Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

февруари 10, 2012, 23:41:24

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Свети Валентин: 

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 16   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: Дидка е с усмивка голяма, защото е мама на бебе Рая !  (Прочетена 8764 пъти)

Боги
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2045

I can't live in a world, where you don't exist...

Разгледай галерията на Боги

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: март 03, 2010, 16:13:54 »

Честита дъщеричка мило семейство!!! Голяма красавица е малката Рая, да бъде здрава и много щастлива give_rose
Много се радвам, че всичко е минало бързо и леко. Ще чакам още снимки yahoo
Активен
Мименце
Професор
Публикации: 453

Искам всичко!!!

Разгледай галерията на Мименце

« Отговор #91 -: март 03, 2010, 18:19:32 »

Диди, прекрасна е малката принцеса girl_wink
Да изпълва дните ти с много щастие и радост.
Радвам се, че се възстановяваш бързо smile

Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1629

Разгледай галерията на KlaraFina

« Отговор #92 -: март 03, 2010, 20:38:08 »

Ах, че хубаво бебе си имате  Girl_hide, сладкишка с дълга косичка (и моето беше така). Разказът за раждането й направо ме разби  Oh my .... Сигурно те е боляло, но като чете човек ще си помисли, че не си разбрала, че си родила. Браво, и аз пожелавам такова раждане на тези, на които им предстой.
Активен
Дидка
Професор
Публикации: 450

Разгледай галерията на Дидка

Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: март 03, 2010, 22:36:46 »

КлараФина наистина всичко мина толкова бързо, че просто аз самата нямах време да разбера какво става.Първо се стресирах като ми казаха че съм със 8 см. разкритие  след 10мин. ме почнаха напъните и малко след това вече си имах малкото ми слънчице smile
Моята майка вика че не съм усетила въобще от самото раждане, може и така да е но аз се радвам че всичко мина толкова бъзро - за 40 минутен престой в болницата аз вече бях родила smile
Всички бяха очудени в болницата от момичето с "дългата руса коса" за бързото раждане
Активен
kali_gali
Публикации: 2252

Разгледай галерията на kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: март 03, 2010, 22:45:25 »

Дидка,това че си родила бъро и лесно е страхотно.Имала си невероятен късмет,дано да го има и малката ти красавица.Дано повече момичета имат този късмет да подят като теб.
А бебка е невероятна и колко коса има-да ви е жива и здрава give_rose
Активен
КатиНка
Публикации: 2469

Разгледай галерията на КатиНка

« Отговор #95 -: март 04, 2010, 10:57:04 »

Дидка, прекрасно е малкото ви райско момиченце   girl_in_love И колко косичка си има само   LOVING Браво и на твоите помощници вкъщи  Bravo За раждането, нямам думи, толкова бързо и леко, дано повече момичета се радват на такова. Поздрави вкъщи и ще очакваме и другите снимки smile
Активен
Kiksi
Публикации: 2465

Разгледай галерията на Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: март 05, 2010, 12:14:23 »

Дидкаааа, ужасно сладко бебче си имаш!  LOVING LOVING LOVING
Много целувчици му пращам на сладурчето.  kiss2 kiss2 kiss2 Много ме кефи с тази коса!  danceg Дано да не стърчи като нашата.  sarcastic

Мила, спокойно, едва ли някой ще те упрекне за добавката. Ти правиш достатъчно - хич не е малко, че държиш бебето по един час на гърдата.  good Като знам колко изтощително е това... sad И аз така в началото дохранвах с изцедена кърма (като изцеждах с триста зора по малко, защото нямах много) и едва устисквах да не дам АМ, при положение, че държах бебето да суче по час, че и по повече някой път. При това положение вече би трябвало кърмата ти да е слязла. И съм сигурна, че постепенно ще премахнеш добавката (за това обаче май е добре да се допиташ в темата за кърменето, където пише и една съфорумка-консултант по кърмене), а и бебка с времето ще добие сила и ще почне да се наяжда много по-бързо (освен когато има скок в растежа - тогава пак почват да сучат по много smile ). Дано това да стане по-скоро.

За болката в зърната - възможно е бебка да не суче "правилно", гледай като я слагаш да суче, ухото, рамото и крачето да са на една линия, т.е. да не извърта главата. А и трябва да захапва възможно по-голяма част от ареолата /тази кафявата част/, а не самото зърно. Все едно буквално му я навираш в устата. И още нещо - приближавай бебето към гърдата, а не гърдата към бебето. А рани имаш ли?
Успех, мила, вярвам, че ще се справите!  give_rose
Да нагушкаш малката беба и като имаш време драсни ред-два как вървят нещата, свиквате ли една с друга и докъде я докарахте с преместването? smile
Активен
Дидка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: март 05, 2010, 13:30:52 »

Хайде да се отчетем малко и ние smile
Взимаме да се напасваме малко по малка с Рая, нагаждаме се за сега ми е много кротичка, е има и моменти в които неможем да разберем какво иска като вземе да църка но и това минава smile
Криси, това с кърменто е много сложно при нас.Все още се дохранваме с АМ, защото и по 2 часа да я държа на гърдата си, кърма нямам.Детето е неспокойно вземем ли да се кърмим, сучи и едновремно надава вой.Изцеждам не повеè от 30 гр. а днеска ни е 7 ден което се предполага че трябва да изяждаме по 70 гр. на ядене.Прилагам всички правила за кърмене било футболни топки и тем подобни, старая се да спазвам всичко стриктно както пишете в темата за кърмене, но с мойте 30 гр. ...
Тая нощ и давах само АМ и на сутринта се изцедих за да видя по колко кърма имам - 40гр. и то с 300 зора, час и половина се цедях.Аз ли нещо не правя като хората?Иначе зърната ми са така разранени, лявата прокървява и си има коричка,не усещам напрегнатос.А вземе ли да плаче на гърдата ми веднага и давам АМ, свиди ми се така да я гледам.
И май наш тати я научи на нашето легло и докато се успокои в кошарата си така се върти и сърди че да видиме до къде ще я докараме.
Активен
Kiksi
Публикации: 2465

Разгледай галерията на Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: март 05, 2010, 14:46:09 »

Дидка, мила, съчувствам ти, защото и аз съм минала от там, но според мен едва ли е проблемът, че нямаш кърма. Не е задължително да са ти напрегнати гърдите. Аз за всичките месеци, в които съм кърмила, много рядко съм усещала гърдите си напрегнати - единствено, ако не съм кърмила много време.
В началото такава напрегнатост усетих едва, когато Малена взе да пропуска нощното хранене и то само сутрин ми бяха напрегнати гърдите, ако не е яла въобще през нощта.
Така че липсата на напрегнатост въобще не е показател, че нямаш кърма.
Това, че изцеждаш малко също не е показател. И аз бях така. Никоя помпа не може да изцеди толкова, колкото бебето може да изсуче. И не се втелявай толкова, че трябва да изяжда по 70 гр. - това важи, ако е на АМ изцяло. При кърменето бебето яде, колкото му се яде - един път повече, друг път по-малко. Тя иначе гърдата щеше да е разграфена по милилитри. smile
И пак ти казвам - това, че ти си изцедила 30 мл, не означава, че и бебка изсуква по толкова - със сигурност бебето изсуква поне още толкова, колкото майката успява да изцеди с помпата, то е най-добрата помпа. Така че "твоите" 30 мл със сигурност са много повече, въпросът е да позволиш на бебето да ги изсуче.

7 дни след раждането не са малко време, но сега си спомням, че точно на 7-мия ден от раждането, Малена сука 5 часа без прекъсване почти и се бях побъркала съвсем. Така че има още време да се нагодите и да почнеш да произвеждаш повече кърма.
Тогава обаче се оказа, че Малена има колики и явно не е ревала от глад, а със сукането се е успокоявала.Аз мислех, че е рано, но лекарката й преслуша коремчето и каза, че са колики.
Много е възможно и вас да са ви почнали. sad

Пък и ми прилича на това, щом плаче, докато суче - защото понякога докато сучат и дискомфортът в коремчето ги кара да плачат.
Пробвай като стане така да я вдигнеш на рамо и да я оригнеш или поне да я успокоиш и после пак й дай да суче.
От АМ май винаги спят - това му е предимството, нали е по-тежка храна и им напълва тумбачетата и заспиват. И Малена в болницата като похапваше доволно АМ спеше като ангелче и се будеше само в часа за ядене.

Иначе личното ми мнение /не искам да ти го натрапвам/ е, че не е добре да даваш АМ нощем от гледна точка на лактацията, защото от това е възможно да тинамалее още повече кърмата. В смисъл, по-добре е май да го даваш по-раничко вечерта, а нощем да суче, защото нощем нивото на пролактина е най-високо и нощното сукане е една от предпоставките за успешно кърмене, поне най в началото.

За разраняването на зърната, пробвай със съветите, които съм ти дала по-горе, а за да ти мине сега, опитай с метода на Феникс с нишестето:

Цитат
след кърмене си намокрям гърдите и с потупване слагам нишесте на тях да полепне  pardon И слагам 2 подплънки /карам на безшевни сутиенчета или блкузки с презрамки/ и преди следващото кърмене мия гърдите да падне нишестето.  pardon И след 1 ден мазане коричката /разраненото/ почти падна от едното зърно, а сукането е без болка.

Помня, че казваше, че най-обикновено нишесте ванилия от магазина е ползвала.
Нищо не пречи да пробваш. И ги оставяй на въздух повечко време, а и с кърма можеш да ги мажеш.

Дидка, моят съвет е да обясниш ситуацията на една страхотна жена - Хедра, която е помогнала на много майки да успеят с кърменето.
Със сигурност ще ти даде полезен съвет. Аз не мога да кажа със сигурност кое правиш или не правиш, както трябва, но тя може и да ти каже.
Можеш да напишеш как са нещата при вас и да й зададеш въпроси тук:

http://xedra.wordpress.com/qa3/

И последно - не се притеснявай, че я взимате във вашето легло. smile Толкова малко бебче няма как да се научи - поне до 6-тия месец няма да се научи. Това просто е откликване на неговите естествени нужди, капризите са проява на възрастния човек, не на едно новородено бебче - то просто има нужда да бъде гушнато и успокоявано.
Ние също от време на време я взимаме при нас, като се буди по 100 пъти на нощ, ако я мъчат зъбите или нещо друго. Давам й да суче и тя спи, и аз спя и между другото се кърмим по малко в заспало състояние, ако вземе да се разбужда и така цяла нощ, но е много по-лесно.  good

Е, мен вече на тази възраст взе да ме хваща страх да не се научи, че не е вече малко бебе, но след като около 2 седмици спа при нас на спалнята, сега от около седмица си спи сама в кошарата без проблем, но не се и буди почти. Като нямат проблем, са си послушни децата. Явно всичко е на периоди, номерът е да откликнеш на нуждите им.

Хайде спирам вече, че пак се олях.  blush Но дано поне малко съм ти била полезна, без да имам претенции, че точно това трябва да правиш, защото едва ли съм най-компетентния човек.
Но наистина те съветвам да пишеш на Хедра, защото ще е грехота след всички усилия, които положи да кърмиш, сега да те провали нещо.
Целувки и на двете ви!  heart
Активен
Дидка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: март 05, 2010, 15:44:05 »

Ох Криси както винги си  насреща с много полезна информация
Аз така съм се ошашкала с това кърмене и цедене постоянно, и със сигурност не правя нещата както трябва а само се опитвам, еле пак сега като изцеждам по малко.
А иначе педиатърката ни така каза на колото дена е толкова трябва да изяжда (до 10 ден).Криси за коликите ми се струва много рано да я мъчат така съм чела чè почват поне 2-3 седмици след раждането, аз и затова съм спокойна, но в понеделник ще ни дойде лекарката и тогава ще ни каже на 100% дали имаме или нямаме.Дано да не са.А за вдигане ме е страх да не и набивам вратлето и я изправям съвсем леко само за да се оригне, но така на рамото ... ох аз съм от страхливите малко.
А това за АМ си права спинкат като къпани   Momyи се събужда през 3 часа да яде.
Криси спокойно не се натрапваш, аз даже смятах тука тия дни да ти се обадя да те питам точно за тия неща но ме изпревари тука, но тия дни ще ти се вклшча за съвети smile
А за нишестето още тая вечер ще го изпровам че доста хора го хвалят тоя метод тук във форума.
Сега отивам да видя тоя сайт който си дала ще пробвам и там да видя какво ще стане smile
Благодаря ти много, целувки на вас двечките и преградки и влизай от време на време в тоя скайп smile
Активен
Вероника
Публикации: 3504

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: март 05, 2010, 20:37:43 »

Дидееее, честита ти радост и от мен  give_rose
Много е красива малката Рая  smile аза раждането- пожелавам си и аз като теб да родя докато се усетя и...хоп  baby_girl
Много целувки от нас за вас  gu6
Активен
rosit@
Баш Майстор
**
Публикации: 1847

Разгледай галерията на rosit@

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: март 07, 2010, 11:10:36 »

Дидееее хайде покажи ни още някоя снимчица на малаката ти душичкааа! yahoo yahoo yahoo
Активен
Дидка
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: март 08, 2010, 13:16:46 »

Ето ни и нас smile
Роси сега ще сложа малко нови снимки да ни видите големите бузи  tease
Аз имам едно допитване, незнам тук ли трябва да пиша или в темата за всичко което ни интересува за бебета.
Тая нощ се смялхме да повръщаме и то като фонтан, каквото изпиие от млякото вдигна ли я да се оригне като фонтан го изкарва, и това на 2-3 пъти през ноща при всяко хранене.Днеска не е така, макар че суче от мене и давам после добавка.Да не аз да я претоварвам вечер но тя самичка си се буди на 3 часа да яде, а знам че това повръщане не е хубаво.
Отделно и колиите почнаха да ни мъчат а лекарката като дойде онзи ден каза че няма рано било, започвали към 15 ден  crazy  а детето така си свива краèтата и се изчервява цялото и се пъни, казват ми преварена вода от копър да и давам но незнам не съм сигурна дали ще и утоли болките или ще я залъжи за съвсем малко.

Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: март 08, 2010, 15:55:25 »

За повръщането не знам какво да ти кажа,щом е на фонтан.Тео повръща много,но не на фонтан.
А за коликите според мен почвай капките,докато са по-леки коликите.Тоя чай нищо не прави.Ти може да го даваш,но давай и капки.
Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: март 08, 2010, 15:56:07 »

Забравих да кажа,че е много сладка бебка и много май прилича на тати,а?
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 16   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: