Въпрос за халките-3 част
Дидка:
Цитат на: snezhito в октомври 16, 2008, 10:43:24
Дидка, я кажи от къде сте ги взели, защото нашите започнаха да се драскат много. Ту на едната, ту на другата ръка ги слагам, уж да я пазя, ама си се драска. На Сара Трейд са нашите. Е, хайде де кажеш не е болка за умиране, все пак златото е мек метал, ама не очаквах толкова скоро да почнат да се амортизират.
Ако трябва да съм точна - на мен ми прави впечатление, че се драска. Мъжът ми си я носи и не му пука. ;)
snezhito нашите си ги взехме от Сливен (тук си живеем) ми да ти кажа аз каква ли не съм правила и на различни пръсти съм ги слагала...... но нищо не помага дерът се,средното което се върти е огънато на 2 места има хлътнало,а да не ти говоря че вече са един цвят а бяха от бяло и жълто злато аз мойта си я нося постоянно до колкото милото повечето от времето му седи но синджира му ( че той-постоянно се рови по колите и бусовете) а и работата му е такава че сваля и качва кашони но и неговатата е същата като мойта
Lupercola:
Ами на повечето фабрични халки ("Сара Трейд" са класически пример) бялата част е родиево покритие (родият е вид метал). Представи си го като рисувано върху жълтото (най-просто обяснено) (чрез електролиза се наслага върху основния метал (по-професионално казано)). Съответно това покритие с дебелина от няколко микрона след време се изтрива.
Преполирането не губи чак толкова (макар, че все пак...), но по-дълбоките драскотини, които в ежедневието са неизбежни имат нужда и от шлайфане, за да се махнат. Имай предвид, че грамажът с времето намалява дори и от самото носене (без да се търка с абразивни пасти, което е полирането).
Не се вторачвайте чак толкова и бракът няма да остане лъскав и блестящ с времето, важното е да не го сваляме ;)
Miravarna:
И нашите халки са на Сара Трейд и си се надраскаха още съвсем в началото!Моят съвет е да свиквате,че се драскат,не мисля че има друго спасение.Както каза Ина, при всякакви процедури се губи грамаж,даже и с времето при самото носене. Просто трябва да се приеме,че се драска и това е. Моята макар и стандартен модел,вече като я гледам е доста зле,но и аз изобщо не я свалям, нито жаля кой знае колко. Не се кахърете толкова,ами си я носете със здраве!
dorina79:
Аз в такъв случай мога да похваля нашите, които до момента си изглеждат както в началото. И може би това, че са според мен семпли и изчистени, а разбира се и сравнително масивни допринася за това.
kpacmaBu4ka:
Дидка, няма да имаш проблем да си смените халките - това си е чиста замяна на злато - може би ще се наложи да доплатите нещо за новите, но това зависи и от грамажа им.
За халките на Сата Трейд много зависи от модела и къде сте ги поръчали - то си личи още на каталога - тези които са с истинско бяло злато са с по-скъп грамаж отколкото тези които са родирани. затова например има някои модели които изглеждат еднакво, а цената им е различна. А ако се поръчат директно на място от магазина им, можете да кажете че искате да е бяло злато а не родий независимо какъв е оригиналния модел и те ще ви го направят, но ще ви излезе малко по-скъпо ;) .
Навигация
[0] Списък на темите