Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 14, 2024, 01:37:32

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 36   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Шаферката - 3"  (Прочетена 265160 пъти)

ralej
Сватбар
Публикации: 158

Най-щастливи на света!

Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: юни 10, 2011, 00:06:41 »

Момичета, накрая решихме с шаферките че ще шием роклите. Ето това харесахме, като за всяка малко ще се видоизмени зависимост структурата. Дано имаме успех и станат навреме. smile

Хихи и ние бяхме харесали същия модел, като бяхме шаферки с още 2 Ралици smile
Ето оригиналът: http://forum.svatbata.bg/index.php/v/dancer/raliivoparvanovi/roklia.jpg.html?action=gallery

И малко видоизменено:
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/dancer/raliivoparvanovi/65532_448769957239_798967239_5128329_1991248_n.jpg.html?action=gallery

blush blush
Активен
Tonina
Професор
Публикации: 354

« Отговор #226 -: юни 10, 2011, 08:37:34 »

Хихи и ние бяхме харесали същия модел, като бяхме шаферки с още 2 Ралици smile
Ето оригиналът: http://forum.svatbata.bg/index.php/v/dancer/raliivoparvanovi/roklia.jpg.html?action=gallery

И малко видоизменено:
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/dancer/raliivoparvanovi/65532_448769957239_798967239_5128329_1991248_n.jpg.html?action=gallery

blush blush

ralej, страхотни шаферки сте били!!!   Bravo А червеното е моят цвят  smile
Активен
heruvimche
Сватбар
Публикации: 164

Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: юни 12, 2011, 13:42:45 »

Момичета, вижте на какво попаднах:

http://www.modelinda.com/ProductDetails.aspx?ID=741

http://www.modelinda.com/ProductDetails.aspx?ID=506

Има хубави моделчета рокли на добри цени, някой поръчвал ли е оттам, кажете ако имате впечатления. Някой да е виждал подобни моделчета рокли (търся в розово) на нисички цени?
« Последна редакция: юни 12, 2011, 13:44:45 от heruvimche » Активен
mynicheto
Сватбар
Публикации: 234

« Отговор #228 -: юни 12, 2011, 14:02:27 »

здрасти мацки ! Да споделя нещичко и аз за моите две шаферки. Отначало много ме притесниха , понеже аз искам да са в жълто , а едната каза , че в никакъв случай не искала да е чисто жълта рокля и искала да има нещо като апликация - голямо цвете по диагонал на роклята . Аз много се ядосах понеже все пак щом са се съгласили с мен да ми бъдат шаферки би трябвало да се съобразят с това , което искам от тях ! До последно споря с нея ( и все още ) за това цвете . При все че цвета на сватбата е жълто и малко оранжево ще има тя първо искаше черно или зелено цвете и аз направо пребледнях като чух !  shok После ги събрах двете с другата шаферка и ги запознах и се оказа , че двете отказват да си вземат едни и същи рокли (т.е. да си ушият де ) и от към платове май много много не се съгласяват , но поне решиха да си вземат обувките и аксесоарите в бяло . Т.е. за онова грозно според мен цвете остана бялото . говорих с нея и се разбрахме уж да е малко цветето , но от тогава не сме говорили за роклята и се притеснявам . Как да и наложа така мнението си ? Притеснявам се , че тя няма да се съгласи на точно това , което искам , а не искам да я сменям като шаферка. sad А и все пак не искам да я задължавам да облече нещо, в което ще се чувства неприятно ... sad
Активен
heruvimche
Сватбар
Публикации: 164

Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: юни 12, 2011, 14:18:29 »

здрасти мацки ! Да споделя нещичко и аз за моите две шаферки. Отначало много ме притесниха , понеже аз искам да са в жълто , а едната каза , че в никакъв случай не искала да е чисто жълта рокля и искала да има нещо като апликация - голямо цвете по диагонал на роклята . Аз много се ядосах понеже все пак щом са се съгласили с мен да ми бъдат шаферки би трябвало да се съобразят с това , което искам от тях ! До последно споря с нея ( и все още ) за това цвете . При все че цвета на сватбата е жълто и малко оранжево ще има тя първо искаше черно или зелено цвете и аз направо пребледнях като чух !  shok После ги събрах двете с другата шаферка и ги запознах и се оказа , че двете отказват да си вземат едни и същи рокли (т.е. да си ушият де ) и от към платове май много много не се съгласяват , но поне решиха да си вземат обувките и аксесоарите в бяло . Т.е. за онова грозно според мен цвете остана бялото . говорих с нея и се разбрахме уж да е малко цветето , но от тогава не сме говорили за роклята и се притеснявам . Как да и наложа така мнението си ? Притеснявам се , че тя няма да се съгласи на точно това , което искам , а не искам да я сменям като шаферка. sad А и все пак не искам да я задължавам да облече нещо, в което ще се чувства неприятно ... sad

Честно да ти кажа, аз също не бих се облякла в чисто жълта рокля, но всеки си има собствен вкус... Защо не помислите за вариант черна рокля с широк колан от сатенена жълта панделка? Мисля, че контраста с твоята рокля и жълтия елемент ще са компромис и за двете страни smile Дано съм ти помогнала...
Активен
mynicheto
Сватбар

« Отговор #230 -: юни 12, 2011, 15:55:21 »

heruvimche , Ами не знам .. както казах вече цветовете на сватбата освен типичното бяло са жълто и малко оранжево . Не искам да има и още един цвят .. Пък и в крайна сметка нали именно шаферките трябва да са облечени в цвета на сватбата ... Ти ако знаеш , че ще трябва да си облечена в жълта рокля , би ли се съгласила да си шаферка ? Защото не ми се струва нормално да се съгласиш и да почнеш да правиш фасони че не искаш да си в чисто жълто ... не знам ..  sad
Активен
AngelaB
Регистриран

Публикации: 6

« Отговор #231 -: юни 12, 2011, 19:08:19 »

за шаферките в жълто мога само да кажа, че е важно да се съобразят с булката, но за да не се хабят излишни нерви - помислете за друг цвят евентуално ако и 2-те не искат жълто! Но ако това иска булката това трябва да бъде! Никой не разбира, че трябва да се съобрази след като е приел ролята! И аз имам подобен пробелм и с кумата и с шаферката и вече ми е все едно! Всички искат да изпъкнат с техен стил, а не проумяват колко ще е смешно и не в тон,така че си отстоявай твойто myniche!
Активен
mynicheto
Сватбар

« Отговор #232 -: юни 13, 2011, 07:47:43 »

Ами това е , че едната не се дърпа и се съобразява с мен , а другата държи на свойто си ... цвета вече е късно да го сменяме понеже има един месец до сватбата и повечето неща вече са приготвени ...
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #233 -: юни 13, 2011, 16:17:52 »

Момичета, малко глупав въпрос може би, но каква е точно функцията на шаферките?  blush Доколкото знам примерно те могат да ми помагат с роклята, да носят кошничките. Друго какво правят? А момченцата шафери какво правят?
Също дали е позволено момиченце шаферка да бъде от женската страна, а момченце шафер от мъжка? Тъй като момиченцето, което може да ми е шаферка е на първи братовчед дете, а аз съм била шаферка на неговата сватба, проблем ли е това или няма кой знае какво значение?
Активен
fl0r1ta
Ентусиаст
**
Публикации: 61

Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: юни 13, 2011, 17:58:22 »

Princess_of_the_Dawn това от коя страна са шаферките май е навсякъде различно  crazy
Ние с милото направихме така : Аз си избрах шаферките,той шаферите  smile
За задълженията пак е много различно  smile Мойте 3 шаферки ще имат различни,задължения:една ще черпи гостите след ритуалната другата ще отговаря за документите и третата ще настанява гостите в ресторанта  yahoo а шаферите освен да помагат при сабирането на подаръците,друго за сега не съм им измислила  diablo
Активен
mynicheto
Сватбар

« Отговор #235 -: юни 13, 2011, 18:48:35 »

най-важно за шаферите и шаферките е да минат преди булката по пътеката ! В смисъл те я водят по пътя и съм семейния живот като обикновено са НЕОМЪЖЕНИ приятелки на булката , които я изпращат за последно като част от неженените момичета !  - това по принцип го бях чела според католическите традиции за сватба тъй като шаферките са именно католически ритуал ! освен това те събират букети и подаръци за да не пречат на младоженците и им помагам с абсолютно всичко в този ден !
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: юни 13, 2011, 18:56:52 »

най-важно за шаферите и шаферките е да минат преди булката по пътеката ! В смисъл те я водят по пътя и съм семейния живот като обикновено са НЕОМЪЖЕНИ приятелки на булката , които я изпращат за последно като част от неженените момичета !  - това по принцип го бях чела според католическите традиции за сватба тъй като шаферките са именно католически ритуал ! освен това те събират букети и подаръци за да не пречат на младоженците и им помагам с абсолютно всичко в този ден !

Да, това е точно така както си го написала според католическите ритуали, където неомъжени момичета са шаферки и са облечени в еднакви рокли. Аз дори съм била шаферка на католическа сватба на чужденци. Но аз не съм католичка и моите шаферки ще са малки дечица, които предполагам както fl0r1ta писа, ще ми помагат с роклята, кошничките, с подаръците и ще са облечени в бели шаферски роклички, както си е по нашите обичаи.  smile
Активен
pink_panther
Професор
Публикации: 350

Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: юни 13, 2011, 19:26:38 »

За мен традициите с шаферките и шаферите са вече много размити. Супер много навлизат западните обичаи да имаш колкото си шаферки искаш и да си ги облечеш еднакво!  danceg Много  ми е сладко и стои супер готино на снимки. Аз ще си имам 4 - 3 са моите първи братовчедки и братовчедката на милото. За шафери глася брат ми и брата на бъдещия мъж. Не съм им измислила някакви задължения по-специални, просто понеже ще са около мен през цялото време, ще ми помагат с каквото трябва. 
Активен
AngelaB
Регистриран

Публикации: 6

« Отговор #238 -: юни 13, 2011, 21:53:03 »

myniche, след като остава 1 месец казваш й на шаферката,че трябва да са еднакви и не може да се различава и тя вярвам че ще се съобрази, особено ако я поставиш малко като пред свършен факт. Надявам да се разберете и тя да отстъпи! Съжалявам, че звуча малко остро, но в крайна сметка това е твоя ден и всичко е свързано с много разходи и търсене на всеки детайл!
Активен
pink_panther
Професор
Публикации: 350

Моят сватбен албум

« Отговор #239 -: юни 13, 2011, 22:01:28 »

И аз малко така направих. Просто купих 4 еднакви рокли и няма мърдане!  Wink Все пак ние бяхме обсъждали преди това горе долу какви да са  и какъв цвят, ама те като се развихриха, мислиха едни модели, чудесии. Ама аз като ги намерих тези и веднага ги купих, та няма мърдане.  pardon
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 36   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: