Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 24, 2012, 12:33:52

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: [1] 2 3 ... 6  Всички   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: И BASTET вече гушка Ясен - сладко бебче!  (Прочетена 4760 пъти)

valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1109

http://www.panoramio.com/user/3830585

Разгледай галерията на valka27

Моят сватбен албум

« -: септември 08, 2010, 14:13:54 »

Мила, стига си се скътавала.Съвсем скоро забелязах линийака ти и направо  Oh my ..., може ли толкова време да не разбера голямата новина.Заповядай в твоята тема и бързо, ама бързо да си наваксаш.
Мен най-вече ме интересува полът на малкото човече, къде ще раждаш и докъде сте с приготовленията.
« Последна редакция: септември 28, 2010, 16:24:59 от ˙·٠Butterfly™٠·˙ » Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 712

пак съм се размечтала..

Разгледай галерията на BASTET

Моят сватбен албум

« Отговор #1 -: септември 08, 2010, 18:04:56 »

Ееее, valka, сътерминичке моя, много ти благодаря за темичката! Аз направо не я заслужавам, защото покрай тая бременност всичко изпуснах. Някак си всичко така се завъртя изневиделица.. аз от сватбата насам почти не съм писала и всички емоции съм изпуснала.

Още откакто се върнахме от сватбеното пътешествие миналата година ми започнаха проблеми в работата - все разправии, нацупени шефове, глоби.. докато не ме съкратиха таман преди Нова година. Много грозно стана, наложи ми се с адвокат да си събирам парите. Започнах нова работа, уж голямата работа, на третата седмица ги хванах, че не са ми пуснали изобщо договор! Викам си аз на адвоката абонат ще му стана така.. Айде почнах друга работа. Тамаааан да пиша тука да се оплача на някого от моите неволи, тя се оказа новата ми стая пълна с бъдещи булки, дето са ме намерили във форума тука коя съм - ужас, аз вече след тия проблеми супер резервирана, викам си знам ли ги тия какви са, я по-добре да не пиша.

И за капак разбрах че съм бременна. А мъжът ми сигурно месец преди това - бременна си, има някаква промяна в тебе, бременна си и е момче.. аз му викам - ще ти се. И не правя тест, не ходя на лекар.. ха днес, ха утре..отидох и се оказа, че карам 12та седмица. Срам.. то мислех че само циганките разбират, че са бременни като ги свият контракции да раждат, ама ей на - и аз така почти. Много ми беше тъпо. Викам си - покрай тия разправии, та работа, та ремонти, то 1/3 от бременността минала. И не можех да приема факта. А на следващия преглед ми казаха и пола - позна мъжа ми, момче. Трепети, притеснения, мечти, надежди.. всичко изпуснахме.

Рекох си - не, не може така, трябва спешно да наваксам, щом по форумите не смея да пиша, записвам се на курс за бременни. Е да, ама не - то всичко в работно време. С 300 зора намерих курс по йога. И там още първия път срешнах страхотни бъдещи майчета, една бивша колежка, на която много се зарадвах и.... счетоводителката от новата ми работа. А аз изобщо не бях готова да им казвам. То аз на родителите ни не бях казала.. сега пък баш счетоводителката. Леле, искаше ми се земята да се разтвори и да ме погълне направо. Говорих с нея, споделих и всичко, въпреки че не я познавах, тя естествено какво да каже - каза - глупости, няма от какво да се притесняваш, кажи на шефовете, нищо няма да се случи лошо... и почна ден по ден - кажи, та кажи. И казах. То това не може да се крие много, де, рано или късно ще ми се появи корема и тогава няма как. Всичко мина добре. Но съм се тревожила до последния ден, докато не видях болничния на сайта на НОЙ че ми е заведен, мира аз нямах. Но евала на новия ми работодател, евала и на пряката ми началничка, защото много ме подкрепи. А когато излизах бяхме 12 бременни, родили и т.н. из офиса - направо филиал на bgmama. А можеха по закон да се отърват само от мен. Но не го направиха. Късмет извадих голям.

Данданията е далече, сега си седя вкъщи и се притеснявам при кого ще родя. Моят доктор не изражда, ама ми беше казал - ти грижа не бери, като му дойде времето ще те препратя. Е, дойде времето, ама неговите хора не ме щат - отпуски, семинари, всеки ме връща  cray. Изпуснах сроковете за частните клиники, сега какво ще правя, не знам. Вчера като по чудо се появи един клиент на мъжа ми, който е анестезиолог в Майчин дом, да го поздрави и да пита как съм. И ние естествено го нападнахме в истерия да ни помогне да намери някой, който не е в отпуска и няма да ходи на семинар в близките две седмици. Та сега чакам. Дано се уреди нещо в последния момент. Много, много неприятно, ама какво да се прави...

Много глупости правих тия 9 месеца. Цял наръчник по глупости мога да напиша. Искам всичко да мине, за да се убедя, че нямат последици и тука във всички теми мога да се разпиша... Само да мине, само да мине.. да дойде бебко да си го гушна.. защото вече ми понатежава тумбака..
« Последна редакция: септември 08, 2010, 18:08:11 от BASTET » Активен
elen4e13
Ентусиаст
**
Публикации: 141

Нашето слънце

Разгледай галерията на elen4e13

« Отговор #2 -: септември 08, 2010, 20:29:06 »

Здравей мамче и честита темичка!
Не се тревожи, когато четях разказа ти отчасти виждах самата себе си. Всеки е минал някакви премеждия, но най-важното е всичко да е добре с теб и бебчо. Честити сини гащи baby_boy и дано от цялата дандания да Ви се падне най- добрия лекар...леки финални метри и чакаме повече постове от твоя страна Wink
Честна дума, ще помагаме с каквото можем  pardon
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #3 -: септември 09, 2010, 15:17:26 »

Благодаря ти, elen4e13 за подкрепата!

Наистина на повещето от нас се случват трудности за деветте месеца от различен характер.. аз наистина нямах никакви грижи със самата бременност, в един вид съм карала 9 месеца гратис, така че сега накрая каквото ще да е, трябва да го издържа и да се радвам, че чак сега ми натежава.

А аз какви планове имах, какви фантазии.. представях си как ще обикалям по магазините и ще набелязвам страхотни бебешки неща, за които ще пратя таткото и бабо-дядовците да ги купуват докато съм в болницата.. ееех и един мармот завиваше шоколада в станиол.. Добре, че започнах да следя темите за покупки за бебето, та се ориентирах кое колко (ужасно много) струва и как все това, дето го искаш, го няма.. и колко компромиси се правят.. и как книжките за зелено бебегледане са научна фанастика като тръгнеш да пазариш в реалността..

Свекърва ми ме приземи с репликата - бе я си накупете нещата за бебето отсега, ти кой си мислиш, че ще ти ги пере и подрежда после.. Майка ми се разсърди, че ще пазаруваме предварително, защото било на лошо.. ама в същото време и тя заяви, че не било нейна работа да пазари за бебе, бащата да се оправял.. и лека полека, откакто излезнах по майчинство, започнаха да се появяват нещицата за бебко. За месец само вече са цяла камара, трябва да ги наснимам да се похваля и да чуя съвети, но засега нямам сили biggrin
Активен
elen4e13
Ентусиаст
**

Нашето слънце

« Отговор #4 -: септември 09, 2010, 22:25:12 »

smile smile smile Да и аз я карам гратис бременноста, нашето момиче е много спокойно и добричко.... е да за сметка на заобикалящите ни, ама какво да се прави....
Е време е да се похвалиш с покупките, че аз още се въздържам от такива, все пак сме още в 17г.с girl_wink
Лека почивка на Вас двамата и да се пазите много.
Активен
inaxastra
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2954

Разгледай галерията на inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #5 -: септември 09, 2010, 23:29:29 »

Виж сега, то ако така беше, да не е на хубаво, в цяла Франция да няма живо дете  nea
Тук щом видиш положителния тест, трябва да запазиш място в детската градина, да си резервираш болница за раждане и да порьчаш мебелите  pardon такива са сроковете за чакане...

Освен това в различните краища на Бьлгария, има различни поверия-някьде щом се разбере за бебето, се пазаруват неща, за да усети то, че е добре дошло и да се задьржи. Така, че....

Я отпусни душа, успокой се вече и купувай каквото ти сьрце пожелае (и портмоне позволява). Дете се гледа с 2 и 200 ако нямаш прекалени претенции. Като купуваш мисли пьрво без какво можеш и разходите главоломно ще намалеят.

Не е нужно да имаш специална ваничка, поставка за нея и шезлонг, който се слага вьтре. Бебе може да се кьпе и под чешмата.

Прегледах и аз описа на твоята зелена книга-общо взето това, което ние сме решили - никакви пластмаси, никакви кукли Барби, всички играчки ще шия и плета аз. А дупето ще кара на тензухени пелени.

Явно в детайли книгата е по-така, щом ти се струва невьзможно и скьпо, но бебето е като сватбата-няма закони, всеки прави както му подхожда, тьй че...  pardon

Жал ми е само за тебе, че баш в тоя период, когато трябва да си глезена са ти се насьбрали толкова негативни неща, но това ще мине и друго ще дойде. Важно е раждането да е ок и бебенцето да е здраво и жизнено. Другото е бошлав работа  Wink

А пропо, кьде и как ще раждаш?

Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #6 -: септември 10, 2010, 10:00:03 »

Хаха, inaxastra , разсмя ме рано сутринта с това, че болницата, мебелите и детската градина "се поръчват" заедно при вас.. представих си че някой може да предложи пакетна услуга направо biggrin - примерно - креватче, скрин, избор на акушерка и първа група в градината  girl_wink. Ще се придържам към твоето поверие, че покупките карат новото човече да се чувства желано - много ми харесва!

А аз болницата "си я поръчах" вчера чак. Намрихме една докторка в Майчин дом, която се съгласи да ми поеме раждането. Но колко, колко различни могат да бъдат нещата само.. Тя като мислене си е направо патоанатом - аз отраз я подуших. После като погледнах в телефонния указател верно в патологичните пременности работи. Много е засукана, всички казаха. че е и добър специалист, внимателна е и т.н., всява респект, ама за нея реплики като "не се притеснявай" не съществуват biggrin.  Нашият познат, който ме свърза с нея, също работи предимно с проблемните бременности и още като се видяхме ме пита - ама ти нали тоя месец беше да раждаш, айде, няма ли да постъпваш вече.. аз викам - ми на мене ми казаха да постъпя като ми станат контракциите на 10 минути - и той - аууу ама ти естествено ли искаш да раждаш? - мисля, че ако му бях казала, че ще раждам на полето, ефектът щеше да е същия biggrin Разни хора - разни идеали.. Но колкото и да са велики, не могат да родят вместу мене, така че дупе (тазово дъно) да ми е яко..

.... е да за сметка на заобикалящите ни, ама какво да се прави....

elen4e13, ще ти кажа какво ми разказа една от бившите ми шефки, което аз не успях да си наложа, но може би ти ще успееш. Тя също е бременна сега и знаеш ли как разбрала - каза ми, един ден си дадох сметка, че вече никой не може да ме ядоса... и си помислих, че съм бременна. И така било. Работили сме три години заедно, не е киликандзер и истеричка, но не бих я определила като спокоен човек, определено biggrin Така че ето на нея как и се е отразило.. ти имаш още време да ти подейства и на тебе така.. скоро ще усетиш бебока да се движи (освен ако не го усещаш ти вече, при мен беше към 19 - 20 седмица) пожелавам ти това да те отдалечи от всякакви тревоги  give_rose
Активен
inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: септември 10, 2010, 10:10:52 »

Хаха, inaxastra , разсмя ме рано сутринта с това, че болницата, мебелите и детската градина "се поръчват" заедно при вас.. представих си че някой може да предложи пакетна услуга направо biggrin - примерно - креватче, скрин, избор на акушерка и първа група в градината  girl_wink.

Колко си предприемчива !! Аз вьобще не бих се сетила... Бизнесьт ти е в кьрпа вьрзан  good

Ще се придържам към твоето поверие, че покупките карат новото човече да се чувства желано - много ми харесва!
Радвам се пьк и то си е така  heart

Разни хора - разни идеали.. Но колкото и да са велики, не могат да родят вместу мене, така че дупе (тазово дъно) да ми е яко..

Е за това изказване, едно ОГРОМНО вьзхищение от мене имаш  Flower Flower Flower
По-смислено нещо отдавна не бях чула  judges

...каза ми, един ден си дадох сметка, че вече никой не може да ме ядоса... и си помислих, че съм бременна.

И аз така  blush
Активен
♥_Veni_♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 583

Г-жа Ангелова

Разгледай галерията на ♥_Veni_♥

Моят сватбен албум

« Отговор #8 -: септември 10, 2010, 10:16:20 »

Честита темичка мила BASTET, леки финални метри, а на финала здраво и щастливо бебче  heart
Активен
elen4e13
Ентусиаст
**

Нашето слънце

« Отговор #9 -: септември 10, 2010, 11:16:57 »

Еййййййййййй браво за докторката  yahoo yahoo yahoo
Сега вече нямаш никакво оправдание, от този момент нататък на двамата с бебчо ви остава още малко да се полюбувате 2В1 и да мислите само за себе си. Така, че дерзайте и всички очакваме хубавата новина.Да се отчитате честичко и леки финални метри....
Активен
gucci
Global Moderator
*
Публикации: 4714

Обичаме се!

Разгледай галерията на gucci

Моят сватбен албум

« Отговор #10 -: септември 10, 2010, 11:37:51 »

С огромно удоволствие прочетох цялата ти темичка.Браво че вече си се сдобила с лекар който да те изражда.Относно това че за бебето трябват много неща ,ще ти напомня само че ние сме израснали без бебефони,стерилизатори за шишета,повивалници,шезлонги и т.н. и количка която струва като една стара кола-пък хора сме станали нали.Важно е не какъв е памперса на дупето му а с колко любов и грижи е заобиколено.Така че съм сигурна че ще си страхотна майка.Това за купуването на дрешките не го разбирам честно да си призная.Може би защото не вярвам на поверия,които както Ина е писала са различни в различните краища.И аз чакам с нетърпение снимки.Стискам ти както си изкарала 9 месеца гратис сега да изкараш и едно раждане гратис.Мисля че е важно да си максимално спокойно-тост колкото това е възможно.

Идеята за зелено бебе по това което сте споделили изглежда интересно-но незнам до колко е възможно в БГ.Сподели още инфо за това.

Активен
Боги
Публикации: 2070

I can't live in a world, where you don't exist...

Разгледай галерията на Боги

Моят сватбен албум

« Отговор #11 -: септември 10, 2010, 12:11:48 »

Ей BASTET, честита тема и аз с огромно удоволствие четох....мноого трудни моменти си имала. Браво на мъжо ти, че е познал пола още в 12 гс. Радвам се за докоторката, че има вече кой да ви следи с бебчо и ти да си по-скойна, че не остана време. За докторите в Майчин дом, само хубави неща мога да кажа, господ здраве да им дава..... от личен опит ти го казвам, дано мине всичко леко и нормално както си си решила да раждаш. По въпроса с покупките съм съгласна с момичетата, „д-пе знае и 2 и 200”, аз по някога се ядосвам на родителите, едните казват :ти трябва всичко предварително да избереш:, а другите, че „не било хубаво предварително”, бабини деветини, важно е бебчо да се роди здрав. Успех и да пишеш по-често give_rose
п.с. А каква е тази идея за зелено бебе???
Активен
Слънце
Публикации: 2685

Усмихни се!

Разгледай галерията на Слънце

« Отговор #12 -: септември 11, 2010, 20:46:09 »

Честита тема, BASTET, и добре завърнала се във форума  give_rose
Историята ти е уникална - как си разбрала чак в 12 седмица shok , за предсакзанията на мъжа ти, за смяната на местоработите, бебшкия бум около теб..... Абе явно си е вярно, че когато му е писано да се появи на бебчето, дори и при най-необикновени обстоятелства, това си се случва good
Желая ти хубави последни дни, в които да се насладиш на бременността си, както и безпроблемно и красиво раждане!
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #13 -: септември 12, 2010, 13:38:50 »

gucci, Боги, Слънце, благодаря ви за подкрепата и хубавите пожелания!  Flower

Да ви разкажа сега за зеленото бебегледане и променливия успех, който имам с него. Идеята много ме запали - че появата на малкото човече така и така ти променя живота из основи и това е идеален момент човек да премине към едно житие-битие с отговорност към природата - към това, което ще остави в наследство на така чаканото и обичано дете. Всичко започва още през бременността в ежедневието и домакинството - разни работи дето всички ги знаем, ама никой не ги прави - да ходиш пеша, да купуваш екологично чиста сезонна храна, произведена някъде наблизо, а не пропътувала половината земно кълбо.. Да ползваш пестеливо електроуреди и каквото може да правиш наръка.. Да купуваш по-трайни дрехи от еко материали, които да носиш повече време.. Да не ползваш препарати с фосфати и други отрови, които прецакват водата, после почвата и т.н. ..Да заемаш разни неща от и на своите познати, за да се употребяват по-дълго, а не да се изхвърлят.. То кредото на цялата зелена работа нали е reduce, reuse, recycle. И всичко това продължава в пазаруването, храненето и грижата за бебето.

Аз засега се старая да поддържам зелена кухня - да чистя и да готвя зелено, като пестя ток и химии. За храната всички знаем, че е много трудно и има много измами, така че там няма как. С покупките за бебето не се справям много зелено - не се намират много бамбукови, еко-памукови и дървени неща.. засега никой нищо не ми е дал, въпреки големите обещания, но може би просто е рано. Успех ще е за мен ако просто купуваме по-малко. Засега не пера зелено - ползвам сушилня, нямам сили да простирам - и Тео-бебе.. но ще потърся и аз орехи за пране, пък да видим. За пелените - в началото няма да е. Колкото и да не искам да се влияя, превъзнасянията на улеснението-памперс, с които съм засипана от предишното поколение майки все пак ме разколебава и събужда някакъв първичен ужас от дълбините на родовата ми памет..

Зеления транспорт много лесно се уреди от самосебе си biggrin - покрай нас навсякъде е само синя зона, а нали сега нещо ги съдели там ала-бала и.. в момента нямаме по никакъв начин право да си държим колите пред къщи, ходих да рева и в общината и в градската мобилност, но без резултат. Моята местопребивава точно на 3,8 км от къщи, при това пред къщата на свекърва ми, което прави срещата ни доста верятна. Така че мисля много преди да я припаля, повярвайте.. по-еко трудно ноже да ми е  girl_wink
Активен
inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #14 -: септември 12, 2010, 14:01:47 »

BASTET, аз бях решила в началото докато се стаблизира кьрменето, да сме на Памперси именно с цел фамозното улеснение, ама после като гледах многократните, ми се видя, че откьм улеснение е точно сьщата работа като Памперса - не са ти ония от едно време, дето да ги сгьваш на сто и да слагаш 6 ката. Доколкото разбрах (не от опит де, на теория) са сьщо като памперса -гащички, по сьщия начин се слагат, само дето хвьрляш едното парче, а другото го слагаш за пране. То с бебето така и така ще переш. Дали ще имаш два парцала повече или по-малко... Па като прочетох, че ти трябват 70 памперса на седмица и  girl_impossible Та май ще се разминем с тях. Разбира се всичко е а приори, като ни опре ножа ще кажа каква е реалната действителност  pardon

Тьпо е, че никой нищо не ви е дал. Аз сьм така зарината, че горкото дете няма да има ни една дрешка нова-всичко ще му е втора употреба, па аз не мога да си изкарам мерака, ама RRR  Wink

Иначе това зеленото дето викаш, че никой не го прилага, да си кажа само, че аз го прилагам и с мьжа ми сме двама, Така, че пак не е баш нула. Има някой, па то оттам се трьгва  danceg

Виж в темата за "Майсторийките" играчките, които направих сама. И продьлжавам да правя. Мисля почти да нямаме купени играчки.

И аз пьк обратно на вас се настройвам, че с идването на бебето почти нищо няма да се промени, освен, че ще има с кой да си говоря през деня...  sarcastic sarcastic sarcastic Както се казва "блажени са вярващите" , но пьк нали и настройката е половината от реалността  Wink А аз в крайна сметка така и така, нямам нищо за правене, поне да се занимавам с нещо полезно  pleasantry

Та така де...

Да не вземеш иначе сега да си помислиш, че те убеждавам в нещо стил "прави като мен". В никакьв случай   nea Прави само така, както ти си усещаш нещата и както вярваш, че е подходящо и удобно за теб. Друга истина няма  good Писах ти тея работи, защото виждам, че се интересуваш, за да ти кажа, че не си сама и има и други на тая вьлна  give_rose
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 6  Всички   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: