Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 17, 2024, 01:22:14
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очакваме нашите съкровища АПРИЛ - МАЙ - ЮНИ 2010 - 5 част "
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очакваме нашите съкровища АПРИЛ - МАЙ - ЮНИ 2010 - 5 част " (Прочетена 136782 пъти)
novo_ime
Новак
Публикации: 15
Отг: " Очакваме нашите съкровища АПРИЛ - МАЙ - ЮНИ 2010 - 5 ч
«
Отговор #75 -:
ноември 24, 2009, 13:58:49 »
Честито на всички, които знаят вече пола на бебчето
Аз искам да попитам за един калкулатор, който преди време беше публикуван тук. Не можах да го намеря- беше интересен с едни кръгове и беше много точен. Ако някой се сеща, може ли пак да го публикувате
Активен
Вероника
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #76 -:
ноември 24, 2009, 14:02:16 »
novo_ime
ето го, той е като тези докторските
http://www.ladypill.com/calendar.php
Мамчета, видяхте ли в коремите говорехме че дек ще направим тема за коремите и коледа или "Нашата бременна Коледа" ама не е задължително да имате корем. Все пак имате-нямте сте бременни, и това ще е вашата бременна Коледа
Ще си направим снимки на коледна тематика
Активен
novo_ime
Новак
Публикации: 15
Отг: " Очакваме нашите съкровища АПРИЛ - МАЙ
«
Отговор #77 -:
ноември 24, 2009, 14:10:56 »
Вероника , благодаря ти много
Аз сигурно няма да имам бременен корем за Коледа, ама сигурно ще се включа. Според мъжа ми вече ми личало, ама според мен съм по-скоро като преяла, отколкото като бременна
Активен
Вероника
«
Отговор #78 -:
ноември 24, 2009, 14:12:35 »
ВАжното е да е Бременна Коледа, а корема си е корем
Активен
Velnin
Регистриран
«
Отговор #79 -:
ноември 24, 2009, 14:23:21 »
Благодаря на всички за поздравленията
На мен коремчето ми пролича доста рано още в 3-я месец и питах лекарката си дали е нормално а тя каза че да при някой жени корема се оформял по-рано, той просто се подготвя за "голямото износване"
и че това не е страшно и в по-големите месеци нямало да напълнявам толкова
иначе и бебчето го усештам особено вечер /май ще е футболист
/
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #80 -:
ноември 24, 2009, 15:43:23 »
Velnin честито момченце и лека бременност!
Аз да ви се похваля, покрай този линк за калкулатора се бях образовала как се борави с него и моя доктор като го изкара се оказах доста компетентна
Това за коледната темичка звучи доста добре, ще ми бъде изключително приятно да взема участие, да се надяваме дотогава да сме понадули видими бременни коремчета
Вероника сега влязох и ти разгледах последните снимки с коремчето, изглеждаш прекрасно
, как и на мен ми се иска вече да се забелязва така...
«
Последна редакция: ноември 24, 2009, 15:50:36 от flower84
»
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #81 -:
ноември 25, 2009, 23:01:10 »
Такааа...аз се връщам от лекар супер и аз не знам какво вече. От една страна - разочарована, защото очевидно пак оставам без гинеколог. ОТ друга се успокоих, че си видяхме бебенцето и е добре. Слава Богу!
Да разкажа мойте преживелици...Нали ви бях казала, че съм с по-дълъг цикъл - 35 дни ми беше, и си ми беше съвсем нормално. Е, до сега на колко прегледи ходих, все казваха, че се движим нормално за изчислените от лекарката седмици по стандартния начин - от датата на последната менструация и излизаше, че днес вече трябва да съм 11 г.с. И на миналия преглед тая патица ни каза, че на днешния вече ще чуем сърчицето и ала бала....Отиваме днеска - а тя да ви припомня ме захапа за килограмите от първата ни среща. Тя е една слабичка, веднага ми назначи диета, за което аз нямам нищо против, обаче аз не съм напълняла от манджа, а от лекарства, и предполагаемите проблеми слава Богу не съм ги видяла - забременях си от първия месец опити, кръвното ми не е високо, а ниско, и не се тъпча, както тя очаква, а едва успявам да ям нещо за деня, което да смеля преди да почна да повръщам .Та отиваме днес и аз я питам нали ще чуем сърчицето, а тя "Ами нека видим първо, че е живо и тогава ..." И аз се втрещих, щото кви са тия приказки сега, като само преди две седмици си е било живичко, милото...то пази Боже де...И сядам аз да ме гледа, пробва тя с коремния и понеже не се вижда добре, обявява, че мойте сланинки й пречат и трябва да се ограничавам сериозно с храненето. Аз се опитвам да обясня, че не само че не ям, ами и каквото хапна, го повръщам общо взето, така че едва ли съм качила...те ми оширочаха дънките, бе, момичета....Месо не ям, бобови храни не ям, карам я на варени или печени картофи и препечен хляб, и то два пъти дневно, щото иначе почвам с
още на обяд...иначе тая история започва към вечерта обикновено. Казвам й аз, а тя се хили тъпо като цепната тиква и след малко се обръща към мъжа ми с думите "Трябва да те озаптява, мъжа ти, за храненето, сериозно да те озаптява, да не се храниш много"....И аз вече
, щото като знам как я карам й пак се опитвам да й кажа, че не ям, защото повръщам, а освен това ниското кръвно ми създава проблеми и ми пречи на ученето....Тя обаче пак се изхили и пак обяснява, че тея мойте сланини хич не й харесвали. Е, добре , бе, да му се невиди, пълна съм, така е - не съм манекенка. Ама който ме е виждал, ще каже, че не съм дебела в никой случай. Извинявайте, ся, като не съм 50кг да се хвърлям ли от някъде, какво....Поне да бях надебеляла от ядене, а то от лекарства, като бях на ендокринолог, жената си каза, че съвсем нормално съм каила предвид леченията и не вижда нищо притеснително...
Та гледа ме тя с вагиналния и обявява, че сме твърде малки за 11 седмица и аз естествено се панирам, щото на третото "не, не, много е малко да е 11 седмица", а не последва никакво обяснение това лошо ли е, какво е, естествено, че ще се притесня. Обаче ми хрумва, че аз 11 се падам по график, ако ми е 28 дни цикъла, та й напомням, че аз съм с 35 дневен цикъл и вероятно съм забременяла по-късно. И тя "аааа, даа, да, може, възможно е...Ами около 9 седмица е на размери, ама ще дойдеш пак след седмица, че да видим как расте, дали нормално расте". Само за информация - на миналия преглед е било 0.46см, сега е 2.5см, според мен си расте нормално детето....Само дето на миналия ме писа 8г.с., а сега - две седмици по-късно, изведнъж реши, че съм 9....странна работа, според мен...А и нали й плащам по 40лв на преглед, що да не ме вика всяка седмица...баси..
Та така. Сори за дългия пост, ама знам, че ще ме разберете....Не попадам на лекари и това е. Аз ли съм сбъркана с представите си за тялото ми, че ми се иска като е лекар, да се държи с уважение към пациентите си и да си гледа съвестно работата....Не знам вече. Слава Богу, че поне за сега с бебо всичко е наред. Дай Боже до края да е така.
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #82 -:
ноември 25, 2009, 23:26:16 »
Е,бива ли такова отношение
Не мога да разбера само, ходиш плащаш си за цялата дяволия...и...
Нали за да бъдеш доктор, първо трябва да си човек, след това всичко останало...
Но пък от една страна е добре, че се случва сега, за да си дадеш сметка за какъв човек иде реч и да направиш съответните постъпления
Направо се чувствам щастлива, че попаднах на изключителен човек и продесионалист и всяка среща за мен е изпълнена само с приятно преживяване.
Надявам се д попаднеш на доктор, който наистина знае какво прави и как да се държи
Защото това е меко казано, недопустимо!!!
Активен
kali_gali
«
Отговор #83 -:
ноември 25, 2009, 23:42:53 »
beb4eto_na_me4o ,недопустимо е това отношение.Аз също имам проблеми с килата от щитовидната жлеза,но при нас е обратното.Аз като ходя на консултация само и мрънкам че са ми много килата,а тя ми вика много си си добре и не качваш много.Сменяй я тая щото това направо е ужасно.
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #84 -:
ноември 26, 2009, 00:39:31 »
Здравей, beb4eto_na_me4o, искам да ти кажа, че това, което ти се е случило е потресаващо, а най-лошото е че не е единствен случай. Да ти кажа честно и аз не мога да ги разбера, ти си бременна, това е нещо толкова прекрасно, а те се държат с теб все едно си някой изрод (с извинение). Искам да ти кажа, че при мен в началото също се получаваха някак си много странни реплики от страна на доктора, след които оставах направо като попарена, от сорта на "нека не бързаме с уточняването, че може извънматочна да е", "хайде да видим дали ще оцелее до следващия път".. все се чудих аз ли нещо греша и изопачавам нещата или наистина отношението им е малко странно... При мен положението поде в доста добра посока относно доктора, много съм доволна засега, надявам се и в бъдеще да е така. И въпреки всичко съм решила в малко по-късен етап да си направя профилактично допитване и до втори лекар. Относно размерите на твоето съкровище, ние също сме по-малки от очаквания размер за седмицата, изчисляван спрямо първата дата от последния цикъл. Аз съм с 34 дневен цикъл. Преди месец и половина бяхме с 6 дни назад, а сега като ходих миналата седмица бяхме с 8 дни по-малки според размерите. Аз малко се притесних, че ми се губят още 2 дни, но доктора беше така любезен да ми обясни, че всичко е наред и това се дължи на по-късното забременяване. Моя личен съвет и да си намериш друг доктор, от който ще си доволна, а тази явно си е объркала професията! Много се ядосах покрай това, което си написала.. Бъди силна и се абстрахирай от такива негативни хора!!! Вярвам, че в твоя град има много други лекари, които наистина ценят професията си, обърни се към тях.. А и какви са тези 40 лева на преглед?!? Аз като ходих в новата частна клиника във Ветрен ми вземаха по 30, а в кабинета на доктора, когато ходих на частен преглед давах по 25 лв.. Това също ми се вижда доста несправедливо. Иначе до 9 г.с. в която чухме сърцето и мен ме гледаха през вагинален ехограф. Не се притеснпвай за нищо, няма смисъл да си навлечаш само излишни главоболия. Всичко при теб е наред! Желая ти много усмивки и скоро да спреш с гаденето
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #85 -:
ноември 26, 2009, 04:19:38 »
Бебчето, на тази "докторка" и липсват твърде много качества, за да се определи като доктор, така че пътя, чантата и който откъдето. Изумена съм е твърде меко казано, не мога да разбера какви са и мотивите на тази жена да се държи така с пациентката си. Както и на много други като нея, за съжаление.
Успех с намирането на твоя лекар. Радвам се, че бебчо е здравичък и гледай да си спокойна и здрава през бременността си, бягай на далеч от такива плиткоумници.
Много прегръдки от мен
Активен
Рубин
«
Отговор #86 -:
ноември 26, 2009, 09:16:50 »
Бебчо
,възмутена сам!И за жалост това е отношението на много медицински лица!Това че те всекидневно се сблъскват с щастие и нещастие,ги е превърнало в безчувствени!
Ти не обръща внимание,колкото и да е трудно!Дано скоро да се сдобиете с лекар!
Радвай се за мъничето и не си помрачавяй настроението!
Активен
Вероника
«
Отговор #87 -:
ноември 26, 2009, 09:41:58 »
Бебче
и аз да изкажа възмущението си, само че това никак не ме учудва, така става, когато на някой му омръзне до мозъка на костите му да прави това, което му е задължение и почва да си го изкарва на хората - има много такива сред лекарите. Наистина навреме си я видяла колко струва, смянай я докато е време
Аз когато за 1ви път бях бременна и прокървих, ама незнаех кво да правя,ч е и на работа ходих и чак тогава отидохв Майчин дом в спешното ме приеха в Патологична бременност. Аз смятах и още смятам и аз самата се държа с голямо уважение към една бременна, направо я смятам за свята, та смятах че и в болницата ще е така -да да
. Ужасих се, 1-во че жестоко си изпатих от техния непукизъм, а аз вярвхч еси знаят работат, второ,ч е подобно отнощение не отива на куче, а те се държаха така с родилките. На всеки въпрсо им се крещеше, преглеждаха ги по 2-3 и всички си гледаха чарковете, дас не говорим че вратат всяка мунута се отваряше, дори чистачката имаше такова самочувствие че овикваше всички родилки , че дори и с мъжа ми се скара
Неюо не виждано - грубост голяма, Изплаших се и казах,ч е повече в тази болница няма да стъпя.
Поразпитай приятели, както и тук във форума и си намери наистина лекар, а не само злоба в жбяла престилка, която като види пациент и и се обръща всичко вътре.
Аз ако не бях против детето ми да е родено в Албания-щях да остана тук. Невероятен лекар е албанеца, не съм очаквала, и като специалист и като човек. В началото аз се притеснявах нон-стоп,а той винаги ми даваше да разбера,ч е висчко е наред и не трябва да очаквам най-лошото, а тая твойта фръцла какво иска неразбирам, както и лекаря на
flower84
как може да ви стряскат така и да ви говорят по този начин.
Ама момичета няма да си мълчите - те са в услуга на нас, не ние на тях. Писна ми в Бг като идеш на лекар и едва ли не си му длъжен че той седнал там със слушалките,ч е да не съм го карала аз да става такъв.
Както и да е -стана мн дълго.
Но момичета, ако прекалят с вас, не си мълчете
п.с. Аз отдавна имам притеснения каквъ лекар ще си намеря сега в Бг
За бравих да кажа че днес се събудих от киселини
- много е гадно ужасно е.
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #88 -:
ноември 26, 2009, 09:44:52 »
бебчо, много е грозно това което е направила твоята лекарка бих казала смело , че тази жена не си заслужава ДР-ТО. Пожелавам ти да си намериш добър лекар н акойто да имаш пълно доверие, относно размерите разликата не е много голяма в никакъв случай не е 8 дена това е трябвало по добре да ти го обясни...но както и да е
Важно е бебчо да е добре и да продължи да си нараства
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #89 -:
ноември 26, 2009, 10:52:58 »
liva82, 8 дни е моята разлика, а на бебчето е 2 седмици, аз малко съм те пообъркала защото писах и за мен и си се заблудила...
Вероника за киселините знам че газираната вода им действа доста добре, пробвай
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8