Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 22:26:09

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 3  (Прочетена 169994 пъти)
 
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #105 -: октомври 13, 2008, 11:13:47 »

beb4e ето как правя огретена без фикса на Маги  good
Нарязваш картофите като за мусака и ги слагаш във фурната с малко олио и водичка и подправки.Като са почти готови заливаш със следната смес: 2-3 яйца,малко сиренце,1/2 кофичка кисело мляко.Поръсваш с настърган кашкавал. Количеството на продуктите за заливката варира според големината на тавата.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: октомври 13, 2008, 11:42:45 »

Цитат
Ок,мила!А какво количество трябва да взема,забравих да те питам-за 4 човека?

Ами зависи от големината на коремчето-мисля че 2-3 ще ти стигнат за четири човека.

Жужи давай рецептата изглежда много вкусно.

Аз правих един огретен ама с фикс за кортофки с кренфирш и пак става вкусно.
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: октомври 13, 2008, 12:04:44 »

Жужи, давай рецептата на тази усуканица!! Искам и аз, само като го видях и ми потекоха лигите!
Момичета хапва ми се нещо тестено...дайте идея, само за пица се сещам, но каточели нещо друго ми се хапва!
Ели, правих вчера тоята рецепта със сърцата и си облизахме пръстите с милото, сложих само лук и топено сирене, но....мерси много!!
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 914



Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: октомври 13, 2008, 12:17:46 »

beb4e ето как правя огретена без фикса на Маги  good
Нарязваш картофите като за мусака и ги слагаш във фурната с малко олио и водичка и подправки.Като са почти готови заливаш със следната смес: 2-3 яйца,малко сиренце,1/2 кофичка кисело мляко.Поръсваш с настърган кашкавал. Количеството на продуктите за заливката варира според големината на тавата.

Аз винаги съм правила огретена както ми хрумне на момента, а просто не съм пробвала с фикс и затова исках с него да го направя, ама друг път  Wink А ще пробвам и твоя вариант good
А мацки кажете как се приготвя паламуд? Вчера ми донесоха 2 и ги бутнах във фризера докато разбера как да ги направя  pleasantry
Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675


Нашето сладурче Алекс :))


Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: октомври 13, 2008, 13:11:03 »

Ние два дни бяхме на свинско с грах и картофи , а за днес размразявам едни шницели, някой има ли идея как да ги приготвя?
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #110 -: октомври 13, 2008, 13:43:52 »

Ето и рецептата на усуканицата момичета,взех я от друг мой любим сайт 
Продукти

350 гр.брашно
100 гр.меко масло
2 яйца
4 с.л. квасена сметана
20 гр. прясна мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол

5 глави стар лук
1/2 ч.л. сол
50 гр. масло
200 гр. краве сирене
риган за поръсване

разбито яйце за намазване

Приготвяне

* Направете квас от маята , захарта , малко вода и малко брашно. Покрийте с кърпа съда и оставете на топло да удвои обема си.

* Направете кладенче в брашното , изсипете шупналата мая и останалите продукти и замесете меко , еластично тесто. Ако е необходимо , добавете още малко брашно. Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса.

* Нарежете лука на полумесци и го задушете в маслото. Сиренето нарежете на кубчета.

* Разточете тестото на тънка правоъгълна кора. Поръсете с риган , разстелете задушеният лук и наредете кубчетата сирене
Завийте тестото на руло и го прережете с остър нож по дължина почти до средата
По меко и еластично тесто никога не съм правила и да ви призная аз самата се  учудих колко вкусно съм я направила не очаквах такъв резултат.А на другата сутрин мъжа ми закуси със остатъка от усуканицата така му се беше усладила. smile
« Последна редакция: октомври 13, 2008, 13:47:13 от juji » Активен
elfina
Сватбар
***
Публикации: 154



Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: октомври 13, 2008, 13:58:38 »

 Привет и от мен ! За паламуд намерих една рецепта:
 Паламуд на фурна

1 паламуд (1 кг)
1/2 кг арпаджик или дребен лук, балучки
2-3 с.л. олио
4-5 домата или 4-5 .л. доматено пюре
2 кафени чашки бяло вино
1 лимон
2 дафинови листа
сол и черен пипер на вкус
5-6 скилидки чесън.

Паламудът се изчиства от хрилете, вътрешностите и червената ивица по гръбнака и се накисва за 2 часа в марината от оцет и подсолена вода.
Арпаджикът се обелва и задушава в сгорещеното олио. Прибавят се виното, чесновите скилидки, дафиновите листа. Получената смес се изсипва в тавичка. Отгоре се поставя рибата. Около нея се слагат нарязаните ситно домати и магданоз. Върху рибата се нареждат филийки от лимона. Пече се на 200 градуса.
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: октомври 13, 2008, 19:33:08 »

Gucci, много ти благодаря за рецептите. Аз ще пробвам първо боба smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: октомври 13, 2008, 19:51:22 »

Ето малко снимки на разни готвени от мен неща
Пикантни пилешки крилца

Пица от парено тесто

Огретен
Запеканка
Спанак с картофи на фурна
Оризови спагети със зеленчуци


Айде стига толкова да не ви стана много досадна

Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2663



Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: октомври 13, 2008, 20:58:37 »

леле, гучи,

направо ми пристурга стомахът, направо са страхотни всичките ти готвеници, а аз като се има предвид, че заради ремонт съм само на пица и пр..... направо ми иде да си хапна от монитора ... Bravo
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1454


Мечтите се сбъдват!


Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: октомври 13, 2008, 23:10:54 »

gucciiiii  Bravo невероятно изглеждат...чак огладнях на нова сметка...

аз съм забъркала сиренце по шопски в гювечета...ама не съм го пробвала оште че бързах за работа и само го изкарах от фурната и тръгнах...утре ште пусна снимки и аз  blum
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #116 -: октомври 14, 2008, 07:21:55 »

Мацки,дайте идея какво да сготвя днес със свинско филе ,но ястието да не се приготвя на фурна
А сега се сетих ,снощи с мъжа ми имахме малък спор относно приготвянето на зеле със свинско.Той твърди ,че първо трябва да обваря месото после да го запържвам ,а аз твърдя ,че направо си го пържа и после добавям зелето в тенджарата под налягане и готово.Вие как го правите споделете
« Последна редакция: октомври 14, 2008, 07:26:00 от juji » Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1188



Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: октомври 14, 2008, 08:49:38 »

juji,аз също първо сварявам месото,препенвам го и после вече го запържвам,по простата причина че не съм привърженичка на тенджерите под налягане,въпреки ,че свекито ми готви само в тенджера под налягане ,но пак си подварява месото предварително.Така,че ти си наход имаш избор good
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1188



Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: октомври 14, 2008, 08:55:05 »

А за свинското филе,ако имаш тиган наребрен можя да хвърлиш филенцата и после да гио полееш с гъбен сос,или със бял сос.Ние снощи това хпнахме с милото.Белият сос е кисело мляко,чесън,сол,чубриса,черен пипер и по желание малко майонеза.Незнам на нас много ни харесва така,по принцип тази разядка се ползва повече за риби или печено пиле ,но и със свинско е муцка направо pardon.Дано да съм ти била малко полезна.Аз по принцип тънкостите на готвенето още не съм ги осъвършенствала,но милото последно работи главен готвач в един хотел и знае доста глезотийки pardon
Активен
elfina
Сватбар
***
Публикации: 154



Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: октомври 14, 2008, 10:41:18 »

 ауууу Гери, запеканката изглежда........ мммммммммммм  вкууууусноооо  Bravo. Снощи правих боб по твоята рецепта и стана страхотен. 10x
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines