Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 08, 2025, 23:29:55

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очакваме нашите съкровища Януари-Февруари-Март 2  (Прочетена 126117 пъти)

Вероника
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: октомври 05, 2009, 20:21:26 »

Рибата е полезна заради омега-3 мастните киселини  good, но има видове риби, които са забранени. Морските дарове и сушито не са за бременни.
Орехите са полезни, също има ядки които се избягват и така.
Месото е хубаво да се консумира заради протеините в него и още си нещо.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: октомври 05, 2009, 20:50:07 »

момичета, намесвам се във вашата тема, защото видях, че сте засегнали рибата и ядките.
в темата за хранене по време на бременността Zahira е пуснала доста полезна информация. ето и обяснението за рибата:  give_rose
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,11477.msg201661.html#msg201661

просто внимавайте какъв вид риба купувате и приготвяте заради съдържанието на живак; суши се разрешава, AKO рибата е прясна и правилно обработена.
относно ядките - има алергени такива и те трябват да се избягват (визирам фъстъци); подкрепям Вяра за орехите - те са полезни и по време на кърмене също.
моето мнение е, че всичко трябва да се консумира с мярка, че не е хубаво да се прекалява с която и да е храна, но и да се насилваш да консумираш продукт, само защото някой е написал, че детето ти ще бъде по-умно...и после не ти понесе...
вие решавате... pardon
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: октомври 06, 2009, 21:04:14 »

Момичета,моля помагайте-трябва ми добър дерматолог в София.Ако някой може да помогне ще съм много благодарна.
Активен
Вероника

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: октомври 06, 2009, 21:37:53 »

Кали за съжаление не мога да помогна  sad.
Аз сега се връщам от док обаче без среща с бебо  huhhuh.gif Док каза, че има много хора и трябва да си отвисим , затова направо утре вечер  Girl_hide - ми докривя ми де малко, че чакам търпеливо цял месец - за 1-ви път толкова време иначе най-много 2 седмици и търчах.
Та така - утре ще се гледаме.
Днес чак видях, че той имал 3D и 4D, което е супер - щото мислех в Софето да ходя.
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: октомври 06, 2009, 22:34:21 »

Аз нещо чувствам че не е на ред, ама ще ви пиша след консултацията в четвъртък. Вчера една колежка ми слуша тоновете и каза "ми аз нищо не чувам" и пуст бременски изкуфял акъл като се шашнах, той пък моя пиче вчера реши цял ден да не ме ритне нито веднъж, та бях мани мани да не ви обяснявам. Нощта съм се будила през един час и само си спомням (а и милото ми разказа) че съм казвала "мило рита, сложи си ръката", та така цяла нощ...абе ужас. Благополучно днес към 17:00часа получих няколко истински ритника. И въпреки това се чувствам притеснена и аз не знам защо.... все ми се плаче нещо от вчера, не си намирам място от тревога, знам че щом ме срита всичко е на ред и въпреки това тези 24 часа без ритник ми подействаха доста зле  girl_impossible

Айде спирам да ви се оплаквам, в четвъртък ще пиша пак  girl_wink
Активен
sante
Ентусиаст
**
Публикации: 59

« Отговор #170 -: октомври 06, 2009, 22:46:27 »

Момичета,моля помагайте-трябва ми добър дерматолог в София.Ако някой може да помогне ще съм много благодарна.
kali_gali, мога да ти препоръчам д-р Денкова. Работи в "Aeste clinic", сестра е на пластичния хирург Ильо Стоянов  good
Активен
sl1ncata
Гост
« Отговор #171 -: октомври 07, 2009, 08:12:23 »

Гери спокоино мила и аз така се бях шашнала цял ден бебо не беше мръднал и чак на другия ден мръдна ама и аз си мислех че не   е наред.аз отивам на преглед да видя бебо.после ще дам отчет тук smile
Активен
teo99999
Ентусиаст
**
Публикации: 143

« Отговор #172 -: октомври 07, 2009, 11:01:25 »

здравейте и от нас!гери,не се шашкай-нали ви разправях ,че и аз докато бях болна едвам усещах бебо-даже се чудех да не би да си втълпявам ,че го усещам!явно има и такива моменти-когато на бебо му се спинка и не му се играе с нас blum
танче-проблема със зъболекарите е много важен наистина!аз вчера се наканих за преглед-слава Богу,бебчо не е посегнал още на калция в зъбките ми Bravo
kali_gali,ти добре ли си?и аз не мога да помогна за дерматолог в софия,но се надявам ти да си ОК!
Вероника и sl1ncata -айде стискаме палци на прегледите да сте във форма и да не забравите да се отчетете blum
аз нищо ново за казване нямам,затова само ви чета!успех на всички good
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #173 -: октомври 07, 2009, 12:39:02 »

Мами, не се шашкайте когато не усещате бебоците си, а изпийте по една чаша ледена вода. Бебетата май хич не обичат да ги охлаждат и веднага се размърдват. И аз минах през ужаса да не усещам бебето си един цял ден и то 4 дни преди да родя, че и по спешност в родилното ходих... обаче изпробвах това с водата и подейства.
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: октомври 07, 2009, 13:06:43 »

Ох KlaraFina това да го бях прочела вчера  pardon Ама и аз щях да ходя до спешното, направо щеше да ми се пръсне сърцето от притеснение. И вече вечерта като си легнахме му дръпнах един рев и като се разрита, ама ритници..... олеее  blum Мъжа ми ми гледаше корема и се заливаше от смях как изпъква нещо, направо все едно наистина му виждаш крачето, а аз хем плача, хем се смея... Но вече се чувствам много по добре  girl_wink
Не пожелавам на никого това безпокойство  blush Ама инат се оказа дребния, колко много време издържа без да ми се "обади"  blum
Активен
sl1ncata
Гост
« Отговор #175 -: октомври 07, 2009, 14:46:36 »

момичета аз май предадох фронта на мъжките майки лекарката каза че е момиче.инъче всичко е наред.малко сме по-големички за месеците си ама имало още време каза.ама тя като каза момиче е ясно се виждало таткото посърна :huh:а аз прихнах да се смея  laugh така се смях просто умрях от смях.и таткото вика е начи момиче ще чакаме и  после звъни на кума и му вика:пушка ще купуваме. funnytooth
Активен
sl1ncata
Гост
« Отговор #176 -: октомври 07, 2009, 14:47:38 »

инъче я питах за рибата и тя каза че била мн полезна и трябвало да се яде.
Активен
rosit@
Публикации: 2042

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: октомври 07, 2009, 14:52:00 »

Еееее sl1ncata честити тогава вече розовки гащииии! baby_girl  yahoo yahoo yahoo
Да са ви живи и здрави бебчетата мили мамчета! give_rose
Активен
Вероника

Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: октомври 07, 2009, 14:54:33 »

sl1ncata незнам вече какво да ти честитя ама Честито да е  yahoo, много се смях на пушката.
И да ти кажа си мисля, че специално да разбера пола ще ида на някякъв  D - 3 или 4  -няма значение ама искам да знам предварително  blum
Активен
sl1ncata
Гост
« Отговор #179 -: октомври 07, 2009, 15:11:04 »

ами аз предният път бях на 2D а днес ме гледа на 3D и така каза.мерси за честитките.вероника чакаме и твоят отчет
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: