Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 10:26:35

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 5 "  (Прочетена 152047 пъти)

Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: юни 27, 2010, 15:59:15 »

Velvet, абе тия хора незнаят ли ,че трябва да се къпят дори и да не е неделя  sarcastic . Но какво да се прави, то не е и учтиво да му се каже , че понамирисва.
При мен нещата  с гадене стават по-интензивни, само до преди седмица се хвалех на приятели как нищо ми няма, а сега единствено мога да ям солено-кисели неща , плодове. А милото като си прави неговите хамбургери и хот-дог, направо не мога да понасям миризмата.
Аз имам въпросче към вас. Аз не пия алкохол , смисъл 1-2 питеата на седмица- бира или червено вино. От както разбрах ,че съм бременна, спрях. Но напоследък страшно много ми се пие бира. Тази , която мъжът ми си купувае 3 % алкохол. Знаете ли дали това би навредило на бебето. Вчера ми беше едно такова деперсивно, защото нито мога да пия, нито да ям. Знам ,че жертвата си заслужава, ама на всичкото отгоре имахме бурия и тока изгасна за около час и нито гаража можех да си отворя, за да изляза някъде, нито да почистя, а и водата е на помпа, така че и тя беше кът за около час. Абе тия хормони ме правят адски чувствителна, незнам как е с вас, ама много неща ме изнервят напоследък.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #31 -: юни 27, 2010, 18:29:18 »

Мири, на мен акушерката ми каза дебело подчертано докато трае бременността 0 молекули алкохол, обаче като бях на Ирландия при брат ми изпих на два пьти по 1 бутилка (500мл) сайдьр 4.5 %  badgirl badgirl badgirl Знам, че е лошо, но много ми се пиеше. Така, че лош сьвет ти давам, знай си го, но от един пьт...  pardon  Wink Аз по принцип хич не пия, но сега много ми се пие, сигурно, защото знам, че ми е забранено  blush

Иначе и аз сьм поизнервена и даже малко ревлива.

Фабио днеска изчисти всичко основно с белина, миризмата обаче настоява и не знам как ще оцелея  angry angry angry Неиздьржаемо е !!!

Майка му ни разправяше за една братовчедка, дето докато била бременна поврьщала от миризмата на мьжа си  girl_impossible girl_impossible girl_impossible Така, че може би моята случай не е най-тежкият в крайна сметка  girl_haha

На мен сьщо ми се яде солено и сухо, плюс червени плодове. За сметка на това от всичко зелено (салата, спанак, листа  bad )
Активен
pleasure
Баш Майстор
**
Публикации: 1975

love is in the air....

Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: юни 27, 2010, 18:49:06 »

Ох, момичета като Ви четя неволите (нали сте ми от пристрастната темичка blum) и така ми се иска да Ви кажа нещо успокоително Girl_hide Ще трябва да стиснете зъби, все ми се струва, че втория триместър ще се разделите с тези неудобства на бремеността и ще й се наслаждавате кипейки от ентусиазъм и енергия danceg
По въпроса със забранените вещества и субстанции blum сега аз пък не виждам какво толкова може да стане ако изпиете 1 бира или 1 чаша вино pardon мисля, че след седмицата когато завършва органогенезата не е престъпление да близнеш малко забранено. Пък и както е казала Ина, като знам, че ми е забранено и повече ми се иска blum
Имах една приятелка, която пушеше адски много и естествено когато забременя спря цигарите. Това обаче не означава, че след като ги е спряла, не й се пушело nea Милата ми обясняваше, как ако някой на спирката си палел цигара и тя само не му се завирала под носа за да подиша малко от "забранения" въздух girl_impossible После беше споделила с докторката си тези свои терзания, същата я беше посъветвала да вземе да изпуши една цигара и да миряса, че то акъла й е все там pardon Не че много помогнах и Ви посъветвах, ама да знаете, че не е толкова необичайно всичко което Ви измъчва сега smile
Инка, струвами се девойка ще имаме girl_wink
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
Публикации: 542

Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: юни 28, 2010, 08:44:46 »

Miri и на мен много често ми се пие биричка, въпреки че преди да забременея не бях привърженичка. Лекарката каза, че по една чаша може, но да не се прекалява good
inaxastra и на мен първите три месеца ми се гадеше адски много и не можех да понасям миризмата в кухнята, която така й не установих от какво е, но сега вече всичко е наред, така че изчакай да мине първия триместър и всичко ще е ок good След това ще  можеш да се наслаждаваш истински на бременността си blum
Честито на всички мамчета в тази темичка и дано гаденето ви премине скоро, и естестествено ви пожелавам живи и здрави бебчета на финала Baby
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #34 -: юни 28, 2010, 09:26:07 »

Аз също знам, че по чаша бира или червено вино може, даже е полезно, особено виното, така, че ако ви се допие една чаша не вреди. Аз като ми се допие си сипвам, после съкровището обикновено ми допива чашата де, но когато не е прекалено не вреди
Активен
Рубин
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2491

« Отговор #35 -: юни 28, 2010, 09:35:34 »

Първо честито на всички в тази темичка за наи-прекрасното събитие в живота на една жена-бремеността! give_rose
Ах,колко е странно само!До скоро влизах в тази темичка(номер 4 ),за да питам за съвет другите по опитни мами,че нали аз бях в април-май-юни!А сега ще влизам за да успокоявам и да давам съвети!Ей в такива моменти се усеща кръговрата на живота!
Пожелавм ви много леки и неусетни 9 месеца,изпълнени със щастливи мигове и сладки ритничета! heart
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: юни 28, 2010, 13:27:17 »

Мири, много често явление да ти се допива биричка, но дори само половин чаша вино е вредна за бебето, особено в началото, защото то няма черен дроб, няма с какво да преработи алкохола....има много просто решение и то се нарича безалкохолна бира...малко е блудкава, но си е биричка, която извъм това е много полезна за бременни, даже я препоръчват.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #37 -: юни 28, 2010, 14:07:16 »

Най-в началото бебето се храни още от жьлтото тяло, а не от крьвта на майката и алкохольт няма да достигне до него.
По принцип хич не е препорьчително, но честно казано от няколко гльтки, едва ли ще стане кой знае какво. Разбира се всеки си решава за себе си и на собствена отговорност  smile
Активен
Miri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: юни 28, 2010, 16:05:22 »

Аз обожавам червено вино, но сега само при мисълта и ми започва да ми се гади, но от бира не. Снощи не издържах и изпих една бира 3% алкохол (мъжът ми не купува друга)  Girl_hide . Гаденето при мен се засилва, сега даже при мисълта за храна ми става лошо, а трябва да се храня, направо незнам какво да правя. На всичкото отгоре, бях толкова положително настроена за всичко, но колкото повече наближава денят за първия ехограф , толкова повече се притеснявам дали всичко ще е ок. Последните два дни имам нещо като контракции за по 1-2 мин сутрин. Притеснява ме и факта, че гърдите не са ми толкова чувствителни. Те наболяват , ама не чак толкова та да не можеш да ги докоснеш. Ние тук още спимс юрган, защото нощите са доста хладни и аз се притеснявам ,че прекалената топлина и това ,че спя все още по корем  вреди на бебето.
Честно казано, започвам да се страхувам от себе си ,че ставам като жената на step brother-а  Girl_hide
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #39 -: юни 28, 2010, 17:17:50 »

Мири, докато ти се гади-всичко е наред с бебето. Това четох покрай моите ужасни гадения, колко хубав знак било.

Затова, че спиш по корем не мисля, че има вече някакво значение, понеже матката е много мьничка още. Пробвай да сгьваш единия крак, така хем си по корем, хем малко се облекчава натиска вьрху него.

Аз сьщо засега вьобще не успявам да се храня както трябва, но ме успокояват, че след третия месец, когато нуждата от вещества става реална, апетитьт с врьща с огромна сила, така че  pardon

Всичките ти терзания са напьлно нормални, като гушнеш бебе ще се превьрнеш отново в самата себе си (или почти  Wink )

Не се коси мила, всичко ще е ок.

Кога е ехографа ?
Активен
Miri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: юни 28, 2010, 17:38:37 »

Ина, ако знаеш само колко окуражително ми действаш!!! Ехографът  е в четвъртък ,точно на годишнина от сватбата -3 години. Гледам да мисля позитивно, но мъничко в мен се таи страх, може би от предишен лош опит, въпреки че от тогава минаха 3 години.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #41 -: юни 28, 2010, 17:52:33 »

Да, знам  Friend

Няма смисьл да се тровиш отсега. Мисли положително, всичко ще е наред. Това е най-лесният за даване и най-трудният за изпьлняване сьвет и звучи много банално, но много истина има в него.

Остават само три дни. Опитай се мислиш за друго.

Сьжалявам, че ти е така. Много е кофти, ама и това ще мине. Пьк и след дьжда идва хубавото време  Wink

Кураж !! gu6
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: юни 28, 2010, 18:32:12 »

Влизaм в хубaвaтa теми4кa сaмо зa дa споделя зa aлкохолa good
Нa мен би беше кaтегори4но нaложено от док дa пия бирa.Поне 330мл 2-3 пъти седми4но след 4 месец.И дa си кжжa aко не беше бирaтa щях дa лежa цялa бременност в болницa с бъбре4нa недостaтъ4ност.И aз кaто вaс 100 пъти го попитaх дaли не е проблем,4е кaзвaт зaбрaнено било.Нищо подобно.
Тa aз по здрaвословни при4ини го прaвех,но aко ви се пийвa нещи4ко,по добре пийнете половин бири4кa отколкото дa се измъ4вaте.Товa все едно дa не ядете ягоди,шоколaд и тн aлергени....живеем нормaлен живот.Вие също-кaто сте бременно дa не сте по-мaлко хорa я Girl_hide
Лекa бременност и по-мaлко  bad 4е aз тaкa 6м откaрaх
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: юни 28, 2010, 19:12:20 »

Момичета, така е - абсолютно нищо не може да ви стане от половин бира тук и там или от малко вино. Мири, защо не си вземеш безалкохолна бира? Аз откакто кърмя съм само на такава и ми е много добре. Не се чувствам като ограбена докато другите пият.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: юни 28, 2010, 22:14:47 »

Аз пък се тревожа от обратното - че нямам гадене, засега blush То всеки каквото си няма...
Иначе апетит си имам - през 2-3 часа трябва да хапна.

Другото, което забелязвам е че имам течение. Не е постоянно и особено интензивно, но го има. Нямам сърбеж или дискомфорт, и все пак sad Дано не е нещо обезпокоително. Аз и преди съм имала де, не ми е за сефте, просто сега не е като преди.

Мири, сигурно е нормално да се тревожиш и ще е напразно да те успокоявам, след като си преминала през толкова трудности. Опитай се да се успокоиш - правиш го за бебо. Ако ще ти олекне мъничко - и аз в четвъртък отивам на преглед. Не знам какво ще видя, дали ще видя нещо, дали ще чуя нещо - страх ме е от неизвестността, също като теб. Моля се силно всичко да върви нормално. Стискам палци и за теб, мила! good

П.С. А относно дискусията за алкохола - аз не съм от феновете на алкохола, ама покрай последните постове така ми се припи Бакарди Брийзър insane Че и вкъщи имаме - диня и зелен лимон, оххх.... blush
« Последна редакция: юни 28, 2010, 22:17:28 от velvet » Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: