Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 18:56:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на БЕБЕправещите - 13 част
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на БЕБЕправещите - 13 част (Прочетена 164715 пъти)
Agent T
Сватбен ГУРУ
Отг: Клуб на БЕБЕправещите - 13 част
«
Отговор #285 -:
октомври 30, 2009, 15:58:38 »
Днес съм не на себе си
Имам 16 дни закъснение и 2 отрицателни теста.
Отивам днес на гинеколог (нов-препоръчан, защото всички останали очевидно ми разбиха организма).Разказвала съм ви за моя нередовен цикъл, но през последните 2 месеца беше редовен и аз след това закъснение мислех, че може да съм бременна - да, ама не.
Преглеждат ме обстойно, разказвам си аз историята и се установява, че имам дисфункция на яйчниците, а десния пък имал и задържан фоликул.Гинеколожката в пълно недоумение как и защо през всички тези години цикъла ми е стимулиран и спиран, само чрез хормони и никой не ми е направил каквито и да е изследвания.Като се замисля,явно съм посещавала доста "кадърни" гинеколози.
Сега това, което ми предстои е да изчакам цикъла да си дойде по естествен път (разбрахме се да го изчакаме до 10 ноември, ако не - тогава ще се предизвика по друг начин) и да ми се направят изследвания, които се правят между 2-5 ден по време на цикъл.
Гинеколожката ми даде направление за ендокринолог и аз веднага отидох там.Пак разказвам какво-що и сега това, което предстои е следното - след като ми се направят изследванията от гинеколожката, следват изследвания на всички хормони от ендокриноложката, яйчници+изследване за гуша.Защо изследвания за гуша - не знам, но имат някакви съмнения, че имам проблем и там.
И на база резултатите от всички изследвания ще се прецени как точно трябва да се реагира и какво да се прави.
Сега тръпна в очакване да ми дойде пустия цикъл и да се започнат изследванията.
В момента съм тотално стресирана и уплашена какви ли ще са резултатите, какво ли ми е, какво ще се прави оттук -нататък....вече съм абсолютно сигурна, че нещо ми има и то не е безобидно.
Ох, оплаках ви се (не знам дали го разказах както трябва, защото в главата ми е пълна каша)...олекна ми малко....сега ми остава само да чакам да мине всичко....и да се оправя...дано!
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
Отг: Отг: Клуб на БЕБЕправещите - 13 част
«
Отговор #286 -:
октомври 30, 2009, 16:09:45 »
Цитат на: BeRa в октомври 29, 2009, 15:50:31
а сега ми идва на ума друг въпрос като стана дума за това...знае ли някой дали ако спермочичковците не стигнат до яйцеклетката могат да станат на кисти...миналия ден ми го каза една акушерка...не знам тя все някви такива странни неща казва и като чели и нямам много много доверие ама едно на ум няма как да не дойде...
Сега четох от темата, че отдавна не съм чела по-задълбочено и това изказване ме разби направо.За пореден път ще препоръчам вместо да си вкарвате филми в главите да седнете да напишете в чичко Google кисти на яйчниците например и да прочетете малко инфо.Но да четете литература, а не форум, че има разлика.
Аген Т хубавото в този случай е, че си попаднала на добра лекарка, лошото загуба на нерви, време и пари.Стискам ти палци да намерят проблема, защото от собствен опит знам, като ти кажат какво е решението ти вече мислиш по-спокойно.
«
Последна редакция: октомври 30, 2009, 16:11:57 от магито
»
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Когато сме двамата всичко е по- хубаво!
«
Отговор #287 -:
октомври 30, 2009, 16:13:32 »
Agent T не се тревожи за резултатите, защото каквито и да са ще се предприеме някакво лечение и всичко ще бъде ОК.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #288 -:
октомври 30, 2009, 16:14:24 »
Agent T
успокой се и не се притеснявай...всичко си има решение ...ще видиш че скоро нещата ще се оправят...защо не пробваш за цикъла с някакви билки...имам една приятелка която отиде преди години да работи в Америка и там от работа и напрежение не и беше идвало с месеци...накрая майка и и прати от бг билки и всичко си тръгна нормално...поне не са хормони и лекарства...
стискам ти палци всичко да е на ред
и не се притеснявай...
Клео
честито за новините...щом всичко е на ред няма по хубаво от това...и на теб ти стискам палци скоро да си имаш още по хубава новина
аз и аз днеска съм малко стресирана понеже два дена пътувам като луда по над 250км с милото вечер ...ходя с него на работа след като естествено свърша тука защото в момента му трябва помощник и решихме да съм аз...да ама на такива вибрации и тръскания се подложих с това пътуване и освен това ми се налага да вдигам някои тежички неща и колкото си мисля че нищо не е станало допускам и варианта ами ако все пак има нещо и днес чувствам някакво напрежение в яйчниците и се моля да е от това че ще ми идва защото ако е станало нещо горкото бебче ще го побъркаме от сега...няма как да си направя и тест много е рано 2 седмици само са минали...да знам поне да се пазя ли или мога спокойно да си ходя с него на работа и съм с голяма делема насреща...
дано поне всичко да е на ред...
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #289 -:
октомври 30, 2009, 16:14:36 »
агент_т
мила няма смисъл да се тровиш предварително.Не можеш да си мислиш,че нещо не ти е наред.Миличка аке не беше наред щеше да го усетиш много преди да поискаш бебе *THUMBS*Изчакай изследванията и ще видиш,че нещата не са толкова плачевни @}->--Успех и силно ти стискам палци
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
Отг: Отг: Отг: Клуб на БЕБЕправещите - 13 част
«
Отговор #290 -:
октомври 30, 2009, 16:19:18 »
Цитат на: магито в октомври 30, 2009, 16:09:45
Сега четох от темата, че отдавна не съм чела по-задълбочено и това изказване ме разби направо.За пореден път ще препоръчам вместо да си вкарвате филми в главите да седнете да напишете в чичко Google кисти на яйчниците например и да прочетете малко инфо.Но да четете литература, а не форум, че има разлика.
въпроса беше в това че ми го казва акушерка разбираш ли...не съм си го измислила от форум или от някой си дето представа си няма...никога е нямало да ми дойде на ума да гледам в интернет за това...или да питам който и да било...просто това което ми каза ме шокора защото попадаме в ръцете на тези хора които отговарят пък за живота на бъдещите ни деца...
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #291 -:
октомври 30, 2009, 16:36:07 »
Бера
, мила, билките също съдържат хормони и са вид лекарство. Не може просто ей така да се купуват и пият...
Агентче
, мила, успокой се. Първо, те иват съмнения за нещ, но това не значи, че го имаш, а и така да е, в днешно време за доста неща си има лек. Не се притеснявай, не се стресирай излишно. Като ти дойде, в периода 3-5 ден ще си пуснеш репродуктивните хормони, както ти е казала доки. Така ще се направи оценка на хормоналния репродуктивен статус. Ако има съмнения в тази посока, ще ти кажат да пуснеш и допълнителни хормони. След това ще ти зследват и хормоните на щитовидната жлеза. Ще проверят дали там не се крие проблемът.
Задържан фоликул не е страшно нещо, аз имах и си се е спукал сам, моят бе 31мм., не е малък, пък сам се спука.
За гушата не се притеснявай, аз имам 1 позната, която е с гуша, има 2 деца, заченати съвсем естествено, само не трябва да ги кърми и тя не ги кърми.
Най-много ме е яд, като прочета как някое момиче е загубило толкова време по разни "лекари". Е не мога да не реагирам, просто много се ядосвам на такова нещо.
Агентче, мила, за да можеш да прецениш дали можеш да вярваш на даден доктор, винги питай каква точно е диагнозата, ако трябва - записвай си. След това питай, питай други хора, които имат този проблем (има доста форуми) как се процедира при тях и т.н.
Аз, например, в момента приемам едни лекарства, за които не бях прочела никъде, някое друго момиче да ги пие за същото нещо. Ама като попитах, се оказаха доста момичетата, които ги пият за същото. Така се успокоих, че не се експериментира върху мен.
Мила, като ти поставят диагноза, веднага потърси в нета инфо, аз много полезна информация намерих в два форума, бг мама, имат подфорум проблемно забременяване и зачатие - този сайт, освен страхотна библиотека, в която има страшно много информация, има и форум, в който момичета с различни репродуктивни проблеми споделят и описват с подрбности какъв е проблемът при тях, кое за какво пият, кое за какво им с еправи и т.н. От там получих много ценна информация - то целият сайт е за проблемно забременяване.
Естествено, много четох и в чужди сайтове. Важното е да си информирана, за да не се получават подобни експерименти и най-вече загуба на време.
Активен
uliaulia
Сватбар
Публикации: 298
«
Отговор #292 -:
октомври 30, 2009, 17:20:11 »
Това със силните болки по време на М. Не е ли признак, че се пукат кисти? При мен, когато я откриха кистата имах много силни болки в яйчниците и гърдите като до тоя момент не съм имала никакво напрежение в гърдите, нито в яйчниците, а само леко стягане на корема седмица преди цикъла?
Но хапчета никога не съм пила
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #293 -:
октомври 30, 2009, 18:22:10 »
болките по време на М се дължт на контракции на маточния мускул, при който има излющване на ендометриума , затова е много важно дали сте имали силини болки-дисменорея когато се правят някои изследвания
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #294 -:
октомври 30, 2009, 18:38:43 »
Благодаря ви момичета, за подкрепата и ценните съвети.
А затова, че съм попадала на "компетентни лекари" и не съм се замисляла даже, че могат да грешат вината си е изцяло моя.В последствие си дадох сметка, че не може от вратата човек, който даже не те поглежда, да не говорим да те изслуша (какъв точно ти е проблема), да ти изписва хормони, просто ей така, все едно ще взимам бонбонки "тик-так".
Потресена и бясна съм - толкова години:хормони за предизвикване, хормони за спиране, хормони, хормони и пак хормони, без никой да ме пита от кога и какъв проблем имам точно.И аз овцата пия, че нали "докторът" казал, той знае,учил е човекът.А за поставянето на някаква диагноза, ето я дежурната:"Пий тези хормончета тука и ще дойде/спре цикъла.Нищо ти няма.Сигурно си на диета или е от смяната времето".Казах си стига - както се казваше в една реклама.
Разпитах целия град за всеки гинеколог, дето се вика и майчиното мляко им разучих, само и само да улуча ДОКТОРЪТ, с главно "Д" и ...е, надявам се този път да съм попаднала на правилния човек.Силно съм обнадеждена, дано не съм се излъгала и този път.
«
Последна редакция: октомври 30, 2009, 18:45:14 от Agent T
»
Активен
ivkam82
Ентусиаст
сем.Маринови
«
Отговор #295 -:
октомври 31, 2009, 01:04:23 »
Здравейте момичета,
Не съм писала от около 2 месеца, но ви следя. Радвам се за хубавите новини които прочетох
В последния си пост писах, че след стимулацията и Прегнила не се получи бебенце.Даже лелката дойде на 23-я ден. На следващия месец /септември/ пиех клостилбегит само, че по 1таблетка на ден. За съжаление не ми беше правена фоликуметрия, понеже аз бях много ангажирана и пътувах много, така че бебеправехме по малко и наслуки, не съм следяла овулацията нито с тестове, нито с мерене на БТ. Октомври месец ми дойде на 29-я ден и за първи път менструалното течение продължи около 8дни. На 9-я ден с милото правихме секс, 4-ри дни след като ми спря цикъла прокървях 3-и дни подред, но беше кафеникаво и много мъничко. Не знам какво точно се е получило, притеснена съм, но може да е реакция от клостилбегита. Най - вероятно другата седмица ще посетя гинеколожката си за да видим положението. Ако някой е имал подобен случай или някаква странична реакция от Клостилбегита нека сподели. Благодаря предварително.
Успех на всички и по скоро да се махнем от тази темичка.
Активен
eliss
Професор
«
Отговор #296 -:
ноември 01, 2009, 12:18:26 »
Ивка, следващият месец ще продължаваш ли със симулацията или трябва да има почивка.Не се отчайвай, следващия път имаш всички шансове за успех!
Да се отчета и аз.От ноември и аз започвам стимлация. Намерих лекар,който да ме следи, вярно че не е във Варна, но щом трябва ще си вземам отпуска и ще пътувам, какво да се прави. Важното е, че докторката е сериозна и ще направи всичко коетоможе, за да бъде симулацията успешна.От следващия месец ще правя и вливания с интралипид, които са ми предписани от доц. Конова. Ами това е засега от мен. Успех на всички от клубчето!
«
Последна редакция: ноември 01, 2009, 12:58:07 от eliss
»
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #297 -:
ноември 01, 2009, 12:49:06 »
И аз да споделя още нещо.....сега съм решила да си направя още един преглед при друг лекар(днес ми казаха за един гинеколог в Сф, който бил мн.добър, не се сещам за името сега, но си записах), защото вече така съм се наплашила, че ме страх да се доверя само на един напълно....Да видим какво ще ми каже и той и след това като излезнат резултатите от всички изследвания ще видя какво ще направя.......
Вчера пък една роднина моя ми каза, че нямало какво да си губим времето по доктори и празни опити, ами направо да вървя ин витро да ми се прави ..........Оф, аман от компетентни хора....
То всъщност, не дай си Боже да се стигне до там и ин витро, ако трябва ще направя, ама нека първо минат другите неща, пък...каквото е рекъл Господ
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #298 -:
ноември 01, 2009, 12:51:17 »
Здравейте момичета
Нека да пожеля на всички бладоприятна седмица и много плодороден месец прелива6т от
хайде този месец да напускаме темичката...
аз очаквам в края на тази седмица да разбера ще напускам ли темата или ще се задържа и този месец...
на всички бебеправещи стискам палци и много успехи...
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #299 -:
ноември 01, 2009, 12:56:12 »
Агент Т и според мен е добре да потърсиш още едно мнение поне за собствено успокоение.Колкото до роднината ти само може да и кажеш, че ин витрото не е толкова лесно и пак се правят хиляди изследвания преди да се стигне до него.Първо се търси проблема и след това се взима решението
Аз стискам палци всичко при теб да се оправи и скоро скоро да напуснеш темичката.
Бера ще стискаме палци остана още малко и ще видим какъв е резултата при вас.
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...