Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 11:13:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Майсторийки всякакви от ръчички сръчни!!! част 3
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Майсторийки всякакви от ръчички сръчни!!! част 3 (Прочетена 183856 пъти)
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646
Отг: Майсторийки всякакви от ръчички сръчни!!! част 3
«
Отговор #225 -:
април 30, 2010, 12:17:17 »
Да побутна малко темичката с една идея за фибички за мамите на момиченца
Резултата:
Как да се направи:
http://www.prudentbaby.com/2009/11/diy-sweet-easy-baby-hair-clip.html
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #226 -:
май 03, 2010, 11:55:27 »
Ми пак съм аз
Май нещо осамотях тука
Влизам да ви пусна една идея.
Проект за нови чехли от стари такива
:
http://www.craftynest.com/2009/02/old-flip-flops-bath-towel-slippers/
А ето тука е моето изпълнение:
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/krasunkata/bijuta/DSC03791_1.JPG.html?action=gallery
Вкарах в употреба все стари и неизползваеми материали, които мислех иначе да хвърлям. Отне ми един следобяд, ама хем ших хем телевизия гледах...
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #227 -:
май 03, 2010, 12:44:31 »
krasunkata,
чехлите са станали като истински
Аз само надничам. Скоро нищо не съм майсторила
Активен
prosto_kuma
Любопитен
Публикации: 49
«
Отговор #228 -:
май 03, 2010, 20:34:33 »
Здравейте,момичета. Възхищавах се на последните ви произведения и се сетих за един проблем,чието разрешение предстои да намеря.
http://www.comfort.bg/bg/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%BE/view/1166.html
Чудех се тази идея дали може да се приложи върху стол от изкуствена кожа.Проблема ми е,че си взехме за кухнята едни столове,които са евтини и за отрицателно време се изпокъсаха. Като видях това ми хрумна да ги преобразя,но искам да го приложа и върху седалката,а там едва ли е най-удачния вариант да слагам хартия.Дали ще може да се залепи с този медиум плат примерно?И какъв трябва да бъдеплата?
Някой ако има идея по въпроса моля да ми помогне.
Иначе и аз отскоро се запалих на тема "Слънчоглед" и ще показвам експериментите си.
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #229 -:
май 04, 2010, 17:55:09 »
Ох олекна ми че не съм единствената дето си пише и чете
prosto_kuma
идеята е супер за освежаване
ти досега правила ли си декупаж? Питам защото по принцип ако не си и директно се пробваш върху стола може да се разочароваш ако не стане както си си мислела. При декупажа има един момент когато салфетката/хартията може да се набръчка и ако това те дразни, все ще ти е пред очите. Иначе след като се залепи, може да се лакира и така да се предпази изображението. Мисля си че за седалката не е подходящо това , но виж за облегалката мисля е ок. Доколкото разбирам при тебе седалката е била с плат тапицирана? Ако е така помисли като махнеш плата какво ще се открие отдолу и става ли за лепене тази повърхност? Нямам идея какъв е този медиум плат за който говориш за това там се върдържам от коментар.
Ето ти идеи от мен за освежаване на столове.
1. Декупаж
- може например направиш облегалката да е с декупаж а всичко друго боядисай в един цвят с боя за дърво
2. Калъф за стол
- ще се опитам да намеря разни идеи и да ги пусна, ако ти се отдава шиенето или имаш позната която да го умее може да си имаш готини калъфи за столовете. Има цели калъфи които покриват стола изцяло има и "частични"- например калъф само за седалката и за облегалката. Не всички столове стават за калъфи- тези дето имат топчета на облегалките май не стават.
3. Възглавничка за седалката
- ако боядисаш столовете в един цвят например, може да си купиш/ушиеш от ония възглавнички за столове дето се връзват към стола и които също може да переш или смениш като ти писнат. Аз сега шия едни такива възглавички за една приятелка и скоро ще пусна снимка ако искаш
4. Боядисване
- където и както прецениш че ти харесва
5.Облепяне с самозалепващо се фолио
- това го пиша понеже свекърва ми така процедира със една сгъваема стара кухненска маса. Купува си фолио и облепя цялата маса а като се изтърка шарката (през 2 години примерно) сменя фолиото с ново. Това може да го ползваш за облегалката например
6. Тапицер
- да ти пртапицира седалките,в случай че седалката го изисква и е направена по-сложно
Ми това е което ми идва на първо четене, ако се сетя друго ще пиша. Може и малко снимки да пусна да добиеш представа, как би изглеждало с различни варианти.
«
Последна редакция: май 04, 2010, 18:15:43 от krasunkata
»
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #230 -:
май 04, 2010, 19:20:53 »
Примери:
1. Декупаж
-
http://www.viewsofia.com/article/4891/%D0%94%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B0%D0%B6.%20%D0%A0%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%20%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE%20%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE
2. Калъф за стол:
http://www.comfort.bg/bg/interesno/view/783.html
3. Възглавничка за седалката:
http://www.comfort.bg/bg/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%BE/view/451.html
4. Боядисване
-
http://www.bgstroitel.com/article/preview/id/2496/
идея какво може да си нарисуваш с боя по стола и как става
5.Облепяне с самозалепващо се фолио
-
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=doit&Number=1948867855&page=9&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1
http://www.bgaudioclub.org/forum/viewtopic.php?t=3277
може да се изрежат и орнаменти от фолио и да ги залепиш (нещо подобно има тука
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=398348.360
)
6. Тапицер
-
http://www.daznaeshkak.com/objid/296-Restavraciq-star-stol/
по средата има претапициран стол
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?p=98970&sid=5404ea4d8b5344d5be11e23185f3f68a
Успех
ще ми е интерсено как се е получило при тебе.
Активен
prosto_kuma
Любопитен
«
Отговор #231 -:
май 04, 2010, 21:11:50 »
Красунката
,много ти благодаря за изчерпателния отговор. По принцип не съм съвсем на ти с декупажа,но знам основните техники. Действително досега така съм правила само едни великденски яйца и с помощта на тази техника им залепих разни пиленца,слънчица и зайчета от салфетки и хартия. (Споко,яйцата са декоративни и бяха предварително издухани от съдържанието им.)
Нашата седалка не е от плат,а пак от изкуствена кожа.От ползването "качествената" кожа се скъса и отдолу се подава дунапрена.По същия начин е и облегалката. Свързващите елементи са от тръби.
А по въпроса за медиум плат-разбира се,че няма такова чудо. В това изречение имах предвид,че ако взема плат,дали ще мога да го залепя с медиум?
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #232 -:
май 04, 2010, 23:23:01 »
Ох сега видях че още в началото си писала че столовете са с изкуствена кожа, ама аз съм го пропуснала
А това за медиума не знаех какво е
Май като цяло не ми е концентриран ден
Кожа никога не съм обработвала и незнам какво да те посъветвам. Ако стола ви го ползволява може ли сама да си го претапицираш с плат например? Декупаж върху кожа ми се струва че няма да стане, ама знам ли като не съм правила.
Остава варианта с калъфи ако столовте го позволяват и ви се връзва с другото обзавеждане и ви харесва де...
Активен
prosto_kuma
Любопитен
«
Отговор #233 -:
май 05, 2010, 10:04:07 »
Красунка
, очевидно ще пробвам с претапициране или калъфи.Тази статия,която си ми дала по-горе за калъфите върху сгъваеми столове ми се струва блестяща идея.Остава да чакам малко парички,че за момента съм без работа и се заемам.Естествено,после ще покажа какво се е получило.
А днес съм наумила да занеса едни бутилки на стъкларя да отреже гърлата им и ще си ги направя вази. Взела съм си бои за стъкло и смятам да поекспериментирам,пък да видя какво ще стане.Страх ме е само,че ми казаха,за да е по-трайна боята,да не се отмива трябва след изсъхването й да се изпече на около 150 градуса.А стъклото дали ще издържи на тази температура.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #234 -:
май 05, 2010, 13:19:26 »
prosto_kuma, наистина трябва да се изпече боята иначе след катоя измиеш няколко пъти и се отмива. аз съм пекла стъклени чинии( или по скоро майка, че аз бях малка) и си останаха здравички
Активен
prosto_kuma
Любопитен
«
Отговор #235 -:
май 05, 2010, 17:47:50 »
Благодаря ти,
Ечи
. Ще пробвам,пък някоя и друга чаша ще прежаля.
Днес занесох на стъкларя бутилките и той каза,че има голяма опасност да се счупят при рязането,че ще ми вземе 4-5 лв. на бутилка
защото трябвало да се реже с диамант и освен това нямало да стане веднага,защото бил претрупан с работа,а утре не работел. Така че рисуването на бутилките се отлага,но тъй като си имам мерак точно днес или най-късно утре сутрин да направя нещо,ще пробвам с един буркан от лютеница. Доста интересна форма има и смятам да видя какво ще стане.Пък после ще си го използвам за подправки. А може даже да напиша името на подправката на буркана и този буркан да бъде само за тази подправка.
Активен
Milizandra
Любопитен
«
Отговор #236 -:
май 06, 2010, 15:33:51 »
Момичета, айде аз да се включа, че напоследък ме е хванала музата да майсторя разни неща. Доста бях позанемарила тази си дарба.. ама ето че пак съм на хоризонтааа
Та този венец го започнах снощи и днес сутринта го довърших. Става много бързо и лесно, ама аз се мотах на всяка втора роза.
Всичко е от хартия (една такава много мекичка, като оризова, но още по-мека). Гепих идейката от един линк на по-предните страници и се оказа че тия рози стават много красиви. Направих си импровизиран обръч и започнах да лепя розите с топъл силикон. Сега като го гледам не е идеален кръг, но пък от самолет не се забелязва
Панделката ми идеше да е такава рошава, но май е много дълга връвчицата за окачване.. нищо, може да се скъси. Не намерих точното място къде да го снимам и за това на този грозен фон, ама ши мЪ извиняватИ
P.S. Снимките са в галерията ми, не успях да ги прикача направо в поста
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #237 -:
май 06, 2010, 21:53:31 »
Идеята е супер и венеца също
Продължавай в тоя дух
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #238 -:
май 07, 2010, 08:22:38 »
Milizandra, много готин се е получил венеца. Ако беше и в поне още един цвят, щяха много повече да се отличават розите, но иначе е много сполучливо попадение. Браво!
Активен
prosto_kuma
Любопитен
«
Отговор #239 -:
май 08, 2010, 18:26:57 »
Здравейте,момичета.Личи си,че са празници.Отникъде ни думичка.
Аз пък използвах днешния ден да направя нещото,за което писах предишните дни-рисуването на стъкло.Целия ден ми отиде,обаче не съжалявам.Смятам,че като за първи опит се получи добре. Ето да видите и вие.
Виждам си грешките,ама щом се престраших да го покажа тук, смятам,че ще бъдете благосклонни към новака.Чакам с нетърпение коментарите ви.
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...