Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 10, 2024, 11:00:26
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
След сватбата
>
Сватбата на...
> Тема:
Сватбата на kopche - 6.08.08
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
10
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата на kopche - 6.08.08 (Прочетена 45845 пъти)
Vanilly
Баш Майстор
http://vanily.multiply.com/
Отг: Сватбата на kopche - 6.08.08
«
Отговор #90 -:
юли 29, 2008, 11:00:58 »
Копче, и аз се удивих на цената на букета, но явно за тях си е ок! Но все пак за нещо, което няма даже за спомен да остане, а се увехне са доста пари!!! Пожелавам ти от сега най-страхотния букет!
Активен
kopche
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #91 -:
юли 29, 2008, 16:53:13 »
Реджина, и тази идея ми мина през акъла, но тук традицията е "букет за булката взима младоженеца". Реших да спазя поне две местни традиции - тази и речите. еланида, има полусух режим, държавен монопол върху продажбата на алкохол - бира може да се купи и в магазина, но вино, уиски и други алкохоли - само от специализиран магазин. Разбира се, че на сватбите се пие алкохол, предимно вино както чувам. Има възрастови ограничения за продажбата на алкохолни напитки, тотална забрана за пушене в затворени публични помещения (чувам коментари, че се обмисля забраната за пушене и на открито). Да, страна с петрол, но са много внимателни с харченето на парите от петрола
Ванили, благодаря, ще видим какво ще вземе младоженеца
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #92 -:
юли 29, 2008, 19:32:10 »
копче,
не знам дали аз съм го проспала,
но в БГ ще правиш ли сватба?
Активен
elanida
Ентусиаст
«
Отговор #93 -:
юли 29, 2008, 21:57:04 »
kopche, много благодаря за изчерпателния отговор!
Активен
kopche
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #94 -:
юли 29, 2008, 22:32:29 »
да, гостенка, но още не сме уточнили точно кога - трябва да се съобразим с някои обстоятелства
Активен
kopche
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #95 -:
юли 30, 2008, 03:59:04 »
Хм, май пропуснах да ви покажа това:
Адски са удобни и са точно цвета на роклята (макар че на снимката не са излезнали много добре).
Активен
Арлина
Сватбен ГУРУ
Публикации: 892
«
Отговор #96 -:
юли 30, 2008, 07:06:18 »
Леле за какви цени се пише тук! Искам после да видя снимка на букета за 300 евро
Не се притеснявай, че правите по-малка сватба - важно е да ви хареса и да се забвалявате вие.
Обувките ти са много симпатични - аз търсех нещо такова тук за втори обувки, но не намерих.
Активен
Vanilly
Баш Майстор
http://vanily.multiply.com/
«
Отговор #97 -:
юли 30, 2008, 08:12:32 »
Много са сладки обувките ти!! А че са удобни спор няма!!! Аз все забравям да разтъпквам моите в нас!
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #98 -:
юли 30, 2008, 10:44:03 »
Прието ли е младоженеца да набере букета от близките ливади
?
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #99 -:
юли 30, 2008, 12:07:56 »
леле,
то бая соленко ще ви излезне;
а като се омъжиш там, после в БГ подписваш ли?
или само им показваш документа от норвегия?
идеята ми е, може ли да се скл. брак там и после тук, по нашето законодателство?
честито за обувките,
много са сладки!!!
п.с. и аз искам да видя снимка на букета за 300 евро
Активен
kopche
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #100 -:
юли 31, 2008, 18:10:21 »
Ето ме и мен! Днес уточнихме букета, цветята за младоженеца и кумовете (да си закачат на реверите), ще ми направят две малки букетчета за косата (да скрият гребенчето от воала, защото си приших едно малко гребенче да се закача по-стабилно). Букетът ще бъде нещо такова, но какво точно - младоженецът трябва да реши. Инструктиран е какви са желаните цветове, за другото да се оправя сам.
Това, което вдига цената, е труда. Така е с всичко тук. Ако си купя само цветята и си го сглобя и наредя, ще е много по-евтино. Харесах си една разкошна украса за масата, но като чух цената и
ама да видите какво
беше. Цветарката каза, че цената се вдига заради труда - ако си платя само за цветята и "зеленината" и сама си ги наредя на масата, ще е 5 пъти по-евтино
пак излиза скъпо по българските стандарти, но не като една средна годишна заплата!
Реджина, след ценовия шок, който изпитах ... като нищо ще го пратя за горски цветя и сам да върже една панделка и това е
В крайна сметка казах на цветарката, че повече от 100тина лева за букет няма да дадем, защото бюджетът ни направо се стопи. Тя каза, че ни разбира прекрасно и че ще направи нещо за горе-долу тези пари. Посъветва ни вместо да си купуваме готова украса, да си купим само елементите и сами да си нареждаме масата, но разбирате, че аз така фино и красиво като тях не мога да го направя. в крайна сметка пак ще излезе много скъпо, но аз затова избрах зелено за сватбата, защото мога да си набера украса от градината и гората
И така с цветната одисея, мили момичета.
гостенка, няма да подписваме в България, защото ще сме подписали тук. Само тържество ще имаме или както казва едната ми леля "само веселата част". А бракът ще подам документи да ми се признае в България. Не може два пъти да подписваш
А за обувките - нарочно ги избрах такива, удобни - не си се представям с тънки и високи токчета в тревата в градината честно казано
Просто няма да ми е удобно, а вместо да взимам 2 чифта - взех само един. Така или иначе няма да се виждат под роклята, а и не искам да стърча над младоженеца - сега е малко по-висок от мен и така ми харесва
Навихме цветарката за букет около 100тина лева, защото така или иначе ще купим доста цветя и зеленинка от нея за украсата, та голям оборот ще им направим наведнъж. Предполагам затова се нави на по-малко пари за букета. Иначе просто щеше да си остана без букет или да обера някой розов храст. Исках момини сълзи, ама мноооого исках момини сълзи, но сега не им е сезона, а ако си ги поръчам от Холандия ... букетът ще стане още по-скъп, а за мен след една определена сума нагоре - вече съм в шок и не мога ни да приемам, ни да предавам. Та букет за 300 евро няма да видите на моята сватба, но аз видях за какви букети става дума в техния каталог и ... наистина са много красиви.
«
Последна редакция: юли 31, 2008, 18:16:40 от kopche
»
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #101 -:
юли 31, 2008, 21:30:59 »
И при нас е така - труда вдига цената. Но от друга страна как работят тези хора, душата си влагат направо
. Kopche, и аз така направих с моя букет - казах бели рози за еди колко си пари и нито стотинка повече. Оказа се успешна тактика, мисля че и ти няма да си разочаована.
Активен
elanida
Ентусиаст
«
Отговор #102 -:
юли 31, 2008, 21:51:20 »
kopche, примерният букет на снимката изглежда много добре! И 100 лева за букет звучи доста по-приемливо! Мисля, че е хубава традиция младоженецът да избира букета за любимата си. А ще има ли български традиции на сватбата? На нашата сватба в Германия братът и сестрата на моят съпруг се бяха "подготвили" и вмъкнаха и български елементи. Бях трогната!
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #103 -:
юли 31, 2008, 21:54:04 »
Относно регистрацията на брака в България, се отива с преведен и легализиран оригинален чужд документ в ритуалната зала, която е към съответната община (по постоянен адрес). Там ти взимат оригинала и ти дават оригинално свидетелство за сключен граждански брак, каквито са в България. Става за 5 мин. След седмица бракът е вече в националната база данни. Бланката прилича на бланка за акт за раждане. Нужни в последствие дубликати се издават от общината.
Активен
kopche
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #104 -:
август 01, 2008, 00:00:46 »
Реджина, забелязала съм, че много се стараят тук за всичко
То и така трябва с тези пари, които получават за труда си
Еланида, по-напред в темата съм описала как ще протече сватбата (горе-долу). Ще имаме някои игри и май те ще са българския елемент, защото тук няма игри на сватбите. И малки подаръчета за гостите ще имаме, което също го няма на тукашните сватби. За друго не се сещам в момента. Ина, благодаря за разяснението. Само че аз оригиналът просто няма начин да си го оставя в България, той ще ми трябва на толкова места тук, а и нито една българска институция няма законово право да ми изисква+задържа оригинален документ, издаден в друга държава. Така че да си правят ксерокопие от оригинала или просто ще им приготвя едно заверено копие тук. Но оригиналът да ми залежава в някоя прашна папка някъде си - не.
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
10