Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 12, 2024, 02:04:02

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете - част 4  (Прочетена 149763 пъти)

Hekseskud
Професор
Публикации: 357

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: януари 05, 2011, 11:47:05 »

Caffein, освен някой от хубавите битови ресторанти в София и да се уговорите с персонала...Това бих се сетила...Ние понеже си поканихме доста по-''неглиже'' кумовете, та не ми се е налагало да мисля в тая насока.

Активен
unicusbg
Ентусиаст
**
Публикации: 119

hand made манияк

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: януари 05, 2011, 18:45:31 »

Привет, момичета,

Ние, без много да чакаме, вече поканихме нашите кумове. Планирахме да е преди Коледа, но нали знаете - направи си планове, за да ти се изсмее Господ. И така докато се разминавахме в ангажиментите, дойде Нова година. Празнувахме заедно и се получи 2 в 1 smile
Хубавото беше, че в суматохата от много багаж и всевъзможни ястия, сакът с нашите изненади остана незабелязан и нямаше излишни въпроси, на които да се чудя как да отговоря. След като направихме всевъзможни салати, предястия и основни ястия, седнахме всички на масата. Половинката ми взе думата по предварително направен план-програма smile И започна да им обяснява, че имаме една голяма молба към тях да ни подпишат един документ. И понеже ни е много важен, сме им подготвили няколко подкупа. Както бях писала преди, им купих разни глезотии от руския магазин. Кумата е рускиня и са се запознали и живяли дълго време в Москва. На нея - кефир, на него водка "Государски заказ".
Но понеже наистина ни е много важен този документ, подкупите не свършват до тук. За нея огромна меденка във формата на катеричка (тульски пряник), за него - суджук "Три парасенка". А ето и самият документ - и им връчихме предварително оформен и изпринтен текст със специална покана в леко шеговит стил. По-назад в темата едно от момичетата беше дало текста с юридическа насоченост, който те са дали на кумовете си, него ползвах.
Бяха много приятно изненадани от подаръците и от текста. Смяха се. Пък аз уж бях сигурна, че няма а откажат, а в един момент бях доста напрегната как ще реагират.
После кума каза: "Нашето семейство го обсъди и аз реших smile За нас е голяма чест и много се радваме да ви бъдем кумове"
Оказа се, че до този момент дори не са ни вярвали на 100, че ще се женим. Но сега вече знаят.
След като се съгласиха и тържествено подписаха документа, им поднесохме - на кумата пита

На кума - кумска ракия.

Ако някой си хареса дизайна на етикета, мога да го пратя в по-голям размер, на pdf за разпечатване.
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 700

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: януари 05, 2011, 19:04:07 »

unicusbg ако щеш ми вярвай, цял ден прецъквам форума да хвана твоето включване по повод закумването на приятелите ви blush biggrin знаех си, че сте го измислили много хубаво, ух чак като те четох и аз се развълнувах, сигурно защото когато ние канихме нашите кумове по-скоро ми идеше да удоша бъдещия младоженец, защото ме гледаше с един такъв умилителен кафяв телешки поглед тип "моляяя теее много ме е срам, покани ги ти!", обаче аз устоях и той силно изчервен ги попита, пък кумата ни се разплака от щастие и изненада и даже не пита мъжа си, ами директно каза: ох! ох! ох! приемаме! biggrin
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
Публикации: 619

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: януари 05, 2011, 22:15:03 »

Момичета, чета ви и ви се радвам - толкова е хубаво, че сте успели вече да си поканите кумовете. Ние с моя бъдещ мъж засега удряме на камък - поканихме две двойки, как пък и двете ни отказаха sad При нас като двойка особеното е, че сме от много кратко време заедно, съответно все още нямаме близки общи приятели, съответни неговите приятели не ме познават, а той пък не познава моите приятели и вероятно по тази причина получаваме откази. А и заради парите, било криза, хората нямат възможност да кумуват - разбирам ги и все пак... Ядосвам се, защото вече започвам да се изчерпвам откъм идеи кого да поканим, остава да пробваме варианта аз да поканя моя приятелка, а годеникът ми - негов приятел и така... Стискайте палци, че си скъсах нервите напоследък... Искаме да се оженим на 22.05, а цялата ни организация се бави заради кумовете, уф... sad
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: януари 05, 2011, 23:28:05 »

soulless , понеже и ние бяхме от скоро двойка, поканихме първата братовчедка на милото и мъжът й. Израснали са от деца, близки са си и още от първата ни среща се харесахме взаимно. Може да не каните двойка, а напримерно майка и син или брат и сестра. Не е задължително да са ви близки приятели. Колко съфорумки са канили така и после остават много доволни, сближават се покрай сватбата и с времето си стават близки.

Успех от мен! pleasantry
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: януари 05, 2011, 23:31:19 »

Lionelsa, благодаря ти много за съвета! Мдааа, добре е да помислим и за вариант да не са двойка нашите епични вече кумове... Иначе роднини имаме много, които биха ни станали кумове, обаче пък за венчавката не става - не трябва да имаме родствена връзка. Абе сложно, ще търсим варианти...
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: януари 06, 2011, 00:02:06 »

За първи път чувам, че не бива да имате родствена връзка с кумувете си за венчавката  crazy Това попа ли ви го каза?! На моя приятелка и кумуваха, вкл. и в църквата сестра й и зет й. Мога да ти дам поне още 5 примера.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Публикации: 923

Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: януари 06, 2011, 00:13:52 »

И аз да се изкажа компетентно за кумувете  blum На моя приятелка и кумува сестра и това лято и специално попа беше казал, че не е проблем.
Активен
van4ii
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: януари 06, 2011, 09:22:09 »

Това и според мен не е вярно, на моите родители също са им кумували роднини и съм чувала за много такива случаи.
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: януари 06, 2011, 10:53:10 »

ами да ви кажа и при нас имаше вариант първия ми братовчед и жена му да са ни кумове, ако това семейство, което искахме, не се съгласяха .. за щастие се съгласиха, въпреки че те сега си обзавеждат нов апартамент и имат малка кукла на 6 месеца и за да не ги натоварваме излишно се уговорихме, че няма да си разменяме подаръци - за нас с мъжа ми честно казано нямат значение подаръците - важното е, че се съгласиха, пък така или иначе времето е пред нас и можем по всякакви поводи да им подарим нещо, а и те на нас smile
Активен
unicusbg
Ентусиаст
**
Публикации: 119

hand made манияк

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: януари 06, 2011, 12:46:50 »

И аз мисля, че ако поканените кумове са притеснени от финансовата страна, може да поговорите с тях и да обясните, че не разчитате толкова на това. По-важното е да имате кумове, те да са ви близки и да се чувствате добре заедно, отколкото някой да купува на някого нещо. Аз както съм си направила плановете почти не включвам външна намеса. Повечето неща ще си правя сама, а и кумата ми е доста сръчна, така че ще ми помага и тя с ръцете си. Щом ги избирате за кумове, значи са достатъчно близки хора, с които можете да обсъдите всички неща около финансовата страна, без да има притеснения.
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: януари 06, 2011, 13:05:23 »

О, грешката е моя - сега прочетох внимателно условията за сключване на църковен брак - естествено няма условие кумовете да не са роднини на младоженците, аз се бъркам от кръщенето. При кръщаването роднини не могат да са кръстници, както не може да е кръстник и бъдещ жених/невеста, защото кръсникът и кръщелникът се сродяват. Предполагам, че ако канонът се тълкува строго, би трябвало по същата логика кумовете да не са роднини на младоженците, но явно прекалено много мисля blush Няма да останем без кумове, то се е видяло, щом и роднини могат да изпълняват тази роля...

Хм, по финансовия въпрос - и ние двамата с годеника ми сме поели всички разходи и не очакваме нищо от страна на кръстниците от типа на подаръци и пр., по-скоро ние ще им направим подарък за това, че са приели да ни кумуват. По-скоро ми става тъпо, че предлагаме нещо, което мен би ме зарадвало много (да съм кума, примерно Wink), а другата страна дори не иска да поговори, ако има финансов проблем и да намери решение... Но нищо, без кумове няма да останем, ще си движим паралелно организацията, че времето си тече...
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: януари 06, 2011, 17:35:42 »

Soulless мнооого странно! на мен леля ми ми е кръстница shok
Активен
vilenceto
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: януари 06, 2011, 17:41:17 »

Абе момичета, нон стоп се дискутира темата кой на кого как и защо може да е кръстник, кум и т.н.
Всичко зависи от църквата която сте избрали, някъде разрешават другаде - не. Аз например кръстих дъщеричката на сестра ми, лелята на милото му стана кръстница (т.к. не беше кръстен), а пък милото кръсти детенцето на нашите кръстници от сватбата.
Дори да прозвучи грубо - църквите днешно време са толкова комерсиализирани, че се потъпкват всякакви канони с цел да спечелят някой друг лев.
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: януари 06, 2011, 18:04:40 »

Не може майка ти и баща ти да са ти кръстници,всички останали могат good При кумуването няма точно определен списък кой може и кой не,и всяка църква сама си е изградила някакви правила. Ние примерно имахме проблем с това,че не сме женени,но се намери решение което да удовлетворява и тях и нас,и  mega_chok не сме давали smile
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: