Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 21:35:18
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 4"
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 4" (Прочетена 137412 пъти)
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
Отг: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 4"
«
Отговор #120 -:
май 27, 2010, 14:52:56 »
marina_vit, аз бях същата като теб с гадене и повръщане, което понамаля сега. Тук една съфорумка беше казала за едни капки Вомитусхил, взех си от тях и сутрин преди да стана от леглото пия по 10 от тях. Те са хомеопатични, но много помагат. На самата опаковка има упътване как се пият, но можеш да попиташ лекаря си той ще ти каже. Другият ти вариант е още преди да си станала от леглото да хапнеш 2-3 най-обикновени бисквити.
Късмет и добре дошла сред нас!
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #121 -:
май 27, 2010, 15:49:08 »
mimozka
, ти по принцип ли не ядеш месо ? Ако е така , непременно трябва да споделиш това с твоя лекар . Най-вероятно ще се наложи да пиеш лекарства, но няма как- трябва да си набавяш необходимото
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #122 -:
май 27, 2010, 15:56:03 »
Лени, принципно ям месо, но сега покрай бременността не ми е мног любимо. Пак си ям, но не мисля, че е достатъчно. Днес ще питам лекаря си
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #123 -:
май 27, 2010, 16:00:35 »
И аз бях така . Имах един период, в който не кусвах месо. То в началните месеци не е толкова от значение. След 7-мия месец започва голямата нужда , и тогава се усеща липсата . До тогава може и да си похапваш вече. Но ти поговори с лекаря все пак
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #124 -:
май 27, 2010, 16:40:28 »
Цитат
mimozka , ти по принцип ли не ядеш месо ? Ако е така , непременно трябва да споделиш това с твоя лекар . Най-вероятно ще се наложи да пиеш лекарства, но няма как- трябва да си набавяш необходимото
Точно така,даже мен в началото ме питаха (мисля в 2 или 3 месец дали има някой неща които категорично не ям ,за да знаят дали да ми изпишат витамини или да ги заместя с нещо друго.)Макар,че аз преди да забремения въобще не съм обичала никога месо.Ядях салати и сладки неща главно.А от 1 вия ден (образно казано) в които забременях главно месо ям.Вече почти нищо безмесно не ми е вкусно
мога да мина без десерт,но без месце
Но в началото плодовете и зеленчуците са доста важни.Макар,че според моята лекарка,храната играе роля след 3 месец.До третия се формирало психическото развитие на детето,а след 3-тия физическото.Затова точно в началото почивката, позитивното мислене и спокоиствието били важни!
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #125 -:
май 27, 2010, 16:52:19 »
Хм това с хранат ами емного интересно - аз по принцип обичам и редовно ядях месце, а откакто съм бреемнна не ми се дояжда
Хапвам си, но така специлано да си приготвя - не , просто понякога като обядваме с колеги и си вземам някоя каварма или нещо, което е в обедното меню. Само 1 път миналия месец като бяхме на барбекю при роднини толкова апетитно беше, че изядох от всичко по 2 (а това беше много). Иначе аз преминах в началото през период, в който всичко с кашкавал ми се ядеше и мислих, че мойе някакъв калций да ми е липсвал - не знам. Сега наблягам на салати.
А дали хранителните предпочитания подсказват какъв е пола на детето
Ние с мъжа ми се шегуваме, че бебето прилича на баща си, понеже и той не е фен на месото
Активен
marina_vit
Любопитен
«
Отговор #126 -:
май 27, 2010, 17:10:42 »
Рени, благодаря ти, още днес ще попитам в аптеката, дано помогнат капките. Бисквитките съм ги пробвала преди, не действа при мен за съжаление
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #127 -:
май 28, 2010, 08:29:07 »
Оф това гадене и повръщане...и при мен ни бисквити ни солети помагаха. Все още се случва, но по-рядко. Май трябва да се има търпение и всичко ще отшуми само.
Вчера бяхме на преглед, бебо е цели 12.5см и тежи 208гр.
. Нещо не шаваше както преди, май си спинкаше
. Предписаха ми но-шпа и магнерот, че имам леки болки и на ехографа се видя една контракция. Ми ще се пие няма мърдане. Пола не го видяхме, така си беше свило крачета и не искаше да се покаже, ама нищо живот и здрав на 2-та ФМ да имаме почече късмет. Лекарката на 1-вата ФМ ни каза, че може би ще е момче, но не беше на 100% сигурна, така че ще чакаме.
Искам да приветствам новите момичета в темичка и да им пожелае леко бременеене.
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #128 -:
май 28, 2010, 08:45:42 »
Хайде и аз да дам отчет. Вчера ходих на консултация при д-р Марков във връзка с резултатите от БХС и ми направи и ФМ. Каза, че не вижда нещо притеснително и всичко с бебето е наред
Прегледа всички органи и каза, че вървим даже с една седмица по-напред(според него съм в 18г.с.). Според него няма някакъв риск, но т.к. резултатите от БХС показват друго решихме все пак да направя амниоцентеза, така че си записах час за 03.06. в Майчин дом при него. Стискайте ми палци всичко да е наред.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #129 -:
май 28, 2010, 13:49:06 »
Zori83, ще ти стискаме палци разбира се.
Аз вчера късно вечерта си погледнах в интернет резултатите от БХС-то и в бързината всичко да видя малко се притесних: рисковете от Даун и Едуардс са много ниски и за дефекти на невралната тръба също нисък, но по - надолу, където пишело допълнителна информация (но това днес го видях) имах стойност на алфа-фетопротеин с мъничко над нормата. Естествено веднага почнах да чета какво е това и се притесних, но то било точно това за дефектите на невралната тръба и явно смесено с данните от ехографа резултата е, че риска е нисък
В бързината се поуплаших, не можах да спя добре, но днес на ново като зачетох и разбрах. Все пак ще питам и доктора си за това, но вече не се тревожа ни най - малко
Активен
hinovad
Новак
Публикации: 7
«
Отговор #130 -:
май 28, 2010, 14:22:56 »
Здравейте мамчета! Надявам се приемате нови челнове
. Аз съм съвсем нова в форума. Накратко да разкажа за себе си: на 24 години съм, това ми е първа бременност, очакваният термин е на 18 октомври. Един от могото въпроси,които се въртят в главата ми в момента е: "Къде да родя?". Не знам дали това е правилната тема във форума ,в който мога да получа мнения по този въпрос, но не успях да открия тема свързана със него.Вече започнах да търся мнения в интернет по този въпрос, но всички са доста противоречиви. Моля, ако можете да споделите вашият избор и опит.
Благодаря предварително.
Хубав ден на всички
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352
«
Отговор #131 -:
май 28, 2010, 14:44:06 »
hinovad
добре дошла при нас. Лека бременност ти желая.
Относно това, кой къде ще ражда , и аз не съм намерила май такава тема, но досега не съм се и замисляла толкова дълбоко. Принципно ми се струва рано за вземане на това решение. Дано всичко да е наред, пък ще видим.
Аз искам да родя естествено. Поне засега няма причина за обратното. Не мисля да плащам на лекар, освен ако не се появи някое усложнение преди раждането, което да ме накара да си избера екип. Чувам доста противоречиви мнения и за Майчин дом и за Тина Киркова и за Шейново......
С удоволствие и аз ще чуя вашите мнения по въпроса.
Не знам за вас, но днес забелязах че краката ми се надуват. Просто кокалчетата долу на глезените са изчезнали
За сега не ме болят, но...... На изследванията преди седмица всичко си беше в норма.
Да видим сега почивните дни как ще се чувствам, и тогава ще звънна на лекарката ми.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #132 -:
май 28, 2010, 16:32:52 »
Добре дошла hinovad !!! И аз не знам точно къде искам да родя, но има време много - нека да стигнем до там
grahovaprincesa, и моите кокалчета от няколко дни съвсем изчезнаха .Тъкмо днес си взех резълтатите от последната проба на урина и гледам, че пише левкоцити 6-8 при норма до 4 и еритроцити 4-5 при норма до 1. Дано да е нормално , че чак на 8-ми съм на ЖКи чак тогава ще ги види лекаря.
Поздрави!
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #133 -:
май 28, 2010, 20:25:50 »
Привет бъдещи мамчета, приемате ли още една бъдеща октомврийска мама с предполагаем термин 3 октомври (ама май ще е по-вероятно да е 10-ти заради по-късната овулация) ?Малко късно се включвам, но по-добре късно отколкото никога:)
При нас нещата се развиха по-добре от планувано - направихме бебчето от първи опит, което за мен беше малко шокиращо, защото въобще не очаквах да се случи. Гаденето и повръщането и мен не ме подминаха, но от четвърти месец вече съм ок и в началото на 5-ти месец вече съм +5 кг и коремчето вече доста личи. Във вторник сме на Фетална морфология при д-р Цолова във Фемина и ще видим дали ще потвърди предположението за момиченце, а след това сме на консултация, та ще отделя деня на детето изцяло на малката душица
Целувки и галки по пупите на всички мами в темичката
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #134 -:
май 28, 2010, 23:47:37 »
Честито на новите бременлийки. Желая ви лека бременност и най-страхотния резултат накрая - здраво и сладко бебче
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...