Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
май 15, 2025, 18:58:59
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очакваме нашите съкровища - Януари Февруари Март- 3"
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очакваме нашите съкровища - Януари Февруари Март- 3" (Прочетена 134098 пъти)
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
Отг: "Очакваме нашите съкровища - Януари Февруари Март-
«
Отговор #300 -:
ноември 28, 2009, 09:08:22 »
Плежър,чудесно си расте твоето бебе.А щом пък е толкова срамежливо и танцувално а дано да е мома.
Ама странно дето казваш,че имало много хора.Аз нали ходя все рано сутрин и все няма никой.
Ще му викате ей бебе и ще купувате неутрални дрешки,това е положението.Иска дави изненада бебчето.
Активен
sl1ncata
Гост
«
Отговор #301 -:
ноември 28, 2009, 11:05:39 »
плежър и мойто не се знае все още какво е със сигурност и понеже май си е големичко аз му викам пухчето на мама.за камизолките и ританките аз нали бях в болницата и при мен имаше 2 родилки на едната и беше 3-то дете,а на другата първо и тя като нас незнае и носеше камизолки и ританки и само една блузка беше взела и пита педито как да го облече с ританки и камизолка и тя каза,че ще му нъде студено поне една блузка да му сложи.а другата майка го облече с боди и гащеризонче отгоре.така че май ще им е студено на нашите бебета по камизолка и ританки.
аз д а се похваля знам,че е рано още ама пусто му и сърце не трае снощи прах бебешки дрешки и днес съм ги накичила да съхнат.и ще ги гладя само какви са мънички.
Активен
kali_gali
«
Отговор #302 -:
ноември 28, 2009, 11:11:45 »
Ма как по камизолка,това е бельо.Който ползва камизолки ги слага под гащиризончето,който не ползва то тогава ползва бодита.За мен нормално облекло при стайна температура от 19 градуса в стаята е боди,чорапи,гащиризон и завивка разбира се.А за навън + космонавт,завивка и покривалото на количката.За зимата и шапка разбира се за навън.
Активен
sl1ncata
Гост
«
Отговор #303 -:
ноември 28, 2009, 11:13:24 »
съгласна съм с теб кали,но за болницата каквото искат за бебе в списъка им пише само камизолки и ританки и чорапки.ама аз ще знам да си взема нещо по топличко за бебо.
Активен
kali_gali
«
Отговор #304 -:
ноември 28, 2009, 12:24:21 »
Ма каква е тази болница та и дрехи за новороденото да ви искат
.Аман вече.А лекар и инструменти дали няма да поискат да си заведеш-занесеш?
Активен
sl1ncata
Гост
«
Отговор #305 -:
ноември 28, 2009, 12:28:26 »
ами окръжна във Варна.искат камизолки ританки по 4бр.памперси и още куп неща.
ние даже по рано в темата обсъждахме с момичетата списъци за болницата за майката дето искат и за бебето.
«
Последна редакция: ноември 28, 2009, 12:36:49 от sl1ncata
»
Активен
plamik
Баш Майстор
«
Отговор #306 -:
ноември 28, 2009, 13:16:46 »
Привет мацки!
kali_gali
, огромни благодарности за отзивите за списъка.
Друго си е вече минал по този път да си каже мнението. И аз като pleasure смятам да се доверя на опита...хубаво го е казала - рано или късно и ние ще стигнем до тези изводи, защо да губим време.
pleasure
, вашето мъниче си е много добре. А как само ме разсмя с обръшението "ейййййй бебееееееееее"
И вие като нас срамежливи и игриви. Нашето маймунче не дава да го гледат повече от 10-15 мин. Надвишим ли това време и започва световното по спортна гимнастика...И понеже и ние сме в чуденка какво точно е...се заглеждам по дрешки в неутрални цветове.
И да ви кажа да се посмеете - сутринта докато павех кафетата си поглеждам корема и гледам станал остър. Посочвам го на татито, за да съм сигурна дали правилно виждам, и неговия коментар беше: "Като муцуна на локомотив е в момента." Е как да не се разсъниш при такива думи?! Но нали си ми е бивш кадър на БДЖ...
Хайде стигам толкова, че се олях....погалете тумбаците от нас и един усмихнат ден ви пожелаваме!
Активен
kali_gali
«
Отговор #307 -:
ноември 28, 2009, 13:44:53 »
sl1ncata просто нямам думи.Как може такова нещо.А като искат камизолки другите дрешки за отгоре имат ли си ги или по камизолки ги държат?
Активен
sl1ncata
Гост
«
Отговор #308 -:
ноември 28, 2009, 13:51:27 »
ами кали каквото си донесе майката инъче ги повиват ето като тези тук
и ги завиват с одеало
Активен
kali_gali
«
Отговор #309 -:
ноември 28, 2009, 14:58:00 »
Ти съвсем ме разби-повиват ги и им изправят крачетата ли,Боже Боже,каде живееме и в кой век Боже
Активен
sl1ncata
Гост
«
Отговор #310 -:
ноември 28, 2009, 15:11:42 »
и аз незнам дали им изпрвят крачетата но ги повиват.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #311 -:
ноември 28, 2009, 17:42:40 »
Кали
аз мисля че в болниците обикновенно си искат дрешки, като изключим частните клиники
Тука във Враца също си ти искат - всичко, от одеалца, чаршавчета, пелени, дрехи ( по възможност камизолки, че бодита са трудни за разкопчаване като мине неонатолога на визитация)
Аз съм поръчала сега на една приятелка да ми купи и утре трябва да си ги взема 5броя бели камизолки, само не разбрах защо според теб се връзват през врата
Нали се връзват под гърдичките
Та така с болниците и списъците.
Аз лично за себе си и бебефона изключвам на първо време, може би така като ще ми е първо бебенце и не сме в хипер оргомна къща....ама не виждам какъв проблем би ми било да си бъда до бебето вместо да разчитам на техники разни
Козметика аз съм твърдо решена да взема на Клоран - бебешко олио и шампоанче на коса и тяло
Сапун и крем за подсичане "Бочко", което ме подсеща че в болницата и това искат да си носиш (без да имат претенции за марката естествено)
Плами
моя става такъв остър като се надигна да стана, абе като си напрегна коремните мускули, така се изостряяя ...лелеее като стрела става
Активен
kali_gali
«
Отговор #312 -:
ноември 28, 2009, 19:20:41 »
Герка,аз съм раждала преди 8 години и в болицата ми искаха само памперси и помпа-не беше частна болница.Дори нощница не ми дадоха да си взема-презумцията е че там са стерилизирани.Бебетата тогава бяха облечени в едни много сладки еднакви дрешки цели-бархетни и отдолу камизолка.По този повод се сещам за тези техни дрешки-в стаята бях с една мама дето много и беше мерак да си съблече бебето.Тя хубаво го съблече,ама не можа да го облече защото дрехата беше една странна цялата във връзки и като дойдоха да взимат бебетата-нейното голо и тя вика -ето ви бебето ама не мога да го облека.Голям смях беше.
Кмизолките за които говоря са едни дето се връзват на вратлето отзад,за други не знам,както казах не съм ползвала.
Добре си решила за клоран-много е добра като козметика.За съжаление дъщеря ми направи алергия от нея и не можах да я ползвам,но повечето мами бяха много доволни от нея.
За бебефона-аз имам.Когато се роди щерка ми живеехме под наем в един апартамент,който не беше голям,но имаше коридор между стаите и нямаше как да я чуя без бебефон-голямо удобство.Тя си спи в стаята,аз си готвя в трапезарята и я чувам ако реве.Но някой бебефони са много кофти-не са включени постоянно,а само ако има шум в стаята,но не се чува шума,а се чува пръщене и ти не знаеш бебето реве ли или нещо си гука.За щастие ние уцелихме страхотен бебефон-той е в постоянна връзка с майката и чуваш какво става постоянно.Чува се дори дишането на бебето.Ако щете ми вярвайте,но ние още го ползваме за каката,защото между нейната стая и нашата спалня има 3 врати и ако се събуди и ме вика никога няма да я чуя.А тя се научи като ме викне аз веднага да отида,и до сега,и ако не отида седи в стаята и реве в тъмното.Ама почва да се отучва и като се събуди и и трябва нещо през ноща идва при нас,но не винаги.Но тя има проблем с повръщането,често повръща от няма нищо и като стане така през ноща,ако не отида веднага при нея представете си ккаво става в такива моменти и за ова още тго ползваме.За бебо няма да го ползваме за начало,но като го изнесеме в стаята на каката ще ни е нужен.За мен бебефона е много нужен,ако има отделни стаи.То не може само при бебето да стоиш,когато спи можеш да си свършиш нещо.Но нищо не пречи да се купи на по-късен етап когато прецениш дали ще ти е нужен.
Аз ще ползвам козметика на мустела,но смятам и този път това да стане поне десетина дни след раждането.
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #313 -:
ноември 28, 2009, 22:12:24 »
здравейте мамчета!
направо ме е срам с толкова работа колко много съм пропуснала и съм много назад с подготовката.
Последния месец само се уголемявам, бебо е много активен, ама нищо не съм се захванала по-специално за неговото идване, а то си наближава
За Tasty, само да кажа, че аз пих Аугментин и ми изчисти бактерията и на мен ми каза лекарката, че няма риск за беби.
много се радвам, че и при вас нещата са добре. аз съм на преглед чак на 7 дек, до тогава ще пуснем едни изследвания и ще пиша как сме. но ако се съди по шаването в корема сме супер активисти.
чета ви доста редовно, но не ми остава време да пиша до 8-9 стоя на работа и положението е доста напрегнато
Активен
kali_gali
«
Отговор #314 -:
ноември 28, 2009, 22:21:39 »
ivaiva ето на това му викам прекаляване с работа.Момиче,недей толкова да работиш.Т не че аз съм се спряла,ама чак до 9 е множко.По-добре в работата да свикват да се оправят сами че скоро кой ще стои до 9?
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...