Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 01:55:18
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Как бременните поддържат прекрасните си тела?
Страници:
1
2
[
Всички
]
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Как бременните поддържат прекрасните си тела? (Прочетена 16460 пъти)
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
-:
август 14, 2008, 15:14:58 »
Мили мамита, в тази тема предлагам да се споделят идеи как да поддържаме тялото си красиво по време на бременност. Всеки да споделя своя опит, упражнения за бременни и всякакви др. идеи.
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
Отг: Как бременните поддържат прекрасните си тела?
«
Отговор #1 -:
август 14, 2008, 15:18:51 »
Ето и предложение за бременните мамита
Йога и бременност
Практикуването на йога през бременността може да предложи много ползи, но изключително важно е също така да бъдете внимателни.
Съществуват много различни мнения относно йогата и бременността, но повечето практикуващи се обединяват около следното:
Началото на бременността не е най-добрия момент за първи път да започнете да се занимавате с йога. Ако вие решите все пак да опитате, това определено трябва да бъде под ръководството на експерт по йога или човек, който разбира от йога и бременност.
Ако вие мислите да посещавате специализиран клас по йога, то тогава нека обучаващият ви знае, че сте бременна.
Не практикувате йога между 8-13 г. с.
Отбягвате пози, които притискат корема и включват задържане на въздуха.
Не заемайте пози когато сте уморена.
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #2 -:
август 14, 2008, 15:19:48 »
А ето и упражненията Първа серия от упражнения:
1. Вдигнете ръцете над главата и хванете дланите си. Вдишвайки, наведете тялото си леко назад. Издишайки, леко се наведете напред. Продължителност на упражнението: 1-3 минути.
2. Седнете върху петите си. Вдишвайки, вдигате тяло нагоре. Издишвайте, сядайки обратно на петите. Ръцете трябва да стоят постоянно на таза. Продължителност на упражнението: 1 минута.
3. Седнете и подпрете тялото си с ръце на пода. Вдишвайки, повдигате десния крак. Издишвате, връщате крака на пода. Повтаряте упражнението с левия крак. Продължителност на упражнението: 1-3 минути.
4. Седнете на пода и допрете ходилата си едно в друго. Задръжте с ръце пръстите на краката си за 1 минута. Опитайте се да се залюлеете наляво и надясно. Леко повдигнете колената си от пода и отново ги пуснете. Продължителност на упражнението: 1-3 минути.
5. Седнете на пода. Вдишвайки, изправете хубаво гърба си. Издишайте и отпуснете гърба напред. Продължителност на упражнението: 1-3 минути.
6. Опитайте се да клякате, като разтворите краката си широко встрани. Отпускате се в изходна позиция. Продължителност на упражнението: 1-3 минути.
7. Седнете и полека правете с главата големи кръгове – в ляво и дясно. Продължителност на упражнението: 1-3 минути.
8. Легнете на пода - на страна. Свийте леко опорният крак. Поддържайте главата си с помощта на възглавница. Вдишвайте и вдигнете другият крак нагоре. Издишвайки, го поставяте върху другия крак.
Продължителност на упражнението: 1-3 минути за всеки крак поотделно.
9. Направете пълно отпускане, лежейки на една страна.
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #3 -:
август 14, 2008, 15:24:11 »
А ето и сайта с продължение на упражненията
http://www.biberonbg.com/info/yoga_i_bremennost.htm
Активен
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Mom of 2
«
Отговор #4 -:
август 14, 2008, 16:09:29 »
да ви кажа честно ако няма усложнения бременността и всичко е нормално - трябва много ама адски много движение... през цялата бременност не съм се спирала - работех по 10-12 часа после след работа търчах по разходки, пътувала съм до последния ден преди да родя , чистех, готвех и с...с си правехме макари и трудно и смешно
... Разбира се опира и до гени, някои не качват много други пък обратното... През цялата бременност качих 13 кг. като родих бебе 3700, на 15-тия ден бях на лекар и вече бях на същите кг както преди да забременея!!!
Активен
Vanilly
Баш Майстор
http://vanily.multiply.com/
«
Отговор #5 -:
септември 29, 2008, 14:44:40 »
Здравейте!! И аз съм на мнение, че по време на бременността трябва жената да се движи, аз преди това често спотрувах и сега спорта много ми липсва. Поне ходя по 1 час на ден пеша. Нямам търпение да вляза в 4 месец и да се запиша на гимнастика за бременни, открих, че има в Младост 1 близо до работата. Е, момичета май това е, а и редуцирано хранене, аз хапвам доста плодове, два пъти дневно салати и от всичко по малко, но разделно! На обед въглехидрати, а за вечеря протеини!! В монета съм в средата на 3 месец и не съм качила килограми, но като знам каква ми е натурата май ще стана слон!!! Успех, момичета!
Активен
leni_beni_
«
Отговор #6 -:
февруари 01, 2010, 14:31:34 »
Каква интересна темичка имало тук, а колко е "замряла" .
Аз в момента нямам никакво движение. То и времето е кофти и не става за разходки. Мислех си да правя йога за бременни, но не да ходя на курс, ами в къщи да си тренирам. Има ли други с такива желания , или практикуващи в момента. Предполагам, че не е опасно , ако не се натоварваме излишно , не притискаме корема и не лежим продължително по гръб (неща, които всички бременни знаят).
До сега, без да се ограничавам в храната съм качила 5 килограма (според мъжа ми половината са на гърдите
)
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #7 -:
февруари 01, 2010, 17:03:31 »
Лени
, йогата не само че не е опасна, ами е и препоръчителна по време на бременност. Аз съм йога инструктор и мога да ти говоря за ползите цял ден. Единствено това, което трябва да внимаваш, е да правиш точно йога за бременни, защото позите са приспособени да са безопасни и да помагат да подготвят бременната за родилния процес както физически, така и психически. Ако имаш двд-та или по телевизията дават йога за бременни, не се колебай!
Много полезно е и ходенето, но аз съм виновна за себе си, че не го правя достатъчно. Зимата ми е прекалено студено да вървя пеша дълго по ветровете, а от спирката до вратата не е никак много. А на пътечката ми е тъпо.
Фиама е дала и упражнения нагоре, които са хубави.
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #8 -:
февруари 01, 2010, 17:17:53 »
Мале и аз я бях забравила...
Тази тема е много хубава, ще е добре ако се дадат различни мнения
Активен
leni_beni_
«
Отговор #9 -:
февруари 01, 2010, 18:33:02 »
ellie_bellie, нямам нито ДВД-та, нито дават по телевизията, но се надявам да си изнамеря от интернет. Чувала съм , че има и във Youtube & Vbox, за да мога "нагледно" да ги имам. А ти си инструктор ?! правиш ли си упражнения? Ето до кой ще се допитваме, ако нещо не ни е ясно по изпълненията на упражненията
На fiamaa ги прочетох и направих няколко даже
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #10 -:
февруари 01, 2010, 19:55:02 »
Да, Лени, правя йога всеки ден. Или вкъщи, или в студиото, където предавам (там нямат йога за бременни, но аз съм минала обучение и знам как да променям позите си), а понякога ходя в студио, където има йога за бременни. Имам и двд-та у нас, които правя от време на време като нямам муза
Абонирана съм за един сайт за бременни и попаднах на
тази серия пози
На Youtube видях
това
, има и други части, на мен ми беше харесало, въпреки че качеството е ужасно.
Активен
Рубин
«
Отговор #11 -:
февруари 01, 2010, 20:13:38 »
Много хубава темичка е имало,а аз чак сега я забелязвам!
Аз да си кажа още от както забрееменях,бях решила да си правя упражнения за бременни,да се разхождам постоянно и изобщо да се движа много!Но за съжаление и то огромо ми се налага да лежа повече и да не натоварвам
!Дори съм си купила и диск с упражнения за всеки месец от бремеността!Ама дори не съм го и пуснала,зящото след като го купих получих забраната за движение и ме е страх! :'(Но мисля тук тези дни да го пусна и да видя какво представляват упражненията!
За мен наи важно е движението!Ако не упражнения,трябва бременнната да се движи!
От моя гледна страна,грях е ако има нормална бременност и не се прави нищо по въпроса с движението!
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #12 -:
февруари 01, 2010, 20:29:11 »
Цитат на: Рубин в февруари 01, 2010, 20:13:38
От моя гледна страна,грях е ако има нормална бременност и не се прави нищо по въпроса с движението!
Руби, така е.
Обаче ти си натискай парцалите сега и слушай доктора!
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #13 -:
февруари 03, 2010, 12:22:28 »
Аз много съм се зарибила по водната аеробика за бременни...Даже се бях навила да ходя..Ама нали съм принудена като Руби да лежа повечко...то навсякъде пише, че при ниска плацента подобен род раздвижване е забранен, дори не пише нежелателен, а направо забранен....Иначе как ми липсва движението...
Активен
Рубин
«
Отговор #14 -:
февруари 03, 2010, 13:29:38 »
beb4eto_na_me4o
,много е кофти наистина!Ама погледни го от другата страна-като се родят мъничетата ще е лято и тогава ще се размотаваме по цял ден
!
Иначе аз преди не издържах вътре повече от ден!И задължително мъкнах мъжо по разходки,а тои милия хич не обича да се разхожда!Южния парк ми беше като махала!Много ми харесваше да се разхождаме там ии винаги съм се наслаждавала на маиките с дечицата които се разхождат!
Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364
«
Отговор #15 -:
февруари 03, 2010, 14:11:00 »
Вярно, тази тема е много добра, но и по време на моята бременност е останала скрита между другите теми.
Също като вас смятам, че йогата или релаксиращите упражнения са най-доброто, което една бременна може да си подари като време за отпускане и зареждане през този период. Също така и позитивната нагласа и дишането са неща, които са важни и могат да се практикуват, дори и да имате забрана за спортуване.
Слагам тук връзка към една книга, която в последните месеци на бременността ми се превърна в много полезно нещо за мен. Казва се
Активно раждане
. По снимковия материал съдя, че не е ново издание. В нея има упражнения за бременни, има и упражнения за след раждането. За това я пускам тук. Аз я имам на английски, ако някой я е намерил на български, ще е хубаво да даде линк.
На мен най-полезни и интересни ми бяха главите, където се разглежда анатомията на тялото и се обяснява кои мускули, кости, сухожилия участват в процеса на раждане; също има обяснения за отделните етапи на раждането - какви са усещанията, как да се диша и какви пози може да се заемат.
Чувствах се психически и физически готова за голямото събитие, може би и за това ми е криво, че нещата се случиха по друг начин за мен. Но пък може би следващия път...
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456
«
Отговор #16 -:
февруари 03, 2010, 22:24:55 »
Това с прекрасните тела е много забавно!
Да не забравяме, че става въпрос за баба Меца, какви тела?
Аз лично гледах да не стана майка слонка като ограничих ненужните храни - тестени, сладки, без да намалям полезните.
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #17 -:
февруари 04, 2010, 10:25:05 »
Cherry, и аз тази книга чета в момента, действа ми не само образователно, но и много успокояващо. Харесва ми че обяснява за болката, но съвсем не я слага в центъра на раждането. Препоръчвам я с две ръце!
Нали знаете онзи трик, че шоколад и сладкиши трябвало да се заместят с кисело мляко и сушени плодове и мед? Преди да забременея за мен това беше абсурд - никакви стафиди не можеха да ми заменят двойния млечен с лешници.
Напоследък обаче се получава и съм много доволна. Май само заради това килограмите ми са ОК - 60 кг, от които бебето е 1.3кг. Иначе не се движа колкото преди, уморявам се бързо.
Да е жива и здрава ellie_bellie, имам от нея йога упражнения и това ми е единствената физическа активност от декември насам.
Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364
«
Отговор #18 -:
февруари 10, 2010, 12:41:04 »
Цитат на: Regina94 в февруари 04, 2010, 10:25:05
Cherry, и аз тази книга чета в момента, действа ми не само образователно, но и много успокояващо. Харесва ми че обяснява за болката, но съвсем не я слага в центъра на раждането. Препоръчвам я с две ръце!
И на мен така ми действаше, Regina94.
Плуването също е полезно за поддържане на тонуса по време на бременност. Но това май сте го коментирали по-горе...
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #19 -:
февруари 10, 2010, 13:29:55 »
На мен ми е интересно какви са упражненията във фитнеса за бременни?
Онзи ден преглеждах програмите и попаднах на ББТ - фитнес за бременни, но го хванах на края. Та ми беше мн интересно как се случват нещата. В случай, че забременея, не знам дали ще ми е интересна йогата
, много ми е мудна, а аз обичам по динамични упражнения
Гледам и Бебчето е писала за водната аеробика, мисля че имаше и аква спининг за бременни
«
Последна редакция: февруари 10, 2010, 13:31:53 от fiamaa
»
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #20 -:
февруари 11, 2010, 17:07:28 »
Една полезна статия за мамите, които обичат да спортуват във фитнеса
http://www.bb-team.org/articles/1133/
и някоко линка с упражнения:
http://babyfit.sparkpeople.com/pregnancy-exercise.asp
http://www.letsgym.com/2007/02/12/gimnastika-za-bremenni-nagledno/
и едно клипче за йога
http://vbox7.com/play:a2efdaf6
«
Последна редакция: февруари 11, 2010, 17:15:56 от fiamaa
»
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #21 -:
февруари 11, 2010, 18:56:53 »
fiamaa
, като цяло фитнес упражнения за бременни са пак същите, но с по-малко натоварване, т.е. по-бавни серии и по-малка повтаряемост. Избягват се работа с коремните мускули и не се лежи по гръб след началото на 2-ри триместър, както и по корем. Аз във 2-ри триместър водих bootcamp група за 2 седмици и правих всичко в тях, но модифицирах тези неща, които съм казала по-горе и когато те скачаха, аз просто си вдигах краката високо един по един, трябва да се избягват трусовете. Правила съм и доста почивки, понеже трябва да се избягва прегряването. Целта на упражненията за бременни е не бременните да останат с изплезен език както е нормално при кардио, а да се раздвижи кръвта и да се работи над мускулни групи, които помагат на бременната да е пълноценна и да се чувства силна през бременността. Такива мускулни групи са: ръце, рамене, гръбначни, крака, тазови, гръден кош.
Йогата като цяло може да бъде и бавна и такава, която да ти кара сърцето да изхвъркне. Тя има малко по-други цели от самото физическо натоварване и факт е, че жени, които никога не са правили йога, по време на бременност чувстват облекчение от класовете и правят по-добра връзка с емоциите и тялото си. Има и нещо друго - при йога има голямо значение дишането и то само по себе си е благоприятно за развиващото се бебе, тъй като доставя повече кислород през плацентата. Трябва да се има предвид, че една бременна жена доста по-лесно се задъхва и уморява и докато на теб може нещо да ти се вижда мудно, като забременееш темпото, което тялото ти диктува е съвсем друго
Докато бях в ранна бременност гледах на йогата за бременни като на едва ли не упражнения за инвалиди, но постепенно това се промени.
И все пак не всички сме еднакви и ни харесват различни неща, затова е добре да има разнообразие, от което да си изберем. За жалост при мен няма водна аеробика наблизо и макар че много ми се искаше ще си остана с другите опции.
Споделям мнението на
Реджина
и
Чери
за книгата "Активно раждане". Препоръчвам също и "The Natural Pregnancy Book - Herbs, Nutrition and Other Holistic Choices" - Aviva Jill Romm, MD. Може би я има и преведена на български.
«
Последна редакция: февруари 11, 2010, 18:59:10 от ellie_bellie
»
Активен
valentina83
Любопитен
«
Отговор #22 -:
февруари 19, 2010, 18:47:58 »
Regina94, благодаря за хубавото предложение за книгата "Активно раждане" и аз го споделям.
Имам едно въпросче, вчера опитах да потичам малко, но след около 1 км. започна да ме боли коремът ниско долу и се отказах от идеята да продължа, стараех се да поддържам спокойно темпо, а и досега не съм чела да е толкова противопоказно. Преди да забременея ходех да тичам поне два пъти седмично
Все пак, кажете ми, ако сте чели нещо повече, моля.
Май за сега ще премина на плуване и ходене повечко, може и нещо от рода на The Five Tibetans
, за тях съм сигурна, че помагат също
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #23 -:
февруари 19, 2010, 23:45:46 »
Цитат на: valentina83 в февруари 19, 2010, 18:47:58
. Преди да забременея ходех да тичам поне два пъти седмично
Все пак, кажете ми, ако сте чели нещо повече, моля.
valentina83, четох (и лекарката ми потвърди), че умерена физическа активност, която е била редовна до забременяването, може да продължи и през бременността. Но това е общото правило и всеки човек е различен. За мен болката е знак, че трябва да си починеш, аз затова си спрях йогата през първия триместър. После пак продължих, но със специални упражнения.
Активен
Страници:
1
2
[
Всички
]
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден