да ядеш каквото си искаш.... ти знаеш ли после какво те чака blum
Активен
inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #25 -: септември 20, 2010, 16:29:51 »

До две седмици след термин не било трябвало да има каквито и да било интервенции (поне не задьлжителни)  good Така, че - споко !

Творенията ти са уникални !!! Знаех, че си надарена, но чак толкова.. останах изненадана. Вьзхищавам ти се!

Не се спрасквай, бебето ше излезе, когато е готово - това е пьрвото му и свещено право на този свят  good

Кураж !!!  Friend
Активен
dodo23
Баш Майстор
**
Публикации: 1879

Кърменето.......

Разгледай галерията на dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #26 -: септември 22, 2010, 13:42:04 »

BASTET,честита темичка!
Направо не мога да повярвам как се завърна във форума-преди повече от година даваше съвети относно сватбата,после се загуби,но ето те пак сред нас!
Изчетох всичките ти разкази,направо ме шокира как си разбрала за бремеността чак в 12г.с.,но сред толкова неволи в работата,мога да те разбера.
Виждам,че проблемите не са те отървали от чувството за хумор. Girl_hide
Дрешките ви са много сладки,а иконата е направо невероятна(както и поканите)-роден талант си!

Пожелавам ти леко и възможно най-безболезнено раждане(може би е настъпило вече!),след което да отнесеш красив и здрав принц у дома. give_rose
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #27 -: септември 22, 2010, 18:47:46 »

Благодаря ти dodo23 за приветствията..

Оооох друга тема искам да имам вече, ама на..

нИ съм рОдилЪ

ако мога така да перефразирам баба ви Вихронрав и нейната табелка "нИ съм УмрЕлЪ"
Явно трябва още да чакам.. а не ми се чака.. ама няма какво да направя.. затова чакам..
Активен
inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #28 -: септември 22, 2010, 19:01:00 »

нИ съм рОдилЪ

funnytooth  girl_impossible funnytooth  girl_impossible funnytooth  girl_impossible funnytooth  girl_impossible funnytooth  girl_impossible funnytooth  girl_impossible funnytooth  girl_impossible funnytooth  girl_impossible funnytooth 

И ти ли, Бруте...
 gu6 gu6
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #29 -: септември 24, 2010, 09:15:28 »

Изтекоха ми всичките документи - вчера бях за нови. Изконсултирах се с всичките доктори - и с наблюдаващия преди и с наблюдаващата сега.. имам срок до понеделник, ако нищо не сме направили с бебо - в 9 часа с багажчето отивам да се предизвикваме. Ужасно ме е страх.. не искам да лежа там на етажа с патологиите.. кошмаар  Плачещо момиче Да не говорим, че вече ми точат ножа.. не знам кое е по-страшно - да ме отрежат или да лежа ..
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 353

Разгледай галерията на grahovaprincesa

« Отговор #30 -: септември 24, 2010, 09:38:38 »

BASTET БЕЗ ПАНИКА!!! Може пък бебо да тръгне тези 3 дни. Това е толкова много време!!! Недей да изживяваш последните дни в притеснения! Нали знаеш, че положителното мислене си казва своето...
Активен
LOSHKA
Сватбар
Публикации: 164

Разгледай галерията на LOSHKA

Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: септември 24, 2010, 09:55:19 »

give_roseСтискам палци за бебчето и всичко да мине най-леко!
Активен
dodo23
Баш Майстор
**

Кърменето.......

Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: септември 24, 2010, 09:58:06 »

BASTET,кураж мила!Не се давай на страховете си!
Погледни от друга гледна точка,колкото и време да се задържиш на етажа на патологията,ти ще си жената с най-малко проблеми там-всички други ще са по-зле.
Ако се стигне до нож(,в което аз се съмнявам)-ще си под упойка,все пак няма да те колят!

Има една "изпитана рецепта" за предизвикване на раждането.... любов заедно
Активен
valentina83
Любопитен
*

« Отговор #33 -: септември 24, 2010, 10:19:43 »

BASTET, и аз искам да ти дам кураж до колкото е възможно, стискам ти четири палци (крака, ръце) съвсем скоро да си гушкаш един здрав и усмихнат бебо!
Активен
Боги

Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: септември 24, 2010, 10:35:47 »

Ей мамче, не губи присъствие на духа, няма жена стигнала до 9 месец и да не е родила, бебчо малко се бави, но като си го гушнеш след някой ден всичко ще е наред, знам ще кажеш "лесно е от страни..." Браво за покупките и за творенията ти....направо останах без думи judges
Кураж мила и всичко да мине леко и безпроблеми Good luck Good luck Good luck
Активен
Поли
Професор
Публикации: 421

Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: септември 28, 2010, 10:51:00 »

Ехооо, какво става тук, сигурно вече имаме бебче Wink
Активен
inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: септември 28, 2010, 10:54:45 »

Сигурно, да  scratch one-s head
Bastet не е влизала  вьв форума от сьбота, а тя май няма щьркел...

Дано да е така, че нямаше вече тьрпение милата  Girl_hide
Активен
˙·٠Butterfly™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: септември 28, 2010, 13:29:21 »

Хайде да вляза в ролята на щъркелче yahoo

BASTET вече е мама!!! yahoo give_rose danceg

Бебо се казва Ясен, родил се е в неделя в 04.50ч. с мерки 3200кг. и 50см.

Миличка,
пожелавам ти всичко най-прекрасно от все сърце yahoo
Да е жив и здрав бебо,
много да ви радва, да е много щастлив,
с много успехи в живота
и да има приказно детство!!! heart

Миличка, теб те чакаме тук съвсем скоро
и бързо възстановяване!!!

На тати: "Наздраве!"

Подробности от BASTET съвсем скоро good
Активен
Поли
Професор
Публикации: 421

Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: септември 28, 2010, 13:35:16 »

Ехаааа, че хубава новина  yahoo Мила BASTET, Честит прекрасен син! Да ви е жив и здрав и много да ви радва! На теб- бързо възстановяване, а на гордия тати-Наздраве!
Активен
dodo23
Баш Майстор
**

Кърменето.......

Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: септември 28, 2010, 13:37:17 »

Ех,че хубава новина си имаме тук!
Честито BASTET,да е жив и здрав Ясен(ах,какво хубаво име girl_in_love),да носи много радост на мама и тате!Да има весело и безгрижно детство,да порастне красив и умен мъж!
На теб мила бързо възстановяване,чакаме те с нетърпение с разкази и снимки! give_rose
Активен
˙·٠Butterfly™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: септември 28, 2010, 13:54:15 »

Момичета, BASTET е добре, преди малко се чухме звучеше много щастлива, каза, че бебо е много сладък, че не се е чувствала така, както сега heart heart heart кърмят се успешно good
Родила е нормално, без предизвикване - има няколко вътрешни шева и може би утре ще ги изпишат!!! good

Толкова от мен, както вече казах - подробностите от самата нея скорооо!!! Wink

П.П. Принципно не бях щъркел, но като й звъннах, за да чуя как е/са и реших да споделя с вас новината!!! yahoo
Активен
Боги

Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: септември 28, 2010, 14:09:38 »

Прекрасна новина yahoo yahoo yahoo
Честит първороден син мило семейство!!!
Да бъде здраво и щастливо дете и с гордост да носи хубавото си име give_rose

* Congratulations.gif (64,91 KB, 425x428 - видяно 143 пъти.)
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1637

Щастлива мама

Разгледай галерията на Nataliya

Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: септември 28, 2010, 14:17:09 »

Честит син! give_rose
Пожелавам му да бъде здрав, умен и весел и много радост да ви носи! give_rose
Активен
LOSHKA
Сватбар
Публикации: 164

Разгледай галерията на LOSHKA

Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: септември 28, 2010, 15:10:37 »

give_roseЧестита рожба!Здрав, див и много да Ви радва и слуша!
Активен
elen4e13
Ентусиаст
**

Нашето слънце

« Отговор #44 -: септември 28, 2010, 15:26:30 »

danceg danceg danceg yahoo yahoo yahoo
Честит син BASTET!
Да Ви е жив и здрав, много щастлив и винаги усмихнат.... heart
На теб бързо въстановяване и чакаме разказче, а на тати НАЗДРАВЕ!
Активен
gucci
Global Moderator
*

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: септември 28, 2010, 16:13:11 »

Ех че хубава новина.
Честит ти син Ясен мила Бастет.Пожелавам ти да се възстановиш бързо.Малкия Ясен да расте здраво,щастливо и много обичано дете.Нека да предизвиква всеки ден усмивка на лицетото ти и да осмисля живота ти.Поздрави и целувки.
Активен
teo99999
Ентусиаст
**
Публикации: 143

Разгледай галерията на teo99999

« Отговор #46 -: септември 28, 2010, 16:41:24 »

честито ви  синче, мила BASTET! да расте здраво и живо детенце и да радва всички вкъщи! tease
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 756

Разгледай галерията на mimozka

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: септември 28, 2010, 20:09:17 »

BASTET, честит ви син!!!
Да разте много силен и голям мъж. Да е будно и весело дете и да ви радва много!

Ех каква хубава новинка. danceg danceg danceg
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: септември 30, 2010, 16:46:56 »

Еййй момичета, благодаря много много за подкрепата и за хубавите пожелания!! Да ви се връщат, та и още по-хубави!!

Почвам някакъв разказ между кърменето и лайняните тайфуни, дано успея и дано е полезен на някого.
Не знам как да обобщя.. моето раждане беше свят от болка.. беше ужасно.. беше ми много трудно.. почти не се справих.. обаче успях.. успяхме, защото ми помогнаха лекарите много.. и беше прекрасно.. най-хубаво беше като свърши.

Започнаха ми контракции в събота към обед.. и ме болеше всичко - гръб, кръст.. всъщност от самите контракции болеше най-малко. Не можех да седя, нито да лежа.. имах 2 варианта - ходене или клечане върху фитнес топка. Изнервих се безпредеееелно. Освен това ми казаха да не ям вече нищо. Представете си как се чувствах. И така 12 часа. Ходих 2 пъти до майчин дом за да видим че няма разкритие. Но в 1 през нощта вкъщи контракциите ми станаха на 3 минути - има-няма разкритие, беше непоносимо. Смилиха се и ме взеха с 2,5. Така се бях изморила от клечането, че краката ми трепереха неудържимо.. попълвах документи, не ми даваха да седна, защото казаха, че ще натисна главата на бебето, после тръгнахме нанякъде, трябваше да лежа, докато ми запишат тоновете, после ми обещаха, че ще ми дадат да стана и да се разхождам. Едвам издържах тия тонове ужасни, обаче докато мине времето вече лежах в локва до кръста, изтекли са ми водите - не можело вече да ставам, нито да сядам, нова лента донесоха и пак писаха тонове.. Дoведоха и друго момиче, тя с изтекли води, но без контракции, гледаше ме милата и се ужасяваше.. аз се опитах да й кажа че не е толкова зле, че аз просто след 12 часа зор съм много изнервена и затова изглеждам така. Кога са ми сложили такова пластмасово в ръката за система не помня (това изобщо не боли), но първо нямах банка да тече, после казаха, че е станало време да ми наливат нещо за упойката, сложиха ми инжекция в дупето, май беше но-шпа. А започна да боли. Ужааааасно да боли, боли, боли... сложиха ми такова пластмасово и в кръста (отново не боли) ... и болката стана поносима. Но бях вече много раздразнена и уморена. И започнаха напъни. Много е трудно с тия напъни.. направо.. не ти стига въздух.. боли.. казват ти да напъваш само корема, ама не може, не става някак си.. аз се тресях цялата, напъните ги усещах от пръстите на краката до скалпа, ушите ми заглъхваха.. преместихме се в може би вече родилна зала, там е доста по-удобно, но аз започнах да изпускам напъните - не мога бе.. нещо става, едно такова, все едно не съм там, чуждо тяло все едно.. или въздух не съм си поела и започва да ме носи, или мускулите ми не ми се подчиняват, болката се върна много яко.. и не знам, тук загубих контрол и се паникьосах, събра се много народ покрай мене, поне 6 човека, всеки ми дава акъл, а мене все едно ме няма.. и тогава много ми помогнаха, много. Натискаха ми корема, рязали са ме, защото имам шевове.. Просто не ми стигнаха силите. Всичко друго си представях, но не и това.. много странно. Все едно има нещо много тежко, което не можеш да вдигнеш - опитваш, но не става. И те продължават да ми казват напъвай - а аз вече виждам бебока... така изкарах плацентата без да разбера. А той първо не плачеше, а плюеше няколко секунди - ама много силно - като възрстен човек все едно и аз се чудя какво става.. и тогава ме втресе ама.. страховито.. зъбите ми тракат, погледа ми се тресе, не мога да фокусирам. Те ми показват бебето, аз го виждам четворно. И ми викат - е радвай се, бе, кажи нещо - аз казвам не мога, тракат ми зъбите.. и едваааам се усмихвам за да ме оставят намира. И това беше. Ужас някакъв. Бях много разочарована от себе си, а и не смеех да се зарадвам докато не ми върнат бебето от първите прегледи. Лежа си и гледам тавана, едвам смотолевих там едно мерси на докторите и толкоз. 2 банки глюкоза изсмуках, те викат - бе ще боли малко, малко по-силно ще я пуснем системата.. бе какво боли бе, аз от империята на болката се връщам с една банчица ще ме плашат там.. Пуснаха мъжа ми при мене, не помня какво сме си говорили, говорила ли съм въобще.. Минаха 2та часа, дадоха ми бебето да си го държа на корема, аз като го стиснах все едно край никога няма да го пускам вече.. и заедно си отидохме в стаята.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: септември 30, 2010, 16:47:42 »

Ако бях сама да раждам на полето.. нямаше да се справя. Това как тялото си знаело, пък инстинкти, пък природата.. абе бош-лаф е това, да знаете. Да са живи и здрави доктор Кръстева и мъжа й, и доктор Михов и там акушерките и целия народ дето се бяха събрали, защото иначе.. не ми се мисли. Родила съм в 5 без 10. Толкова малко време, а толкова зор.. да не повярва човек чак.

Избора на екип е хубаво нещо, и упойката е хубаво нещо, и вип стаите са хубаво нещо, в някоя друга тема или мнение ще разкажа защо.. smile Ай да сме живи и здрави само!
Активен
inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: септември 30, 2010, 17:20:56 »

Ако бях сама да раждам на полето.. нямаше да се справя. Това как тялото си знаело, пък инстинкти, пък природата.. абе бош-лаф е това, да знаете.

Ти ме отчая от живота !  shok shok shok Отивам да се грьмна някьде   SUICIDE

ПП. Защитниците на цезаровото ще има да ми натриват носа с това твое мнение докато сьм жива  girl_impossible  sarcastic

Мога само да кажа, че добре, че не си била на полето. Сьжалявам, че толкова ужасно си го преживяла  Friend но пьк се радвам, че сега сте добре ти и бебенцето  heart

Не мисля, че има за какво да се разочароваш от себе си, нито пьк недай Боже, да се обвиняваш за нещо. Никой не е казал, че е лесно. Пьк в родилното всеки знае как влиза, но никой не знае как ще излезе. Крайният резултат е налице - повече от успешен (ще чакаме да го и видим като сколасаш)  good good good

Много целувки на теб и малкия !
 LOVING LOVING LOVING
Активен
bubka
Публикации: 2082

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Разгледай галерията на bubka

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: септември 30, 2010, 17:27:13 »

Бастет, мила, първо да ви честитя появата на Ясен и да ви пожелая да сте живи и здрави и много щастливи!
Искам да ти кажа, че ти си абсолютен греой   Bravo
Ако щеш ми вярвай, ама точно както ти го описа, така съм си го представяла раждането винаги  girl_impossible

Радвам се, че въпреки мъките, през които си минала, вече сте си у дома и ви желая с излизането от болницата да са останали там трудностите и вече всичко да ви е по мед и масло!
Активен
dodo23
Баш Майстор
**

Кърменето.......

Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: септември 30, 2010, 17:27:47 »

Ти ме отчая от живота !  shok shok shok Отивам да се грьмна някьде   SUICIDE
Май и аз така!
След бързите раждания на Валка и Жужи,си мислех-ето нещата стават като на сън!

Радвай се сега на съкровището,заради което изпита всичките мъки!
Целувки и на двама ви give_rose
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: октомври 01, 2010, 09:56:44 »

Ооо не се отчайвайте, момичета, късно е за това вече biggrin Така и така няма връщане назад, дори и да не е "като на сън", или се случи да е като някой по-лош сън, пак се преживява, после имате малък посерко/а да им се радвате и нищо друго няма значение. Освен това, епизиотомията НАИСТИНА не боли. Нито като ти я правят, нито после. Престрашиш ли се веднъж да седнеш на шева.. после е лесно. А сядаш, щеш не щеш, защото в началото не те държат много краката, а искаш да ходиш при бебока, да го дигаш, да го носиш, да го гушкаш..

Мисля, че беше добро решение да съм в стая с бебето. Сега вкъщи сме сами по цял ден и това ни най-малко не ме притеснява. Гледах сестрите там и сега правя всичко като тях. Няма такъв елемент да ме е страх да го хвана или нещо такова - та аз го размъквах три дни и половина из болницата - бях и сама в стая, нямах кого да моля да го наблюдава, като трябваше да отида до сестрите примерно за документ или нещо, си го нарамвах и си го влачех с мене. Не реве по цяла нощ, това са митове и легенди. На целия етаж не съм чула бебета да се дерат. Реват тия в общите помещения, дето никой не им обръща внимание.

Даже имах посещение от бъдещи майчета в деня на отворените врати. Леле какъв майтап, аз бях заспала и като видях толкова народ в просъница, реших не знам защо че ми е визитацията от човешките (не педиатрите а другите) доктори и добре че не си свалих гащите, защото това ми беше инстинктивната реакция  Girl_hide - 'щото те все тов ме караха да правя, да си показвам шевовете.
Активен
inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: октомври 01, 2010, 10:51:59 »

Ааа, мен продьлжава да не ме е страх. Твьрдо сьм си го решила моя си начин и си имам моите си вдьхновения и бая повече от това требе, за да ме уплаши.
Иначе има си там разни техники, за да не се стига до епизио. Ще ги видим дали шь подействат. Ще ви кажа като мине  Wink
Както вече бях казала, дори и супер зле да протече, поне ще донесе задоволство на тези, които са ми казвали да избера лекото и те ще те имат пьлно право да ми заявят "Аз ти казах"  pardon

Толкова за раждането. Ако беше лесно, щеше да се е разчуло.

Много ти се радвам как пишеш  girl_in_love

За бебето не се успокоявай, че не плаче. Не плаче все още. Па може и хич да не ревне де. То не е казано, че задьлжително требе да се дере, но да знаеш, че има и такива. Изкарала си кьсмет на ангелче (макар да е рано да се каже)  blum

(Голямо успокоение ти треснах, ама това, да си го вьрна за онова с полето)  sarcastic

Иначе и мьж ми всички тия терзания ги решава с "Вече е твьрде кьсно"  funnytooth Все едно ако сме знаели (а някои от нас не са чисто боси в тая област) нямаше да забременеем (аз и той де).

Не сьм пила още кафе и какви ги дрьнкам  girl_impossible

Кьрма имате ли си?
Активен
dodo23
Баш Майстор
**

Кърменето.......

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: октомври 01, 2010, 10:56:06 »

Ооо не се отчайвайте, момичета, късно е за това вече biggrin

Страшна си-право куме в очи! give_rose
Развесели ме рано сутрин  smile
Активен
leni_beni_
Баш Майстор
**
Публикации: 1887

Разгледай галерията на leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: октомври 01, 2010, 13:53:23 »

Аз тази темичка съм я пропуснала, но не е късно да кажа едно Честито  give_rose
Много хубави постове за раждането (нищо , че така е протекло) и за след това  good За съжаление понякога нещата се случват, не точно както си ги представяме.... но резултата е по-важен  pardon
Много се смях за човешките доктори  sarcastic sarcastic sarcastic
Да ви е жив и здрав Ясен, и скоро да ни го покажеш да му се порадваме  blum
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Разгледай галерията на *mama Eli*

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: октомври 01, 2010, 14:07:11 »

BASTET, честито и мен. Да порасне голям и много щастлив. Съжалявам за изживеният ти кошмар, но най - важното е, че вече е минало и сега сте добре. Гледкайте си се и си се радвайте един на друг  give_rose
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
Публикации: 753

Разгледай галерията на merilen

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: октомври 01, 2010, 14:52:19 »

Bastet,  честит син, да ти е жив и здрав Ясен и много да те радва  give_rose
Трудностите покрай раждането са вече в миналото, сега се наслаждавай на всеки момент с малкото човече smile
Активен
valentina83
Любопитен
*

« Отговор #59 -: октомври 01, 2010, 17:11:11 »

BASTET, разказът ти е хубав Bravo Bravo Bravo, а според мен си се справила добре, не е лесно, а и всички тук го знаем, абе боли си и това е, но резултатът е прекрасен, което ми напомня че трябва да го видим твоя Ясен!

Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: октомври 03, 2010, 18:21:17 »

Благодаря. момичета, за подкрепата! Колкото и гадно да звучи, ми е приятно да чуя малко съчувствие, защото наистина някак си не е прието някой да се оплаква от раждането - все трябва да траеме, каквото ще да е било.. щото така било и така е орисана жена в болка да ражда.. и все някой е бил по-зле от нас.. е добре, едно ох човек да не може да каже.. бе ала-бала с други думи..

Инче, имах консултантка по кърменето в родилното! Много готино! И всички ми даваха акъл и ме юркаха да кърмя, даже и доктори-мъже, което беше много забавно.. стискаха ми циците да видят имам ли мляко.. абе .. веселба. Сега още не се е регулирало всичко, ту нямам, ту ми тече неконтролирано.. ама няма как. Засега бебко го интересува само сукането и спането. Всичко друго е досадно прекъсване на тези два важни процеса.. biggrin Не мога една доза да напълня обаче с цедене.. и се тревожа. Искам да сложа няколко в камерата за черни дни, ама очевидно е рано още. Ама ел. помпата си е голяма работа, да ви кажа.. още в болницата я ползвах - лесно, безболезнено, перфектно. И ланолина - двамата ми най-добри приятели в момента.  girl_wink
Активен
gucci
Global Moderator
*

Обичаме се!

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: октомври 03, 2010, 18:35:15 »

Ей както винаги си пряма мила BASTET .Съжалявам че е било толкова трудно но важното е че всичко е наред и сега се гушкате с малкя Ясен и той всеки ден ти готви ****** тайфуни.Както казват всички важен е резултата и всичко се забравя.Гадно е че резултата е дошъл по трудния начин.Разказвай как вървят нещата покрай вас и пусни снимка на малкия мъж да го видим.Пък с кърменето с времето казват че се регулирали нещата.Браво че си уссвоила подхода на сестрите-за мен все пак са професионалистки и бая бебета са им минали през ръцете.Шъ съ справиш мацко нема начин.
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 896

www.pukamuka.com

Разгледай галерията на fiamaa

Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: октомври 03, 2010, 20:40:37 »

Честит първороден син, с това хубаво име Ясен.  give_rose
Ти си си герой направо  Girl_hide какво раждане, какви чудесии... но за сметка на всичко си имаш прекрасно момченце, на което да се любуваш  blum апропо... няма ли да споделиш снимки и ние да му се порадваме  Wink

Активен
leni_beni_
Баш Майстор
**
Публикации: 1887

Разгледай галерията на leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: октомври 03, 2010, 20:45:18 »

BASTET , спокойно , ще се регулира кърмата и ще имаш и да складираш за "черни дни "  Wink А ти колко имаш предвид под "една доза" ?
Можеш да си цедиш и по 20 мл и да си ги замразяваш и после да добавяш  good
Пък ние още чакаме снимки на малкия .....с тайфуните  sarcastic
Активен
inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: октомври 03, 2010, 20:51:11 »

Благодаря. момичета, за подкрепата! Колкото и гадно да звучи, ми е приятно да чуя малко съчувствие, защото наистина някак си не е прието някой да се оплаква от раждането - все трябва да траеме, каквото ще да е било.. щото така било и така е орисана жена в болка да ражда.. и все някой е бил по-зле от нас.. е добре, едно ох човек да не може да каже.. бе ала-бала с други думи..

Я се оплаквай смело !! И мен вьобще не ме кефи, да сьм бременна. Така било прието... Като вземат да се превьзнасят...  POMPOUS

Хич не се коси даже, всеки пьт като ти скисне да си се оплачеш като хората. Ние затова сме тук  good

Между другото и аз искам да скивам малкия, ку може...  blush
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: октомври 04, 2010, 16:02:55 »

BASTET, много не кефиш (както казва сестта ми), защото ти си първата която "официално" казва какво е и колко е тежко самото раждане. Досега винаги съм чела и слушала колко бърза и лесно минава всичко. А всъщност самите ние знаем, че едно раждане винаги е придружено с болки и неволи  pardon. Както и да е. Пиши и казвай какво ти, първо за да ти олекне и втора да "свалиш" обратно на земята всички бъд pardonещи мами, който си мислят че всичко е песен. Много ме радваш  give_rose
Активен
elen4e13
Ентусиаст
**

Нашето слънце

« Отговор #66 -: октомври 05, 2010, 11:12:34 »

Здравей Bastet!
Добре дошли вкъщи!
Радвам се, че вече сте добре , въпреки премеждията....но какво да се прави късмет...
Извинявай,че чак сега пиша, но и сега крада от времето през което се чувствам добре. Аз на какво се нагледах в АГ, то съдби всякакви, но по- важно е около вас всичко да е наред . Леко кърмене
 не се тревожи и кърма ще има и всичко ще се оправи.
Както се казва евала за това, което си написала за раждането, някой спестяват доста.... Wink
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: октомври 05, 2010, 19:48:08 »

Момичета, за пръв път спах снощи 5 часа без прекъсване. Беше страхотно! Чувствам се супер! Днес успях да изцедя и заделя 30 мл кърма.. абе изобщо.. има напредък! Само с това лошо време излизането стремително се отдалечава във времето. И със слинга нямам много успех засега - Яската като се отпусне вътре да зананква, се смачква като мекичка и ме е страх да не му стане нещо. Нещо нещата не се случват като в инструкционното видео от youtube..

Да споделя един номер, който открих - не ми се даваха 100-и-кусур лева за везна за бебко и затова сега използвам рибарска везна и слинга - изгодно, лесно, бързо, а и ще си ползвам везната в домакинството после!
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: октомври 07, 2010, 15:01:35 »

BASTET, много хитро е това с везната. Найстина така излиза в пъти доста по - изгодно. Колкото повече пораства Ясен, толкова повече ще може да си почиваш.Дано!
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: октомври 09, 2010, 16:22:49 »

Имам голяма дилема. Утре една от най-най добрите ми приятелки има сваба - събитие, което чакам 15 години.. да ида ли? Не съм излизала с бебето, днеска за втори път го държа на балкона.. не е много калено и подготвено. Дали рискът не е прекалено голям.. Нямам и космонавтче - утре след 16 ч. ще мога да си прибера пратката със зимните дрехи от доставчика, няма да мога да изпера и изсуша нещо до 18:30.. Дали да не пратя само таткото да снима и да ми разкаже.. уффф много гадно, не знам какво да правя...
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1637

Щастлива мама

Разгледай галерията на Nataliya

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: октомври 09, 2010, 16:29:08 »

А няма ли вариант да го оставиш на някой за няколко часа? Ще оставиш кърма от резервите.
Навън наистина е голям студ за толкова мъничко бебе, а и не мисля че ще ви е спокойно. Малко неудобно ще е храненето, преобуването... Вероятно няма да разберете много от сватбата.
Активен
˙·٠Butterfly™٠·˙

Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: октомври 09, 2010, 17:13:48 »

Миличка, според мен НЕ рискувай!!!

Да, събитието е много важно и много хубаво, но по-добре се раздвай на снимковия материал, вместо после да плачеш, че бебко е болен!

Това е моето лично мнение!!! good

П.П. Но ако име вариант да го оставиш на някой за няколко часа - отиди и се забавлявай и поздрави Евичка и от мен!!! nazdrave
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: октомври 10, 2010, 14:15:52 »

Ооо няма да ходя. Нощеска имахме стомашни неразположения.. спах седнала на дивана, сигурно съм спала с отворена уста ли, що ли, но ме боли зверски гърлото и се чувствам като пребита. Нямам сили да експериментирам с излизания. Ще гледам снимки от сватба, това е.. Еххх, а роклята я видях само в каталога на сайта.. ехх как ми се искаше да я видя наживо.. И да, Таничке, точно за Евичка става дума, ще я поздравя специално като се чуем Wink А сега лягам да спя, че не знам за тая вечер каква ще е програмата при нас blum
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #73 -: октомври 11, 2010, 11:48:36 »

Йееее... стигнах и до твоята тема, BASTET!
Честит ти първороден син!Да ви е жив и здрав, да има щастливо и незабравимо детство, да изпълва с весел глъч дома ви и да стопля сърцата ви с най-умилителни усмивки!
Прочетох за раждането, еми боли си да му се невиди, но пък си заслужава, нали?Аз самата отивайки втория път към болницата заявих на мъжа ми, че повече това няма да си го причиня, толкова ме болеше...3 дни след раждането на можех да сядам... но ето вече всичко ми е толкова далечно... все едно съм го сънувала.
Жалко, че неможеш да идеш на сватбата, но пък си имаш прекрасна оправдателна причина.Вчера не си се чувставала добре, надявам се днес да вече болката в гърлото да е отшумяла и всичко да е наред.
Силни прегръдки от нас give_rose  give_rose  give_rose
Активен
Слънце
Публикации: 2685

Усмихни се!

Разгледай галерията на Слънце

« Отговор #74 -: февруари 26, 2011, 21:11:44 »

Хееей, мамче, ти си доста активна във форума, но не и във вашата си темичка smile
Честита пета месечинка  give_rose
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 703

Разгледай галерията на m_eleva19

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: февруари 26, 2011, 22:19:31 »

И аз колко я търсих тази темичка...беше ми много приятно да я изчета...честита ви месечинка и от мен..
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: февруари 28, 2011, 09:38:41 »

Чук, чук... я да пробвам и аз да побутна темичката, може пък майката на Ясен да се разшета малко... да дойде, да сипе по едно кафенце и да разкаже как върви около тях give_rose
Честито 5то месече на Ясен!Да е жив и здрав, весел и засмян give_rose
BASTET, как прие Ясен нектара?Хареса ли му?
Активен
uliaulia
Сватбар
Публикации: 277

« Отговор #77 -: март 02, 2011, 19:44:40 »

BASTET, как сте, ела и разкажи  give_rose
И да покажете колко сте пораснали  Yes
Активен
Страници: 1 2 3 ... 6 [Всички]   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: