ДРЕБОЛИЙКИ - 4 част
Lupercola:
Оооо да, разбирам те !
Да знаеш, че от суеверия свещи не се духат. Гасят се с лъжичка отгоре. Това се сетих просто, мислейки, че може (и вероятно така и ще направите де) да си ги пазите и да ги палите всяка година на деня по време на празничната вечеря примерно ;)
Така удоволствието ще продължава по-дълго :danceg:
silviq-tamara:
незнаех и в църквата ли трябва по този начин да ги угасим?а иначе ще си ги пазим ще им купя някакъв подходящ свещник и ще си ги сложа някъде на видно място:)
Lupercola:
Ми навсякъде. Аз не съм суеверна и ми е все едно. Просто това го четох в една книга, която си бях купила за символиките около сватбата. Ако искаш ще намеря точно какво пише.
Но няма кой знае какво значение - май беше, че като духаш свещта било символ на отиващия си дъх или нешо подобно, не че ще ви донесе нещо лошо. Аз винаги ги духам, пък...
Не знам защо се присетих затова сега.
maria_lakova:
Това за духането на свещите не го знаех, но по принцип в църквата пък точно попа кара младоженците да допрат една до друга свещите и заедно да ги духнат и това е символ на нещо предполагам! =] Ще бъде малко тъпо да се изгасят с лъжичка или с нещо друго май! *crazy*
Lupercola:
Ххихихи със супена лъжица в църквата :funny:
При всички положения, както и да се загасят, се запазват за по-нататъшна употреба - това е важното ;)
Навигация
[0] Списък на темите