Голямото пазаруване-кое колко ви струваше?
elenceto:
Ето от мен списък на нещата , които съм свършила:
Рокля-около 700лв.
обувки -140 лв.
чанта-50
прическа-безплатно
грим-безплатно
подаръци за гостите-сама си ги правих около 75,00лв.
чаши-28- подарък от кумата
куверт-22 лв. за около 110 човека-собственика ми е приятел и ми направи голяма отстъпка *YAHOO*
поканите ,сами си ги правим - около 40,00лв
халки-още не знам колко ще излязат
оркестър и водещ - 450 лв.
фото и видео-120 лв.- пак приятели с голяма отстъпка *YAHOO*
Asinka_:
Лелееееее 8P,аз като помисля сега-ми на нас дотук куверта в ресторанта ни е 20лв *80 човека,което обаче не вклъчва алкохол,безалкохолно,ядки и десерт-това ще си внесем ние;такса personal-20лв на човек;ритуал-120лв,църква-100лв;хотел към 400лв-за гости от други градове,свят ми се вие,а общо взето не сме купили нищо съществено.Може би повече от 7000 хил.лева. ohmy 8P :angry:
Pavlinka:
Ние за сега сме купили малко неща.Ето ги и тях:
1.Чаши - 44 лв.
2.Чаша за църквата - 15 лв.
3.Бутониери / 11 бр., само за нас, кумовете, родителите, сестра ми и приятеля й и за сестрата на милото / по 2,50 за един бр. = 27,50лв.
4.Украса за чашите и свещите - 14 лв.
5.Венчета за малките шаферки 3 бр. по 10лв. = 30 лв.
6.Листенца, коита ще са по масите - 16 лв.
7.Куверт 20 лв. за около 100 човека
8.Дисководещ / бивш колега на милото, който направи отстъпка / - 140 лв.
Поканите и Table cards ще си ги правим ние.Но още не сме купили нищо за тях.
iveto_e:
И аз съм се хванала за главата, не знам колко пари ще ни трябват. Досега сме купили само следните неща:
1. моята рокля - 800 лв.
2. обувките ми - 50 лв
3. за куверта ни казаха 42, но че ще има увеличение, нямам предства колко ще е, нека кажем 47 лв х 75 човека = 3525, без алкохол
4. поканите ще са около 200 лв.
Халките ще са скъпи, но ще са ни подарък. Това е всичко, сватбата е юни не сме купили още нищо друго и честно да ви кажа нямам никаква идея колко би могло да струва. Например можете ли да ми кажете за какви цени става въпрос за фото, камера и DJ? Говоря за София. Изобщо не знам какво да очаквам. Гледах един сайт за оператор който да снима сватбата ни и от форума тук разбрах, че е доста популярен, но направо се стъписах - цените бяха в зависимост от камерата и започваха от 350 лв до 1500лв O_O Наистина ли толкова струва заснематено на една сватба? И то говоря само за основния пакет, без разни екстри. Направо не знам какво да очаквам *crazy*
fidelia:
Здрасти, iveto_e!
Ние в момента сме точно на вълна фото, видео и ди джей. Ще започна отзад напред :)
Ди джеите в София работят общо-взето на тарифа 50 лв./час. Чувала съм и за ставка 35 - 40 лв., но досега не съм се срещала с такива.
Видеото като цени е точно такова, каквото си го видяла в сайта. Средно цената според моите проучвания е около 500 лв., като разбира се има и по-евтини варианти - зависи какво искаш (с клип към филмчето или без, с послания от гостите и т.н.).
За нас най-труден е изборът на фотограф, което не очаквах. :scratch: Цените започват от около 200 и стигат до 600 - 700 лв., като тук пак зависи какво ще се включи - дали ще има фотосесия (според мен задължително, защото това остава завинаги!), колко броя снимки са включени в цената и т.н.
Навигация
[0] Списък на темите