Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юли 31, 2010, 23:50:35

Добре дошъл, Гост.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини: "ИСТИНАТА ЗА НАС" по Нова ТВ - запишете са за кастинга

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 33   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: От лятно слънце огряна, KlaraFina стана мама!  (Прочетена 15829 пъти)

♥maslinka♥
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3780

Моят сватбен албум

« Отговор #420 -: март 07, 2010, 16:53:54 »

браво на вас за папкането и непапкането нощем smile
това за бузите не съм го забелязала huhhuh.gif
а за детската градина звучи перфектно, благородно ви завиждам  good
за стаята незнам как мога да ти помогна,поне според мен много ярките и цветни стаи мисля че изморяват повече от по бледите тонове,поне на мен ми действат така,чак ми се завива свят и ми става лошо
за шевната машина ако имаш нужда от помощ свиркай ето това аз съм го шила  blushhttp://maslinka22.multiply.com/photos/album/19/Deq#photo=36
Активен

mamcheto
Сватбен ГУРУ
Публикации: 881

Разгледай галерията на mamcheto

« Отговор #421 -: март 07, 2010, 18:28:40 »

Честита месечинка на чаровната Филипа  give_rose
 Bravo за нощното хранене - при нас ту го има, ту го няма  pardon
Активен

Мои снимки:
http://www.stoqnovi.snimka.bg/
Nataliya
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1348

Щастлива мама

Разгледай галерията на Nataliya

Моят сватбен албум

« Отговор #422 -: март 07, 2010, 22:06:54 »

Честита месечинка на Филипа! give_rose Браво за папкането!
И аз благородно ви завиждам за тези градини. Много е хубаво да се социализира от рано детенцето, а и майката също да не се изолира по време на майчинството.  goodАз примерно нямам приятелки с малки деца и няма с кой да се събирам много много.
Успех с шиенето! Много приятно и полезно хоби е! А маслинка явно е майсторка вече Bravo
Активен

Слънце
Публикации: 2345

Усмихни се!

Разгледай галерията на Слънце

« Отговор #423 -: март 09, 2010, 11:40:44 »

Ех, тази Филипа, все по-интересна става  Bravo , както и по-чаровна  girl_wink

Offtopic Маслинка, ти си голям майстор!
Активен

hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 500

Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр

Моят сватбен албум

« Отговор #424 -: март 09, 2010, 12:21:25 »

Честита месечинка на Филипа с малко закъснение! smile Голяма сладурана е станала и колко много е порастнала!  Bravo
Активен

KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1599

Разгледай галерията на KlaraFina

« Отговор #425 -: март 09, 2010, 23:07:57 »

Благодаря ви момичета  give_rose

Днес пак бяхме на детска градина. Направихме отливни на ръчичките на Филипа  smile. Много ни харесва там и на двете. Поговорих си с едната педагожка за избора на детска градина, че то едни педагогики по градините, едно чудо... За всеки случай доволен българин от тукашните градини не познавам  huhhuh.gif

Много майки се оплакват, че децата им не пълнят пампитата редовно, аз от една седмица имам обратния проблем. От както се научи да пие вода от шише, вярвате или не, ака по 6 пъти на ден  Oh my ... И такива инциденти в гащите стават... не е за разправяне. Направо ми идва да й спра водата (надявам се да е от нея, че нищо странно не яде).

Това ядене... вечния въпрос на дневен ред. Спомням си, че когато се учихме да се кърмим, което отне около месец, бях писала, че си мечтая за времето, когато само ще си вдигам блузата и тя ще засуче. Сега си мечтая за времето, когато ще започне да яде редовно и с апетит... За поред път се убеждавам, че кърменето и яденето на твърда храна едновременно при нас не стават. Тя никога не огладнява и така нито яде както трябва нито суче както преди, абе една никаква такава  girl_impossible Татко й смята, че съм я кърмила достатъчно и трябва да приоритирам храненето, майка ми казва още да я кърмя... Аз сякаш повече клоня към кърмене сутрин и вечер преди лягане, а през деня само твърда храна. Днес в 17 часа така беше огладняла, че изяде един голям буркан пилешка супа. Това количество е 2 и 3 пъти повече от това, което изяжда по принцип. Аз си мислех, че ще умре от преяждане това дете, но не само, че не умря, ами омете и банана който й бях приготвила.

Днес си харесах и шевна машина  yahoo Ще я купим в четвъртък. Влязах в един магазим и казах, че искам да си купя машина, но по възможност такава дето сама шие, защото аз не мога... Жената ми каза, ела сега ще те науча и аз  Oh my ... Добре, че Филипа спеше в количката. Обяснява, показва.... като вземем машината в четвъртък пак ще трябва да покаже, че нищо не запомних.

maslinka, шапка ти свалям за шивашките ти умения. Възхищавам се на хора, които могат сами да си правят нещата. Със сигурност ще те използвам като консултант, макар и мойте амбиции да се простират до ушиването на пердета и подгъването на панталони  girl_wink
Активен

Дидка
Професор
Публикации: 372

Разгледай галерията на Дидка

Моят сватбен албум

« Отговор #426 -: март 10, 2010, 10:15:44 »

КлараФина голяма сладурана ти е Филипа пу-пу да и нацелуваш големите бузи от нас  tease ама във ваща тема няма скука винаги ви чета с интерес и умирам да се смея с вас girl_haha
Много добре се справяте с храненето браво ящничка си е smile а за шиенето  good евала правя на такива хора, аз не съм от тях  Girl_hide мене си ме мързи  tease
Активен

Kiksi
Публикации: 2313

Разгледай галерията на Kiksi

Моят сватбен албум

« Отговор #427 -: март 10, 2010, 10:28:38 »

Ох, и аз все си казвам, че трябва да отделя специално време на вашата темичка, и докато се наканя, гледай колко много неща съм изтървала.  Girl_hide

Първо да честитя с малко закъснение 8-мата месечинка на Филипа!  give_rose
Наистина е много пораснала и как стабилно си седи!  Bravo А така, обличай й по-често дънковата рокля, че много ме кефи с нея! А снимката с играчките направо ми е любима!  heart

Това с яденето наистина е много странно - явно си има апетит детето, ама на моменти.  crazy

Виж какво намерих за скоковете в растежа и по-конкретно за поредния скок между 8 и 8 1/2 месец /в който навлизате вие сега/:

Цитат
Промени/нови неща – научава се да отделя нещата в категории, дели света на групи

Реакция – виси по краката ви, стеснителност, иска физически контакт, иска постоянно да го занимават с нещо, спи малко, кошмари, „твърде“ сладко е, по-кротко, не иска да му се сменя памперса, държи се повече като бебе от обикновено, яде малко

Да не би наистина да се държи повече като "бебе" и затова от време на време инстинктивно да прави бойкот на твърдата храна?  crazy Пише, че този период продължава от 3 до 6 седмици, та дано да е така и това да е причината.

Завиждам ви за детската градина, честно казано предпочитам да имаме нещо подобно тук, отколкото детска кухня smile Пък и тази ранна социализация на детето ще си даде плодовете на по-късен етап, когато детенцето трябва да се "отлепи" от мама и тръгне на детска градина само.

Bravo за шевната машина, както не можеш да шиеш, да не ни изненадаш с някой саморъчно направен от теб тоалет на Филипа?  Wink

Bravo и за пиенето на вода от шише, мога само да си мечтая някой ден да постигнем вашия успех!

Да нацелуваш Филипа по сладките бузки!  kiss2 kiss2 kiss2
« Последна редакция: март 10, 2010, 11:31:00 от Kiksi » Активен

hukuta
Сватбен ГУРУ
Публикации: 979

Мама на сладко бебе Ивелина

Разгледай галерията на hukuta

Моят сватбен албум

« Отговор #428 -: март 10, 2010, 10:45:23 »

Аз, разбира се, пак съм изтървала месечинката ви  huhhuh.gif къде съм бляла баирите не знам... blush
Честито на патерици, да е жива и здрава малката Филипа и много да слушка мама, както и тя нея  blum
И дано скоро придобие голям апетит към твърдата храна  girl_wink Да ти кажа ние от доста време сме на кърмене сутрин и вечер и...имаме още едно нощно  blush, но пък понякога пропуска сутрешното, защото става направо за закуската  pardon Така, че давай смело напред  good наистина 8 месеца са си една много добра кърмаческа кариера!
 Bravo за мераците за шиене, дано и ти като маслинка ушиеш някое рокле на Филипа! А на Маслинка и аз й свалям шапка  give_rose
Активен

KlaraFina
Баш Майстор
**

« Отговор #429 -: март 10, 2010, 10:58:07 »

Дидка, Kiksi, hukuta, благодаря мамчета  smile

От сега ви казвам, че рокли едва ли ще успея да й ушия, но със сигурност ще се опитам да ушия всички текстили за стаята й (когато реша все пак какво искам  badgirl). В тази връзка много ми се иска да ви попитам дали се продават хубави детски платове по магазините и къде (София/Бургас), но как да дефинирам "хубави"  crazy

Kiksi, благодаря ти, че ме подсети за тия периоди. Знам къде си го чела това, аз имам книгата, от където е взета тая информация. Трябва да попрочета по-обстойно, че с техните изрази за "света на категорийте" нищо не разбирам. Иначе е супер вярно, станала е една гушава...
Активен

♥maslinka♥
Публикации: 3780

Моят сватбен албум

« Отговор #430 -: март 10, 2010, 22:41:42 »

ау като прочтох "един голям буркан"  си представих от онези 750мл за компот и направо  Oh my ... Oh my ... Oh my ... ама после разбрах за какво говориш blush
Активен

KlaraFina
Баш Майстор
**

« Отговор #431 -: март 15, 2010, 14:29:36 »

Здравейте момичета,

Малко отчет от нас, днес бяхме на консултация - 8.975 кг и 71 см. Качила е 400 гр и 2 см за един месец неядене pleasantry girl_wink
Този път бяхме при друга сестра и нещо не ми хареса особено. И двете говорехме с един напрегнат и връждебен тон beating. То само за ядене се разправяхме, каза един куп неща, които чувам за първи път, но една част от тях трябва да призная, че са доста интересни. Каза, например, че през ноща не трябва да се кърми след 6-тия месец, защото по хормонален път се повлиява растежа на бебето. Изследванията показват, че бебета, които се кърмят през ноща след 6-месечна възраст наддават по-лошо от другите бебета. Също каза, че проблемът на много ранното захранване (преди 4-тия месец) не е толкова в недоразвитата им храносмилателна система, колкото в това, че тези деца са предразположени към затлъстяване, диабет и др. такива болест.

Отново ми каза, че на тази възраст е нормално да изяжда едно малко бурканче храна (почти сме в нормата значи  yahoo), каза, че може да се храни с почти всичко, което ние ядем - хич да не се притеснявам за млякото и яйцата. Аз вече й давам мляко, с него приготвям сосове към храната й. Много обича бешамел  blum Мога да й правя сандвичи с кашкавал, сирене, пастет. Каза да се въздържам от киселото мляко, не защото е вредно по някакъв начин, ами защото измества храни богати на желязо (оф, все това желязо трябва да го мисля!). Да не давам пълнозърнести продукти и грозде, че е пълно с химикали. Каза, че няма проблем да давам месо всеки ден, аз така и правя де, но все пак питах. Каза да слагам на 100 мл храна по 1 чаена лъжица олио/масло и така до края на втората година.
(тия неща ги пиша, не за да създам дискусия, а за да ги имам някъде, че до довечера ще съм заправила какво ми е казала. Всеки път така се получава   pardon)

От около седмица намалих кърменията на три - сутрин в 5 - 5.30, следобяд към 14 часа и вечерта преди лягане, в 19.30. Яде (или по-точно аз сервирам, пък тя решава дали ще яде или не) каша в 8.00, готвена храна в 12 - 12.30 и вечеря под формата на каша (най-често) в 17.30 - 18.00 часа. Имам амбиции постепенно да заместя следобедното хранене с каша/сандвич, а пък вечерята да е готвено, но това ще е по-натам във времето. Трябва да призная, че от както намалих кърменията започна да се храни по-добре - с кашите никакъв проблем, всичко си изяжда, готвеното  nea

Като гледам изписах една страница само за ядене. То не е странно, че като търсих снимки да кача, всичките са на маса под някаква форма. Качила съм няколко снимки в галерията ми. В събота отново се гледаха двамата с татко й за 2 часа и резултатът може да го видите на първите 2 снимки - след като са се обядвали и новата инсталация.

Все се каня да ви питам, вие как се справяте с пяната в коритото. Ние къпем Филипа с пяна веднъж седмично и това дете като невиждало гребе и лапа пяна със шепи  girl_impossible

Взех си шевната машина (подарък от мама  heart) и сега се упражнявам на правите тигели  girl_wink Първото предизвикателство ще са ми калъфи за декоратични възглавнички, част от великденската украса  yahoo

Offtopic Kiksi, аз все се шегувам с теб, че си много обстоятелствена, но като гледам себе си на последък... Ashamed
« Последна редакция: март 15, 2010, 16:35:20 от KlaraFina » Активен

cherry_tea
Професор
Публикации: 333

Разгледай галерията на cherry_tea

« Отговор #432 -: март 17, 2010, 10:59:37 »

KlaraFina, честит рожден ден (с малко закъснение)!  Flower
Поздравявам те за желанието да се заемеш с нова дейност, имам предвид шиенето. Всъщност най-вече те поздравявам за действието купуване на машина и разучаване, защото аз май си останах само с желанието за сега.  pardon А защо да не шиеш роклички? Като се почувстваш сигурна във възможностите си, ще ти се прииска и това сигурно. В интернет съм срещала разни моделчета и кройки. Що се отнася до платовете тук - намират се.  good Не знам твоята дефиниция за "хубав" плат, но аз си намерих - предимно гледах материята да е мека и приятна на допир, а има и голямо разнообразие от цветове и десени. Ние шихме комплектa за легло на Мелина, обиколниците, поличката за леглото, и облякохме няколко чекмедженца
Активен

KlaraFina
Баш Майстор
**

« Отговор #433 -: март 17, 2010, 11:59:53 »

Оооооо, cherry_tea,  аз искам като вашите палтове  Eeager Eeager Eeager
И цветовете са точно такива, каквито търся   yahoo Надявам се да мога да се прибера в края на май и да намеря и аз такива, че тука са много скучни, а тези, които евентуално стават струват по 50-60 лв метъра (пусти дизайн, не че плата е много специален). Ето, вече окончателно реших, че ще изчакам с палтовете до лятото и без друго за тогава отложихме ремонта.

Момичета, Филипа преживява скок в растежа, това мисля, че е 7-мия по ред и определено най-тежкия. Голям рев, голямо тръшкане, никакъв сън за нас, направо е страшно. Ако я държи 4 седмици, както пише в книгата  shok.

Вчера си взехме отпечатъка от детската  smile
Активен

cherry_tea
Професор
Публикации: 333

Разгледай галерията на cherry_tea

« Отговор #434 -: март 17, 2010, 13:27:00 »

Само кажи и ще скоча да ти взема плат, но най си е хубаво ти да видиш и пипнеш, така че ще чакам с нетърпение да показваш вашата стая. Този с жабчетата беше около 7-8 лв. метъра и е хубава материя. Със сигурност ще си намериш нещо хубаво, когато си дойдеш и те заведат в магазин за платове, но и аз оставам отворена за съдействие.

Тези отливки са ми голям мерак и на мен. Ще се задействам скоро.

Надявам се скока в растежа да мине поносимо  smile Аз те следя за резюме от книга на Ана Валгрен.  blum Прегледах форумите, които беше пуснала, но не обстойно явно, защото не видях основните правила синтезирани някъде. 
Активен

Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: