Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 01:19:51

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 14 част  (Прочетена 168738 пъти)

StAsSi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1458

Аз истински вярвам, че стават чудеса!

Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: декември 01, 2009, 09:12:18 »

Момичета, имам един въпрос - възможно ли е след ОВУ за един ден температурата да спадне? Този месец съм почти сигурна, че ми беше на 28-29.11. овулацията, но пък днес БТ ми спадна на 36,2  crazy. Дали е възможно да не е настъпила още ОВУ? Оффф, съвсем се обърках. Тъкмо си мислех, че разбирам вече нещата и ето пак нова чуденка cray
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: декември 01, 2009, 09:35:40 »

ААА, ето на коя съфорумка съм послушала категоричното мнение, и смених часа на правене на тест със вечерния. Да, ама не!!! Защото вечер ми се появява едва забележима черта, която трябва мнооого фантазия да се види, или въобще не се появява и аз реших, че няма да стане, докато не взех и тази сутрин да си направя тест и се оказа, че щях да си пропусна Овулацията. Накрая, взех че и прочетох цялата листовка подробно и на нея си пише, че се гледа нивото на забравих кой хормон, и за мен е логично, че когато цял ден се наливаш с вода, дори и да спреш 3 часа преди теста, няма как нивото на хормона да ти е високо. И в тестовете, поне моя пише че времето за отчитане е от 10 до 20 ч, аз затова попитах кога да го правя, и започнах по съвети само вечер?! Та моя съвет е на всички, на които не им показва вечер теста, да вземат и да си сменят часа на правене. Моя тази сутрин в 9.25 ми показа така заветната втора, ясна черта. Довечера, макар, че за мен е ясно вече, ще си направя нов за да потвърдя или отхвърля теорията за вечерното отчитане. Ако съм сгрешила, обещавам да си призная...За де не правя много изказвания, ще добавя, само, че и аз не го правя с първата урина, а с втората....
« Последна редакция: декември 01, 2009, 09:40:17 от m_eleva19 » Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: декември 01, 2009, 09:46:57 »

Елева, Маги много добре се изразила, не виждам само защо трябва така да нападаш. Имаш си упътване, на което ти пише от 10ч. сутринта до 20ч. вечерта. Пък ти си го прави, ако искаш и в 8.00 сутринта, не е важно да ти покаже 2 чертички, а е важно наистина д аса реални тези 2 чертички.

Това, което Маги те е посъветвала ти го пише на упътването, ама...
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: декември 01, 2009, 11:41:51 »

Offtopic Елева тогава след като не си съгласна с мнението ми защо въобще питаш след като си имаш упътване не виждам смисъл.Аз казвам неща достигнати след много четене и опити.Не нападай така.А и ГОстенка е много права не е важно да видиш 2 чертички важното е двете чертички да уцелят момента, защото този хормон се отделя понякога в много малки количества и при някой момичета не може въобще да се засече с тест.Има случай пък при който не са точни и така.При всеки е строго индивидуално.За това има други методи по който да си определиш овулацията, за да си абсолютно сигурна.И най-точно е ако трябва да сме честни да се мери БТ и едновременно с това да се правят тесове, но както виждам няма смисъл да обяснявам, защото ти казваш, помагаш от гледната точка на вече препатил, а накрая те изкарват виновен.ОК няма проблем биите си главите.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: декември 01, 2009, 12:32:54 »

Точно за едно и също говорим...Когато попитах, имах педвид, че на теста наистина пише, но е зададено време за правене от 10часа, които да показват точно. И ясно, че при всеки е различно, то за всичко е така. И това което исках да кажа, е че не времето точно следобяд, категорично тогава, защото има изключения. И аз като прочетох как при някои не показва, както и при мен, ( с изкл. на първия път, когато го направих сутрин, просто стигнах до извода, че трябва да е сутрин).
Съжалявам, за острия тон, но и аз се засегнах, когато писах с притеснение за проблема и получих "Момичета за всички за N-ти път.Тестовете за овулация се правят след обяд не сутрин с първата урина.Правят се след обяд по едно и също време..." Мен ме подразни тов а Н-ти път, разбирам, че на някой темата сигурно му е омръзнала до смърт, но за онези като мен, на които им е за първи път им е по-лесно да попитат, да почерпят от опита на другите. Когато разказах за моите преживелици с теста, сигурно съм искала да чуя от някоя съфорумка успокоителното, че и при нея е било така, но не се е дължало на някакъв сериозен проблем, защото аз от това най-много ме страх, тъй-като от 2,5 години се преботих с какви ли не гадости, за да мога да стигна до етапа на бебеправенето. Подавам ръка за помирение и искам да приключим със спора...
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: декември 01, 2009, 12:54:12 »

m_eleva19 1-во незнам дали си пробвала с Гугъл да потърсиш още инфо относно тестовете
2-ро много глупаво постъпваш със сменянето на часовете, за разлийка от ЧХГ хормона при бременност, този при овуто си го имав организма и дефактоо се следи кога ще нарастне за да има овулация, с две думи недей се радва на мижава втора черта, а трябва да видиш много ясна втора черта, кяото да е по силна от контролната.
3-то този хормон си има пикови монети, стрин и вечер и затова Маги ти казва следобед да тестваш, за да не се подведеш.
И не се сърди, но ако почне всеки да си пита това, което в момента му е шукнало да прави без да провери поне дали някъде не пише , форума ще се превърне в лексикон.
Ми ето ти инфо от Зачатие например:
http://www.zachatie.org/index.php?Itemid=13&id=426&option=com_content&task=view
Успех ти желая и нека се уважаваме преди всичко  give_rose
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #291 -: декември 01, 2009, 12:57:12 »

Елева, или попитай своя доктор, или прочети малко повече за този хормон, който дори не си направи труда да запомниш. Имаш си и упътванне.

Хормонът е ЛХ, но ти този хормон по принцип си го имаш, не е да се отделя по време на овулация, той си присъства в организма и преди О. В моментите на Ову, този хормон е с по-високи ст-ти. Тестът за О. отчита нивото на този хормон в урината. Но ти по принцип го имаш и сутрин и вечер си е пикът на хормона по принцип. Затова се препоръчва да се прави следобяд, когато, ако е високо количеството на ЛХ, то то е високо именно, защото си в О.

Аз пак ти казвам, важни са не просто 2 чертички, а реални 2 чертички!!!

Маги не те е излъгала, ти искаш отговор на въпрос, който и АГ-то ти не може да каже, без да те е видял дори.

И този въпрос с тестовете е дискутиран на предните страници, в предната тема и наистина, с Гугъла щеше да получиш много информация.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: декември 01, 2009, 14:37:34 »

само искам да кажа нещо което ми прави впечетление и не мога да си премълча...
поне като питате някой за съвет...и не чуете това което искате да чуете не го нападайте...
елева имам чувството че обвиняваш съфорумките за това че са ти казали да си промениш  часа на правене на тест...ами попитала си за мнение казали са ти...ако не си съгласна просто не го прави...ама заради тях да кажеш че си щяла да си изпуснеш овуто...не мога да го подмина просто...всички знаем че при всеки е строго индивидуало...нещо което също се казва за Н-ти път...така че ако на някой друг е помогнал и ти го казва не значи че трябва да обвиняваш че едва ли не при теб не е подействало...
а и ми се струва че преди да кажеш че с първата проба сутринта ти се е  показала втора чертичка би трябвало да го провериш за вски случай...

Offtopic по някога наистина досаждаме с глупави въпроси и най вече че се налага да се обясняват едни и същи неща по хиляда пъти...но въпреки всичко мисля че е хубаво да запазваме и добрия тон защото тук всеки влиза с проблемите си и всеки понякога е малко или много напрегнат и изнервен и се случва да избухне...

пожелавам успех на всички  Good luck Good luck Good luck и много  PREGQ
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #293 -: декември 01, 2009, 14:47:30 »

ААА, ето на коя съфорумка съм послушала категоричното мнение, и смених часа на правене на тест със вечерния. Да, ама не!!! Защото вечер ми се появява едва забележима черта, която трябва мнооого фантазия да се види, или въобще не се появява и аз реших, че няма да стане, докато не взех и тази сутрин да си направя тест и се оказа, че щях да си пропусна Овулацията.

Ето това беше нещото което ме ядоса.Колкото до N-тия път информация за тестовете за ову има навсякъде, само като напишеш в Гугъл и ти излиза.Преди да попиташ е хубаво малко да прочетеш, за да можеш да отделиш шляката от важното, но няма значение.Аз не се заяждам и мисля, че както аз така и много други момичета са помогнали на останалите тук.И не ме разбирай погрешно, но аз така пиша и съм рязка, Бера може да го потвърди, доста пъти съм и отговаряла доста рязко, но важното е от отговора да добиеш някаква представа.

Колкото до Ову-то бледа черта значи че няма ову, за да има чертата трябва да е или еднаква или по-тъмна от контролната и мисля, че по-напред в темата Криси беше пускала такива снимки от нейната Овулация.

Стига толкова сме спамили темата е за друго.

Късмет на всички момичета в темата и по една Коледна изненада ви пожелавам момичета Good luck
Активен
katya_79
Професор
Публикации: 423

www.album.bg/kate_to

Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: декември 02, 2009, 09:01:12 »

За Бога момичета сперете!
Всички сме изнервени, защото искаме възможоно най-бързо да видим PREGQ.Желая на всички ви от сърце положителен резултат. Аз за съжаление ще трябва да напусна темичката, защото съм на границата и трябва да свалям "захарта", а при една бременност това ще отключи болеста диабет,а и както е тръгнало по-всяка вероятност, ще пия хапчета и за щитовидната жлеза, така че се надявам когато се върна отново в клуба вече нито една от вас да не присъства тук. Още веднъж ви желая успех и в най-скоро време  под сърцето си да носите мъничко човече...
« Последна редакция: декември 02, 2009, 09:15:40 от katya_79 » Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #295 -: декември 02, 2009, 09:29:10 »

katya_79 желая ти бързо завръщане в темата. Най-вероятно ще ти предпишат диета за захарта и дано не се стига до хапчета за нея, но там вече докторите си казват думата.

Ние май ще си останем само с един опит този месец, но то ако е писано ще стане. Сега ще се молим да получим най-хубавия коледен подарък. ( Само споделям - днес сутринта ми беше третия ден с висока температура, след засечена ниска; иначе графиката, която ми се получи този месец е нагоре-надолу-нагоре-надолу, честно да си призная обаче нещо не мога да я измеря по едно и също време, защото напоследък спя много неспокойно и все се пробуждам по различно време, ставам до тоалетната по 2 пъти и съня ми се разбива. Понякога дори сънувам как я меря и не мога да видя колко отчита и се ядосвам и се събуждам.)

Пожелавам на всички за Коледа  PREGQ като подарък
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1058

Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: декември 02, 2009, 09:47:36 »

Valia,имам абсолютно същия проблем-събуждам се в 4 до тоалетна и знам,че няма да заспя,затова я меря в 4,друг път в 7.Сънувам че я меря и като се събудя се чудя дали съм я мерила и дали вече мога да стана.И моята графика е надолу-нагоре,мисля този месец да си взема дигитален термометър,че ме съмнява че сутрин съм неадекватна и може и да бъркам числата.
Активен
maria_hs
Сватбар
Публикации: 254

Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: декември 02, 2009, 10:02:51 »

Аз имам чувството, че вече ми станало навик, сутрин като ми звънне телефона и се обръщам да си взема термометъра. Гледам да я следя по едно и също време, около 7 сутринта, но събота и неделя преди 9 не мога и това понякога ми обърква графиката. Ангелче, права си и аз понякога гледам по няколко пъти колко градуса е, защото все си мисля, че бъркам нещо. Просто сутрин много ми се спи.  blush
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #298 -: декември 02, 2009, 10:06:20 »

момичета, успокойте се, така като ви слушам си вредите повече, отколкото да си помагате с това мерене по нощите, важно е да сте спокойни психически, и тогава става, имам две приятелки при които стана точно така, докато мереха, пиеха хапчета, ходеха едва ли не всеки ден на доктор, нищо не ставаше и когато мислите им се бяха насочили временно другаде, точно тогава стана.Ако човек няма сериозен здравословен проблем, който наистина да му пречи да забременее, по-добре е да се остави малко без да мисли и да се притеснява и нещата ще станат, желая на всики успех и спокойствие
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: декември 02, 2009, 10:11:21 »

angel4e аз за това я меря по 2 пъти, на първо и на второ ставане за по сигурно, но 2-рото горе долу гледам да е към 7 - 7:30, че тогава ставам за работа. Също така я меря на две места (съответно си имам 2 графики), и ползвам 2 дигитални термометъра, други нямам, и записвам винаги. Става много бързо с тях. Знам, че най- добре се проследяват графиките след 3 последователни месеца, но за сега имам засечен само 1 (ама се надявам да не засичам от следващия месец). Предполагам ,че това нагоре-надолу и пробуждането е от емоция, защото ни е за първи път мерене.

Руми - права си, но това ни е за първи път мерене и за това емоциите ни връхлитат. Сигурна съм, че след това ще се успокоим. Първите месеци на бебеправене бях с едни емоции, сега съм с други по-увладяни. Постепенно се успокояваме.
« Последна редакция: декември 02, 2009, 10:14:39 от valia_diva » Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: