Въпрос за халките-3 част

<< < (7/100) > >>

d_petrovska:
Mис Каприз, от показаните по-горе предпоследните са ми фаворит. Тези, които са целите от бяло злато. Изглеждат страхотно  *THUMBS*

Kiksi:
Понеже нещо не ми стана много ясно за пожълтяването на бялото злато и съвсем се обърках вече, да питам - шефът ми вика да не съм си поръчвала от бяло и жълто злато халки, защото двата метала не били съвместими и след време се окислявали или нещо подобно и изглеждало ужасно.

Е, нали все е злато, каква съвместимост  *crazy*, аз че не разбирам, не разбирам, ама съвсем се обърках вече, а много искам да са от бяло и жълто злато, за да мога да си я нося моята с различни бижута.

Lupercola:
Да се окислят ? Несъвместими ? Нищо подобно !!
Да не е виждал някои с родиево покритие, което е паднало и е лъснал припоя отдолу ?? Той дава петна, ако не е направено качествено. Ма какви са тия градски легенди...  ohmy

Но имай предвид, че ако не са родирани няма ясно изразен и подчертан контраст между бялото и жълтото.

Kiksi:
Явно са градски легенди, ама аз се шашнах, честно казано.

Т.е. трябва да търся такива, които не са с родиево покритие, така ли (нищо, че контрастът няма да е изразен)? Дано да съм разбрала правилно...

Lupercola:
Те се правят по-скоро по поръчка. Тези каталожните всички са родирани, щото изглежда по-красиво и впечатляващо. Намери си някой стар майстор-златар и няма ядове. Че съм продавала халки на разни италиански (турски) марки и съм се чудила как да обяснявам на хората после, защо бялото е станало жълто, защо не могат да се стеснят и защо им падат камъните. Аз си препоръчвам ръчната изработка като най-стабилна. Все пак това е нещо дето трябва да държи до края на живота ти  ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница