Здравей,
Гост
Вход:
Регистрация
Забравена парола
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 11:35:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Регистрация
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9 (Прочетена 167031 пъти)
plamak_
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 880
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #165 -:
август 26, 2010, 15:43:14 »
Цитат на: Капризче в август 26, 2010, 15:13:01
Момичетаааа, помощ
В събота идва на мъж ми баба му, която готви прекрасно
Разбира се е и като може отправя по някоя завоалирана критика към мен. Веднъж Даниел като каза какви вкусни пълнени чушки съм направила и тя каза: Оооо, ама ти готвиш?!
Та въпроса ми е следния: Дайте идея за някое супер засукано българско ястие. Нейния специалитет са сърмички и пълнени чушки и се чудех дали да не приготвя такова нещо, но знам ли?! Иска ми се да направя нещо, което да я остави с отворена уста, но трябва да е нещо традиционно, защото иначе няма да я впечатля с чуждоземни манджи
Според мен не трябва да правиш нейните специалитети за да няма база за сравнение ,по добре опитай с нещо което не си готвила в нейно присъствие , може да го пробваш предварително ,за да си сигорна в успеха. :)Успехче и после чакаме снимки на специалитета.
Активен
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #166 -:
август 26, 2010, 15:48:00 »
Ооо не повтаряй нейния специалитет, защото така има по-голямо място за сравнение
Направи нещо друго.
Мусака, дроб-сьрма, пьлнен шаран с орехи и лук...
Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #167 -:
август 26, 2010, 16:23:32 »
Тя рядко ни идва на гости и всеки път поради липса на време яде пържоли и салата, но този път ще имам време да се подготвя
Всичко което сте изброили го готви за съжаление... Обаче много обича риба и поста на Ина ме наведе на мисълта че може да приготвим сомговата пастърва, която седи от известно време във фризера. За десерт ще спретна една уникална биквитна торта, даже се сещам за две. Трябва да ви пусна рецептите да кажете коя ви звучи по-добре. Много са вкуси. И някакви задушени зеленчуци за гарнитура и това да е вечерята. А за обяд една супа мога да направя, със салата мисля че ще е достъчно... Тя ще пристигне сутринта може някакви банички да направя или тутманик. Май петък вечер ще го прекарам край кухнята. Как ви звучи плана?
Активен
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #168 -:
август 26, 2010, 16:49:12 »
Зеленчуци искам да предложа една рецепта- много лесна и вкусна, уж италианско селско ястие, пьк направо си мяза на бьлгарски гювеч
На Фабио майка му прави и си облизах прьстите.
Ciabotto
(чабото или по нашенски- посен гювеч):
1 патладжан
1 тиквичка
4 моркова
2 картофа
1 глава лук
1 голям домат
Всичко се нарязва на средно големи кубчета. Посолва се, попиперва се, залива се сьс зехтин (или олио) и се слага вьв фурната, 180°, ьм един час (докато се сготви и се изпари водата от домата).
Bon appétit !
Не изисква никакви усилия и става страшно вкусно. Само времето на печене е дьлго
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 719
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #169 -:
август 26, 2010, 17:14:08 »
мерси,
Пламик
, и твойте банички изглеждат много апетитно
Мименце
, това ролце изглежда страхотно, определено мисля да го пробвам скоро
Милички, можете ли да ми кажете как да приготвя Тирамису само че с варени яйца.Четох че се варят на водна баня, но как става цялата работа после с крема не ми е ясно, в смисъл не става ли на шупли от варените яйца или първо трябва да се пасират някак ?
«
Последна редакция: август 26, 2010, 17:18:59 от anita81
»
Активен
Lupercola
Гост
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #170 -:
август 26, 2010, 17:24:33 »
Как с варени яйца??
Аз вьобще не виждам как може да стане...
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #171 -:
август 26, 2010, 18:53:35 »
Да не би жълтъците и захарта да се варят на водна баня, като имам предвид да се бъркат докато сместта побелее и така приготвената смес се добавя към маскарпонето. Това съм го срещала в други десерти, а не че се сварят яйцата буквално:). Ама кой знае:)
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1616
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #172 -:
август 26, 2010, 19:17:25 »
Сега бъркам един буламач
Настъргах картофи и ги обърках с масло, чесън, сирене и салам в една тавичка. Сложих ги да се печат. Но не сложих вода и съм малко в чуденка дали ще стане.
Вие как мислите? Приготвила съм им заливка от кашкавал, яйце, копър и мляко.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #173 -:
август 26, 2010, 19:26:03 »
Lionelsa, аз не съм съгласна че е буламач. Мисля че след като си сложила масло може и да стане без вода, въпреки че аз бих сложила поне половин чаена чаша вода, бульон , а най- добре сметана или пък бира, ще предаде много хубав вкус.
И да кажеш как е станало
«
Последна редакция: август 26, 2010, 19:30:09 от Gery79
»
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #174 -:
август 26, 2010, 19:32:08 »
Цитат на: anita81 в август 26, 2010, 17:14:08
мерси,
Пламик
, и твойте банички изглеждат много апетитно
Мименце
, това ролце изглежда страхотно, определено мисля да го пробвам скоро
Милички, можете ли да ми кажете как да приготвя Тирамису само че с варени яйца.Четох че се варят на водна баня, но как става цялата работа после с крема не ми е ясно, в смисъл не става ли на шупли от варените яйца или първо трябва да се пасират някак ?
Ако те притесняват суровите яйца просто не ги слагай,тирамисуто става хубаво като заместиш яйцата със сметана.Става по лесно и също е хубаво.Мога да ти дам рецептата за шоколадово тирамису.Тя и от готварският форум gotvetesmen.com който всички тук познавате
ПРОДУКТИ:
300 г черен шоколад
400 г маскрапоне
150 г готварска сметана
400 мл студено силно кафе
6 с л ром или коняк
54 броя бишкоти
какао
ПРИГОТВЯНЕ
Шоколадът се нарязва на ситно и се разтопява на водна баня.
. Охлажда се и се разбърква внимателно с разбитата сметана и маскрапонето.
. Кафето се смесва с рома.
. Всяка бишкота се потапя за кратко в кафето.
. Редиш бишкоти ,крем
. Прибира се в хладилник минимум за 1 час, а най-добре за една нощ.
. Преди сервиране се поръсва с какао.
Надявам се след тази рецепта да не започнат едни безумни дискусии от страна на по изявените готвачки тук
Аз съм го правила и без шоколада ,слагала съм горски плодове или само ягоди,въобще каквито сезонни има в момента.
«
Последна редакция: август 26, 2010, 19:35:36 от juji
»
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 4641
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #175 -:
август 26, 2010, 21:21:18 »
Цитат на: Gery79 в август 26, 2010, 18:53:35
Да не би жълтъците и захарта да се варят на водна баня, като имам предвид да се бъркат докато сместта побелее и така приготвената смес се добавя към маскарпонето. Това съм го срещала в други десерти, а не че се сварят яйцата буквално:). Ама кой знае:)
Аз така го правя,яйцата+захар+ром ги приготвям на водна баня и после тенджерата я слагам в друга с лед и вода и ги прибавям към маскарпонето,самия яйчен крем така става по вкусен
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
Пол:
Публикации: 1616
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #176 -:
август 26, 2010, 23:02:53 »
Цитат на: Gery79 в август 26, 2010, 19:26:03
Lionelsa, аз не съм съгласна че е буламач. Мисля че след като си сложила масло може и да стане без вода, въпреки че аз бих сложила поне половин чаена чаша вода, бульон , а най- добре сметана или пък бира, ще предаде много хубав вкус.
И да кажеш как е станало
Понеже не знаех как да го нарека, та за това - буламач
Стана превъзходно :girl_in_love:Преядохме, признавам си. Все пак сложих малко вода и разбърквах на няколко пъти, за да не се получи коричка по краищата.
vkusno.JPG
(74.46 KB, 314x235 - видяно 2750 пъти.)
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Пол:
Публикации: 974
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #177 -:
август 26, 2010, 23:14:40 »
Нинче браво. Страхотно изглежда, направо като от ресторант.
Открадвам ти рецептата. Буламач ли са го кръстя или му измисли друго име междувременно?
Активен
Мименце
Професор
Пол:
Публикации: 455
Искам всичко!!!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #178 -:
август 27, 2010, 08:17:11 »
Капризче
, можеш да предложиш някой от безбройните видове кебапи. Ако искаш ми остави мейл, имам изтеглен в е-формат един рецептурник от 1978 г. на Българската национална кухня, ще ти го изпратя
Аааааа
Нинка
, ти ме разби бе момиче. Този "буламач" изглежда много вкусен, веднага го включвам в седмичното ни меню за другата седмица
Картофа суров нали? И ооще един тъп въпрос -кисело или прясно мляко?
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Пол:
Публикации: 3244
Baby Time
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
«
Отговор #179 -:
август 27, 2010, 08:36:17 »
Нинка, супер изглежда
И сигурно е било и много вкусно.
Мименце, аз също го имам този рецептурник, но го бях забравила честно казано.
Довечера ще го прегледам и ще си избера нещо. Видях че вкъщи имам една консерва нахут и замразено телешко. Може нахут с телешко да сготвя, но ще видя.
Едната бисквитена торта се прави по следния начин:
2 пакета и половина обикновени бисквити Петит Бьор(малко побългарено го написах, но не знам как се пише точно на латиница)
1 суха сметана на Д-р Йоткер
Прясно мляко
1 малка заквасена сметана Данон
3 лъжици пудра захар
Разбивам сухата сметана с млякото, после към нея прибавям заквасената и пудрата захар. Топя всяка бисквитка в мляко и нареждам един ред бисквитки на дъното на съда, който съм избрала(в моя случай правоъгълна йенска тенджера). Върху него слагам от сместа, после пак бисквитки и така докато свърши сметаната
Най-отгоре покривам със сместа, оставям 1 нощ в хладилника да стегне и на следващия ден е божествено
Другата торта е шоколадова, но трябва да питам мама за рецептата, че аз не съм я правила никога.
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
30
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 9
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
-----------------------------
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
-----------------------------
Приготовления за сватбения ден
-----------------------------
=> За нея
=> За него
=> Организация на сватбата
=> Всичко около сватбата
-----------------------------
След сватбата
-----------------------------
=> Сватбата на...
===> Меден месец
=> Свършената и несвършена работа
-----------------------------
Лафче
-----------------------------
=> Любовта и ... брака
=> Бебчета и майчинство
=> Домашен уют
=> Здраве и красота
=> Празници
=> Кафе или чай?
===> ГОРЕЩ СТОЛ
=> Форумски игри
-----------------------------
От Svatbata.bg
-----------------------------
=> "Сватбени емоции" V
===> Конкурс "Сватбени емоции" IV отминал
=> Албуми
Powered by SMF 1.1.16
|
SMF © 2011, Simple Machines