Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 24, 2012, 11:57:22

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: 1 2 3 [Всички]   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: Щори,завеси,пердета или т.н. 'облекло' на прозореца .  (Прочетена 13355 пъти)

miss™
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4029

Разгледай галерията на miss™

Моят сватбен албум

« -: юли 22, 2010, 18:44:43 »

Споделете какво избрахте вие?
Ние се спряхме на вертикални щори,сега сме в чуденка на коя фирма да са те  nea и как да изглеждат
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1015

Моят сватбен албум

« Отговор #1 -: юли 23, 2010, 16:29:48 »

след като сте си избрали типа щори сте свършили по-голямата част от работата. не е важна фирмата, всички са представители на едни и същи фирми, важното е да си изберете десен.
Активен
bubka
Публикации: 2082

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Разгледай галерията на bubka

Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: юли 23, 2010, 16:38:38 »

Наде, и аз се бях засилила за такива щори, особено като видях цените на завесите  girl_impossible
Ние обаче сме с френски прозорци, френска тераса или както там се казва и в двете стаи. Не бях виждала как седят тези щори, когато са дълги 260-270см и затова се отказах от тях.
В хола сложих средно тънки пердета (те горките станаха исторически и обиколиха цяла Европа, но това е друга тема) - не мисля да слагам плътни там. Те са на ленти, част от които не прозират въобще и са 2 пъти и нещо дължината на прозореца - не се вижда чак толкова отвън.
В спалнята сложих тънки и плътни. От същия плат като на плътните ще си поръчам завивка за леглото като се сдобием със спалня.
Това е при нас  pardon
Активен
leni_beni_
Баш Майстор
**
Публикации: 1887

Разгледай галерията на leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #3 -: юли 23, 2010, 16:47:23 »

И ние в спалнята сме с тънки и плътни пердета .
В кухнята и трапезарията нямаме още  blush И нашите като на bubka са френски . Най-вероятно и там ще сложим пердета .....по-уютно ми е някак , отколкото с щорите  smile
Активен
miss™

Моят сватбен албум

« Отговор #4 -: юли 23, 2010, 23:28:11 »

И аз исках пердета,но 800лв. са възможно най-евтиния вариант,и то говорим за нещо което и на 70% не ми допада ,за 1 прозорец,а имаме 3  girl_impossible И се отказах,а само с тънки не става,гледам съседите масово са на вертикални и реших и ние да сме на такива. Пък по нататък може и пердета да сложим.
Иначе доколкото разбрах важно е от какво са направени щорите,колко светлина пропускат. Бях се спряла на Ролпласт,ама нещо ми дръпнаха една анти реклама(като питах струват ли си) една приятелка,друга пък казаха хубави неща и може би на тях ще се спрем. Аз и още не знам светли ли искам или тъмни  Girl_hide
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

Разгледай галерията на vivianka

« Отговор #5 -: юли 26, 2010, 16:13:54 »

miss™,
И ние бяхме в голяма чуденка за пердета и щори. Миналата седмица в хола си сложихме точно вертикални щори и се получи много хубаво. То е както си дала снимката - прозорец и врата на балкон и изглежда много добре, имаме и още един прозорец и там са пуснати до перваза му и стана хубаво.
Просто за хола ни пердета не стават, тъй като под единия прозорец е радиатора и часто от дивана, а под другияима нисък шкаф за телевизор, а щорите много добре се получиха с визията на хола. Мога да ти кажа на лични ако искаш фирмата, много добре ни излезнаха, а гледахме и други фирми - десена на предлагани щори е еднакъв при всички, но тези които правиха нашите май ги внасят и са по-евтини. Едната фирма за единия прозорец ни искаше 100 лв, а нашата за всичко, смонтажа - 148лв.
Иначе за спалнята  и детската стая в момента слагаме пердета. Едните са готови, а другите още ни ги шият.
Активен
miss™

Моят сватбен албум

« Отговор #6 -: юли 26, 2010, 16:30:46 »

Ще се радвам ако споделиш фирмата на лс. Аз за сега съм се спряла на Ропласт и на http://www.shtori.com/ ,още не сме ходили обаче да видим кой какво предлага  blush.Иначе и на нас в едната стая ще ни е така както ти си обяснила
Цитат
То е както си дала снимката - прозорец и врата на балкон и изглежда много добре, имаме и още един прозорец и там са пуснати до перваза му и стана хубаво.
Все още имам съмнения дали ще седи хубаво по този начин

Активен
emily
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

Разгледай галерията на emily

Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: юли 27, 2010, 23:03:14 »

miss™ , и ние сме с такива в трапезарията, стоят добре, а за пердета доста скъпо може би щеше да излезе, а и са 2 двойни като твоите, които си показала. Освен това и кухнята е тук... някак си не ми се връзваше с пердета  pardon В хола съм с тънки пердета, но не дълги (харесвам по принцип дълги), но заради радиатор и част от дивана са до перваза на прозореца blum, но естествено отдолу има и от тези хоризонталните. В спалнята са дълги пердета, в комбинация с ресни. Аз се притеснявам тези вертикалните как ще ги почиствам, казаха ми че има и от ПВЦ (лесно се чистят), нооо като ги видях се отказах, ужасно грозни ми се сториха. И дано не е реклама фирмата от която ги поръчахме е солис.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
*
Публикации: 4634

Разгледай галерията на fiibi_bg

Моят сватбен албум

« Отговор #8 -: юли 28, 2010, 01:09:43 »

Моето лятно "облекло" на прозорците в дневната са ресни.Случайно ми попаднаха в Айко точно в цветовете на дневната - жълто,оранжево и зелено.В спалнята сме с тънки пердета и завеси и в необзаведената ,евентуално бъдеща детска стая - вертикални щори ,въобще навсякъде е различно ,но и всяка стая си има своя стил smile
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1019

« Отговор #9 -: юли 28, 2010, 02:49:33 »

Момичета, и аз съм в лабиринта на обзавежданията и декорациите на дома. Пускам ви линкче към верига магазини, които открих случайно, може и да ги знаете - http://domharmonia.bg/. Специализирани са в домашен текстил. Утре мисля да се разходя до магазина им на Пиротска и да огледам и поразпитам, и евентуално да си купя възглавници. Има и пердета - ресни.

Аз пък се чудя какво да сложа в бъдещия ни кабинет, който ще е и спалня за гости. Харесват ми японските щори. Утре ще сюрпризирам мъжа ми, той какъвто е традиционалист, признава само хоризонтални щори и класически пердета, има да се чуди какви са пък тези щори  blum.
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1334

Аз истински вярвам, че стават чудеса!

Разгледай галерията на StAsSi

Моят сватбен албум

« Отговор #10 -: юли 31, 2010, 18:38:52 »

Ох, и аз от началото на миналата седмица съм на този етап. Гледам навсякъде и много се чудя. По принцип ми харесват перденцата, обаче при нас така се получи, че климатикът трябваше да се сложи над прозореца и сега варианта за пердета отпадна. Сякаш започнах да клоня към вертикални щори, защото както бях писала и в друга тема, това е вариант при които щората не се вдига и прозорецът не остава гол отдолу (както примерно при руло щорите). Ама все още се колебая...
Ще следя темата с интерес и като давате мнения слагайте и сайтчета на фирмите (не мисля, че е реклама), за да можем всички да се ориентираме в цени и качество smile
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

Разгледай галерията на vivianka

« Отговор #11 -: август 01, 2010, 09:41:44 »

StAsSi,
Моят съвет е ако сте решили вече вертикални щори, отидете в самите магазини с размерите на прозорците и си искайте оферти, защото десените са им еднакви, но цените различни, а и някои дават и допълнителни отстъпки - така най - добре можеш да се ориентираш къде колко ще ти излезне. Нашите щори са от Камакс, иначе и Ролпласт предлагат, Гершман, ама те ми се сториха скъпи, вече и другите момичета са писали и други фирми. Ние поне така направихме - на 3 места искахме цена, а щорите си бяха еднакъв десен - този който харесах го имаше навсякъде.
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1334

Аз истински вярвам, че стават чудеса!

Разгледай галерията на StAsSi

Моят сватбен албум

« Отговор #12 -: август 02, 2010, 13:02:19 »

vivianka, благодаря за съвета. Така и ще направя. Наистина има логика в това което казваш  give_rose
Активен
miss™

Моят сватбен албум

« Отговор #13 -: август 04, 2010, 09:22:56 »

Ние последно (предпоследно) решихме в спалнята да сложим пердета,а в трапезарията-щори. Но проблема е на какъв цвят да се спра,дали да заложа на лилаво по плътно перде или на сиво  pardon
Активен
leni_beni_
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #14 -: август 04, 2010, 16:56:28 »

miss™ , нашата спалня е в лилаво , и пердетата са ми лилави. Много добре стои , поне на мен си ми харесва де  blush
Ние вече си поръчахме пердета и за всекидневната , до края на седмицата казаха, че ще са готови . Като ги сложим ще приложа и снимков матрЯл  tease
Активен
miss™

Моят сватбен албум

« Отговор #15 -: август 04, 2010, 17:07:34 »

След консултация в един др.форум се спрях на лилаво и слонова кост.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1367

Разгледай галерията на juji

« Отговор #16 -: август 04, 2010, 19:24:15 »

И аз се записвам в темата,мъжа ми е за вертикални текстилни щори,аз съм съгласна за такива щори в спалнята ,кухнята и детска,за хола ми се иска хубаво перде,но ще видим в кройна сметка какво ще стане.
Активен
miss™

Моят сватбен албум

« Отговор #17 -: август 04, 2010, 22:15:23 »

Ние поръчахме пердета ,като станат готови ще ви ги покажа. Сега остава и щори да изберем за другата стая  Girl_sing
« Последна редакция: август 04, 2010, 22:19:15 от miss™ » Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
Публикации: 753

Разгледай галерията на merilen

Моят сватбен албум

« Отговор #18 -: август 05, 2010, 15:18:17 »

miss™ , комбинацията лилаво и слонова кост е идеална, ще чакам с нетърпение снимки на пердето, че и аз съм на вълна пердета за лилава спалня и бял хол.
Иначе ние сме с алуминиеви щори и смятам навсякъде да сложа само тънки пердета без завеси. А това е пердето за детската стая, което толкова много издървах, а то било на 20 м под носа ми, докато бях на гости у мама. Жената го уши безплатно за по-малко от един ден, отдолу му сложи жълт сатенен кант и аз допълнително нанизах в него оловна нишка, че беше много лекичко и вятърът го раздухваше из цялата детска

Активен
radi.
Сватбар
Публикации: 222

Разгледай галерията на radi.

Моят сватбен албум

« Отговор #19 -: август 07, 2010, 14:06:59 »

merilen много е красиво пердето yahoo
Активен
leni_beni_
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #20 -: август 07, 2010, 14:43:01 »

merilen , много е нежно с тези кученца  Bravo
Нашите пердета в трапезарията вече са сложени . Много ми харесват как стоят и шарките много си пасват с тези на възглавничките на дивана . Довечера ще ги снимам , защото през деня нещо не ми се получават снимките срещу прозореца  pardon , а снощи забравих  blush
Активен
leni_beni_
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #21 -: август 18, 2010, 16:51:32 »

Ето ги и нашите пердета

Активен
˙·٠Butterfly™٠·˙

Leader
Публикации: 8610

˙·٠Щастлива мама на Константин и Радостин!٠·˙

Разгледай галерията на ˙·٠Butterfly™٠·˙

Моят сватбен албум

« Отговор #22 -: август 18, 2010, 18:37:35 »

Момичета, много хубави пердета сте показали Bravo

Ето това е нашето ново пеперудено перде в хола

Въпреки, че всички ми казваха, че ще затъмнява стаята не е така, пак си е толкова светло, колкото и когато го нямаше good
Активен
miss™

Моят сватбен албум

« Отговор #23 -: август 19, 2010, 13:48:49 »

Много са ви красиви пердетата . Аз моето още не съм го снимала,но скоро ще го покажа.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Публикации: 644

Разгледай галерията на svetla_ety

Моят сватбен албум

« Отговор #24 -: август 19, 2010, 14:02:24 »

Момичета аз от 1 година обикалям къде ли не из София магазини за пердета и едва успях да си избера перде за спалнята , но сега като го гледам и май не съм направила най - добрия избор sad Остана ми да избера за хола - нещо в бежово - кафявата гама... Като ходихме до Велико Търново и случайно влязохме в 1 магазинче и веднага си харесах 1 перденце, само дето не си го поръчах и не знам дали скоро ще ходя пак там, та затова питам за тук ако има някъде където мога да огледам още...
Активен
Пламена
Ентусиаст
**
Публикации: 65

« Отговор #25 -: септември 18, 2010, 19:05:08 »

Здравейте момичета! В нашият апартамент има парно във всички стаи. Не знам дали въобще ще се възползваме от него... но за всеки случай ми се иска да съм предвидила и това.

Въпроса ми е... на какво разстояние от парното трябва да е пердето???  Има ли вероятност да се подпали от него? В момента пердетата са на ония старите корнизи и са със странна дължина... иска ми се да ги сменим.
И не знам дали да взема къси да са над парното или няма проблеми??
Ако пък са къси... ще се виждат още повече грозните радиатори... ужас!
Активен
sunray
Публикации: 2018

На мама и тате в сърцето! :*

Разгледай галерията на sunray

Моят сватбен албум

« Отговор #26 -: септември 18, 2010, 20:41:22 »

Плами, ние също имаме радиатори навсякъде, но пък няма прекарана газ още и не ги ползваме pardon За всеки случай пердетата ни са къси, около 3-4 пръста над радиатора. Тоест 2-3 см под перваза и 7-8 см над радиатора. Изглежда добре. Утре обещавам да пусна снимки, и без това от преди съм писала, че имаме нови щори и завески в спалнята, а вече и в трапезарията smile
Активен
inaxastra
Публикации: 2954

Разгледай галерията на inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #27 -: септември 18, 2010, 21:03:29 »

Какви са радиаторите ? Електрически или от онези с толата вода?

Аз днес си уших пердета за бяната. Станаха много фецки, ще ги снимам. Както каза Фабио " И са кво, кенефа стана най-красивата ни стая?!"  sarcastic
Активен
bubka
Публикации: 2082

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Разгледай галерията на bubka

Моят сватбен албум

« Отговор #28 -: септември 18, 2010, 22:10:29 »

Пламена, чак да се подпалят не вярвам, но може да пожълтеят примерно, ако "надуете" парното много и са по-светли. В квартирата имахме радиатори под прозорците и пердетата бяха с дължина до тях, без да ги опират.
Чугунени ли са радиаторите? Защото ако са от другите - алуминиеви или каквито са там, те не стоят лошо открити. Апартамента ни сега е с френски прозорци - плътно до долу и радиаторите ни съответно не се покриват от нищо, просто защото не са под прозореца - не стои толкова зле, колкото си мислех в началото  good
Активен
Пламена
Ентусиаст
**
Публикации: 65

« Отговор #29 -: септември 18, 2010, 22:22:12 »

амииии от тия най-старите са. Живеем сега в София... и парното е на топлофикация... не ги знам с какво са... ама са грозни.пердетата с които си беше апартамента са си дълги и леко се опират в радиатора, но... знам ли... ние още не го ползваме.

пускайте снимки да гледаме:))
Активен
inaxastra
Публикации: 2954

Разгледай галерията на inaxastra

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: септември 18, 2010, 23:14:02 »

Нищо няма да им стане на пердетата от такива радиатори. Точно както е казала Бубка, най-много да пожьлтеят ако са светли. Покривай спокойно  good

Попитах те, защото работя в магазин за пердета и има няколко чугунени радиатора, пред които винаги има перде. Досега нищо не се е развалило, още по-малко да се подпали  Wink
Активен
sunray
Публикации: 2018

На мама и тате в сърцето! :*

Разгледай галерията на sunray

Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: септември 19, 2010, 22:36:42 »

Качих обещаните снимки от едната спалня (цвета е едно много готино зелено, ама с фотото не си личи толкова) и от трапезарията smile В Галерията ми, албум Нашия дом smile Щорите в спалнята са тип плисе, свиват се като акордеон blum, а страната им, която гледа навън, е с едно слънцезащитно сребристо покритие.
« Последна редакция: септември 19, 2010, 22:38:49 от sunray » Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1553

www.ninabg.com

Разгледай галерията на Nina Style

Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: ноември 07, 2010, 12:45:23 »

Дайте идея от къде да намеря черно прозрачно перде ? Обиколих магазините ,но всичко е към сивото или с шарени орнаменти. Имах в хола черни ресни ,но моето синче ги направи на топка . Връзва ги на възели и ще ми трябва цяла вечност да ги разплета .  Boy cry
Активен
menyanthe
Професор
Публикации: 440

Разгледай галерията на menyanthe

Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: ноември 07, 2010, 15:40:36 »

На гара Подуяне, точно до спирката, където спират 305 и 413 в посока Младост има едно магазинче за пердета, но не знам дали има такива. В Бриколаж, в Практикер също има пердета... Там проверявахте ли?
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: ноември 07, 2010, 16:59:13 »

Нам ги проверявам редовно . Аз забравих да спомена ,че търся от Пловдив или онлайн магазин . Благодаря все пак .   give_rose Но ако някой срещене нещо в ента ще се радвам да пусне линк .
Активен
Деничка Звездичка
Сватбен ГУРУ
Публикации: 657

Dum spiro, spero!

« Отговор #35 -: ноември 08, 2010, 10:50:05 »

Нина, в магазин JYSK има също някакъв избор на пердета. Имат сайт и в нет-а: http://www.jysk.lt/?l=5 , но там не са показали пердета. Вчера иначе бях в магазина им в Пловдив - намира се до магазин Хиполенд, срещу Мол Марково тепе. Имат варианти май.  good

P.S. Нина, сега погледнах каталога им: на страница 4 от каталога отгоре са дали цени за пердета и някакви цветове: http://jysk.lt/?l=5&item_id=9&catalog=340

« Последна редакция: ноември 08, 2010, 11:05:28 от Деничка Звездичка » Активен
Nina Style
Баш Майстор
**

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: ноември 08, 2010, 11:06:46 »

Нина, в магазин JYSK има също някакъв избор на пердета. Имат сайт и в нет-а: http://www.jysk.lt/?l=5 , но там не са показали пердета. Вчера иначе бях в магазина им в Пловдив - намира се до магазин Хиполенд, срещу Мол Марково тепе. Имат варианти май.  good

P.S. Нина, сега погледнах каталога им: на страница 4 от каталога отгоре са дали цени за пердета и някакви цветове: http://jysk.lt/?l=5&item_id=9&catalog=340

Ходих и там . Мужду другото ми е любимия магазин . Внинаги започвам от там ,когато търся нещо . Но явно това ,което си представям е само в моята глава .  give_rose
Активен
alo_madona
Сватбар
Публикации: 197

Разгледай галерията на alo_madona

Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: февруари 02, 2011, 13:06:00 »

Аз със пердетата също съм го закъсала.Взехме си от Айко пердета за хола - тънко и плътно перде за 1100лв. понеже свекито много ги хареса и направо ги поръча без да ни пита( само да кажа , че ти ги платиха, но с уговоркатана свекър ми до 1000 лв. и за хола и за спалнята да стигнат парите ) И сега за спалнята нямам нито пердета , нито пари ни останаха,а всичко което харесам е поне към 600 лв.
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
Публикации: 595

Разгледай галерията на posum

Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: април 22, 2011, 11:48:57 »

И ние сега си търсим пердета.
Активен
nonnita
Сватбар
Публикации: 167

I'll be there till the end...

Разгледай галерията на nonnita

« Отговор #39 -: април 23, 2011, 01:03:11 »

Лелеее, аlo_madona, ти ме изуми с тези цени. Аз за тези пари си взех за всички стаи - общо 4 прозореца. Много си ги харесвам. Семпли и изчистени перденца и по-изчанчени завеси. Ние отначало искахме да си сложим щори. Бяхме си харесали за хола едни вертикални дървени, много бяха красиви, но като им видяхме цената ииии  Oh my ....... Но сега не съжалявам за избора си относно пердетата. Много уютно стана с тях. smile posum, успех! Дано си намериш много красиви!
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 424

Разгледай галерията на once_upon_a_time

« Отговор #40 -: април 23, 2011, 13:23:54 »

Аз мисля в хола и кухнята да сме с вертикални щори, а в спалнята - плътни и прозрачни пердета  Wink
Активен
irkaaa
Сватбар
Публикации: 213

Разгледай галерията на irkaaa

« Отговор #41 -: април 25, 2011, 22:10:29 »

Ние пък навсякъде сложихме щори - в хола и спалнята са вертикални, а в кухнята хоризонтални. много ми харесва как се получи  Girl_hide едно уютно такова
Активен
Monikamaria
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1487

Разгледай галерията на Monikamaria

Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: юни 23, 2011, 19:11:42 »

Купих си пердета! Точно каквито исках!!!  danceg Акцентът им е точно същия като на лампиона и килима, и почти като на стикера за стената! Цветът е много нежно млечно-бежово, подобно на стената и гарнитурата!

* DSC00697.JPG (16,29 KB, 448x336 - видяно 43 пъти.)
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 755

Разгледай галерията на V_e_S_i

Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: февруари 09, 2012, 12:35:29 »

Аз много харесвам римските щори, защото могат да бъдат от достатъчно плътен плат: или пък по-светлопропусклив,а защо не и да се комбинират с хубави пердета:
Активен
Страници: 1 2 3 [Всички]   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: