Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
април 13, 2025, 10:31:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Покупки за бебето и детето - 6 част
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Покупки за бебето и детето - 6 част (Прочетена 163798 пъти)
ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Отг: Покупки за бебето и детето - 6 част
«
Отговор #255 -:
юли 03, 2009, 14:53:52 »
Аз за първи път чувам за повивалници, които се огъват, и ми се струва доста опасно някак си.
Моят съвет е да, твърд повивалник да си вземеш, а си го слагай където искаш. Нашият сега стой подпрян на гардероба, защото дреб откакто се изправя само си удря главата под него. Когато ми се налага да сменям пампа или да преобличам - слагам го върху леглото и готово. Действие отнемащо секунда, но повивалника е твърд, детето стои седнало отгоре докато му слагам блузката примерно, изправя се , хванат за мен докато чакаме Петър да донесе ваната и така нататък.
Иначе да, има едни мини краченца, с които се застопорява от одвете страни на леглото и не шава докато си правиш там нещото.
Моят обаче малко стърчи, понеже кошарата ми е със ширина 60см, а повивалника е за 70 см-трово легло, ама не е болка за умиране.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #256 -:
юли 03, 2009, 17:32:25 »
Аз да ви кажа, вероятно ще си взема от тези по-меките, какъвто е на Ели, защото така или иначе ще го слагам на твърда подпора-било то маса или скрин!
И двата съм ги виждала и по-тънкия, който е и по-мек ми се видя по-удобен за бебчето. Ама не съм решила окончателно, защото много ми харесват и тези комбинираните маси за къпане и повиване, каквато има Жасмин, ако не се лъжа.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #257 -:
юли 03, 2009, 19:06:15 »
Ами аз да сменя малко темата.Та значи след незнам си колко време умуване и търсене по интернет най накрая поръчах леглото. И тъй като в Швеция е като в бг по време на комунизма.Едни и същи модели -два или три с решетки на всякъде и без никакви шкафчета отдолу или отстрани реших да търся по интернет.
Бебето (живот и здрабе в началото ще е при нас в спалнята и няма много място исках нещо компактно.Та се спрях на Graco Contour Electra Deluxe.
От типа на леглата които се разнасят е (не знам как се казват на български) и има там разните му екстри.Две нива на дюшека .Едно по -нагоре за първите месеци и второ общо взето на дъното до 3г. Дюшека вибрира има и 3 мисля ношни музички с таймер. Аз този вибратор не съм решила дали ще го ползвам че то нали като свикне и после е трудно да се откаже. Има сенник -сигурно са сянка или да му става по тъмничко (абе то се вижда на снимката. Там разните му европейски стандарди за сигурност и искренно се надавям да е стабилно че... Четох доста мнения в интернет и повечето бяха много позитивни та да видим. Трябва да дойде някъде през август ама да видим.те явно го нямаха в наличност и тепърва ще го поръчват. Та стискайте палци да дойде и да е същия цвят че гледах да си пасва с цветовете на спалнята и да не изглежда като натрапено там.
Иначе накупих доста парцалки от La Redoute, че нали сега имат 70% намаления и то около 20-30 дрешки за 80 евро. Повечето неща са за 6-12 месеца и две три за зимата за 3 месеца. И то все разни дънки пуловери абе дрешки като за големи хора , че аз не си падам по типично бебешките дрехи.Ама нали не доставят до Швеция та майка ми ще ми ги получи в бг. Та и за там се притеснявам.Абе едни рокади и аз правя накрая ще се окажа без нищо ама да видим.
Ми туй то стига съм писалаче станах досадн дори на самата мен.
Contour_electra_delux.jpg
(69.06 KB, 375x347 - видяно 3966 пъти.)
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #258 -:
юли 03, 2009, 19:19:55 »
Gery79
кошарката, която си поръчала изглежда много симпатична и практична! Дано пристигне без проблеми и да си я ползвате със здраве! А каква й е цената и откъде я поръча, ако може да споделиш?
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #259 -:
юли 03, 2009, 19:26:00 »
hukuta,
ами малко ми е неудобно да си призная, ама толкова търсех къде ли не в Англия -ама или нямаха цвета в наличност или не доставяха до Швеция, после пък Щатите или Италия.Ама накрая я намерих в амазон Германия. Струва 160 евро.Малко множко е като се има предвид че дървените легла тук (тези обикновенните) са по 100 евро ама аз исках да се пренася, че да не копувам и друго легло.
А пратих писмо да питам дали могат да го пратят по бързо и ми отговориха почти веднага че могат и най-много да се забави с 2 седмици.Та ще ви кажа като пристигне де.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #260 -:
юли 03, 2009, 19:33:57 »
Изгодно е , същата кошара тук, в онлайн магазин Касида струва около 400лв..... Сега гледам, че са на промоция за 360лв някои модели и цветове. Иначе има и за 400 и нагоре..... Ама са супер готини в интерес на истината.
Ние преди седмица купихме такова преносимо нещо.... Ще ходим на почивка юли месец и ще ни трябва за там, а и да си го имаме.
Обиколих целият град, казвам ви, за да намеря супер просто сгъваемо легло, без приставката за малки бебета, без положения на матрака, без повивалник и музики и висяща играчка... Намерих най-накрая в един магазин, и никъде другаде май.... Просто Стилиан вече спи на най-долно ниво и всичките екстри са ми излишни. Супер евтинийка беше, 70-80лв, но аз точно такова исках, опростено максимално и съответно и по-евтинко. С чанта и комарник е - нищо повече не ми трябва, че и синьо го набарах. Айде, похвалих се!!!
«
Последна редакция: юли 03, 2009, 19:38:31 от ina_lemon
»
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #261 -:
юли 03, 2009, 19:47:24 »
Ами Инче, наистина че приставки и други гъзарийки на теб не биха ти свършили работа.При мен беше точно обратното.Тук колкото щеш обикновенни има ама ткива за първите месеци и то точно Грако няма.Пък и аз като четох мнения из интернет те били най добрите и най сигурните, пък и като се запънах на тоз пусти цвят и няма мира.
Но за по-мобилни хора мисля че са супер решение,че иначе не ми се купува друго легло и за бг като отидем догодина за 2 седмици само.
Та радвам се че има и други майки които ги предпочитат.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #262 -:
юли 03, 2009, 20:30:35 »
Леглото ти е супер, поздравления за избора, не го мисли повече.
Количка?
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #263 -:
юли 03, 2009, 20:59:01 »
Оф Инче,нали знаеш какъв разговор му дръпнахме за твойта количка.И аз вече супер надъхана викам на Матиас -Ела да видиш ей такава количка искам.Той само я погледна и каза Аз не я харесвам. И ми попари интусиазма ама до край.Ама сега кат не я харесва няма да го убивам я. Избрахме друга.Шведско чудо
.Чем от магазин ша я поръчаме че ако има нещо счупено да е по лесно с частите и поправката.Ще вземем лятната количка с шасито нова а зимния кош ще е втора ръка , че и без тва ще го ползвам няколко месеца не ми се занимава да давам 200 евро за нов а има тук един сайт за използвани неща и ги продават за 50-80 евро та тва е плана.Има 21 цвята и още цвят не сме избрали .Ама ще е нещо
таквоз.
Лятната има 4 посициа на гръбчето, там разни позиции на дръжката, несе върти дръжката а самия кош,доста е мекичка и удобна вътре,пере се плата.Шасито е 5.6кг, а летния кош е 5.7кг и е широк 32 см та като гледа ще има място.Дават го до 3 год ама то всички са така.Като цяло размерите са 90x57x37.А самия сенник има отзад удължение и може да се дръпне напред така покрива отгоре до поставката за краката.
Ми туй знам за сега.Да видим кат го поръчаме.Лятната количка със шасите е към 400 евро и зимниа кош към 80.Абе 500 не ни мърдат.
winter vagn.jpg
(50.9 KB, 306x289 - видяно 3788 пъти.)
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #264 -:
юли 03, 2009, 21:00:12 »
и лятната. Ние мислим лятната и зимната да ги вземем разли4ни цветове да има малко ранообразие.
А това им е страницата ако някой се интересува.
http://www.emmaljunga.se/start.asp?lang=UK&country=UK
summer vagn.jpg
(41.67 KB, 600x600 - видяно 279 пъти.)
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #265 -:
юли 03, 2009, 21:02:38 »
Ми количката е съвсем прилична и сладка, и ако не ти се налага да я вдигаш няма да ти пречи особенно много, че е тежка. Ще се задъхваш по нанагорнищата и това ще е , хи хи хи.....
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #266 -:
юли 03, 2009, 21:26:30 »
Ми ние живеем на третия етаж и имаме голям асансьор та затова не се притеснявам.Ама то аз имам килограми за сваляне бол тъй че да взема да поотслабна малко покрай количката няма да е зле.Иначе 12кг ми се струва нормално като тегло , има къде къде по тежки. Ама то ще се чуе де като взема да издъхвам.
Активен
maj4eto
«
Отговор #267 -:
юли 04, 2009, 08:00:35 »
Гери,кошарката ти е супер
И напълно те разбирам за еднаквите,супер непрактички модели кошалки.Аз какви ли не комбинации правих да ми докарат една от БГ,ама на не стана номера и сега имам точно една такава проста
и трябваше и шкафове да купуваме отделно :\Добре че спалнята го позволяваше.И количката ти е супер-моята също си е от тежичките,но да знаеш по наголнищатамного секси бедър ще отпраскаш
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #268 -:
юли 04, 2009, 12:23:20 »
Майче, аз все си виках че количката не е тежка защото като я бутах беше много маневрена и не усетих килограмите ама сеге Ина като каза и се замислих ,че то и бебе ще има и разни други боклуци вътре ама край решихме вече и туй то.Не ми се занимава да ровя.Леле тез неща ми напомнят като по цял ден стоях в Интернет да си търся булчинска рокля.То всеки ден беше различна. Та затва спирам.
А за тоя пуста кошарка аз даже един сайт от Нова зенландия намерих да ги питам дали ще ми я доставят.Представи си до колко съм изкукала.Добре че не казах на Матчиас че сигурно сега щях да пиша от лудницата.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #269 -:
юли 04, 2009, 17:29:42 »
Момичета, случайно някоя от вас да има някакви впечатления от количките ESPRIT??? че съм си харесала ето тази:
koli4ka.jpg
(62.42 KB, 600x600 - видяно 316 пъти.)
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19