Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юли 20, 2025, 11:36:13

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете.....част 3  (Прочетена 229543 пъти)

mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 527

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: септември 01, 2009, 15:23:36 »

smile
Момичета дайте някакъв съвет!Кумовете ни са двойка ,но не живеят заедно и сега съм пред голяма дилема какво да им подарим!!!Нищо не ми идва на ум,а ми се иска да е нещо което ще им остане за спомен.
я ги пратете за два дни някъде, че може и заедно да идете даже...аз много бих се зарадвала на такъв подарък. На някое романтично място..има толкова красиви кътчета в България.. smile
Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2282

I can't live in a world, where you don't exist...

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: септември 01, 2009, 16:45:55 »

smile я ги пратете за два дни някъде, че може и заедно да идете даже...аз много бих се зарадвала на такъв подарък. На някое романтично място..има толкова красиви кътчета в България.. smile
Или спа процедури за двамата в някой салон, също много ми допада като идея Wink
ще е много релаксиращо.
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: септември 08, 2009, 13:22:07 »

Здравейте!
Ние вече официално бяхме поканени за кумове в неделя вечер. Ще прикача линкче със снимки от гостуването им у нас smile
Много сме радостни, но и също толкова развълнувани и чудещи се да не изпуснем нещо...
Тъй като те ще сключват гражданския си брак на 12 септември тази година, а църковният и тържеството ще са догодина, преценихме, че сега ще им подарим символичен подарък, за спомен, а догодина - практичния (какъвто те си изберат за техния дом). Мислите ли, че бебешки албум-дневник , който сме им взели за гражданския брак + картичка са достатъчни?
Другото ми питане е за букета. Разбрах, че кумата купува букета на булката. Да, ама ние ще се видим направо в Мелник - те са от София, ние - от СТЗ. Та, не върви да купувам букета и да го размъквам целия петък. Дали е удачно да и купя букета за църковния брак догодина? huhhuh.gif Че то малко сложно стана, ама какво да направя...

Ето и снимките: http://daniellitta.multiply.com/photos/album/21/21#photo=9
« Последна редакция: септември 08, 2009, 13:24:23 от velvet » Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364

« Отговор #48 -: септември 08, 2009, 13:50:37 »

Velvet, поздравления за поканата  smile Далеч съм от титлата "сватбен разбирач", но си позволявам да се включа с мнение, защото нашата ситуация прилича на вашата. Само че аз съм от отбора на младоженците - и пак така - сключихме граждански брак, а църковен и тържество ще има по-нататък. Ние също бяхме в друг град, но за букета аз предварително бях уговорила цветарка от съответния град да ми го направи, за да не го носим в колата по време на жегите. Кумовете предложиха да го платят и ние се съгласихме, но не съм си правила планове предварително, че те ще го поемат. За това е най-добре да питаш булката за букета.  smile
А относно символичните и несимволични  smile подаръци - моята идея и очаквания бяха като твоите - сега нещо малко, а по-нататък каквото си решат, но не стана така. Кумовете ни просто ни зашеметиха - подаръците им бяха точно като за сватба. Тук мисълта ми е, че кумовете вземат решението. Така че каквото сте си решили, това ще е.
Но все пак съм на мнение да настояваш за букета  Wink
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: септември 08, 2009, 14:12:55 »

И на мен ми мина през ума да поискам да и дам паричките за букета, защото предполагам, че ще иска тя да си го избере и естествено, да е свежичък.
Иначе, за практичния подарък, ми се ще да го обсъдим с тях, защото все пак те ще си го ползват. А и още не са се преместили там, където Дай Боже, ще живеят. Затова мислим да остане за догодина smile
Активен
noname
Любопитен
*
Публикации: 26

« Отговор #50 -: септември 23, 2009, 10:02:14 »

Здравейте всички!
Да споделя и аз - скоро бях кума на сватбата на най-добрата ми приятелка. Подготовката беше дълга, сватбата беше изпипана до най-малката подробност. Помогнах на булката (защото организацията беше предимно нейно дело) с каквото мога - покани, етикети за бутилките, подаръчетата за гостите, украсата. Тъй като с кума не сме семейство, а само приятели, т.е той си има жена :-), събрахме парички и подарихме на младото семейство дигитален фотоапарат. Тяхният подарък към нас беше по една икона, а на мен булката подари и много красив пръстен. Мисля, че има много и различни варианти за подаръци между кумувете и младоженците, важно е какво ще се уговорите предварително. С удоволствие ще споделя впечатления и бих помогнала на някой със съвет! Успех на бъдещите кумуве! good
Активен
Боги

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: септември 23, 2009, 11:02:05 »

Момичета имам нужда от идея. На 25.09 стават 5 години от както бяхме кумове на наши много -добри приятели и всяка година им подаряваме по нещо с милото. Тази година е дървена сватба и сме решили да им купим голям слон от дърво, знам че слона носи щастие. Но проблема ми е друг, винаги им подарявам картичка с някакво послание, но сега не мога да измисля текст, искам да е нещо запомнящо се, помагайте моля smile
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674

Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: септември 23, 2009, 16:15:58 »

Здравейте момичета! Моята сватба отмина преди няколко дни  - беше повече от мечта за мен и за това много допринесона и милите ни кумове. Те са дълги години заедни , но все още неженени и не знаеха нищо за традиции и какво се прави, но се справиха супер добре. Не са ни купували нито чаши нито каквото и да било друго, но пък ни направиха доста голям паричен подарък. Ние бяхме страшно ангажирани покрай сватбата и не можахме да им вземем нищо. Като питах кумата тя каза да и подаря снимките , но това е твурде малко - аз ще го направя и без друго. Дайте ми моля ви идея за скъп подарък - може би нещо , което вие сте получили и ви е зарадвало най - много. Аз мислих за ъред за дома, но ми е малко скучно а и те са на квартира и... Мислих и за екскурзия , но близките месеци се очертава кумата да е страшно заета. Ако някой може да предложи нещо друго ще съм ви благодарна  give_rose
Активен
noname
Любопитен
*
Публикации: 26

« Отговор #53 -: септември 25, 2009, 14:08:13 »

svetla_ety  има доста сайтове, които ползвам като идея когато се колебая какво да подаря на някой, просто напиши в гугъл "идея за подарък" и виж резултата. Отделно на мен лично ми идва на ум вечеря в скъп ресторант или нещо унилано за дома - картина или пано или...абе незнам доста неща можеш да измислиш. Успех! good
Активен
milio4ka
Ентусиаст
**
Публикации: 128

« Отговор #54 -: септември 27, 2009, 20:15:59 »

ами ние  с нашите кумци си направихме изненада - ние им подарихме домашно кино,а те пък климатик,които  наистина ни бяха от нужда и се получи супер.Но каквото и да  smile :)сме го умували  svetla_ety   все около уред сме го въртяли...мислихме дълго новия фритюрник на tefal ,който готви с 1 лъжица мазнина само и става за всякаква храна-но после като се замислих - фритюрник...... и се отказахме  smile
Активен
atsuki
Сватбар
Публикации: 179

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: септември 28, 2009, 18:15:06 »

здравейте и от мен

при нас стана така - тъй като нашите кумове тъкмо се местеха в новата си къща им подарихме готварска печка - тривиално, но много им хареса. те на нас ни направиха голям паричен подарък + изненада заря на сватбата. една седмица след сватбата кумата ми имаше рожден ден и и купихме златно колие с медальон - отново тривиално, но като ми се обади да ми благодари плачеше от вълнение. мисля, че добре се получиха нещата smile

Активен
milio4ka
Ентусиаст
**
Публикации: 128

« Отговор #56 -: септември 29, 2009, 18:01:55 »

atsuki явно супер се е получило...паричният порадък винаги е подходящ smile
Активен
atsuki
Сватбар
Публикации: 179

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: септември 30, 2009, 15:21:34 »

smile мен повече ме притесняваше дали ще харесат техните подаръци, но се оказа, че ги харесаха  yahoo yahoo yahoo danceg
Активен
Боги

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: септември 30, 2009, 15:45:36 »

Bravo супер се е получило значи, няма нищо по-хубаво от това да видиш радоста в очите на любимите и близките хора Wink
П.с. особено ако си подготвял нещата бавно внимателно blum
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674

Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: септември 30, 2009, 16:12:58 »

Аз май се спрях на подарък - кумът обича да кара ски, а кумата мисля, че обича да я глезят и измислихме да им подарим няколко дни в хотел в зимен курорт, кудето единият да си покара ски, а другият да е на спа smile Как ви звучи.
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: