Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

февруари 04, 2012, 19:46:26

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Ново:

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 16   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: Дидка е с усмивка голяма, защото е мама на бебе Рая !  (Прочетена 8737 пъти)

Дидка
Професор
Публикации: 450

Разгледай галерията на Дидка

Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: март 08, 2010, 16:34:21 »

Кали а какви какпи мога да и давам или да звъна да питам лекарката.
Да много си права изцяло мяза на баща си  tease
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2253

Разгледай галерията на kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: март 08, 2010, 16:53:29 »

А капки каквито искаш на пазара,аз имам от всички smile.Всички са многодоволни от инфакол,пробвай ги.На нас не ни помагат.Ако не ви помогнат ще пробвате друго.Но по-добре да започнете от сега за да се понатрупт в организме докато започнат силните-ако имате.
Активен
Дидка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: март 08, 2010, 17:05:15 »

Кали на нас ни казаха да съм вземела еспумизан Л затова те питам какви да взема то вярно че не на всяко помагат ама да питам за всеки случай, а тия инфакол то май почти всеки тях ползва
Активен
pleasure
Публикации: 2008

love is in the air....

Разгледай галерията на pleasure

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: март 08, 2010, 17:15:10 »

Ох, бащичко...ама тя му е одрала кожата Диди yahoo yahoo yahoo а и какви са милички двамцата heart heart heart
Да Ви е жива и здрава give_rose give_rose give_rose
Активен
rosit@
Баш Майстор
**
Публикации: 1842

Разгледай галерията на rosit@

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: март 09, 2010, 14:32:39 »

Дидиии малката е голяяяма прелест,а и как сладко се гуши в тати и колко спокойна и сигурна изглежда в неговите ръце... girl_in_love girl_in_love girl_in_love
Как е бебка,повръща ли още?
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 593

Разгледай галерията на anellly

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: март 09, 2010, 16:45:59 »

Леле Дидка много е хубава, ама колко е сладка и колко мн косичка има. Много да си я обичкате.
Активен
Kiksi
Публикации: 2465

Разгледай галерията на Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: март 09, 2010, 17:35:17 »

Каква бузанка сладка си имаш, Дидка! Прекрасна е!  heart И наистина много прилича на тати!

Мила, как е положението при вас?
Дохранвате ли се още? А зърната ти оправиха ли се?

За Скайпа - все забравям да го пускам, сещам се само като ще говоря с нашите, но ще гледам да не забравям.  blush

За коликите - това са някакви митове, че от 15-тия-20-тия ден почвали, при Малена почнаха от 7-мия ден, всяко дете си е индивидуално. Някои хора са доволни от Еспумизана, както и от Саб Симплекс. Но задължително давай преди всяко хранене, за да има ефект.

За повръщането - може да е започнала да се нахранва от гърдата /все пак добива силички вече/ и да преяжда като и даваш добавката. Знам ли  crazy
И Малена понякога повръща на фонтан като е хапнала повече. А щом е при оригане според мен няма какво да те притеснява, особено ако не е много често. Понякога съм забелязала, че при оригане, ако без да искам съм и притиснала повече коремчето, тогава връща на фонтан. Може и това да е причината, но ти я наблюдавай.

Хайде аз пак с една статийка по темата: smile
http://xedra.wordpress.com/livingwithbaby/ger_or_colic/

И една за количеството на кърмата, защото знам, че от това ти е много притеснено:  give_rose

http://xedra.wordpress.com/2008/01/02/78/

И да нацелуваш тази малка сладка кукла от мен!  kiss2 kiss2 kiss2
Активен
Дидка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: март 09, 2010, 23:12:16 »

Аз чак сега намирам малко време да вляза smile
Покрай нас няма  нищо ново гледаме се с Рая, майка по цял ден е при нас и така ми е много спокойно помага много, незнам като си замине какво ще правя сама не ми се мисли  nea
Криси мерси за статиите много са полезни, обаче ми влезе едно нещо в главата  crazy - ние много
хълцаме и кихане ама хълцането ни е .... нямам думи, а тук пише за тоя неусложнен рефлукс че едните признаци били това хълцане,да звъня ли на лекарката защото в статията пише че това се израствало  sad ?
За зърната много ми помогна това нишесте  good е лявото все още ме наболява като вземе да суче но не е както в началото разранени, иначе с кърменето май не се справяме и си продължаваме с АМ държа си я на гърдите но явно си свикна със шишето и си я мъзри да дърпа, а и там повече пуска и сега се изцеждам и давам с биберона, че то като я сложа на гърдата едни вой катоа и почне захапва зърното но веднага го пуска и почва да се сърди.Е и аз съм си ината и си я държа де  blush
А Криси ти какви капки и дава на малката за коликите, аз от вчера почнах еспумизана ( давам и на всяко хранене по 20 капки слагам в млякото) и чая на хип от лайка,копър и анасон та ще видиме тая вечер дали ще се спи,че снощи много се мъчи горката като се събуди в 12 откарахме чак до 4 сутринта, унася се но изведнъж започва да реве и свива крачетата мята ръчичките ужас беше, дано тая вечер бъде по спокойна.Вие как се справихте с тия колики?
Иначе през деня е спокойна спи си постоянно даже неможем да я събудим да не да вземе пъм да си обърне деня с ноща че тогава я фтасах  tease
Искам също да попитам за пъпчето - нащо още не е паднало, взима да изсъхва навътре но още си се държи, слагаме му спирт и прахче след всяко къпане но аз нали със шаш паника да питам

« Последна редакция: март 10, 2010, 10:21:06 от Дидка » Активен
sl1ncata
Гост
« Отговор #113 -: март 10, 2010, 10:30:40 »

Чакай и аз да пиша в началото Диде и ние тъй ревчхме и сега ревем,но по-малко за коликите пиша де при нас еспумизана не помогна нито инфакола,но съм мн доволна от капките БиоГая давам по 5 капки на ден и нищо друго и Ники си пръцка и ака без да реве е вечер си поплаква,но после спи от 1 до 7 плътно.
За кърмата и аз давам добавка от 60 мл след всяко хранене,но преи това си я кърмя и то си суче направо от гърдите и все още имам кърма и Ники е доволна и се смее  и спи през деня.Исках само да те успокоя! give_rose На снимчиците е мн сладурска малка беболина
Активен
Дидка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: март 10, 2010, 16:38:09 »

Слънцата и ние си акаме редовно е по рядко пръцкаме, но като че ли тия капки много не ни помагат.
Не е както беше първата вечер рев голям и без спане, но тая нощ пак ми се пробужда прецърква една такава свива се извърта главичка назад към гръбчето,незнам, тия капки намалят коликите или трябва да ги спре? Мисля като свършиме тия да пробваме с някои други, то ни остава един пръст още от шишето и сме го свършили, а и давам от онзи ден вече 2 плътни дена.
Ох как искам да минат тия колики че душицата ми се мъчи адски много, кажете вия как се справяте с тях
Активен
Kiksi
Публикации: 2465

Разгледай галерията на Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: март 10, 2010, 17:27:11 »

Диде миличка, не се панирай излишно.
Първо за рефлукса да ти кажа - въпросният неусложнен рефлукс го имат всички бебета. Това е заради някаква си там незатворена и неусъвършенствана клапа в стомаха. Няма какво да те притеснява. Далече сте още от т.нар. ГЕР.
Това, което прави Рая, си е съвсем нормално - стига да не повръща постоянно на фонтан, де. А хълцането в тази връзка също си е съвсем нормално. И Малена се спукваше да хълца. Че и сега от време на време го прави. Аз като почне да хълца, й давам да суче за малко, й в повечето случаи помага. Или с вода пробвай, ако пие.
Но за този неусложнен рефлукс, не си вкарвай филми - нещо съвсем нормално е.
За кърменето -  Bravo, че не се отказваш, но с това шише, нищо чудно, че я мързи да дърпа, голяма мъка е да се цедиш и да даваш с биберон, ако искаш пробвай поне веднъж да я държиш цял ден да суче, но ти ще си решиш, де - води се по детето.

За коликите какво да ти кажа. Направо ти съчувствам, ама ще мине. До 3-тия месец е големия зор. Малена беше с ужасни колики и затова те разбирам. Направо като се сетя как съм плакала с нея.
Значи аз първо почнах с Инфакол. Изхабихме 2 шишенца и ни свършиха. Аз лично съм доволна, пак ревеше по час-два на ден, но биваше горе-долу /само че ефектът не се вижда за 2 дни, трябва поне седмица да се дава, но според мен за които и да е капки важи това/.
Нашият тати твърдеше, че Инфаколът не помагал, но аз му казах, че това реване час-два на ден си е нищо (а някои дни и въобще не ревеше), т.е. помага и като ни свърши Инфакола и чакахме да ни пратят други от Англия, наистина разбра, че съм била права, защото без Инфакол Малена ревеше по цял ден и по половин нощ. Сигурно й се събираха по 3-4 часа на денонощие сън.
То не може хич да не реве, особено в началото, защото освен храносмилателната система, и нервната система е незряла и трябва да се адаптира. Те и затова реват.
Та сравнено с периода, в който давахме Инфакол, и двамата се убедихме, че е помагал.

Та докато чаках новата пратка Инафакол, пробвах с Ентерокинд /едно шише не помогна/, после и със Саб Симплекс /и от него едно шише не помогна, може би, ако бях продължила можеше и да има ефект/.
После майка ми прати едни от Щатите - Миликон, от тях вече видях някакъв ефект. Но пак не на секундата.
Био Гайя давах паралелно, но късно ги почнах. Те са малко скъпички - 17 лв., но се дават по 5 капки на ден. Така или иначе аз и сега ги ползвам от дъжд на вятър за разстройство или ако има някакви стомашни неразположения.

Та това е моят опит с коликите. Аз бих ти препоръчала да пробваш прословутия сешоар да пускаш и да увиваш детенцето не плътно като едно време, но ръчичките му да са прибрани до тялото, за д ане ги размятква и да се стряска от тях, защото и от това реват.
Т.нар. 5 правила на д-р Карп са бял шум /сешоар/, люляне, сукане, повиване и носене на ръце по корем или странично. Ако ги изпълняваш едновременно определено имат ефект. Но дори и само сешоара и повиването можеш да пробваш. Можеш освен това да слагаш затоплени с ютията примерно кърпи на коремчето или леко да го затопляш със сешоара, но не от много близо, че да не му запари на детенцето. Но от шума на сешоара определено ще се успокои. Ние още го ползваме от време на време за приспиване, макар че вече не помага много като едно време.
Не се притеснявай, че ще свикне на ръце - такава опасност има чак след 6-тия месец, твърде малка е да свикне, както и да бърка деня и нощта. За деня и нощта ще се притесняваш като станете на нашата възраст. Вс еоще е твърде малка, за да ги различава или обърка.

Та носи си я на ръце спокойно - в момента основно така можеш да й помогнеш, просто няма капки, които да действат на 100%, затова носене, люлеене, сешоар, коремчето да е притиснато в нещо /може и върху вас да я слагате да спи, така ще се затопля и успокоява коремчето/.
Това са естествени нужди на бебето, Малена в периода на коликите сме я носили много, но вече като е спокойна, играе и не иска на ръце /е, от време на време като й се спи и е крива/, та затова не се притеснявай от носенето на ръце - основно така можеш да помогнеш на детенцето си в момента. То просто има нужда от това. Разглезването идва на много по-късен етап, още ви е рано затова.

Пък и до вчера е било "гушкано" на топло в корема ти, а днес е навън и се чуди какво става и как да се адаптира - представяш ли си какъв шок е за него, как да не го гушкаш при това положение и да го успокоиш, че не е само в този голям и непознат свят и че всички неразположения, които изпитва в момента, рано или късно ще инат.

Хайде, целувки на принцесата и да кажеш, дали е помогнал сешоара.
Активен
Дидка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: март 12, 2010, 22:30:09 »

Криси мерси за изчерпателните отговори които си ми дала smile както винаги си все насреща за помощ  give_rose
Ние за сега сме малко по-добре поне спиме вечер, в периода от 17.00 до към 19.00 тогава явно се обаждат коликите, но бързо се успокоява.Да чукна на дърво дано не на мъчат много.Но пък за сметка на това на хвана запек, дали от капките или от АМ незнам, тука в нета чета че и от двете може да се получи но най-вече от тия капки.Днеска въобще не е акала, последно памперса ни беше пълен вчера следобед,иначе се напъва пръцка, става червена цялата личи си че неможе милата.Не ми се спират капките, а незнам дали да слагам свещички.Ще видя и утре как е и ще звъна на лекарката да я питам
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: март 13, 2010, 18:03:52 »

Дидка, не бързай със свещички  - изчакай един , два дена и тя ще се изака сама  , ако не го направи пробвай с термометъра, като га намажеш с малко сапунче. Ако побързаш да и помогнеш ще се научи така и няма да може да ака сама. Моята док така каза. Също каза, че от чая на хип може да се запече, но на мас ми действа обратно.
Активен
Дидка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: март 13, 2010, 18:09:41 »

Ани, и на мен така ми казаха за тернометъра но изчаквам още 1 ден да видя.Днеска пак не е акала, но  през ноща беше олепана до уши  tease
А ти даваш ли на Нико ам или сте изцяло на кърма?Да сменям млякото ли ?
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: март 13, 2010, 18:40:59 »

Оооо ние много одавна сме на АМ. Може и от млякото да се е запекла. аз давам нан сенситив и ни действа добре/ също го дават за колики/. Може да го пробваш.
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 16   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: